Ooglaseren Zaandam

Ziet u slecht of gaat uw zicht langzaam achteruit? Dan denkt u na over de beschikbare oplossingen. Kiest u voor een bril of contactlenzen? Of spreekt ooglaseren in Zaandam u aan? Verziendheid, bijziendheid en astigmatisme worden met moderne ooglasertechnieken behandeld. Ooglaseren is een ingrijpende behandeling, maar u bent na de ingreep wel bril onafhankelijk.

Ooglaseren Zaandam.

Ooglaseren Zaandam.

Hoe werkt ooglaseren in Zaandam

Het behandeltraject begint met een uitgebreid technisch en medisch vooronderzoek bij een optometrist of oogarts. Deze onderzoeken zijn nodig om te bepalen of u een geschikte kandidaat bent voor een ooglaserbehandeling. Voor ooglaseren in Zaandam en omgeving kunt u ook voor een technisch en medisch vooronderzoek terecht bij Dutch Clinic in Hoofddorp. Vooraf is het van belang om te weten dat niet alle zichtproblemen geschikt zijn voor een laserbehandeling. Blijkt tijdens het technisch vooronderzoek dat u niet voor de behandeling in aanmerking komt, dan zal een oogarts u dit eerlijk vertellen en een toelichting geven. Wanneer het technisch onderzoek aantoont dat uw ogen gelaserd kunnen worden, dan kan een vervolgafspraak voor het uitbreide medisch vooronderzoek worden gemaakt. Wat kunt u hiervan verwachten? Uw ogen worden zowel van binnen als van buiten uitgebreid onderzocht en opgemeten. Het gedetailleerd in kaart brengen van uw ogen maakt een nauwkeurige laserbehandeling mogelijk. De resultaten van de onderzoeken worden met u besproken en de oogarts vertelt u welke lasertechniek in uw persoonlijke situatie het beste kan worden toegepast. Bent u ervan overtuigd dat ooglaseren hetgeen is wat u wilt? Dan kan een afspraak voor de behandeling gepland worden.

Cilinder ooglaseren in Zaandam

Verziendheid en bijziendheid behoren tot de meest bekende oogafwijkingen die met een ooglaserbehandeling opgelost kunnen worden. Ook astigmatisme of een cilinderafwijking kan met behulp van ooglaseren in Zaandam gecorrigeerd worden. Astigmatisme kan in de familie voorkomen en de cilinderafwijking gaat doorgaans gepaard met bijziendheid of verziendheid. Als gevolg van een cilinderafwijking wordt het zicht wazig. Welke techniek wordt toegepast, wordt bepaald door een oogarts en is mede afhankelijk van de resultaten van de vooronderzoeken. Bij een cilinderafwijking worden de volgende lasertechnieken toegepast:

  • IntraLasik Femtosecond
  • TransPRK no-touch
  • Lasek

Zorg na ooglaserbehandeling

Goede zorg na ooglaseren in Zaandam is van belang voor het succes van de ingreep. Het is dan ook vanzelfsprekend dat uw ogen regelmatig gecontroleerd worden door de behandelend oogarts. Het eerste jaar vinden minimaal 7 controles plaats, waarbij de eerste controle doorgaans een dag na de laserbehandeling is. Om het herstel en resultaat te optimaliseren is het van belang om de leefregels en instructies die u van de oogarts krijgt, op te volgen. Voorbeelden van leefregels zijn:

  • De eerste nachten na de laserbehandeling slaapt u het beste met oogbeschermers. Hiermee wordt voorkomen dat u ongemerkt, tijdens uw slaap, in de ogen wrijft.
  • Regelmatig druppelen. De oogarts schrijft verschillende oogdruppels voor die noodzakelijk zijn om het oog te laten herstellen en infecties te voorkomen. Gebruik de oogdruppels volgens voorschrift en zolang de arts dit adviseert.
  • Neem op de dag van de ooglaserbehandeling vrij van uw werk. In principe kunt u de volgende dag uw werkzaamheden hervatten. Werkt u in een stoffige of vette omgeving, bespreek dit dan met de oogarts. Het kan raadzaam zijn om een beschermende bril te dragen.
  • Wees de eerste weken voorzichtig met sporten. Kies voor het gebruik van een beschermende sportbril, zeker in geval van contactsporten dient u uw ogen extra te beschermen.
  • Zwemmen doet de eerste 4 weken niet. Daarna draagt u nog een tijdje een zwembril om de ogen tegen het water te beschermen.
  • Oogmake-up en mascara mogen de eerste 2 weken niet gebruikt worden. Wees daarna voorzichtig met make-up resten en reinigingsproducten die in uw ogen terecht komen.

Uiteraard voelt u zelf het beste hoe het herstel verloopt. Houdt u last van aanhoudende klachten zoals droge ogen, een geïrriteerd gevoel of een wisselend scherp zicht, maak hiervan dan altijd melding bij de oogarts. Vaak is behandeling goed mogelijk en nemen uw klachten alsnog af.

Afspraak informatief consult

Heeft u vragen over ooglaseren in Zaandam of wilt u een afspraak maken voor een consult of een technisch vooronderzoek? De oogartsen van Dutch Clinic in Hoofddorp heten u van harte welkom. Het consult vindt plaats in de moderne oogkliniek, waar tevens al uw vragen beantwoord worden. De verschillende mogelijkheden worden toegelicht en de arts kan na het technisch onderzoek met grote zekerheid aangeven of uw ogen in aanmerking komen voor een laserbehandeling. U kunt een afspraak maken door het contactformulier in te vullen of door te bellen met +31 (0)20 214 2033.