Contact opnemen
Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033
U kunt ook ons contactformulier invullen.
Een bril of lenzen om veraf of dichtbij scherp te zien en/of een aparte leesbril. Bent u het zat om verschillende brillen mee te nemen? Ooglaseren in Zandvoort geeft u een permanent scherp zicht. Zonder bril. Zonder lenzen. Ooglaseren is een populaire behandeling, die succesvol wordt toegepast. Maar wat zijn de voor- en nadelen van een ooglaserbehandeling?
Procedure ooglaseren in Zandvoort
Ooglaseren is een behandeling die een gedegen voorbereiding vergt. De behandeling begint met een technisch en uitgebreid medisch onderzoek. Deze onderzoeken zijn niet pijnlijk en zijn bedoelt om uw geschiktheid voor de gewenste ooglaserbehandeling te beoordelen. Tijdens de onderzoeken wordt de dikte hoornvlies gemeten. De oogarts meet daarnaast de oogboldruk en bekijkt uw refractieafwijking. Andere metingen die worden toegepast zijn onder meer contrastgevoeligheid, traanproductie en pupil grootte. Zijn uw ogen geschikt voor ooglaseren in Zandvoort? Dan ligt de oogarts de ooglasertechniek toe die bij uw ogen past:
- IntraLasik Femtosecond
- Lasek
- TransPRK no-touch
De ooglaserbehandeling duurt niet langer dan 10 tot 20 minuten en verloopt pijnloos. Uw ogen worden verdoofd en het enige wat u voelt van de behandeling is een lichte druk op het oog. Na het afronden van de behandeling worden uw ogen gedruppeld en krijgt u direct een afspraak voor de 1e controle, vaak de volgende dag.
Niet voor iedereen geschikt
Hoe goed de resultaten van ooglaseren in Zandvoort ook zijn, de behandeling is niet voor iedereen geschikt. Ooglaseren wordt afgeraden als er sprake is van:
- Ziektes zoals diabetes, reuma en bepaalde auto-immuunaandoeningen.
- De sterkte afwijking te groot is. In dat geval kan eventueel een lensimplantatie voorgesteld worden.
- De brilsterkte of afwijking het voorbije jaar niet stabiel is geweest.
- Minderjarige leeftijd. De ogen zijn pas rond het 18e jaar volgroeid.
Voor- en nadelen ooglaseren in Zandvoort
De voordelen van een ooglaserbehandeling zijn groot. De huidige, geavanceerde technieken maken uiterst nauwkeurige correcties mogelijk en de resultaten die bereikt worden zijn uitstekend. Het merendeel van de mensen die een ooglaserbehandeling laat toepassen is achteraf positief over het verloop van de behandeling. De meeste gehoorde voordelen van ooglaseren in Zandvoort zijn:
- Onafhankelijk zijn van bril of lenzen. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over het ongewenst kwijtraken van een lens.
- Sporten zonder daarbij gehinderd te worden door een aangepaste bril of contactlens.
- Lagere kosten op langere termijn. Het is niet langer nodig om jaarlijks of om het jaar een nieuwe bril aan te laten meten. De kosten voor de ooglaserbehandeling zijn eenmalig.
- Veiligheid. Zeker gebruikers van contactlenzen lopen een vergroot risico op infecties en complicaties. Het is een bekend gegeven dat niet iedereen de contactlensvloeistof dagelijks ververst en/of de lenzen schoonmaakt. Na een ooglaserbehandeling heeft u daar geen omkijken meer naar.
Net zoals iedere andere medische behandeling, kent ooglaseren ook nadelen:
- Niet iedereen komt voor de ingreep in aanmerking.
- Er is een zekere kans op bijwerkingen en complicaties. Zo kunnen uw ogen erg droog worden en gevoelig voor licht. Een enkele keer zien mensen dubbel of lichtkringen.
- Het kan gebeuren dat uw sterkte niet volledig wordt gecorrigeerd, zodat een nabehandeling nodig is.
Ga bij u zelf na wat u belangrijk vindt en wat uw verwachtingen zijn van een ooglaserbehandeling. Dit is voor iedereen anders. Zowel verziendheid als bijziendheid worden gecorrigeerd, waardoor een bril of lenzen overbodig worden. Wat vaak over het hoofd wordt gezien is dat een ooglaserbehandeling het natuurlijke verouderingsproces niet tegenhoudt. Dat betekent dat u vanaf 40 – 45 jaar zogenaamde presbyopie, ouderdomsverziendheid, kunt ontwikkelen. In veel gevallen is een leesbril dan wenselijk.
Kunstlens als alternatief voor ooglaseren
Komt u niet voor een ooglaserbehandeling in aanmerking? Ziet u op tegen ooglaseren? Een goed alternatief is een lensimplantatie. Zowel een voorzetlens als een vervanglens worden met succes toegepast. Er wordt dus niets van uw hoornvlies afgehaald en indien gewenst kan de voorzetlens ook weer verwijderd worden. Lensimplantaties kunnen ook bij hogere sterktes worden toegepast. Heeft u staar? Dan is een laserbehandeling niet mogelijk, behandeling met een kunstlens is wel mogelijk. Na een lensimplantatie heeft u blijvend scherp zicht. Net zoals de ooglaserbehandeling is een lensimplantatie een medische behandeling die vlot verloopt. Een groot verschil tussen beide behandelingen is dat een lensimplantatie telkens één oog behandeld.
Meer weten over de behandelmogelijkheden?
Overweegt u een ooglaserbehandeling of lensimplantatie in Zandvoort en omgeving? De oogkliniek van Dutch Clinic is gevestigd in Hoofddorp, 20 km van Zandvoort. Onze oogartsen nodigen u uit voor een consult waarin de mogelijkheden nader worden toegelicht en uw vragen worden beantwoord. Een afspraak maakt u door het contactformulier in te vullen of door te bellen met +31 (0)20 214 2033.
Ooglaseren Zandvoort FAQ
Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over ooglaseren in Zandvoort. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.
1. Is ooglaseren mogelijk bij verziendheid?
Ja, afhankelijk van de plus sterkte en de dikte van uw hoornvlies kan ooglaseren een oplossing zijn. De ooglasertechniek wordt voornamelijk toegepast bij mensen tot 40 – 45 jaar. Bent u ouder dan kan een oogarts in geval van verziendheid een lensimplantatie voorstellen.
2. Is ooglaseren mogelijk bij astigmatisme of een cilinder?
Ja, dit is meestal geen probleem. Een cilinder afwijking of astigmatisme kan gelaserd worden afhankelijk van de sterkteafwijking en de grootte van de cilinder. Tijdens een vooronderzoek worden uw ogen grondig gemeten en onderzocht zodat de oogarts u een exact behandelvoorstel kan doen. De dikte van het hoornvlies is daarbij van belang. Zijn de afwijkingen te groot dan kan in plaats van een ooglaserbehandeling een lensimplantatie geadviseerd worden.
3. Wanneer is ooglaseren niet mogelijk?
In bepaalde gevallen wordt de ingreep niet toegepast. Zo moet u 18 jaar of ouder zijn en is uw sterkteafwijking minimaal 1 jaar stabiel. Mensen die bekend zijn met glaucoom en/of andere oogaandoeningen komen in de regel niet voor ooglaseren in aanmerking. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven kunnen de ooglaserbehandeling op een later moment alsnog toe laten passen. In de meeste gevallen komen ook diabetici niet voor een ooglaserbehandeling in aanmerking.
4. Hoelang is de wachttijd voor een vooronderzoek?
In de regel kunt u binnen 14 dagen bij Dutch Clinic terecht voor een vooronderzoek. Afhankelijk van het soort onderzoek, QuickScan of medisch, is het belangrijk om uw lenzen ruim voor de onderzoeken uit te laten. Bij het maken van de afspraak wordt u hierover geïnformeerd. Na het afronden van de onderzoeken en uw gebleken geschiktheid kan de behandeling zelf kort daarna worden gepland.
5. Kom ik met een lui oog in aanmerking voor een ooglaserbehandeling?
Wanneer u met een lui oog een beperkt gezichtsveld heeft, minder dan 25%, dan wordt de laserbehandeling niet toegepast. U kunt uw sterkte op laten meten bij een ervaren oogarts of een optometrist.
6. Is een ooglaserbehandeling pijnlijk?
Zowel de IntraLasik Femtosecond als de Lasek en TransPRK ooglaserbehandelingen worden onder plaatselijke verdoving toegepast. Ook in geval van een lensimplantatie gaat de voorkeur naar lokale verdovingen. Uw ogen worden met druppels verdoofd. Soms ontstaat een drukkend gevoel wanneer de laser de scherpteafwijking corrigeert. Dit duurt niet langer dan een paar seconden. De oogarts schrijft druppels voor die u na de behandeling regelmatig dient te gebruiken. Uw ogen kunnen een aantal dagen geïrriteerd aanvoelen.
7. Vergoed mijn zorgverzekeraar de ooglaserbehandeling?
Ooglaserbehandelingen worden over het algemeen niet vergoed. Alleen in specifieke situaties waarbij er sprake is van een groot verschil in dioptrie tussen beide ogen en wanneer u contactlenzen niet verdraagt kan een medische indicatie worden verstrekt, waarna de kosten (gedeeltelijk) vergoed worden. Meer informatie hierover vindt u in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.
8. Kan ik blind worden door ooglaseren?
Elke medische ingreep brengt een risico met zich mee, zo ook een ooglaserbehandeling. Een van de risico’s is het oplopen van een ooginfectie. Om de risico’s tot een absoluut minimum te beperken krijgt u medicatie en een strikt druppelvoorschrift. Hiermee wordt de kans op infecties beperkt. Ontwikkeld u in de dagen na de behandeling pijn, is uw zicht verminderd en/of zijn uw ogen rood dan is het belangrijk om contact op te nemen met de kliniek. Indien noodzakelijk kan er tijdig worden ingegrepen. Ernstige, blijvende complicaties doen zich vrijwel nooit voor.
9. Welke ooglasertechniek wordt toegepast?
Ieder oog is anders en iedereen heeft eigen wensen op het gebied van de behandeling. Afhankelijk van uw omstandigheden en eventueel uw dagelijkse werkzaamheden wordt de ooglasertechniek die bij u past voorgesteld na de verschillende vooronderzoeken.
10. Hoe snel na de ingreep kan ik weer autorijden?
De oogarts bespreekt dit met u na de ingreep en tijdens de verschillende controles die plaatsvinden. Mensen die een IntraLasik Femtosecond behandeling ondergaan kunnen in principe de volgende dag weer zelfstandig rijden. In geval van de Lasek of TransPRK behandeling is dat na een week. Laat u lenzen implanteren dan is autorijden mogelijk na 2 dagen. Veel hangt af van de stabiliteit van uw zicht en het feit of u zich zelfverzekerd genoeg voelt om veilig een auto te besturen.
11. Wanneer kan ik weer aan het werk?
Dit is afhankelijk van de toegepaste techniek. De meeste mensen gaan na twee dagen tot een week weer aan het werk. Dit is gemiddeld, maar werkhervatting is voornamelijk afhankelijk van de manier waarop iemand herstelt. Bij de een gaat dit sneller dan bij de ander en bovendien wordt er ook rekening gehouden met het beroep dat u uitoefent.
Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!
Waar vindt u
ons in Hoofddorp
Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp