Skip to content
Ooglaseren bij Dutch Clinic

Ooglaseren Zaandam

Ziet u slecht of gaat uw zicht langzaam achteruit? Dan denkt u na over de beschikbare oplossingen. Kiest u voor een bril of contactlenzen? Of spreekt ooglaseren in Zaandam u aan? Verziendheid, bijziendheid en astigmatisme worden met moderne ooglasertechnieken behandeld. Ooglaseren is een ingrijpende behandeling, maar u bent na de ingreep wel bril onafhankelijk.

Hoe werkt ooglaseren in Zaandam

Het is van groot belang om eerst de geschiktheid van uw ogen te testen of ooglaseren uw probleem kan oplossen.

Voor we u bij ons op consult zien zult u eerst ervaren dat u een oogafwijking heeft waardoor u een bril of contactlenzen nodig heeft om scherp te zien.

Na het vooronderzoek kunnen we stellen of uw ogen in aanmerking komen voor een ooglaserbehandeling. Tijdens het vooronderzoek zal onze oogarts u uitgebreid informeren.

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

Onze ervaren oogartsen en chirurgen werken nauw met jou samen om een behandelplan te ontwikkelen dat perfect aansluit bij jouw specifieke visie en verwachtingen.

Gratis vrijblijvend consult

In een consult bekijken we de geschiktheid van uw ogen.

Ooglaserbehandeling

Maak na het consult een afspraak om uw ogen te laseren.

Specialisten

De ooglaserbehandeling wordt uitgevoerd door een oogarts

Uitgebreide nazorg

Maak gebruikt van minstens 7 gratis nacontroles.

Ooglaserbehandeling Zaandam?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Cilinder ooglaseren in Zaandam

Verziendheid en bijziendheid behoren tot de meest bekende oogafwijkingen die met een ooglaserbehandeling opgelost kunnen worden. Ook astigmatisme of een cilinderafwijking kan met behulp van ooglaseren in Zaandam gecorrigeerd worden. Astigmatisme kan in de familie voorkomen en de cilinderafwijking gaat doorgaans gepaard met bijziendheid of verziendheid. Als gevolg van een cilinderafwijking wordt het zicht wazig. 

Welke techniek wordt toegepast, wordt bepaald door een oogarts en is mede afhankelijk van de resultaten van de vooronderzoeken. Bij een cilinderafwijking worden de volgende lasertechnieken toegepast:

  • IntraLasik Femtosecond
  • TransPRK no-touch
  • Lasek

Intralasik

Een veilige en 100% mesvrije behandeling? De IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling is dat.

Lensimplantatie

Heeft u een oog met een dun hoornvlies of een hoge oogafwijking? Dan is wellicht een lensimplantatie wat voor u.

TransPRK

Heeft u een lage sterkte of droge ogen? Dan is de TransPRK ooglaserbehandelinginteressant voor u.

Zorg na ooglaserbehandeling

Goede zorg na ooglaseren in Zaandam is van belang voor het succes van de ingreep. Het is dan ook vanzelfsprekend dat uw ogen regelmatig gecontroleerd worden door de behandelend oogarts. Het eerste jaar vinden minimaal 7 controles plaats, waarbij de eerste controle doorgaans een dag na de laserbehandeling is. Om het herstel en resultaat te optimaliseren is het van belang om de leefregels en instructies die u van de oogarts krijgt, op te volgen. Voorbeelden van leefregels zijn:

  • De eerste nachten na de laserbehandeling slaapt u het beste met oogbeschermers. Hiermee wordt voorkomen dat u ongemerkt, tijdens uw slaap, in de ogen wrijft.
  • Regelmatig druppelen. De oogarts schrijft verschillende oogdruppels voor die noodzakelijk zijn om het oog te laten herstellen en infecties te voorkomen. Gebruik de oogdruppels volgens voorschrift en zolang de arts dit adviseert.
  • Neem op de dag van de ooglaserbehandeling vrij van uw werk. In principe kunt u de volgende dag uw werkzaamheden hervatten. Werkt u in een stoffige of vette omgeving, bespreek dit dan met de oogarts. Het kan raadzaam zijn om een beschermende bril te dragen.
  • Wees de eerste weken voorzichtig met sporten. Kies voor het gebruik van een beschermende sportbril, zeker in geval van contactsporten dient u uw ogen extra te beschermen.
  • Zwemmen doet de eerste 4 weken niet. Daarna draagt u nog een tijdje een zwembril om de ogen tegen het water te beschermen.
  • Oogmake-up en mascara mogen de eerste 2 weken niet gebruikt worden. Wees daarna voorzichtig met make-up resten en reinigingsproducten die in uw ogen terecht komen.

Uiteraard voelt u zelf het beste hoe het herstel verloopt. Houdt u last van aanhoudende klachten zoals droge ogen, een geïrriteerd gevoel of een wisselend scherp zicht, maak hiervan dan altijd melding bij de oogarts. Vaak is behandeling goed mogelijk en nemen uw klachten alsnog af.

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

“Na jarenlang afhankelijk te zijn geweest van mijn bril, besloot ik eindelijk de stap te zetten naar een ooglaserbehandeling. De beslissing heeft mijn leven veranderd! Het gevoel van vrijheid is onbetaalbaar. De deskundigheid van het team bij Dutch Clinic was indrukwekkend. Dankzij hen kan ik nu weer genieten van de kleine dingen in het leven zonder me zorgen te maken over mijn bril.”

Twan Vergeer | Intralasik ooglaserbehandeling

Een leven zonder bril

Onze patiënten variëren van jong tot oud en hebben uiteenlopende behoeften en doelen. Of het nu gaat om het herstellen van verloren gezichtsvermogen, het verminderen van vermoeide ogen of het bereiken van een jeugdiger uiterlijk, we hebben met trots geholpen bij het vervullen van deze wensen.

De Dutch Clinic belofte

Bij Dutch Clinic begrijpen wij dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om jouw oogzorg en esthetische behoeften.

Onze kliniek heeft een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten en chirurgen die gezamenlijk over tientallen jaren ervaring beschikken.

Ruim 25+ jaar ervaring

Van ooglaseren tot ooglidcorrecties. Bij Dutch Clinic in Hoofddorp bent u aan het juiste adres.

Vakkundig en ervaren artsen

Wij werken uitsluitend samen met gecertificeerde artsen om het beste resultaat na te streven.

Een gratis consult

Een consult bij Dutch Clinic is gratis op het moment dat u de behandeling ook bij ons laat uitvoeren.

Ooglaseren Zaandam

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over ooglaseren in Zaandam. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Geschikt voor personen van 18 jaar en ouder met een minimaal 1 jaar stabiele sterkteafwijking. Niet aanbevolen voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, en mensen met bepaalde oogaandoeningen zoals diabetes of glaucoom.
De behandeling is pijnloos, maar er kan druk op het oog gevoeld worden. Verdoving gebeurt met oogdruppels, en na de ingreep kan een droog, prikkelend gevoel ervaren worden.
Bijziendheid, verziendheid, astigmatisme en presbyopie. Voor hogere sterkteafwijkingen of bepaalde leeftijden kan lensimplantatie een betere optie zijn.
Minimaal 18 jaar. Geen maximumleeftijd, maar lensimplantatie wordt vaak geadviseerd vanaf 50 jaar.
Nee, de kosten zijn niet afhankelijk van de sterkteafwijking. De techniek wordt aangepast aan persoonlijke omstandigheden.
Ja, maar overweeg de extra kosten en mogelijke communicatieproblemen, vooral bij complicaties.
Niet aanbevolen tijdens zwangerschap of borstvoeding. Wacht minstens 3 weken na de behandeling voordat u probeert zwanger te worden.
Verbetering van het zicht is vaak direct merkbaar. Autorijden en werken zijn meestal een paar dagen na de ingreep mogelijk. Zicht kan wisselend zijn in de eerste zes weken.
In het eerste jaar zijn er 7 controles gepland, met de eerste controle direct na de behandeling en de volgende dag.