Contact opnemen
Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033
U kunt ook ons contactformulier invullen.
Ziet u slecht of gaat uw zicht langzaam achteruit? Dan denkt u na over de beschikbare oplossingen. Kiest u voor een bril of contactlenzen? Of spreekt ooglaseren in Zaandam u aan? Verziendheid, bijziendheid en astigmatisme worden met moderne ooglasertechnieken behandeld. Ooglaseren is een ingrijpende behandeling, maar u bent na de ingreep wel bril onafhankelijk.
Hoe werkt ooglaseren in Zaandam
Het behandeltraject begint met een uitgebreid technisch en medisch vooronderzoek bij een optometrist of oogarts. Deze onderzoeken zijn nodig om te bepalen of u een geschikte kandidaat bent voor een ooglaserbehandeling. Voor ooglaseren in Zaandam en omgeving kunt u ook voor een technisch en medisch vooronderzoek terecht bij Dutch Clinic in Hoofddorp. Vooraf is het van belang om te weten dat niet alle zichtproblemen geschikt zijn voor een laserbehandeling. Blijkt tijdens het technisch vooronderzoek dat u niet voor de behandeling in aanmerking komt, dan zal een oogarts u dit eerlijk vertellen en een toelichting geven. Wanneer het technisch onderzoek aantoont dat uw ogen gelaserd kunnen worden, dan kan een vervolgafspraak voor het uitbreide medisch vooronderzoek worden gemaakt. Wat kunt u hiervan verwachten? Uw ogen worden zowel van binnen als van buiten uitgebreid onderzocht en opgemeten. Het gedetailleerd in kaart brengen van uw ogen maakt een nauwkeurige laserbehandeling mogelijk. De resultaten van de onderzoeken worden met u besproken en de oogarts vertelt u welke lasertechniek in uw persoonlijke situatie het beste kan worden toegepast. Bent u ervan overtuigd dat ooglaseren hetgeen is wat u wilt? Dan kan een afspraak voor de behandeling gepland worden.
Cilinder ooglaseren in Zaandam
Verziendheid en bijziendheid behoren tot de meest bekende oogafwijkingen die met een ooglaserbehandeling opgelost kunnen worden. Ook astigmatisme of een cilinderafwijking kan met behulp van ooglaseren in Zaandam gecorrigeerd worden. Astigmatisme kan in de familie voorkomen en de cilinderafwijking gaat doorgaans gepaard met bijziendheid of verziendheid. Als gevolg van een cilinderafwijking wordt het zicht wazig. Welke techniek wordt toegepast, wordt bepaald door een oogarts en is mede afhankelijk van de resultaten van de vooronderzoeken. Bij een cilinderafwijking worden de volgende lasertechnieken toegepast:
- IntraLasik Femtosecond
- TransPRK no-touch
- Lasek
Zorg na ooglaserbehandeling
Goede zorg na ooglaseren in Zaandam is van belang voor het succes van de ingreep. Het is dan ook vanzelfsprekend dat uw ogen regelmatig gecontroleerd worden door de behandelend oogarts. Het eerste jaar vinden minimaal 7 controles plaats, waarbij de eerste controle doorgaans een dag na de laserbehandeling is. Om het herstel en resultaat te optimaliseren is het van belang om de leefregels en instructies die u van de oogarts krijgt, op te volgen. Voorbeelden van leefregels zijn:
- De eerste nachten na de laserbehandeling slaapt u het beste met oogbeschermers. Hiermee wordt voorkomen dat u ongemerkt, tijdens uw slaap, in de ogen wrijft.
- Regelmatig druppelen. De oogarts schrijft verschillende oogdruppels voor die noodzakelijk zijn om het oog te laten herstellen en infecties te voorkomen. Gebruik de oogdruppels volgens voorschrift en zolang de arts dit adviseert.
- Neem op de dag van de ooglaserbehandeling vrij van uw werk. In principe kunt u de volgende dag uw werkzaamheden hervatten. Werkt u in een stoffige of vette omgeving, bespreek dit dan met de oogarts. Het kan raadzaam zijn om een beschermende bril te dragen.
- Wees de eerste weken voorzichtig met sporten. Kies voor het gebruik van een beschermende sportbril, zeker in geval van contactsporten dient u uw ogen extra te beschermen.
- Zwemmen doet de eerste 4 weken niet. Daarna draagt u nog een tijdje een zwembril om de ogen tegen het water te beschermen.
- Oogmake-up en mascara mogen de eerste 2 weken niet gebruikt worden. Wees daarna voorzichtig met make-up resten en reinigingsproducten die in uw ogen terecht komen.
Uiteraard voelt u zelf het beste hoe het herstel verloopt. Houdt u last van aanhoudende klachten zoals droge ogen, een geïrriteerd gevoel of een wisselend scherp zicht, maak hiervan dan altijd melding bij de oogarts. Vaak is behandeling goed mogelijk en nemen uw klachten alsnog af.
Afspraak informatief consult
Heeft u vragen over ooglaseren in Zaandam of wilt u een afspraak maken voor een consult of een technisch vooronderzoek? De oogartsen van Dutch Clinic in Hoofddorp heten u van harte welkom. Het consult vindt plaats in de moderne oogkliniek, waar tevens al uw vragen beantwoord worden. De verschillende mogelijkheden worden toegelicht en de arts kan na het technisch onderzoek met grote zekerheid aangeven of uw ogen in aanmerking komen voor een laserbehandeling. U kunt een afspraak maken door het contactformulier in te vullen of door te bellen met +31 (0)20 214 2033.
Ooglaseren Zaandam
Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over ooglaseren in Zaandam. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.
1. Wie is geschikt voor ooglaseren?
Ooglaserchirurgie behandelt een breed scala aan zichtproblemen dat het bij een grote groep mensen toegepast kan worden. Toch zijn er voorwaarden waar u aan dient te voldoen. Zo moet u 18 jaar of ouder zijn en is de sterkteafwijking minimaal 1 jaar stabiel. Vrouwen die zwanger zijn en/of borstvoeding geven kunnen de behandeling op een later moment toe laten passen, dit omdat hormonale veranderingen uw gezichtsvermogen kunnen beïnvloeden. Mensen die lijden aan diabetes of glaucoom en andere oogaandoeningen moeten eerst overleggen met hun behandelend specialist bij het overwegen van een ooglaserbehandeling. Bent u ongeschikt voor de ooglaserbehandeling dan is een lensimplantatie wellicht wel mogelijk. Ook hiermee worden bijziend- en verziendheid opgelost.
2. Hoe voelt ooglaserchirurgie aan?
De behandeling is strikt genomen pijnloos, maar u kunt een bepaalde druk op het oog ervaren. Uw ogen worden met oogdruppels verdoofd en vervolgens wordt een ooglidspreider aangebracht om het oog tijdens te ingreep open te houden en knipperen te voorkomen. Het laseren zelf duurt minder dan een minuut en is pijnloos. Afhankelijk van de techniek wordt een beschermende bandagelens aangebracht die een aantal dagen blijft zitten. Na de ingreep en het uitwerken van de verdovingen kunt u een droog, prikkelend gevoel ervaren. Dat kan worden behandeld met druppels of pijnstillers en is binnen een aantal dagen verdwenen.
3. Wat zijn de meest voorkomende sterkteafwijkingen die door middel van ooglaseren behandeld worden?
De belangrijkste behandelde refractie afwijkingen zijn bijziendheid, verziendheid, astigmatisme en presbyopie. De afgelopen jaren zijn bestaande ooglasertechnieken verbeterd en verfijnd wat betekent dat ook hogere sterkte afwijkingen gecorrigeerd kunnen worden. Vanaf een bepaalde sterkte en/of leeftijd kan een lensimplantatie betere resultaten bieden dan een ooglaserbehandeling. De oogarts licht de verschillende technieken toe en stelt een techniek voor die bij uw situatie past.
4. Wat is de leeftijdsgrens?
Minderjarigen worden niet behandeld. U dient minimaal 18 jaar te zijn om een ooglaserbehandeling te ondergaan. De ogen van iedereen die jonger is, kunnen zich nog ontwikkelen en de sterkte kan veranderen. Uw zicht dient minimaal 1 jaar stabiel te zijn. Er is geen maximumleeftijd voor mensen die ooglaserchirurgie overwegen. Alhoewel het merendeel van de oogartsen vanaf een leeftijd van 50 jaar adviseert om een lensimplantatie toe te laten passen.
5. Is een ooglaserbehandeling duurder als mijn gezichtsvermogen slechter is?
Nee, de kosten worden niet berekend op basis van de sterkteafwijking. De techniek die bij u wordt toegepast, wordt afgestemd op zowel de sterkteafwijking als op uw persoonlijke omstandigheden. Zo tellen ook uw dagelijkse werkzaamheden en de sportieve activiteiten die u beoefent mee in het bepalen van de techniek.
6. Kan ik voor een ooglaserbehandeling naar het buitenland?
Ja. Zowel cosmetische als medische ingrepen worden in het buitenland uitgevoerd. Na een ooglaserbehandeling volgen in het eerste jaar minimaal 7 controles. De vraag is of u dan uiteindelijk goedkoper uit bent dan in Nederland. Daarnaast is er altijd een punt van discussie op het gebied van communicatieproblemen. Met name als er sprake is van klachten of complicaties na de ingreep is het belangrijk om snel bij de kliniek terecht te kunnen.
7. Kan ik een ooglaserbehandeling ondergaan als ik zwanger ben, borstvoeding geef of zwanger wil worden?
Ooglaserchirurgie wordt niet toegepast bij zwangere vrouwen. Ten eerste kan uw zicht tijdens de zwangerschap fluctueren. Hormonale veranderingen zorgen ervoor dat uw lichaam vocht vasthoudt, waardoor het hoornvlies kan opzwellen. Sommige vrouwen zijn bijziend terwijl ze zwanger zijn. Aangeraden wordt om te wachten totdat uw gezichtsvermogen terugkeert naar de vorige staat, meestal binnen een paar maanden na de bevalling. Bovendien kunnen de medicijnen die tijdens en na de operatie worden gebruikt, uw ongeboren baby beïnvloeden. Als u borstvoeding geeft kan de ingreep eveneens afgeraden worden. U moet ook minstens 3 weken wachten na een ooglaserbehandeling voordat u probeert zwanger te worden. Er is een kleine kans dat de medicijnen in uw bloedbaan worden opgenomen.
8. Hoe snel werkt ooglaserchirurgie?
Veel mensen zijn verrast dat ze direct na de ingreep een verbeterd zicht hebben. Een aantal dagen na de ingreep kunt u weer autorijden, en uw normale werkzaamheden uitvoeren. De eerste zes weken kan uw zicht afwisselen tussen wazig en scherp. Ook is het zien van halo’s en lichtkransen in het donker tot een aantal weken na de ingreep een veelgenoemde bijwerking.
9. Hoe vaak moet ik op controle komen?
Het eerste jaar na de ingreep zijn 7 controles voorzien. De eerste controle vindt direct na het afronden van de ooglaserbehandeling plaats. Ook de volgende dag komt u naar de kliniek voor een controle. Vervolgens worden de verdere controle afspraken met u besproken.
Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!
Waar vindt u
ons in Hoofddorp
Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp