Skip to content
Effectief ooglaseren

Lasek ooglaseren

Wie niet in aanmerking komt voor de IntraLasik Femtosecond-ooglaserbehandeling kan vaak uitwijken naar de Lasek-methode. Lasek ooglaseren gebeurt ook heel precies via een geavanceerde laser maar vindt plaats aan de oppervlakte van het hoornvlies waardoor het als pijnlijker wordt ervaren. Ook is het herstelproces bij deze methode langzamer.

Dutch Clinic voor effectieve behandelingen

De Lasek-ooglaserbehandeling is meestal geschikt voor mensen met een dun hoornvlies, een lage sterkte, droge ogen of een verhoogd risico op oogletsel.

De Lasek ooglaserbehandeling

Bij de Lasek-ooglaserbehandeling weekt uw oogarts eerst de bovenste laag van het hoornvlies los met alcohol. Vervolgens wordt deze laag opzij geschoven zodat uw oog in enkele seconden gelaserd kan worden. Na het ooglaseren rolt uw oogarts het losgeweekte hoornvlies weer terug om vervolgens direct het andere oog op dezelfde manier te behandelen.

Geschikt voor Lasek?

Voorafgaand aan een Lasek-ooglaserbehandeling vindt een vooronderzoek aan uw ogen plaats om te beoordelen of u hiervoor in aanmerking komt wat bij een positief resultaat gevolgd wordt door een medisch vooronderzoek.

Blijkt dat u uw ogen kunt laten laseren, dan wordt u op de dag van de behandeling in onze oogkliniek in Hoofddorp eerst voorbereid op het ooglaseren zelf. Hiervoor wordt uw oog verdoofd met oogdruppels en opengehouden middels een oogspreider.

Herstel van de Lasek ooglaserbehandeling

Na het ooglaseren herstelt de bovenste laag van het hoornvlies zich geleidelijk. Om dit herstel te bevorderen krijgt u in de eerste dagen een beschermende contactlens op uw oog. Ook heeft u die dagen waarschijnlijk een branderig gevoel in uw ogen. De mate waarin dit als pijnlijk wordt ervaren verschilt per persoon. Door een donkere zonnebril te dragen en in schemerige ruimtes te blijven nemen eventuele klachten sneller af.

“Na jarenlang afhankelijk te zijn geweest van mijn bril, besloot ik eindelijk de stap te zetten naar een ooglaserbehandeling. De beslissing heeft mijn leven veranderd! Het gevoel van vrijheid is onbetaalbaar. De deskundigheid van het team bij Dutch Clinic was indrukwekkend. Dankzij hen kan ik nu weer genieten van de kleine dingen in het leven zonder me zorgen te maken over mijn bril.”

Twan Vergeer | Intralasik ooglaserbehandeling

Een leven zonder bril

Onze patiënten variëren van jong tot oud en hebben uiteenlopende behoeften en doelen. Of het nu gaat om het herstellen van verloren gezichtsvermogen, het verminderen van vermoeide ogen of het bereiken van een jeugdiger uiterlijk, we hebben met trots geholpen bij het vervullen van deze wensen.

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Ontmoet onze specialisten

Achter elke succesvolle behandeling bij Dutch Clinic staat een team van toegewijde en ervaren medische professionals. We stellen met trots onze getalenteerde artsen aan je voor, de drijvende krachten achter onze expertise en uitstekende patiëntenzorg.

Guilio Bamonte

VR Chirurg

Deniz Akdoğan

Cosmetisch arts KNMG

Mitzy Vastenhout

Receptioniste

Kim Stootman

Hoofd verpleegkundige, OK assistent & consulent

De Dutch Clinic belofte

Bij Dutch Clinic begrijpen wij dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om jouw oogzorg en esthetische behoeften.

Onze kliniek heeft een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten en chirurgen die gezamenlijk over tientallen jaren ervaring beschikken.

Ruim 25+ jaar ervaring

Van ooglaseren tot ooglidcorrecties. Bij Dutch Clinic in Hoofddorp bent u aan het juiste adres.

Vakkundig en ervaren artsen

Wij werken uitsluitend samen met gecertificeerde artsen om het beste resultaat na te streven.

Een gratis consult

Een consult bij Dutch Clinic is gratis op het moment dat u de behandeling ook bij ons laat uitvoeren.

Lasek ooglaseren veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over Lasek ooglaseren. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Laser Assisted Epithelial Keratomileusis, LASEK, is een ooglaserbehandeling waarbij de bovenste laag van uw hoornvlies wordt losgeweekt met alcohol. Deze behandelmethode wordt toegepast om de kans op complicaties bij een dun hoornvlies of met een flap te beperken. Lasek ooglaseren kan worden toegepast bij mensen die niet geschikt zijn voor de TransPRK – No touch en/of IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling.

 

Tijdens de Lasek ooglaserbehandeling blijft de buitenste laag van het hoornvlies, het epitheel, behouden. De oogarts maakt gebruik van een verdunde alcoholoplossing om het hoornvlies los te weken, waarna een flapje wordt omgevouwen. Met behulp van de excimerlaser wordt uw hoornvlies opnieuw ingesteld. Na het beëindigen van de laserbehandeling wordt het flapje terug op uw oog geplaatst en wordt tijdelijk een beschermende lens aangebracht.
Uw geschiktheid wordt bekeken en beoordeeld door een ervaren oogarts. Ooglaserbehandelingen worden toegepast als u minimaal een aantal maanden een stabiele brilsterkte heeft. De Lasek methode kan worden toegepast bij mensen die een relatief dun hoornvlies hebben, bij droge ogen, bij een lage sterkte en/of bij een verhoogde kans op oogletsel.
Uw ogen laten behandelen is een spannende ingreep. Het is belangrijk dat u vertrouwen heeft in de behandelend oogarts. De ooglaserbehandeling zelf is een pijnloze ingreep. Uw ogen worden vooraf meermaals verdoofd met oogdruppels. U kunt een drukkend, irriterend gevoel ervaren. Na de laserbehandeling kunnen uw ogen nog een paar uur geïrriteerd aanvoelen en lichtgevoelig zijn.
De Lasek methode wordt al tientallen jaren met succes toegepast en wordt wereldwijd als veilig beschouwd. Ondanks dit feit blijft het een medische ingreep die nooit helemaal risico vrij is. Complicaties en risico’s van een ooglaserbehandeling betreffen vaak tijdelijke effecten, zoals een wazig zicht en geïrriteerde ogen. Van permanente zichtbeschadiging is geen sprake. Lasek ooglaserbehandelingen lijden niet tot slechtziendheid en/of volledige blindheid.
Uw ogen beginnen te herstellen, direct nadat de behandeling is afgerond. Het is normaal dat u tijdens de uren na de laserbehandeling wat wazig ziet, omdat er lichte zwellingen ontstaan. De zwellingen nemen binnen 24 uur snel af en u gaat dan steeds beter zien. Volledig herstel verloopt bij iedereen in een uniek tempo. Doorgaans heeft u binnen één tot een aantal weken scherp zicht.
Ondanks een laserbehandeling gaat de lichamelijke veroudering gewoon door. Ook de ooglens veroudert, hier heeft een laserbehandeling geen invloed op. Na afloop van de Lasek behandeling heeft u niet direct een leesbril nodig. Gemiddeld worden leesproblemen vanaf het 45e levensjaar ervaren. U kunt dan een leesbril gebruiken. Na een laserbehandeling kan een enkele keer sprake zijn van een reststerkte. Sommige mensen hebben dan een bril nodig tijdens het autorijden

Oogklinieken en oogartsen rekenen tarieven die sterk variëren. Geadviseerd wordt om aandacht te besteden aan de voorwaarden die gehanteerd worden en de inhoud van de behandeltarieven. Welke kosten zijn inbegrepen in de prijs en waar moet u extra voor betalen.

Om optimaal te kunnen herstellen, mogen uw ogen de eerste twee weken niet aangeraakt worden. Beperk contactsporten gedurende deze periode. Zwemmen doet u ook de eerste weken niet, omdat het water een zekere kans op infecties geeft.

Het effect van een Lasek ooglaserbehandeling is in principe blijvend. Het behandelde hoornvlies verandert niet, ook niet op lange termijn. Als gevolg van het ouder worden kan wel uw ooglens veranderen, wat onder meer de oorzaak van leesproblemen kan zijn.

De meeste mensen die een Lasek ooglaserbehandeling ondergaan, hervatten drie tot vier dagen na de ingreep de werkzaamheden. De behandelend oogarts kan adviseren om gedurende een week niet zelfstandig een auto te besturen. Na een week is het zicht gemiddeld voor 80% hersteld.