Ooglaseren Zandvoort

Een bril of lenzen om veraf of dichtbij scherp te zien en/of een aparte leesbril. Bent u het zat om verschillende brillen mee te nemen? Ooglaseren in Zandvoort geeft u een permanent scherp zicht. Zonder bril. Zonder lenzen. Ooglaseren is een populaire behandeling, die succesvol wordt toegepast. Maar wat zijn de voor- en nadelen van een ooglaserbehandeling?

Ooglaseren Zandvoort.

Ooglaseren Zandvoort.

Procedure ooglaseren in Zandvoort

Ooglaseren is een behandeling die een gedegen voorbereiding vergt. De behandeling begint met een technisch en uitgebreid medisch onderzoek. Deze onderzoeken zijn niet pijnlijk en zijn bedoelt om uw geschiktheid voor de gewenste ooglaserbehandeling te beoordelen. Tijdens de onderzoeken wordt de dikte hoornvlies gemeten. De oogarts meet daarnaast de oogboldruk en bekijkt uw refractieafwijking. Andere metingen die worden toegepast zijn onder meer contrastgevoeligheid, traanproductie en pupil grootte. Zijn uw ogen geschikt voor ooglaseren in Zandvoort? Dan ligt de oogarts de ooglasertechniek toe die bij uw ogen past:

 • IntraLasik Femtosecond
 • Lasek
 • TransPRK no-touch

De ooglaserbehandeling duurt niet langer dan 10 tot 20 minuten en verloopt pijnloos. Uw ogen worden verdoofd en het enige wat u voelt van de behandeling is een lichte druk op het oog. Na het afronden van de behandeling worden uw ogen gedruppeld en krijgt u direct een afspraak voor de 1e controle, vaak de volgende dag.

Niet voor iedereen geschikt

Hoe goed de resultaten van ooglaseren in Zandvoort ook zijn, de behandeling is niet voor iedereen geschikt. Ooglaseren wordt afgeraden als er sprake is van:

 • Ziektes zoals diabetes, reuma en bepaalde auto-immuunaandoeningen.
 • De sterkte afwijking te groot is. In dat geval kan eventueel een lensimplantatie voorgesteld worden.
 • De brilsterkte of afwijking het voorbije jaar niet stabiel is geweest.
 • Minderjarige leeftijd. De ogen zijn pas rond het 18e jaar volgroeid.

Voor- en nadelen ooglaseren in Zandvoort

De voordelen van een ooglaserbehandeling zijn groot. De huidige, geavanceerde technieken maken uiterst nauwkeurige correcties mogelijk en de resultaten die bereikt worden zijn uitstekend. Het merendeel van de mensen die een ooglaserbehandeling laat toepassen is achteraf positief over het verloop van de behandeling. De meeste gehoorde voordelen van ooglaseren in Zandvoort zijn:

 • Onafhankelijk zijn van bril of lenzen. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over het ongewenst kwijtraken van een lens.
 • Sporten zonder daarbij gehinderd te worden door een aangepaste bril of contactlens.
 • Lagere kosten op langere termijn. Het is niet langer nodig om jaarlijks of om het jaar een nieuwe bril aan te laten meten. De kosten voor de ooglaserbehandeling zijn eenmalig.
 • Veiligheid. Zeker gebruikers van contactlenzen lopen een vergroot risico op infecties en complicaties. Het is een bekend gegeven dat niet iedereen de contactlensvloeistof dagelijks ververst en/of de lenzen schoonmaakt. Na een ooglaserbehandeling heeft u daar geen omkijken meer naar.

Net zoals iedere andere medische behandeling, kent ooglaseren ook nadelen:

 • Niet iedereen komt voor de ingreep in aanmerking.
 • Er is een zekere kans op bijwerkingen en complicaties. Zo kunnen uw ogen erg droog worden en gevoelig voor licht. Een enkele keer zien mensen dubbel of lichtkringen.
 • Het kan gebeuren dat uw sterkte niet volledig wordt gecorrigeerd, zodat een nabehandeling nodig is.

Ga bij u zelf na wat u belangrijk vindt en wat uw verwachtingen zijn van een ooglaserbehandeling. Dit is voor iedereen anders. Zowel verziendheid als bijziendheid worden gecorrigeerd, waardoor een bril of lenzen overbodig worden. Wat vaak over het hoofd wordt gezien is dat een ooglaserbehandeling het natuurlijke verouderingsproces niet tegenhoudt. Dat betekent dat u vanaf 40 – 45 jaar zogenaamde presbyopie, ouderdomsverziendheid, kunt ontwikkelen. In veel gevallen is een leesbril dan wenselijk.

Kunstlens als alternatief voor ooglaseren

Komt u niet voor een ooglaserbehandeling in aanmerking? Ziet u op tegen ooglaseren? Een goed alternatief is een lensimplantatie. Zowel een voorzetlens als een vervanglens worden met succes toegepast. Er wordt dus niets van uw hoornvlies afgehaald en indien gewenst kan de voorzetlens ook weer verwijderd worden. Lensimplantaties kunnen ook bij hogere sterktes worden toegepast. Heeft u staar? Dan is een laserbehandeling niet mogelijk, behandeling met een kunstlens is wel mogelijk. Na een lensimplantatie heeft u blijvend scherp zicht. Net zoals de ooglaserbehandeling is een lensimplantatie een medische behandeling die vlot verloopt. Een groot verschil tussen beide behandelingen is dat een lensimplantatie telkens één oog behandeld.

Meer weten over de behandelmogelijkheden?

Overweegt u een ooglaserbehandeling of lensimplantatie in Zandvoort en omgeving? De oogkliniek van Dutch Clinic is gevestigd in Hoofddorp, 20 km van Zandvoort. Onze oogartsen nodigen u uit voor een consult waarin de mogelijkheden nader worden toegelicht en uw vragen worden beantwoord. Een afspraak maakt u door het contactformulier in te vullen of door te bellen met +31 (0)20 214 2033.