Skip to content
Ooglaserbehandeling bij Dutch Clinic

Moderne ooglaserapparatuur

In onze oogkliniek worden uw ogen uitsluitend gelaserd met de meest moderne en geavanceerde ooglaserapparatuur die bediend worden door onze ervaren oogartsen. Zodat u zeker weet dat voor, tijdens en na de ooglaserbehandeling uw ogen aan de beste zorg zijn toevertrouwd.

Schwind 750 S Excimer

Schwind 750 S Excimer laser met Smartpulse en Ziemer Z8 Femtosecond laser zijn de meest nauwkeurige en snelste ooglaser apparatuur van dit moment. Daarbij is het ook de meest veilige methode.

Met de Schwind 750 S is het mogelijk om No Touch treatment uit te voeren. De deze manier van ooglaseren is een behandeling die van begin tot eind volledig computergestuurd waardoor uw ogen met microscopische precisie worden gelaserd.

Eyetracker voor veilig ooglaseren

De ooglasers zijn voorzien van een eyetracker. Omdat behandelingen aan ogen toch vaak spannend zijn voor de cliënt, maakt het oog tijdens een ooglaserbehandeling wel eens onverwachte bewegingen. Zodra de bewegingsuitslag te groot is, geeft de eyetracker dit door aan de laser. De laser stopt totdat het oog weer rustig genoeg is om veilig verder te behandelen.

Voordelen Femtosecond ooglaser

Ooglaseren met de Femtosecond ooglaser biedt heel veel voordelen zoals:

Nauwkeurig dankzij de microscopische precisie waarmee de laser werkt

Veiliger omdat er niet wordt gesneden

Kortst mogelijke herstelperiode

Pijnvrije behandeling

Ook geschikt voor ogen met een hogere min- of plussterkte

Betaalbaar

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Waar kan onze apparatuur bij helpen?

Heeft u last van een oogafwijking? Dat hoeft niet te betekenen dat ooglaseren niet mogelijk is. Een ooglaserbehandeling bij Dutch Clinic kan voor veel problematiek de oplossing zijn:

Bijziendheid of verziend

Bij bijziendheid ziet u dichtbij scherp, maar is het zicht voor veraf minder goed. Bij verziendheid is dit omgedraaid en ziet u dichtbij wazig en veraf scherp. Ooglaseren kan de oplossing hiervoor zijn.

Staar

Staar is een veel voorkomende oogaandoening. Als uw last heeft van staar heeft u last van een vertroebeling van uw ooglens. Het gevolg kan zijn dat u wazig ziet. Een staaroperatie kan dit verhelpen.

Hoornvliesaandoeningen

Hoornvliesaandoeningen kunnen de helderheid of vorm van het hoornvlies veranderen. Het hoornvlies speelt een essentiële rol bij het breken van lichtstralen.

Astigmatisme

Astigmatisme is een aandoening aan het hoornvlies of de lens en is helaas een veel voorkomende oogafwijking. Astigmatisme hoeft het laseren van uw ogen niet in de weg te zitten.

Presbyopie

Voor patiënten met presbyopie, een veelvoorkomende ouderdomsgerelateerde aandoening, kan ooglaserchirurgie helpen om zowel dichtbij als veraf te kunnen zien zonder bifocale brillen.

Heeft u een andere aandoening?

Heeft u een andere aandoening aan uw ogen? Als u bij ons langs komt kunnen we kijken of oogheelkunde de oplossing is voor uw oogafwijking. Mochten wij niks kunnen betekenen zijn er geen kosten aan verbonden.

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

Onze ervaren oogartsen en chirurgen werken nauw met jou samen om een behandelplan te ontwikkelen dat perfect aansluit bij jouw specifieke visie en verwachtingen.

Vrijblijvend consult

In een consult bekijken we de geschiktheid van uw ogen.

Ooglaserbehandeling

Maak na het consult een afspraak om uw ogen te laseren.

Specialisten

De ooglaserbehandeling wordt uitgevoerd door een oogarts

Uitgebreide nazorg

Maak gebruikt van minstens 7 gratis nacontroles.

“Na jarenlang afhankelijk te zijn geweest van mijn bril, besloot ik eindelijk de stap te zetten naar een ooglaserbehandeling. De beslissing heeft mijn leven veranderd! Het gevoel van vrijheid is onbetaalbaar. De deskundigheid van het team bij Dutch Clinic was indrukwekkend. Dankzij hen kan ik nu weer genieten van de kleine dingen in het leven zonder me zorgen te maken over mijn bril.”

Twan Vergeer | Intralasik ooglaserbehandeling

Een leven zonder bril

Onze patiënten variëren van jong tot oud en hebben uiteenlopende behoeften en doelen. Of het nu gaat om het herstellen van verloren gezichtsvermogen, het verminderen van vermoeide ogen of het bereiken van een jeugdiger uiterlijk, we hebben met trots geholpen bij het vervullen van deze wensen.

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Ontmoet onze specialisten

Achter elke succesvolle behandeling bij Dutch Clinic staat een team van toegewijde en ervaren medische professionals. We stellen met trots onze getalenteerde artsen aan je voor, de drijvende krachten achter onze expertise en uitstekende patiëntenzorg.

Guilio Bamonte

VR Chirurg

Deniz Akdoğan

Cosmetisch arts KNMG

Mitzy Vastenhout

Receptioniste

Kim Stootman

Hoofd verpleegkundige, OK assistent & consulent

De Dutch Clinic belofte

Bij Dutch Clinic begrijpen wij dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om jouw oogzorg en esthetische behoeften.

Onze kliniek heeft een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten en chirurgen die gezamenlijk over tientallen jaren ervaring beschikken.

Ruim 25+ jaar ervaring

Van ooglaseren tot ooglidcorrecties. Bij Dutch Clinic in Hoofddorp bent u aan het juiste adres.

Vakkundig en ervaren artsen

Wij werken uitsluitend samen met gecertificeerde artsen om het beste resultaat na te streven.

Een gratis consult

Een consult bij Dutch Clinic is gratis op het moment dat u de behandeling ook bij ons laat uitvoeren.

Onze ooglaserapparatuur veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over onze ooglaserapparatuur. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.
De oogartsen van Dutch Clinic werken met de Schwind 750 S Excimer laser met Smartpulse en Ziemer Z8 Femtosecond laserapparatuur. De gebruikte laserapparatuur is zowel de meest nauwkeurige als de snelste apparatuur van dit moment. Beide behandelmethodes zijn veilig. Met de moderne Schwind 750 S kan een volledig computergestuurde ooglaserbehandeling, No Touch treatment, uitgevoerd worden.
De Schwind 750S laser is ultramodern en op dit moment de snelste Excimer laser op de markt. Alle bewegingen die het oog maakt, worden dankzij het ingebouwde highspeed camerasysteem vastgelegd. Ook de rotatiebalans en pupiltracking worden nauwkeurig gevolgd en vastgelegd. Het licht van de Schwind Excimer laser corrigeert de kromming van uw hoornvlies met uiterste nauwkeurigheid.
Het Zwitserse bedrijf Ziemer is gespecialiseerd in de ontwikkeling van oogheelkundige systemen. De Z8 Femtosecond Laser behoort tot de nieuwste mogelijkheden op het van ooglaserbehandelingen. Het apparaat is ontworpen om toe te passen bij zowel refractiechirurgie als cataractchirurgie. De Z8 staat bekend om de uitstekende resultaten met daarbij een laag energie verbruik en korte pulsen van hoge frequentie. Het omliggende weefsel wordt niet onnodig beschadigd. Het herstel na een laserbehandeling met de Femtosecond laser verloopt vlot.
Ooglaserbehandelingen worden sinds de jaren 80 van de vorige eeuw, in een toenemende frequentie, toegepast. De aangeboden behandelmethodes zijn gecertificeerd en de gespecialiseerde oogartsen bieden u een hoog niveau van kwaliteit, zorg en resultaat.
Uw ogen worden voor een ooglaserbehandeling verdoofd met oogdruppels. De behandeling met beide lasers is in principe pijnloos. U kunt eventueel een lichte druksensatie voelen, maar van pijn is geen sprake.
Tijdens de laserbehandeling fixeert u uw oog op een groene LED lamp. Onwillekeurig kunnen uw ogen in elke richting bewegen. Voor een optimale oogbehandeling is het continu volgen van de positie van uw oog van cruciaal belang. De laser kan zich te allen tijde correct positioneren. De eyetracker volgt oogbewegingen tot 1050 keer per seconde en dat in maximaal 7 dimensies. De laser raakt, mede dankzij het cameravolgsysteem, altijd de juiste plaats.
De geavanceerde apparatuur, waarbij er minder energie vrijkomt, beperkt de kans op ontstekingen en schade aan onderliggende cellen. Dankzij de nauwkeurige instelling wordt hoornvliesweefsel gespaard en wordt er op zeer secure wijze een flap in het hoornvlies gevormd. De behandelduur beperkt zich tot slechts een aantal minuten per oog. De meeste mensen herstellen vlot van de Femtosecond laserbehandeling en kunnen doorgaans na één of twee dagen weer aan het werk.
Nee. Het gebruik van de laserapparatuur hangt samen met de ooglasertechniek die het beste bij uw ogen past. Tijdens een consulttechnisch en medisch vooronderzoek worden uw ogen uitgebreid gecontroleerd en opgemeten. Aan de hand van deze resultaten stelt de oogarts een behandelmethode voor en wordt het gebruik van de apparatuur toegelicht.
Het komt geregeld voor dat mensen enorm opzien tegen een ooglaserbehandeling. Dit omwille van het feit dat de ogen aangeraakt worden. Met een No Touch Treatment worden er geen instrumenten of apparaten op uw oog gepositioneerd. Uw ogen worden niet aangeraakt. Het enige wat u doet tijdens de behandeling, is gedurende een bepaalde tijd naar een lichtbron in de verte kijken. De geavanceerde Schwind 750S Excimer Laser voert ondertussen de behandeling volledig computergestuurd uit. Uiteraard is de behandelend oogarts vlakbij u in de buurt en deze volgt het behandelproces nauwgezet op.
De voordelen zijn dat uw oog niet wordt aangeraakt en dat de behandeling pijnloos verloopt. Ook in geval van licht droge ogen kan een laserbehandeling worden toegepast, zonder dat een flapje moet worden gemaakt. Daar staat tegenover dat het herstel langer duurt dan bij een Femtosecond methode en dat er soms ook wat napijn kan ontstaan. Gedurende drie maanden na de ooglaserbehandeling moeten uw ogen gedruppeld worden.
Nee. De kostprijs voor een ooglaserbehandeling wordt bij Dutch Clinic niet gebaseerd op de gebruikte apparatuur. U bent verzekerd van een behandeling die wordt toegepast met state of the art apparatuur en gespecialiseerde oogartsen.
Om te kunnen bepalen of u voor een ooglaserbehandeling in aanmerking komt en welke techniek daarbij het beste resultaat biedt, maakt u eerst een afspraak met een van onze oogartsen. Verschillende onderzoeken, waarbij uw ogen worden bekeken en opgemeten, bepalen het eindresultaat. Op basis hiervan kan een behandeltechniek voorgesteld worden.
De behandeling zelf duurt slechts een paar minuten per oog.
Zorgverzekeraars vergoeden ooglaserbehandeling niet vanuit de basisverzekering. Vergoedingen vanuit een aanvullende zorgverzekering zijn soms gedeeltelijk mogelijk. Vergoedingsbedragen en mogelijkheden worden niet bepaald door de laserapparatuur die wordt gebruikt of de ooglasertechniek die wordt toegepast. Meer informatie staat in de polisvoorwaarden van uw aanvullende zorgpolis.
Uw zicht is na de laserbehandeling beter en het scherp zien, verbetert zich in de uren en dagen die volgen. Binnen een aantal dagen ziet u zowel veraf als dichtbij scherp. Uw hersenen zijn echter nog niet gewend aan het veranderde zicht en hebben tijd nodig om zich aan de nieuwe situatie aan te passen. Het kan daarom een paar weken tot enkele maanden duren, voordat uw zicht stabiel is.
De kosten zijn afhankelijk van de ooglasertechniek die wordt toegepast. Tijdens een consult ontvangt u een behandelplan met een gerichte prijsopgave.
In uitzonderlijke gevallen kan er sprake zijn van een medische noodzaak. Dit is onder andere het geval als er tussen beide ogen een verschil van minimaal 4 dioptrieën zit en u intolerant bent voor het dragen van contactlenzen.
Ooglaserbehandelingen worden gezien als cosmetische ingreep. Vergoeding vanuit de basisverzekering is niet mogelijk, tenzij er sprake is van een medische noodzaak. Een enkele keer bieden aanvullende zorgpakketten beperkte vergoedingsmogelijkheden. Deze informatie staat vermeld in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.