Skip to content
Ooglaseren bij Dutch Clinic

Ooglaseren Katwijk

Overweegt u ooglaseren in Katwijk of omgeving? U draagt al jaren een bril of contactlenzen en bent op zoek naar een duurzaam alternatief. Bril of lensonafhankelijkheid is voor velen een wens. Geen gedoe met het voortdurend meenemen van verschillende brillen en niet langer bang moeten zijn om tijdens een sportwedstrijd op zoek te moeten naar een verloren contactlens.

Natuurlijk komt niet iedereen voor een ooglaserbehandeling in Katwijk of omgeving in aanmerking, daarom worden uw ogen eerst grondig onderzocht. Krijgt u groen licht? Dan komt een leven zonder bril of contactlenzen wel heel dichtbij.

Persoonlijk stappenplan ooglaserbehandeling

De kosten van ooglaseren lopen per kliniek en per behandelaar sterk uiteen. Zo kan het gebeuren dat de prijs voor een ooglaserbehandeling bij de ene kliniek aanmerkelijk voordeliger is dan bij de andere. Vergelijken loont vaak de moeite. Verlies daarbij uw wens en verwachting niet uit het oog. Een behandeling kan goedkoop worden aangeboden, maar hoe zit het met de ervaring van de behandelend oogartsen en welke laserapparatuur wordt gebruikt? Woont u in Katwijk of de omgeving van Katwijk? Dan kunt u in het nabijgelegen Hoofddorp terecht bij de ervaren oogartsen van Dutch Clinic. 

Vrijblijvend consult

In een consult bekijken we de geschiktheid van uw ogen.

Ooglaserbehandeling

Maak na het consult een afspraak om uw ogen te laseren.

Specialisten

De ooglaserbehandeling wordt uitgevoerd door een oogarts

Uitgebreide nazorg

Maak gebruikt van minstens 7 gratis nacontroles.

Meer over ooglaseren?

Spreekt een ooglaserbehandeling u aan? Heeft u een brilsterkte tussen -10 en +6? Zijn uw ogen minimaal een jaar stabiel? Laat uzelf dan voorlichten over een ooglaserbehandeling die bij u past. De artsen van Dutch Clinic in Hoofddorp, 34 km van Katwijk, passen succesvol de IntraLasik Femtosecond, de Lasek en de TransPRK no-touch ooglasertechnieken toe. 

Tijdens een informatief consult worden de verschillende technieken nader toegelicht. Bent u niet zeker of uw ogen geschikt zijn voor een laserbehandeling? 

Welke methode van ooglaseren past bij u?

In onze kliniek vindt u niet alleen gespecialiseerde oogartsen, wij hebben ook alle hightech apparatuur in huis. Zo kunnen we kwalitatieve ooglaserbehandelingen aanbieden voor de meest voorkomende oogafwijkingen.

Intralasik

Een veilige en 100% mesvrije behandeling? De IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling is dat.

Lensimplantatie

Heeft u een oog met een dun hoornvlies of een hoge oogafwijking? Dan is wellicht een lensimplantatie wat voor u.

TransPRK

Heeft u een lage sterkte of droge ogen? Dan is de TransPRK ooglaserbehandelinginteressant voor u.

Ooglaserbehandeling Katwijk?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

“Eerst had ik een teleurstelling dat de IntraLasik geen oplossing was voor mijn oogafwijking voor veraf. Na een gesprek tijdens het vooronderzoek ben ik volledig meegenomen in de TransPRK behandeling en dit leek mij het beste alternatief. Ik heb geen moment spijt gehad en het is zo heerlijk om wakker te worden en direct te kunnen zien. Daarnaast is de prijs ook prima in vergelijking met andere klinieken.”

Fleur Vergeer | TransPRK ooglaserbehandeling

Een leven zonder bril

Onze patiënten variëren van jong tot oud en hebben uiteenlopende behoeften en doelen. Of het nu gaat om het herstellen van verloren gezichtsvermogen, het verminderen van vermoeide ogen of het bereiken van een jeugdiger uiterlijk, we hebben met trots geholpen bij het vervullen van deze wensen.

De Dutch Clinic belofte

Bij Dutch Clinic begrijpen wij dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om jouw oogzorg en esthetische behoeften.

Onze kliniek heeft een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten en chirurgen die gezamenlijk over tientallen jaren ervaring beschikken.

Ruim 25+ jaar ervaring

Van ooglaseren tot ooglidcorrecties. Bij Dutch Clinic in Hoofddorp bent u aan het juiste adres.

Vakkundig en ervaren artsen

Wij werken uitsluitend samen met gecertificeerde artsen om het beste resultaat na te streven.

Een gratis consult

Een consult bij Dutch Clinic is gratis op het moment dat u de behandeling ook bij ons laat uitvoeren.

Ooglaseren Katwijk FAQ

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over ooglaseren in Katwijk. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.
Uw geschiktheid voor een ooglaserbehandeling hangt zowel af van uw algemene gezondheid als de kenmerken van uw ogen. Tijdens een consult en een QuickScan worden de gegevens van uw ogen opgemeten en kan een oogarts met aangrenzende zekerheid zeggen of uw ogen gelaserd kunnen worden.
De veiligheid en gezondheid van uw ogen staat voorop. Om vooraf risico’s uit te kunnen sluiten worden uw ogen uitgebreid onderzocht. Dit gebeurt tijdens twee verschillende onderzoeken, de QuickScan en het medisch onderzoek. Een ervaren oogarts bekijkt de binnen- en buitenkant van uw ogen. Daarbij wordt onder meer een meting van het hoornvlies gedaan en worden ook de oogdruk, de traanfilm, de pupildiameter en het netvlies onderzocht en/of gemeten. Na de metingen kan een behandeladvies worden gegeven en wordt bekeken welke lasertechniek bij u past.
Bij Dutch Clinic worden de IntraLasik Femtosecond, de Lasek en de TransPRK ooglasertechnieken aangeboden. Ook kunt u bij de kliniek terecht voor een lensimplantatie.
Gezonde spanning is normaal. Van het aanbrengen van de verdoving voelt u vrijwel niets. Er wordt hiervoor gebruik gemaakt van verdovende druppels, van injecties is geen sprake. Als de verdoving is ingewerkt voelt u geen pijn meer. De ingreep zelf duurt niet langer dan een paar minuten per oog.
Dankzij het uitgebreide screeningsprogramma dat aan de ingreep vooraf gaat, de ervaring van de behandelend oogartsen en state-of-the-art apparatuur zijn de risico’s zeer klein. Al tijdens de onderzoeken wordt duidelijk of uw ogen veilig gelaserd kunnen worden of dat het risico in uw geval te groot is. Van blijvende oogschade door een ooglaserbehandeling is geen sprake.
Door de laserbehandeling kunnen uw ogen tijdelijk geïrriteerd en droog aanvoelen. De oogarts kan hiervoor verzachtende oogdruppels voorschrijven. Afhankelijk van de lasertechniek hebben uw ogen enkele uren tot meerdere dagen nodig om aan het nieuwe zicht te wennen. Als gevolg hiervan is het zicht niet direct stabiel en scherp. Ook kunt u de eerste tijd halo’s of lichtkransen zien, dit met name in het donker. Ernstige complicaties zoals infecties zijn eerder uitzonderlijk.
Nee, meestal niet. Zorgverzekeraars beschouwen een ooglaserbehandeling als een cosmetische ingreep en vergoeden de kosten daarvan niet. Alleen als u een medische indicatie heeft voor de ingreep kan er een vergoeding worden toegekend. De regels hiervoor zijn strikt. Zo moet er een groot verschil in dioptrie tussen beide ogen zitten en bent u intolerant voor contactlenzen. Een enkele keer is beperkte vergoeding, zonder medische indicatie, vanuit een aanvullende zorgverzekering mogelijk.
Afhankelijk van de toegepaste methode heeft u binnen een aantal uren tot meerdere dagen weer een scherp gezichtsvermogen. De IntraLasik Femtosecond methode geeft het snelste resultaat, terwijl uw gezichtsvermogen langer nodig heeft om te herstellen van een Lasek of TransPRK ooglaserbehandeling. De oogarts vertelt u tijdens het consult hoelang het duurt voordat u een scherp en stabiel zicht kunt verwachten.
Ook dit is afhankelijk van de ooglasertechniek. De meeste mensen die een IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling ondergaan hebben binnen een aantal uren na de ingreep scherp, stabiel zicht en gaan de volgende dagen weer aan het werk. Bij andere technieken is de herstelperiode wat langer. Vrijwel iedereen die een ooglaserbehandeling ondergaat is binnen een week weer aan het werk. Veel hangt af van de arbeidsomstandigheden en de werkzaamheden die verricht worden.
Nee. Uw zicht is na de ingreep niet scherp en/of stabiel. Laat u daarom ophalen en veilig thuisbrengen. Wanneer uw zicht zich stabiliseert en u zeker bent van u zelf kunt u binnen een paar dagen weer zelfstandig autorijden.
Afhankelijk van de techniek die wordt toegepast, biedt Dutch Clinic de ooglaserbehandeling aan vanaf € 1.590. De exacte kostprijs krijgt u in de kliniek na afloop van het consult.
Doorgaans kunt u binnen 14 dagen bij Dutch Clinic terecht voor een QuickScan en/of medisch vooronderzoek. Bij geschiktheid kan de ingreep kort daarop gepland worden. Gebruikers van contactlenzen moeten er rekening mee houden dat de lenzen een aantal weken voor de ingreep niet meer gedragen mogen worden, omdat ze het hoornvlies vervormen.