Contact opnemen
Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033
U kunt ook ons contactformulier invullen.
Bent u verziend, bijziend of heeft u een cilinderafwijking? Naast het dragen van een bril of contactlenzen, kan een ooglaserbehandeling dit verbeteren. Ooglaserbehandelingen worden niet vanuit uw basisverzekering vergoed. Zoekt u naar een manier om de kosten van ooglaseren in Amsterdam betaalbaar te houden of gedeeltelijk vergoed te krijgen? Begin dan met het vergelijken van de beschikbare mogelijkheden.
Veilige, verantwoorde laserbehandeling
Ooglaserchirurgie voor het corrigeren van afwijkende plus of min sterktes wordt al enkele decennia met succes toegepast. Verschillende lasertechnieken, zoals IntraLasik Femtosecond, Lasek en TransPRK no touch worden gebruikt. Welke techniek bij u wordt toegepast, wordt bepaald door een ervaren oogarts. De IntraLasik Femtosecond is de bekendste en tevens meest geavanceerde ooglasertechniek. Met behulp van de Femtosecond laser wordt een flapje van het hoornvlies losgemaakt en opengeklapt. Daarna corrigeert een excimerlaser de oogafwijking. De hele procedure duurt slechts een aantal seconden en wordt het opengeslagen flapje weer teruggeplaatst. Vrij vlot na de ooglaserbehandeling kunt u scherp zien. Een van de belangrijkste vereisten voor veilig ooglaseren in Amsterdam is, dat een oogarts bepaalt of uw ogen en algehele gezondheid een laserbehandeling toestaan.
Ooglaseren in Amsterdam reviews
Het laten laseren van uw ogen is niet zomaar iets dat u tussendoor doet. Het is een medische behandeling waar bijwerkingen en complicaties aan zijn verbonden. Daarnaast is het een kostbare ingreep waarbij vergoeding niet vanzelfsprekend is. Het is logisch dat u vooraf zekerheid wilt hebben over zowel de veiligheid als de kosten en de resultaten van een behandeling. Ooglaser ervaringen en reviews van anderen kunnen u helpen bij het vinden van de geschikte oogkliniek. Online vindt u op verschillende plaatsen interessante reviews. Leest u klantwaarderingen en reviews? Blijf dan objectief. Vergeet niet dat een mening vaak een persoonlijke moment opname betreft. Iedereen ervaart een behandeling en/of behandelaar op eigen manier. Zeker in de voorbereidende fase op ooglaseren in Amsterdam is het niet vreemd om meerdere oogklinieken te bezoeken. Ga af op uw eigen gevoel. Voelt u zich niet prettig bij een oogarts? Verloopt een consult niet naar wens? Neem geen overhaaste beslissing omdat het moet, maar kijk rustig verder. Uw ogen en uw zicht dienen met aandacht en expertise behandeld te worden.
Kosten ooglaseren in Amsterdam
Ooglaserbehandelingen hebben sterk uiteenlopende tarieven. Afhankelijk van de grootte, naamsbekendheid en locatie van de oogkliniek worden deze factoren mee berekend in de behandeltarieven. Daar komen ook nog de ervaring van de behandelend oogarts en de toegepaste ooglasertechniek bij. Al met al kan gezegd worden dat de kosten voor ooglaseren liggen tussen € 1.500 en € 3.500. De kosten voor een ooglaserbehandeling worden alleen in uitzonderlijke gevallen en bij een medische indicatie vergoed. Om voor een medische indicatie in aanmerking te komen moet er bij u sprake zijn van een intolerantie voor contactlenzen en een verschil van minimaal 4 dioptrieën tussen beide ogen. Sommige zorgverzekeraars bieden beperkte vergoedingsmogelijkheden vanuit aanvullende zorgpakketten. Vaak zijn hier strikte voorwaarden aan verbonden, zoals behandeling bij een gecontracteerde oogkliniek of ziekenhuis. U kunt ook op de kosten besparen door vooraf het aanbod te vergelijken. Voor een ooglaserbehandeling in Amsterdam en omgeving kunt u bij Dutch Clinic in Hoofddorp terecht. Dutch Clinic hanteert betaalbare tarieven voor zowel IntraLasik Femtosecond, Lasek en TransPRK no touch ooglaserbehandelingen. Helaas is ooglaseren niet bij iedereen mogelijk. Als tijdens of na het medisch vooronderzoek blijkt dat uw ogen niet gelaserd kunnen worden, is een lensimplantatie wellicht een goed alternatief. Uw ogen worden dan niet gelaserd, maar er wordt een kunstlens in het oog geïmplanteerd. Deze ingreep wordt net als ooglaseren niet vanuit de basisverzekering vergoed. Aanvullende verzekeringen bieden ook hier beperkte vergoedingsmogelijkheden.
Succesvol ooglaseren in Amsterdam en omgeving
Ooglaserbehandelingen worden met succes toegepast, waarbij de beste resultaten bereikt worden door ervaren oogartsen. De beschikbare geavanceerde laserapparatuur maakt het mogelijk dat uw ogen tijdens de ingreep niet aangeraakt worden. Computergestuurde lasertechniek is veilig, kortdurend en uiterst nauwkeurig. Afhankelijk van de techniek die wordt toegepast, ziet u direct na de ingreep verbetering. Het zicht verbetert zich in de dagen na de ooglaserbehandeling en zal uiteindelijk scherp zijn. Het is gebruikelijk dat het een aantal dagen tot enkele weken kan duren voordat uw zicht stabiel is. Uw hersenen hebben tijd nodig om zich aan te passen aan het nieuwe zicht. Dit gaat gepaard met een wisselend scherp en wazig beeld. De effecten die bereikt worden zijn blijvend. Als gevolg van het ouder worden, kan na een aantal jaren een leesbril wenselijk zijn. Hier heeft de laserbehandeling helaas geen invloed op. Wilt u meer weten over ooglaseren? Een afspraak bij Dutch Clinic maakt u door te bellen met +31 (0)20 214 2033.
Ooglaseren Amsterdam FAQ
Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over ooglaseren in Amsterdam. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.
1. Waarom laat ik mijn ogen laseren bij Dutch Clinic?
Dutch Clinic staat bekend om de prima prijs-kwaliteitverhouding en een hoge mate van zorg- en dienstverlening. Klantwaarderingen zijn positief en u wordt behandeld met state-of-the-art laserapparatuur. De ervaren oogartsen begeleiden u gedurende het volledige behandeltraject. Ook na de ooglaserbehandeling staat de oogarts voor u klaar bij vragen. Het eerste jaar vinden 6 controles plaats, zodat de oogarts de ontwikkeling van uw ogen nauwgezet en van dichtbij kan volgen. U bent bij Dutch Clinic in vertrouwde en ervaren handen.
2. Is ooglaseren veilig?
Ooglaserbehandelingen worden wereldwijd al meer dan 30 jaar met succes toegepast. De geavanceerde laserapparatuur past de behandeling met uiterste precisie en nauwkeurigheid toe. Bijwerkingen en/of complicaties doen zich zelden voor. Wanneer u de richtlijnen, die de oogarts u geeft, opvolgt is de kans op bijwerkingen uiterst klein. De moderne behandelapparatuur laat bovendien een steeds sneller herstel van het gezichtsvermogen zien.
3. Wat zijn de risico’s van een lensimplantatie?
Als uw ogen niet geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling kan een lensimplantatie overwogen worden. Lensimplantaties zijn veilige ingrepen die ook als oplossing bij staar worden uitgevoerd. De ogen verdragen de kunstlenzen goed en de lenzen gaan levenslang mee.
4. Worden de kosten vergoed?
Zorgverzekeraars zien refractiechirurgie niet als medische noodzaak maar als een cosmetische ingreep. Dat houdt in dat ooglaserbehandelingen niet vanuit de basisverzekering vergoed worden. Enkele aanvullende zorgpakketten bieden beperkte vergoedingsmogelijkheden. Meer informatie staat vermeld in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. In uitzonderlijke situaties kan een oogarts een medische indicatie geven voor een ooglaserbehandeling en/of lensimplantatie. In dat geval komt u meestal wel voor vergoeding in aanmerking.
5. Hoe weet ik of ik geschikt ben voor een ooglaserbehandeling?
Een ooglaserbehandeling wordt vooraf gegaan door een uitgebreid technisch en medisch vooronderzoek van uw ogen. Daarnaast zijn er bepaalde criteria die gehanteerd worden, hierbij kunt denken aan een stabiele sterkteafwijking. Behandelingen worden bovendien niet toegepast bij minderjarigen, bij vrouwen die zwanger zijn en/of borstvoeding geven en u dient een goede algemene gezondheid te hebben.
6. Is ooglaseren pijnlijk?
Het is normaal om het eng te vinden een ingreep aan uw ogen uit te laten voeren. Uw ogen worden door middel van speciale druppels verdoofd, zodat u niets voelt van de behandeling. U bent echter wel volledig bij kennis en maakt de ooglaserbehandeling bewust mee. Door vooraf uitgebreid met de oogarts te praten, wordt een stukje van de spanning weggenomen en heeft u vertrouwen in de ingreep. Na afloop van de ooglaserbehandeling kunnen uw ogen lichtgevoelig zijn en geïrriteerd aanvoelen. Dit is van tijdelijke aard en neemt binnen een aantal uren tot enkele dagen af.
7. Zijn de resultaten blijvend of moet ik over een X aantal jaren een nieuwe laserbehandeling laten toepassen?
In principe zijn de resultaten van een ooglaserbehandeling of lensimplantatie blijvend. Als gevolg van de natuurlijke lichaamsveroudering kunt u op latere leeftijd wel een leesbril nodig hebben. Dit kan met een laserbehandeling niet voorkomen worden.
8. Ben ik na een ooglaserbehandeling voorgoed af van mijn bril of lenzen?
Na een ooglaserbehandeling heeft u op alle afstanden goed, scherp zicht. Dat neemt echter niet weg dat u vanaf gemiddeld 40-45 jaar moeite kunt krijgen met dichtbij scherpstellen en lezen. Dit is een gevolg van het verouderen van uw ooglens. Dat betekent niet dat u plotsklaps op een leesbril bent aangewezen. De ene mens krijgt hier sneller mee te maken dan de ander. In een enkel geval is er na de laserbehandeling sprake van een minimale reststerkte, wanneer dit met een aanvullende behandeling niet gecorrigeerd kan worden heeft u bij bepaalde activiteiten, bijvoorbeeld autorijden, een bril nodig.
9. Hoelang ben ik arbeidsongeschikt en wanneer zie ik weer scherp?
Afhankelijk van het soort ingreep dat bij u wordt toegepast en de aard van uw werkzaamheden kunt u binnen een aantal dagen terug aan het werk. Na de ingreep duurt het een aantal uur tot een paar dagen voordat uw zicht scherp en stabiel is. Veel hangt af van het lichaamseigen herstelvermogen, de behandeltechniek en de gecorrigeerde sterkte.
10. Mag ik sporten na een ooglaserbehandeling?
U hoeft zeker niet stil te zitten na een ooglaserbehandeling. Wel is het belangrijk om de ogen de eerste twee weken niet aan te raken en/of in de ogen te wrijven. Oogartsen raden aan om de eerste twee weken niet te gaan zwemmen in zowel chloor- als zoutwater. Ook contactsporten stelt u een aantal weken en deze kunnen hervat worden met het gebruik van een veiligheidsbril. Lichte sporten zoals fitness kunt u een week na de ingreep hervatten.
Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!
Waar vindt u
ons in Hoofddorp
Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp