Skip to content
Ooglaserbehandeling bij Dutch Clinic

Ooglaserbehandeling nauwkeurig en veilig

Ooglaserbehandelingen moeten vanzelfsprekend veilig zijn en een goed resultaat bieden. Daarom werken wij met de meest geavanceerde hightech apparatuur en oogartsen die gerenommeerd zijn in binnen- en buitenland. Zo kunnen we u ooglaserbehandelingen garanderen die snel, uiterst nauwkeurig en heel veilig zijn.

Dutch Clinic voor effectieve behandelingen

Het oog is een bijzonder geavanceerd lichaamsdeel dat optimaal werkt als het net zo effectief en elegant kan bewegen als dat oorspronkelijk bedoeld is. Maar juist waar het menselijk lichaam zo verfijnd is, kan natuurlijk ook veel misgaan. Er bestaan dan ook veel oogafwijkingen.

De meest voorkomende behandelen we effectief in de Dutch Clinic. De behandeling ooglaseren is namelijk niet een behandeling die u regelmatig doet, het is belangrijk dat dit veilig gebeurd.

40.000 behandelingen

20 jaar ervaring op oogheelkunde

Nationale en internationale artsen

Keurmerken

Welke ooglaserbehandeling past bij u?

In onze kliniek vindt u niet alleen gespecialiseerde oogartsen, wij hebben ook alle hightech apparatuur in huis. Zo kunnen we kwalitatieve ooglaserbehandelingen aanbieden voor de meest voorkomende oogafwijkingen.

Intralasik

Een veilige en 100% mesvrije behandeling? De IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling is dat.

Lensimplantatie

Heeft u een oog met een dun hoornvlies of een hoge oogafwijking? Dan is wellicht een lensimplantatie wat voor u.

TransPRK

Heeft u een lage sterkte of droge ogen? Dan is de TransPRK ooglaserbehandelinginteressant voor u.

Medisch vooronderzoek

Geen een oog is gelijk. Vandaar dat wij verschillende ooglaserbehandelingen aanbieden. Natuurlijk hoeft u niet zelf te bepalen hoe u uw ogen laat laseren, dat doen wij voor u. Tijdens een gratis consult krijgt u een vooronderzoek waarna u bij geschiktheid het medische vooronderzoek kunt ondergaan. In dat onderzoek worden uw ogen onderzocht op hun geschiktheid voor ooglaseren en welke behandeling we dan kunnen adviseren. Na het medische vooronderzoek krijgt u ook direct de uitslag.

Wat zijn de voordelen van een ooglaserbehandeling bij Dutch Clinic?

Het ooglaseren met de IntraLasik Femtosecond wordt door veel oogartsen aangeraden vanwege de vele voordelen zoals:

Wij voeren jaarlijks meer dan 2.000 ooglaserbehandelingen uit

Meer dan 15 jaar ervaring met deze behandeling

De modernste apparatuur en de mooiste resultaten

Persoonlijke aandacht en professionele nazorg

De beste prijs kwaliteit verhouding van Nederland

Altijd snel een vrijblijvend consult

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Wat een ooglaserbehandeling voor u kan doen

Wist u dat een ooglaserbehandeling niet alleen voor het verbeteren van uw zicht is? Een ooglaserbehandeling bij Dutch Clinic kan voor veel problematiek de oplossing zijn:

Bijziendheid of verziend

Een ooglaserbehandeling kan helpen om uw zicht te corrigeren, waardoor patiënten in de verte scherp kunnen zien zonder bril of contactlenzen.

Staar

Bij sommige gevallen van cataract kan laserchirurgie worden gebruikt om de vertroebelde ooglens te verwijderen en te vervangen door een heldere intraoculaire lens.

Hoornvliesaandoeningen

Ook kunnen ooglaserbehandelingen worden gebruikt om de meeste hoornvliesaandoeningen corrigeren. Het hoornvlies speelt een essentiële rol bij het breken van lichtstralen.

Astigmatisme

Ooglaserbehandelingen kunnen astigmatisme corrigeren, waardoor de onregelmatige kromming van het hoornvlies wordt aangepakt voor helderder zicht.

Presbyopie

Voor patiënten met presbyopie, een veelvoorkomende ouderdomsgerelateerde aandoening, kan ooglaserchirurgie helpen om zowel dichtbij als veraf te kunnen zien zonder bifocale brillen.

Heeft u een andere aandoening?

Heeft u een andere aandoening aan uw ogen? De kans is groot dat wij u kunnen helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

Onze ervaren oogartsen en chirurgen werken nauw met jou samen om een behandelplan te ontwikkelen dat perfect aansluit bij jouw specifieke visie en verwachtingen.

Vrijblijvend consult

In een consult bekijken we de geschiktheid van uw ogen.

Ooglaserbehandeling

Maak na het consult een afspraak om uw ogen te laseren.

Specialisten

De ooglaserbehandeling wordt uitgevoerd door een oogarts

Uitgebreide nazorg

Maak gebruikt van minstens 7 gratis nacontroles.

“Na jarenlang afhankelijk te zijn geweest van mijn bril, besloot ik eindelijk de stap te zetten naar een ooglaserbehandeling. De beslissing heeft mijn leven veranderd! Het gevoel van vrijheid is onbetaalbaar. De deskundigheid van het team bij Dutch Clinic was indrukwekkend. Dankzij hen kan ik nu weer genieten van de kleine dingen in het leven zonder me zorgen te maken over mijn bril.”

Twan Vergeer | Intralasik ooglaserbehandeling

Een leven zonder bril

Onze patiënten variëren van jong tot oud en hebben uiteenlopende behoeften en doelen. Of het nu gaat om het herstellen van verloren gezichtsvermogen, het verminderen van vermoeide ogen of het bereiken van een jeugdiger uiterlijk, we hebben met trots geholpen bij het vervullen van deze wensen.

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Ontmoet onze specialisten

Achter elke succesvolle behandeling bij Dutch Clinic staat een team van toegewijde en ervaren medische professionals. We stellen met trots onze getalenteerde artsen aan je voor, de drijvende krachten achter onze expertise en uitstekende patiëntenzorg.

Guilio Bamonte

VR Chirurg

Deniz Akdoğan

Cosmetisch arts KNMG

Mitzy Vastenhoudt

Receptioniste

Kim Stootman

Hoofd verpleegkundige, OK assistent & consulent

De Dutch Clinic belofte

Bij Dutch Clinic begrijpen wij dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om jouw oogzorg en esthetische behoeften.

Onze kliniek heeft een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten en chirurgen die gezamenlijk over tientallen jaren ervaring beschikken.

Ruim 25+ jaar ervaring

Van ooglaseren tot ooglidcorrecties. Bij Dutch Clinic in Hoofddorp bent u aan het juiste adres.

Vakkundig en ervaren artsen

Wij werken uitsluitend samen met gecertificeerde artsen om het beste resultaat na te streven.

Een gratis consult

Een consult bij Dutch Clinic is gratis op het moment dat u de behandeling ook bij ons laat uitvoeren.

Ooglaserbehandelingen veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over ooglaserbehandelingen. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.
Ooglaseren is een chirurgische ingreep die als doel heeft uw zicht blijvend te verbeteren. Na de ingreep bent u in principe onafhankelijk van bril en/of contactlenzen.
Nee, u bent gewoon bij kennis tijdens de behandeling. Uw ogen worden met speciale druppels verdoofd, zodat u niets voelt van de laserbehandeling. Een laserbehandeling is een kortdurende ingreep die meestal niet langer dan 10 tot 25 minuten duurt. Gedurende de behandeling praat de arts met u en bent u steeds op de hoogte van hetgeen gebeurt.
Iedere ooglaserbehandeling bij Dutch Clinic gaat vooraf door een technisch en medisch vooronderzoek. De gespecialiseerde oogartsen werken met state of the art ooglaserapparatuur, waardoor de risico’s tot een minimum beperkt worden. Door de tips en adviezen van de arts op te volgen, draagt u zelf bij aan de veiligheid van de behandeling. Blijkt uit de onderzoeken dat u een verhoogde kans heeft op complicaties, dan wordt een ooglaserbehandeling afgeraden. Het kan gebeuren dat u een negatief behandeladvies krijgt.
Nee, absoluut niet. Vaak wordt er nog ten onrechte gedacht dat er gebruik wordt gemaakt van naalden en/of dat de laser door uw oog heen brandt. Een ooglaserbehandeling is een uiterst nauwkeurige ingreep die met de grootst mogelijk zorgvuldigheid wordt toegepast.
De meeste mensen die een ooglaserbehandeling laten toepassen, zien direct na de behandeling verbetering. Uw zicht is op dat moment volledig gecorrigeerd en u ziet daadwerkelijk scherper. Het is normaal dat uw zicht in de dagen na de laserbehandeling wisselt tussen scherp en wazig. Uw hersenen hebben tijd nodig om te wennen aan het nieuwe beeld. Afhankelijk van de toegepaste lasertechniek duurt het een paar dagen tot enkele weken, voordat uw zicht optimaal is.

Het is gebruikelijk om na de ooglaserbehandeling oogbeschermers te dragen. U kunt een aantal dagen last hebben van rode ogen. Gebruik een zonnebril om uw ogen zoveel mogelijk tegen het felle licht te beschermen. Na een aantal dagen is het niet meer zichtbaar dat uw ogen gelaserd zijn.

 

Een ooglaserbehandeling verstoort tijdelijk het proces dat de traanklieren activeert. Uw ogen kunnen hierdoor droger zijn dan gebruikelijk. Dit is een tijdelijk verschijnsel. In de tussentijd kunt u kunsttranen gebruiken, die uw ogen minder droog maken.
De meest voorkomende oogafwijkingen worden met een laserbehandeling gecorrigeerd. Dit is zowel het geval bij bijziend- als verziendheid. Ook astigmatisme of cilinderafwijkingen kunnen behandeld worden. Welke lasertechniek bij u kan worden toegepast, hangt onder andere af van uw sterkte. Na een uitgebreid technisch en medisch vooronderzoek worden de mogelijkheden met u besproken.
Vanaf het 40e levensjaar krijgt u te maken met veroudering van de ooglens. Dit staat volledig los van het feit of uw ogen zijn gelaserd of niet. Zo kan het gebeuren dat u op termijn toch een leesbril nodig heeft.
Het dragen van een bril of contactlenzen is het meest voor de hand liggende alternatief. Eventueel kunt u een lensimplantatie overwegen. Het plaatsen van kunstlenzen biedt goede resultaten ook bij grotere plus- of minafwijkingen.
Direct na de ooglaserbehandeling controleert de oogarts uw ogen. Meestal vindt de volgende controle een dag later plaats. Dan wordt bekeken of uw ogen goed herstellen. U krijgt dan een afspraak voor een volgende controle na een week. Daarna worden uw ogen na een maand, na drie maanden en na een jaar nogmaals gecontroleerd. Heeft u in de tussenliggende periodes last van uw ogen, dan maakt u een afspraak voor een extra controle moment.
Een ooglaserbehandeling is een relatief kleine en veilige chirurgische ingreep, die in de meeste gevallen een gunstig verloop heeft. Complicaties en bijwerkingen van ooglaserbehandelingen zijn onder andere droge ogen, astigmatisme, dubbel zien, pijn na de operatie, wazig zien, tranende ogen en ogen die te sterk of te weinig gecorrigeerd zijn. De meeste bijwerkingen zijn tijdelijk van aard en nemen in de dagen na de laserbehandeling af. Een enkele keer is een extra behandeling noodzakelijk.
Iedere medische behandeling heeft een zekere kans op risico’s. Na een ooglaserbehandeling kan het gebeuren dat u in het donker slechter ziet dat voorheen. Doorgaans verbetert dit in de weken na de behandeling.
Bewegen kan en mag, maar let daarbij op dat uw ogen zeker twee weken niet aangeraakt worden. De eerste twee weken wordt sporten afgeraden. Ook zwemmen en het bezoeken van een sauna worden ten zeerste afgeraden. Hervat sporten in overleg met de behandelend oogarts en overweeg de eerste tijd het dragen van een veiligheidsbril.
De effecten van een ooglaserbehandeling kunnen niet ongedaan gemaakt worden. Dat neemt niet weg dat met het verstrijken van de tijd zowel uw ogen als de sterkte kunnen veranderen. Zo kan staar ontstaan en kunt u als gevolg van ouderdomsverziendheid een leesbril nodig hebben. Dit staat volledig los van de ooglaserbehandeling.
De kosten zijn afhankelijk van de ooglasertechniek die wordt toegepast. Tijdens een consult ontvangt u een behandelplan met een gerichte prijsopgave.
In uitzonderlijke gevallen kan er sprake zijn van een medische noodzaak. Dit is onder andere het geval als er tussen beide ogen een verschil van minimaal 4 dioptrieën zit en u intolerant bent voor het dragen van contactlenzen.
Ooglaserbehandelingen worden gezien als cosmetische ingreep. Vergoeding vanuit de basisverzekering is niet mogelijk, tenzij er sprake is van een medische noodzaak. Een enkele keer bieden aanvullende zorgpakketten beperkte vergoedingsmogelijkheden. Deze informatie staat vermeld in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.