Skip to content
Behandeling bij Dutch Clinic

Wenkbrauwlift

De wenkbrauwlift, is een cosmetische procedure gericht op het verbeteren van de uitstraling van het voorhoofd, de wenkbrauwen en het gebied rond de ogen. Deze behandeling kan een jeugdigere uitstraling herstellen door verzakking van de wenkbrauwen te corrigeren, rimpels en fijne lijntjes te verminderen, en een frissere, opener blik te creëren.

Waarom een wenkbrauwlift?

Een wenkbrauwlift kan helpen om u een jongere uitstraling te geven, hieronder zijn nog meer redenen te vinden waarom u kan kiezen voor een wenkbrauwlift

Verouderingstekenen verminderen: naarmate men ouder wordt, kan de huid zijn elasticiteit verliezen, wat leidt tot een natuurlijke verzakking van de wenkbrauwen. Dit kan een vermoeide of boze uitdrukking veroorzaken. Een wenkbrauwlift kan helpen deze tekenen van veroudering tegen te gaan.

Verbetering van het gezichtsveld: in sommige gevallen kan de verzakking van de wenkbrauwen het zicht belemmeren. Een wenkbrauwlift kan het gezichtsveld verbeteren door overtollige huid te verwijderen en de wenkbrauwen te herpositioneren.

Esthetische voorkeuren: sommige mensen kiezen voor een wenkbrauwlift vanwege persoonlijke esthetische voorkeuren. Het kan de algemene symmetrie van het gezicht verbeteren en zorgen voor een meer uitgesproken wenkbrauwboog.

Werkwijze

Behandeling
Een wenkbrauwlift kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van de individuele behoeften en de aanbeveling van de chirurg. De meest voorkomende methoden zijn de endoscopische lift, de coronale lift, en de directe lift. De keuze voor een specifieke techniek hangt af van de anatomie van de patiënt, de gewenste resultaten, en de mate van correctie die nodig is.

Herstel
Het herstelproces varieert per individu, maar de meeste patiënten kunnen binnen een week terugkeren naar lichte dagelijkse activiteiten. Volledig herstel en het zien van de uiteindelijke resultaten kan enkele weken tot maanden duren. Zoals bij elke chirurgische ingreep, zijn er risico’s verbonden aan een wenkbrauwlift, waaronder infectie, littekenvorming en asymmetrie. 

Wallencorrecties voor en na

Wist u dat een ooglaserbehandeling niet alleen voor het verbeteren van uw zicht is? Een ooglaserbehandeling bij Dutch Clinic kan voor veel problematiek de oplossing zijn:

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

“Ooglidcorrectie bij Dutch Clinic was voor mij een gamechanger. De vermoeidheid en zwaarte rond mijn ogen verdween als sneeuw voor de zon. Het was een investering in mijn welzijn die ik iedereen zou aanbevelen.”

Johan Vermeer | Bovenooglidcorrectie

Onze specialiteit, jouw transformatie

Onze patiënten variëren van jong tot oud en hebben uiteenlopende behoeften en doelen. Of het nu gaat om het herstellen van verloren gezichtsvermogen, het verminderen van vermoeide ogen of het bereiken van een jeugdiger uiterlijk, we hebben met trots geholpen bij het vervullen van deze wensen.

Ontmoet onze specialisten

Achter elke succesvolle behandeling bij Dutch Clinic staat een team van toegewijde en ervaren medische professionals. We stellen met trots onze getalenteerde artsen aan je voor, de drijvende krachten achter onze expertise en uitstekende patiëntenzorg.

Guilio Bamonte

VR Chirurg

Deniz Akdoğan

Cosmetisch arts KNMG

Eva Schuls

Verpleegkundige

Kim Stootman

Hoofd verpleegkundige, OK assistent & consulent

De Dutch Clinic belofte

Bij Dutch Clinic begrijpen wij dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om jouw oogzorg en esthetische behoeften.

Onze kliniek heeft een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten en chirurgen die gezamenlijk over tientallen jaren ervaring beschikken.

Ruim 25+ jaar ervaring

Van ooglaseren tot haartransplantatie. Bij Dutch Clinic in Hoofddorp bent u aan het juiste adres.

Vakkundig en ervaren artsen

Van ooglaseren tot haartransplantatie. Bij Dutch Clinic in Hoofddorp bent u aan het juiste adres.

Altijd een gratis consult

Van ooglaseren tot haartransplantatie. Bij Dutch Clinic in Hoofddorp bent u aan het juiste adres.

Veel gestelde vragen wallencorrectie

Het kan gebeuren dat u last heeft van afhangende oogleden die over uw wimpers of over het oog hangen. Afhangende oogleden worden veroorzaakt door een afname van de natuurlijke huidelasticiteit. Vetweefsels kunnen uitpuilen en de oogleden verdikken. Veroorzaakt dit klachten zoals hoofdpijn, een verminderd zicht, een vermoeide uitstraling of het niet meer goed kunnen openen en sluiten van de ogen, dan kan een ooglidcorrectie een oplossing zijn.
    1. Onderooglidcorrectie waarbij de overtollige huid wordt weggesneden.
    1. Onderooglidcorrectie waarbij zowel overtollige huid als vetophopingen worden verwijderd.
    1. Onderooglidcorrectie met fillers.
De behandeling duurt gemiddeld 1 tot 2 uur.
Een wallencorrectie kost bij Dutch Clinic € 999,-.
Onze kliniek bevindt zich aan de Hoofdweg 848A, 2132 MC in Hoofddorp (Noord-Holland).
Vermoeide en norse blik, beperkt gezichtsveld, hoofdpijn en migraine.
Een ooglidcorrectie is een relatief veilige, chirurgische ingreep. Voor de behandeld plastisch chirurg is het belangrijk om te weten of en welke medicatie u gebruikt. Zo kan, indien nodig, tijdig voor de ingreep uw doseringsschema aangepast worden. Dit is onder meer het geval bij het gebruik van bloedverdunners. Chirurgen adviseren om ruim voor de ooglidcorrectie te stoppen met roken en vanaf 48 uur voor de ingreep alcoholische dranken te laten staan. Na de ingreep moet uw lichaam herstellen. Dat houdt in dat u niet zwaar mag tillen of bukken. Regel eventueel opvang voor uw kind(eren) en neem een aantal dagen vrij van het werk.
Van de ingreep zelf voelt u door plaatselijke verdovingen niets. Uw ogen zijn naderhand gevoelig en u ervaart mogelijk een beurs gevoel. Bij napijn kunt u een pijnstiller gebruiken.
De incisies worden zo gemaakt dat ze na de ooglidcorrectie nauwelijks opvallen. Het littekenweefsel neemt naarmate de weken en maanden verstrijken de kleur van de huid aan. Eventueel kunt u het gebruik van een littekencrème overwegen.
De bereikte resultaten zijn langdurig zichtbaar, al valt vooraf niet exact te zeggen hoe lang omdat dit verschilt per persoon. De meeste mensen die de ingreep ondergaan, hebben 10 tot 15 jaar plezier van de correctie. Het verouderingsproces kan niet stilgezet worden. Door regelmatig te sporten en gezond te leven, geniet u langer van het resultaat. Indien gewenst kan de ooglidcorrectie later herhaald worden.
Plastisch chirurgen adviseren om niet direct aan het werk te gaan, maar uw lichaam te laten herstellen van de ingreep. Afhankelijk van het soort werk dat u uitvoert, kunt u na een week lichte werkzaamheden en klusjes hervatten. Zwaar lichamelijk werk wordt stapsgewijs opgebouwd, zonder het resultaat nadelig te beïnvloeden. Na vier tot zes weken zijn de meeste mensen weer volledig aan het werk.
Oog make-up kan niet gebruikt worden, zolang de hechtingen niet verwijderd zijn. Wees ook na het verwijderen van de hechtingen voorzichtig met het gebruik van onder andere mascara. Verwijder de aangebrachte make-up voorzichtig en druk of wrijf niet te hard over de oogleden.
De eerste week wordt het dragen van een bril aangeraden. U ontlast hiermee de oogleden, die door de ingreep gezwollen zijn. De zwellingen maken het minder eenvoudig om de lenzen in te brengen. Zodra u de lenzen vlot kunt inbrengen en verwijderen, kunt u deze weer dragen.
Cosmetische ingrepen worden vrijwel nooit bij minderjarigen toegepast. Aangeboren oogafwijkingen hebben soms tot gevolg dat een ooglidcorrectie al op jonge leeftijd een noodzakelijke ingreep is. De meeste mensen die een ooglidcorrectie ondergaan, zijn vrijwel allemaal ouder dan 30, maar ook op latere leeftijd wordt de ingreep met succes toegepast.
Bij Dutch Clinic betaalt u tijdelijk slechts € 699 voor een bovenooglidcorrectie.
Begin pas met het gebruik van een littekencrème als de korstjes op de oogleden zijn verdwenen. Breng de crème niet in te dikke lagen aan en druk niet te hard op de oogleden bij het uitwrijven van de crème.
Complicaties die zich bij een ooglidcorrectie voordoen zijn nabloedingen, gevoelloosheid van de oogleden, vochtophopingen en slechte wondgenezing. Een enkele keer kan het oog niet goed gesloten en geopend worden, waardoor het oog droog wordt. Dit kan behandeld worden met druppels. Vrijwel alle bijwerkingen zijn tijdelijk en nemen snel af. Er kan een asymmetrisch resultaat ontstaan, waardoor een nieuwe correctie wenselijk is.