Ooglaseren Katwijk

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Overweegt u ooglaseren in Katwijk of omgeving? U draagt al jaren een bril of contactlenzen en bent op zoek naar een duurzaam alternatief. Bril of lensonafhankelijkheid is voor velen een wens. Geen gedoe met het voortdurend meenemen van verschillende brillen en niet langer bang moeten zijn om tijdens een sportwedstrijd op zoek te moeten naar een verloren contactlens. Natuurlijk komt niet iedereen voor een ooglaserbehandeling in Katwijk of omgeving in aanmerking, daarom worden uw ogen eerst grondig onderzocht. Krijgt u groen licht? Dan komt een leven zonder bril of contactlenzen wel heel dichtbij.

Ooglaseren Katwijk.

Ooglaseren Katwijk.

Persoonlijk stappenplan ooglaserbehandeling

Het laten laseren van uw ogen is een spannende ingreep. Uw ogen zijn u dierbaar en het is logisch dat u zoekt naar de beste kliniek voor ooglaseren in Katwijk en omgeving. Geen oog is hetzelfde en het is mede daarom dat ervaren artsen u een persoonlijk stappenplan voorstellen voor een ooglaserbehandeling. Het is van belang dat u weet waar u aan toe bent en hoe de procedure verloopt.

  • Persoonlijk intake gesprek, technisch en medisch vooronderzoek. Als u besluit om uw ogen te laten laseren dan vindt eerst een consult plaats bij een oogarts. U krijgt informatie over de behandeltechnieken en uw ogen worden globaal onderzocht. Zijn uw ogen geschikt om te laseren, dan volgt een uitgebreid medisch onderzoek waarin uw ogen van diverse kanten worden opgemeten. Indien gewenst kan direct een afspraak voor de ooglaserbehandeling zelf gepland worden.
  • Ooglaserbehandeling. Uw ogen worden voor de behandeling verdoofd en met een ooglidspreider opgehouden, zodat knipperen tijdens het laseren onmogelijk is. De behandeling duurt zo’n 10 tot 20 minuten. Voordat u de oogkliniek verlaat, worden uw ogen gedruppeld en krijgt u een controle afspraak voor de volgende dag.
  • Herstel en resultaat. De meeste mensen zien direct na een ooglaserbehandeling verbetering. Het kan een aantal dagen tot weken duren voordat uw zicht de optimale scherpte heeft. Dit hangt onder meer af van de toegepaste lasertechniek. Van de oogarts heeft u oogdruppels en een druppelschema ontvangen. Hoe lang u de verschillende druppels dient te gebruiken verschilt per persoon. Volg het schema op. Als u tijdens het herstel last heeft van geïrriteerde of droge ogen, maakt u hiervan zo spoedig mogelijk melding.
  • Nacontroles. Het eerste jaar na de ooglaserbehandeling vinden er minimaal 7 nacontroles plaats. De eerste controle is meestal een dag na de laserbehandeling. Neem de controles serieus en sla geen controleafspraken over. De oogarts houdt de ontwikkeling van uw ogen nauwgezet in de gaten. Is er behoefte of aanleiding voor een extra controle, dan is dat uiteraard geen probleem.

Betaalbaar ooglaseren in Katwijk en omgeving

De kosten van ooglaseren lopen per kliniek en per behandelaar sterk uiteen. Zo kan het gebeuren dat de prijs voor een ooglaserbehandeling bij de ene kliniek aanmerkelijk voordeliger is dan bij de andere. Vergelijken loont vaak de moeite. Verlies daarbij uw wens en verwachting niet uit het oog. Een behandeling kan goedkoop worden aangeboden, maar hoe zit het met de ervaring van de behandelend oogartsen en welke laserapparatuur wordt gebruikt? Woont u in Katwijk of de omgeving van Katwijk? Dan kunt u in het nabijgelegen Hoofddorp terecht bij de ervaren oogartsen van Dutch Clinic. Niet alleen wordt er gewerkt met state-of-the-art ooglaserapparatuur, u bent bij Dutch Clinic bovendien verzekerd van betaalbare ooglasertarieven. Ooglaseren is mogelijk vanaf € 1.590, bij dit all-in tarief zijn inbegrepen:

  • Het technisch en medisch vooronderzoek
  • De laserbehandeling
  • In het eerste jaar na de behandeling 7 nacontroles
  • Zichtgarantie. U krijgt een gratis nabehandeling, mits medisch verantwoord, als er sprake is van een reststerkte.

Meer weten over ooglaseren?

Spreekt een ooglaserbehandeling u aan? Heeft u een brilsterkte tussen -10 en +6? Zijn uw ogen minimaal een jaar stabiel? Laat uzelf dan voorlichten over een ooglaserbehandeling die bij u past. De artsen van Dutch Clinic in Hoofddorp, 34 km van Katwijk, passen succesvol de IntraLasik Femtosecond, de Lasek en de TransPRK no-touch ooglasertechnieken toe. Tijdens een informatief consult worden de verschillende technieken nader toegelicht. Bent u niet zeker of uw ogen geschikt zijn voor een laserbehandeling? Maak dan een afspraak voor een gratis technisch vooronderzoek. Ook kunt u een afspraak maken voor een uitgebreid medisch vooronderzoek. De kosten voor dit onderzoek bedragen € 95. Blijkt dat uw ogen niet voor een laserbehandeling in aanmerking komen? Dan worden de kosten terugbetaald. Zijn uw ogen geschikt voor de gewenste ooglaserbehandeling? De kosten van het onderzoek worden in mindering gebracht op de behandelkosten. Een afspraak bij Dutch Clinic maakt u door het contactformulier in te vullen en/of door te bellen met +31 (0)20 214 2033.

Ooglaseren Katwijk FAQ

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over ooglaseren in Katwijk. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Uw geschiktheid voor een ooglaserbehandeling hangt zowel af van uw algemene gezondheid als de kenmerken van uw ogen. Tijdens een consult en een QuickScan worden de gegevens van uw ogen opgemeten en kan een oogarts met aangrenzende zekerheid zeggen of uw ogen gelaserd kunnen worden.

De veiligheid en gezondheid van uw ogen staat voorop. Om vooraf risico’s uit te kunnen sluiten worden uw ogen uitgebreid onderzocht. Dit gebeurt tijdens twee verschillende onderzoeken, de QuickScan en het medisch onderzoek. Een ervaren oogarts bekijkt de binnen- en buitenkant van uw ogen. Daarbij wordt onder meer een meting van het hoornvlies gedaan en worden ook de oogdruk, de traanfilm, de pupildiameter en het netvlies onderzocht en/of gemeten. Na de metingen kan een behandeladvies worden gegeven en wordt bekeken welke lasertechniek bij u past.

Bij Dutch Clinic worden de IntraLasik Femtosecond, de Lasek en de TransPRK ooglasertechnieken aangeboden. Ook kunt u bij de kliniek terecht voor een lensimplantatie.

Gezonde spanning is normaal. Van het aanbrengen van de verdoving voelt u vrijwel niets. Er wordt hiervoor gebruik gemaakt van verdovende druppels, van injecties is geen sprake. Als de verdoving is ingewerkt voelt u geen pijn meer. De ingreep zelf duurt niet langer dan een paar minuten per oog.

Dankzij het uitgebreide screeningsprogramma dat aan de ingreep vooraf gaat, de ervaring van de behandelend oogartsen en state-of-the-art apparatuur zijn de risico’s zeer klein. Al tijdens de onderzoeken wordt duidelijk of uw ogen veilig gelaserd kunnen worden of dat het risico in uw geval te groot is. Van blijvende oogschade door een ooglaserbehandeling is geen sprake.

Door de laserbehandeling kunnen uw ogen tijdelijk geïrriteerd en droog aanvoelen. De oogarts kan hiervoor verzachtende oogdruppels voorschrijven. Afhankelijk van de lasertechniek hebben uw ogen enkele uren tot meerdere dagen nodig om aan het nieuwe zicht te wennen. Als gevolg hiervan is het zicht niet direct stabiel en scherp. Ook kunt u de eerste tijd halo’s of lichtkransen zien, dit met name in het donker. Ernstige complicaties zoals infecties zijn eerder uitzonderlijk.

Nee, meestal niet. Zorgverzekeraars beschouwen een ooglaserbehandeling als een cosmetische ingreep en vergoeden de kosten daarvan niet. Alleen als u een medische indicatie heeft voor de ingreep kan er een vergoeding worden toegekend. De regels hiervoor zijn strikt. Zo moet er een groot verschil in dioptrie tussen beide ogen zitten en bent u intolerant voor contactlenzen. Een enkele keer is beperkte vergoeding, zonder medische indicatie, vanuit een aanvullende zorgverzekering mogelijk.

Afhankelijk van de toegepaste methode heeft u binnen een aantal uren tot meerdere dagen weer een scherp gezichtsvermogen. De IntraLasik Femtosecond methode geeft het snelste resultaat, terwijl uw gezichtsvermogen langer nodig heeft om te herstellen van een Lasek of TransPRK ooglaserbehandeling. De oogarts vertelt u tijdens het consult hoelang het duurt voordat u een scherp en stabiel zicht kunt verwachten.

Ook dit is afhankelijk van de ooglasertechniek. De meeste mensen die een IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling ondergaan hebben binnen een aantal uren na de ingreep scherp, stabiel zicht en gaan de volgende dagen weer aan het werk. Bij andere technieken is de herstelperiode wat langer. Vrijwel iedereen die een ooglaserbehandeling ondergaat is binnen een week weer aan het werk. Veel hangt af van de arbeidsomstandigheden en de werkzaamheden die verricht worden.

Nee. Uw zicht is na de ingreep niet scherp en/of stabiel. Laat u daarom ophalen en veilig thuisbrengen. Wanneer uw zicht zich stabiliseert en u zeker bent van u zelf kunt u binnen een paar dagen weer zelfstandig autorijden.

Afhankelijk van de techniek die wordt toegepast, biedt Dutch Clinic de ooglaserbehandeling aan vanaf € 1.590. De exacte kostprijs krijgt u in de kliniek na afloop van het consult.

Doorgaans kunt u binnen 14 dagen bij Dutch Clinic terecht voor een QuickScan en/of medisch vooronderzoek. Bij geschiktheid kan de ingreep kort daarop gepland worden. Gebruikers van contactlenzen moeten er rekening mee houden dat de lenzen een aantal weken voor de ingreep niet meer gedragen mogen worden, omdat ze het hoornvlies vervormen.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com