Skip to content
Ooglaseren bij Dutch Clinic

Ooglaseren Zandvoort

Een bril of lenzen om veraf of dichtbij scherp te zien en/of een aparte leesbril. Bent u het zat om verschillende brillen mee te nemen? Ooglaseren in Zandvoort geeft u een permanent scherp zicht. Zonder bril. Zonder lenzen. Ooglaseren is een populaire behandeling, die succesvol wordt toegepast. Maar wat zijn de voor- en nadelen van een ooglaserbehandeling?

Procedure ooglaseren in Zandvoort

Ooglaseren is een behandeling die een gedegen voorbereiding vergt. De behandeling begint met een uitgebreid medisch onderzoek. Deze onderzoeken zijn niet pijnlijk en zijn bedoelt om uw geschiktheid voor de gewenste ooglaserbehandeling te beoordelen.

Zijn uw ogen geschikt voor ooglaseren in Zandvoort? Dan ligt de oogarts de ooglasertechniek toe die bij uw ogen past:

  • IntraLasik Femtosecond
  • Lasek
  • TransPRK no-touch

Welke methode van ooglaseren past bij u?

In onze kliniek vindt u niet alleen gespecialiseerde oogartsen, wij hebben ook alle hightech apparatuur in huis. Zo kunnen we kwalitatieve ooglaserbehandelingen aanbieden voor de meest voorkomende oogafwijkingen.

Intralasik

Een veilige en 100% mesvrije behandeling? De IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling is dat.

Lensimplantatie

Heeft u een oog met een dun hoornvlies of een hoge oogafwijking? Dan is wellicht een lensimplantatie wat voor u.

TransPRK

Heeft u een lage sterkte of droge ogen? Dan is de TransPRK ooglaserbehandelinginteressant voor u.

Ooglaserbehandeling Zandvoort?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Voor- en nadelen ooglaseren in Zandvoort

De voordelen van een ooglaserbehandeling zijn groot. De huidige, geavanceerde technieken maken uiterst nauwkeurige correcties mogelijk en de resultaten die bereikt worden zijn uitstekend. Het merendeel van de mensen die een ooglaserbehandeling laat toepassen is achteraf positief over het verloop van de behandeling. De meeste gehoorde voordelen van ooglaseren in Zandvoort zijn:

  • Onafhankelijk zijn van bril of lenzen. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over het ongewenst kwijtraken van een lens.
  • Sporten zonder daarbij gehinderd te worden door een aangepaste bril of contactlens.
  • Lagere kosten op langere termijn. Het is niet langer nodig om jaarlijks of om het jaar een nieuwe bril aan te laten meten. De kosten voor de ooglaserbehandeling zijn eenmalig.
  • Veiligheid. Zeker gebruikers van contactlenzen lopen een vergroot risico op infecties en complicaties. Het is een bekend gegeven dat niet iedereen de contactlensvloeistof dagelijks ververst en/of de lenzen schoonmaakt. Na een ooglaserbehandeling heeft u daar geen omkijken meer naar.

Net zoals iedere andere medische behandeling, kent ooglaseren ook nadelen:

  • Niet iedereen komt voor de ingreep in aanmerking.
  • Er is een zekere kans op bijwerkingen en complicaties. Zo kunnen uw ogen erg droog worden en gevoelig voor licht. Een enkele keer zien mensen dubbel of lichtkringen.
  • Het kan gebeuren dat uw sterkte niet volledig wordt gecorrigeerd, zodat een nabehandeling nodig is.

Ga bij u zelf na wat u belangrijk vindt en wat uw verwachtingen zijn van een ooglaserbehandeling. Dit is voor iedereen anders. Zowel verziendheid als bijziendheid worden gecorrigeerd, waardoor een bril of lenzen overbodig worden. Wat vaak over het hoofd wordt gezien is dat een ooglaserbehandeling het natuurlijke verouderingsproces niet tegenhoudt. Dat betekent dat u vanaf 40 – 45 jaar zogenaamde presbyopie, ouderdomsverziendheid, kunt ontwikkelen. In veel gevallen is een leesbril dan wenselijk.

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

Onze ervaren oogartsen en chirurgen werken nauw met jou samen om een behandelplan te ontwikkelen dat perfect aansluit bij jouw specifieke visie en verwachtingen.

Vrijblijvend consult

In een consult bekijken we de geschiktheid van uw ogen.

Ooglaserbehandeling

Maak na het consult een afspraak om uw ogen te laseren.

Specialisten

De ooglaserbehandeling wordt uitgevoerd door een oogarts

Uitgebreide nazorg

Maak gebruikt van minstens 7 gratis nacontroles.

Kunstlens als alternatief voor ooglaseren

Komt u niet voor een ooglaserbehandeling in aanmerking? Ziet u op tegen ooglaseren? Een goed alternatief is een lensimplantatie. Zowel een voorzetlens als een vervanglens worden met succes toegepast. Er wordt dus niets van uw hoornvlies afgehaald en indien gewenst kan de voorzetlens ook weer verwijderd worden. Lensimplantaties kunnen ook bij hogere sterktes worden toegepast.

Heeft u staar? Dan is een laserbehandeling niet mogelijk, behandeling met een kunstlens is wel mogelijk. Na een lensimplantatie heeft u blijvend scherp zicht. Net zoals de ooglaserbehandeling is een lensimplantatie een medische behandeling die vlot verloopt. Een groot verschil tussen beide behandelingen is dat een lensimplantatie telkens één oog behandeld.

Meer weten over de behandelmogelijkheden?

Overweegt u een ooglaserbehandeling of lensimplantatie in Zandvoort en omgeving? De oogkliniek van Dutch Clinic is gevestigd in Hoofddorp, 20 km van Zandvoort. Onze oogartsen nodigen u uit voor een consult waarin de mogelijkheden nader worden toegelicht en uw vragen worden beantwoord.

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

“Eerst had ik een teleurstelling dat de IntraLasik geen oplossing was voor mijn oogafwijking voor veraf. Na een gesprek tijdens het vooronderzoek ben ik volledig meegenomen in de TransPRK behandeling en dit leek mij het beste alternatief. Ik heb geen moment spijt gehad en het is zo heerlijk om wakker te worden en direct te kunnen zien. Daarnaast is de prijs ook prima in vergelijking met andere klinieken.”

Fleur Vergeer | TransPRK ooglaserbehandeling

Een leven zonder bril

Onze patiënten variëren van jong tot oud en hebben uiteenlopende behoeften en doelen. Of het nu gaat om het herstellen van verloren gezichtsvermogen, het verminderen van vermoeide ogen of het bereiken van een jeugdiger uiterlijk, we hebben met trots geholpen bij het vervullen van deze wensen.

De Dutch Clinic belofte

Bij Dutch Clinic begrijpen wij dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om jouw oogzorg en esthetische behoeften.

Onze kliniek heeft een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten en chirurgen die gezamenlijk over tientallen jaren ervaring beschikken.

Ruim 25+ jaar ervaring

Van ooglaseren tot ooglidcorrecties. Bij Dutch Clinic in Hoofddorp bent u aan het juiste adres.

Vakkundig en ervaren artsen

Wij werken uitsluitend samen met gecertificeerde artsen om het beste resultaat na te streven.

Een gratis consult

Een consult bij Dutch Clinic is gratis op het moment dat u de behandeling ook bij ons laat uitvoeren.

Ooglaseren Zandvoort FAQ

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over ooglaseren in Zandvoort. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.
Ja, afhankelijk van de plus sterkte en de dikte van uw hoornvlies kan ooglaseren een oplossing zijn. De ooglasertechniek wordt voornamelijk toegepast bij mensen tot 40 – 45 jaar. Bent u ouder dan kan een oogarts in geval van verziendheid een lensimplantatie voorstellen.
Ja, dit is meestal geen probleem. Een cilinder afwijking of astigmatisme kan gelaserd worden afhankelijk van de sterkteafwijking en de grootte van de cilinder. Tijdens een vooronderzoek worden uw ogen grondig gemeten en onderzocht zodat de oogarts u een exact behandelvoorstel kan doen. De dikte van het hoornvlies is daarbij van belang. Zijn de afwijkingen te groot dan kan in plaats van een ooglaserbehandeling een lensimplantatie geadviseerd worden.
In bepaalde gevallen wordt de ingreep niet toegepast. Zo moet u 18 jaar of ouder zijn en is uw sterkteafwijking minimaal 1 jaar stabiel. Mensen die bekend zijn met glaucoom en/of andere oogaandoeningen komen in de regel niet voor ooglaseren in aanmerking. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven kunnen de ooglaserbehandeling op een later moment alsnog toe laten passen. In de meeste gevallen komen ook diabetici niet voor een ooglaserbehandeling in aanmerking.
In de regel kunt u binnen 14 dagen bij Dutch Clinic terecht voor een vooronderzoek. Afhankelijk van het soort onderzoek, QuickScan of medisch, is het belangrijk om uw lenzen ruim voor de onderzoeken uit te laten. Bij het maken van de afspraak wordt u hierover geïnformeerd. Na het afronden van de onderzoeken en uw gebleken geschiktheid kan de behandeling zelf kort daarna worden gepland.
Wanneer u met een lui oog een beperkt gezichtsveld heeft, minder dan 25%, dan wordt de laserbehandeling niet toegepast. U kunt uw sterkte op laten meten bij een ervaren oogarts of een optometrist.
Zowel de IntraLasik Femtosecond als de Lasek en TransPRK ooglaserbehandelingen worden onder plaatselijke verdoving toegepast. Ook in geval van een lensimplantatie gaat de voorkeur naar lokale verdovingen. Uw ogen worden met druppels verdoofd. Soms ontstaat een drukkend gevoel wanneer de laser de scherpteafwijking corrigeert. Dit duurt niet langer dan een paar seconden. De oogarts schrijft druppels voor die u na de behandeling regelmatig dient te gebruiken. Uw ogen kunnen een aantal dagen geïrriteerd aanvoelen.
Ooglaserbehandelingen worden over het algemeen niet vergoed. Alleen in specifieke situaties waarbij er sprake is van een groot verschil in dioptrie tussen beide ogen en wanneer u contactlenzen niet verdraagt kan een medische indicatie worden verstrekt, waarna de kosten (gedeeltelijk) vergoed worden. Meer informatie hierover vindt u in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.
Elke medische ingreep brengt een risico met zich mee, zo ook een ooglaserbehandeling. Een van de risico’s is het oplopen van een ooginfectie. Om de risico’s tot een absoluut minimum te beperken krijgt u medicatie en een strikt druppelvoorschrift. Hiermee wordt de kans op infecties beperkt. Ontwikkeld u in de dagen na de behandeling pijn, is uw zicht verminderd en/of zijn uw ogen rood dan is het belangrijk om contact op te nemen met de kliniek. Indien noodzakelijk kan er tijdig worden ingegrepen. Ernstige, blijvende complicaties doen zich vrijwel nooit voor.
Ieder oog is anders en iedereen heeft eigen wensen op het gebied van de behandeling. Afhankelijk van uw omstandigheden en eventueel uw dagelijkse werkzaamheden wordt de ooglasertechniek die bij u past voorgesteld na de verschillende vooronderzoeken.

De oogarts bespreekt dit met u na de ingreep en tijdens de verschillende controles die plaatsvinden. Mensen die een IntraLasik Femtosecond behandeling ondergaan kunnen in principe de volgende dag weer zelfstandig rijden. In geval van de Lasek of TransPRK behandeling is dat na een week. Laat u lenzen implanteren dan is autorijden mogelijk na 2 dagen. Veel hangt af van de stabiliteit van uw zicht en het feit of u zich zelfverzekerd genoeg voelt om veilig een auto te besturen.

Dit is afhankelijk van de toegepaste techniek. De meeste mensen gaan na twee dagen tot een week weer aan het werk. Dit is gemiddeld, maar werkhervatting is voornamelijk afhankelijk van de manier waarop iemand herstelt. Bij de een gaat dit sneller dan bij de ander en bovendien wordt er ook rekening gehouden met het beroep dat u uitoefent.