Skip to content
Behandeling bij Dutch Clinic

Wenkbrauwlift

Myopie zorgt ervoor dat u moeite heeft met het zien van alles wat veraf is terwijl lezen geen enkel probleem vormt. U bent dan bijziend. Een lastige oogafwijking die vaak ook vermoeide ogen en hoofdpijn tot gevolg heeft. Gelukkig kan in veel gevallen ooglaseren bij bijziendheid uitkomst bieden.

Wallen effectief verwijderen

Een wallencorrectie is een chirurgische ingreep voor mannen en vrouwen die moeite hebben met de opvallende wallen onder de ogen. Wallen bestaan uit een opeenhoping van vet- en huidweefsel. Tijdens een onderooglidcorrectie worden zowel de vetophoping als de overtollige huid verwijderd. De ingreep kan al dan niet in combinatie met een bovenooglidcorrectie worden uitgevoerd. Het laten corrigeren van de onderste oogleden is een ingreep die uw uitstraling verbeterd. Na de ingreep heeft u een frisse, uitgeruste blik en ziet u er jeugdiger uit. Een wallencorrectie kan op verschillende manieren toegepast worden:

  • Onderooglidcorrectie waarbij de overtollige huid wordt weggesneden. De ingreep wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. De arts tekent de overtollige huid af, maakt kleine incisies, in de wimperrand, en verwijderd de overtollige huid. De wond wordt met behulp van oplosbare hechtingen en hechtpleisters gehecht. Door de incisies net onder de wimperrand te maken ziet u later nauwelijks een litteken terug.
  • Onderooglidcorrectie waarbij zowel overtollige huid als vetophopingen worden verwijderd. Wanneer u niet alleen last heeft van afgezakte, overtollige huid maar ook van opgehoopt vetweefsel dan kan dit goed behandeld worden. Tijdens de ingreep, die onder plaatselijke verdoving plaatsvindt, verwijderd een ervaren chirurg zowel de overtollige huid als het opgehoopte vetweefsel. Een enkele keer verschuift de chirurg de vetophopingen naar de binnenkant van uw neus en het oog. Hiermee wordt voorkomen dat uw ogen een holle uitstraling krijgen.
  • Onderooglidcorrectie met fillers, waarbij een volumetekort onder de oogkas wordt opgevuld. In plaats van een chirurgische correctie kan de voorkeur ook uitgaan naar een niet operatieve ingreep. Dit kan door middel van een filler behandeling. Het volumetekort wordt met behulp van lichaamsvriendelijke hyaluronzuur fillers opgevuld. De effecten die hiermee bereikt worden zijn tijdelijk. Een fillerbehandeling dient regelmatig herhaald te worden om het bereikte effect te behouden.

Kosten wallencorrectie

Veel mensen zoeken naar de goedkoopste prijs voor een onderooglidcorrectie. Kortingsacties, groepskortingen en scherpe aanbiedingen voor het laten corrigeren van de boven- of onderoogleden zijn gemeengoed geworden. Toch kan een op het eerste gezicht goedkope wallencorrectie aan het einde van de rit veel duurder uitvallen.
Snel en effectief
Littekenvrij

Vrijblijvend consult

Bij Dutch Clinic ontvangt u altijd een gratis consult

€ 0,-

Bovenooglidcorrectie

Bij Dutch Clinic ontvangt u altijd een gratis consult

€ 699,-

Onderooglidcorrectie

Bij Dutch Clinic ontvangt u altijd een gratis consult

€ 1.199,-

Boven- en ondercorrectie

Bij Dutch Clinic ontvangt u altijd een gratis consult

€ 1.999,-

Wallencorrectie kosten vergelijken

De kostprijs van een wallencorrectie kan verschillen. Om de kosten betaalbaar te houden is het van belang om uzelf van tevoren voor te bereiden op de ingreep en de kosten per kliniek met elkaar te vergelijken. Onderooglidcorrecties hebben vrijwel nooit een medische indicatie, wat betekent dat u niet hoeft te rekenen op een kostenvergoeding van uw zorgverzekeraar. De basisverzekering heeft geen mogelijkheden en vergoedingsmogelijkheden vanuit aanvullende zorgpakketten is zeer beperkt. U bent in dat geval zelf verantwoordelijk voor de kosten die de ingreep met zich meebrengt. Hoe kunt u dan de behandelmogelijkheden met elkaar vergelijken?

U kunt behandelaars selecteren op locatie, prijs en naamsbekendheid. Hecht u veel waarde aan de ervaring van een chirurg? Vraag tijdens een consult naar aantoonbaar bereikte resultaten of probeer online meer informatie over een behandelaar te vinden. Lees hier de ervaringen van onze cliënten.

Wallencorrecties voor en na

Wist u dat een ooglaserbehandeling niet alleen voor het verbeteren van uw zicht is? Een ooglaserbehandeling bij Dutch Clinic kan voor veel problematiek de oplossing zijn:

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

“Ooglidcorrectie bij Dutch Clinic was voor mij een gamechanger. De vermoeidheid en zwaarte rond mijn ogen verdween als sneeuw voor de zon. Het was een investering in mijn welzijn die ik iedereen zou aanbevelen.”

Johan Vermeer | Bovenooglidcorrectie

Onze specialiteit, jouw transformatie

Onze patiënten variëren van jong tot oud en hebben uiteenlopende behoeften en doelen. Of het nu gaat om het herstellen van verloren gezichtsvermogen, het verminderen van vermoeide ogen of het bereiken van een jeugdiger uiterlijk, we hebben met trots geholpen bij het vervullen van deze wensen.

Ontmoet onze specialisten

Achter elke succesvolle behandeling bij Dutch Clinic staat een team van toegewijde en ervaren medische professionals. We stellen met trots onze getalenteerde artsen aan je voor, de drijvende krachten achter onze expertise en uitstekende patiëntenzorg.

Guilio Bamonte

VR Chirurg

Deniz Akdoğan

Cosmetisch arts KNMG

Eva Schuls

Verpleegkundige

Kim Stootman

Hoofd verpleegkundige, OK assistent & consulent

De Dutch Clinic belofte

Bij Dutch Clinic begrijpen wij dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om jouw oogzorg en esthetische behoeften.

Onze kliniek heeft een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten en chirurgen die gezamenlijk over tientallen jaren ervaring beschikken.

Ruim 25+ jaar ervaring

Van ooglaseren tot haartransplantatie. Bij Dutch Clinic in Hoofddorp bent u aan het juiste adres.

Vakkundig en ervaren artsen

Van ooglaseren tot haartransplantatie. Bij Dutch Clinic in Hoofddorp bent u aan het juiste adres.

Altijd een gratis consult

Van ooglaseren tot haartransplantatie. Bij Dutch Clinic in Hoofddorp bent u aan het juiste adres.

Veel gestelde vragen wallencorrectie

Het kan gebeuren dat u last heeft van afhangende oogleden die over uw wimpers of over het oog hangen. Afhangende oogleden worden veroorzaakt door een afname van de natuurlijke huidelasticiteit. Vetweefsels kunnen uitpuilen en de oogleden verdikken. Veroorzaakt dit klachten zoals hoofdpijn, een verminderd zicht, een vermoeide uitstraling of het niet meer goed kunnen openen en sluiten van de ogen, dan kan een ooglidcorrectie een oplossing zijn.
    1. Onderooglidcorrectie waarbij de overtollige huid wordt weggesneden.
    1. Onderooglidcorrectie waarbij zowel overtollige huid als vetophopingen worden verwijderd.
    1. Onderooglidcorrectie met fillers.
De behandeling duurt gemiddeld 1 tot 2 uur.
Een wallencorrectie kost bij Dutch Clinic € 999,-.
Onze kliniek bevindt zich aan de Hoofdweg 848A, 2132 MC in Hoofddorp (Noord-Holland).
Vermoeide en norse blik, beperkt gezichtsveld, hoofdpijn en migraine.
Een ooglidcorrectie is een relatief veilige, chirurgische ingreep. Voor de behandeld plastisch chirurg is het belangrijk om te weten of en welke medicatie u gebruikt. Zo kan, indien nodig, tijdig voor de ingreep uw doseringsschema aangepast worden. Dit is onder meer het geval bij het gebruik van bloedverdunners. Chirurgen adviseren om ruim voor de ooglidcorrectie te stoppen met roken en vanaf 48 uur voor de ingreep alcoholische dranken te laten staan. Na de ingreep moet uw lichaam herstellen. Dat houdt in dat u niet zwaar mag tillen of bukken. Regel eventueel opvang voor uw kind(eren) en neem een aantal dagen vrij van het werk.
Van de ingreep zelf voelt u door plaatselijke verdovingen niets. Uw ogen zijn naderhand gevoelig en u ervaart mogelijk een beurs gevoel. Bij napijn kunt u een pijnstiller gebruiken.
De incisies worden zo gemaakt dat ze na de ooglidcorrectie nauwelijks opvallen. Het littekenweefsel neemt naarmate de weken en maanden verstrijken de kleur van de huid aan. Eventueel kunt u het gebruik van een littekencrème overwegen.
De bereikte resultaten zijn langdurig zichtbaar, al valt vooraf niet exact te zeggen hoe lang omdat dit verschilt per persoon. De meeste mensen die de ingreep ondergaan, hebben 10 tot 15 jaar plezier van de correctie. Het verouderingsproces kan niet stilgezet worden. Door regelmatig te sporten en gezond te leven, geniet u langer van het resultaat. Indien gewenst kan de ooglidcorrectie later herhaald worden.
Plastisch chirurgen adviseren om niet direct aan het werk te gaan, maar uw lichaam te laten herstellen van de ingreep. Afhankelijk van het soort werk dat u uitvoert, kunt u na een week lichte werkzaamheden en klusjes hervatten. Zwaar lichamelijk werk wordt stapsgewijs opgebouwd, zonder het resultaat nadelig te beïnvloeden. Na vier tot zes weken zijn de meeste mensen weer volledig aan het werk.
Oog make-up kan niet gebruikt worden, zolang de hechtingen niet verwijderd zijn. Wees ook na het verwijderen van de hechtingen voorzichtig met het gebruik van onder andere mascara. Verwijder de aangebrachte make-up voorzichtig en druk of wrijf niet te hard over de oogleden.
De eerste week wordt het dragen van een bril aangeraden. U ontlast hiermee de oogleden, die door de ingreep gezwollen zijn. De zwellingen maken het minder eenvoudig om de lenzen in te brengen. Zodra u de lenzen vlot kunt inbrengen en verwijderen, kunt u deze weer dragen.
Cosmetische ingrepen worden vrijwel nooit bij minderjarigen toegepast. Aangeboren oogafwijkingen hebben soms tot gevolg dat een ooglidcorrectie al op jonge leeftijd een noodzakelijke ingreep is. De meeste mensen die een ooglidcorrectie ondergaan, zijn vrijwel allemaal ouder dan 30, maar ook op latere leeftijd wordt de ingreep met succes toegepast.
Bij Dutch Clinic betaalt u tijdelijk slechts € 699 voor een bovenooglidcorrectie.
Begin pas met het gebruik van een littekencrème als de korstjes op de oogleden zijn verdwenen. Breng de crème niet in te dikke lagen aan en druk niet te hard op de oogleden bij het uitwrijven van de crème.
Complicaties die zich bij een ooglidcorrectie voordoen zijn nabloedingen, gevoelloosheid van de oogleden, vochtophopingen en slechte wondgenezing. Een enkele keer kan het oog niet goed gesloten en geopend worden, waardoor het oog droog wordt. Dit kan behandeld worden met druppels. Vrijwel alle bijwerkingen zijn tijdelijk en nemen snel af. Er kan een asymmetrisch resultaat ontstaan, waardoor een nieuwe correctie wenselijk is.