Ooglaseren Alphen aan den Rijn

Overweegt u ooglaseren in Alphen aan den Rijn of omgeving? Ouderdomsverziendheid of presbyopie, treft vrijwel iedereen. Het lichamelijke verouderingsproces is ook van invloed op uw zicht met als gevolg dat u dichtbij slechter ziet en uiteindelijk niet ontkomt aan een leesbril. Vergeet u uw leesbril geregeld mee te nemen of voelt u niets voor het dragen van een bril? Dan kunt u ook een leesbrilcorrectie overwegen. De monovisie ooglaserbehandeling wordt hiervoor met succes toegepast.

Ooglaseren Alphen aan den Rijn.

Ooglaseren Alphen aan den Rijn.

Monovisie ooglaseren in Alphen aan den Rijn en omgeving

Monovisie ooglaseren is een oplossing voor ouderdomsverziendheid. Als gevolg van het ouder worden, wordt uw lens minder flexibel en wordt scherp focussen op zowel objecten als tekst dichtbij moeilijk. Presbyopie komt voor vanaf gemiddeld het 40e – 45e levensjaar en wordt zowel bij mannen als vrouwen gezien. Waar de meeste mensen met het achteruitgaan van de ogen kiezen voor het gebruik van een leesbril kunt u tegenwoordig ook ooglaseren in Alphen aan den Rijn of omgeving overwegen. Monovisie ooglaseren is een behandeling waarbij één oog voor veraf zien wordt gelaserd, en het andere oog voor dichtbij. De lasertechniek die daarbij wordt toegepast, hangt af van uw ogen en wordt bepaald door een oogarts. Uw ogen, en uw hersenen, hebben na een monovisie behandeling tijd en vermogen nodig om zich aan het nieuwe, veranderde zicht aan te passen. De duur van dit gewenningsproces loopt uiteen van enkele dagen tot meerdere weken. Ruim 30% van de mensen kan uiteindelijk niet wennen. Om zowel een teleurstelling als frustraties te voorkomen kunt u met behulp van zogenaamde monovisie contactlenzen ervaren hoe uw zicht met monovisie is. De testperiode maakt dat u zonder ingrijpende behandeling monovisie kunt ervaren. Bent u tevreden en kunt u wennen aan het zicht, dan kunt u een ooglaserbehandeling toe laten passen.

Voor- en nadelen monovisie

Na een succesvolle monovisie ooglaserbehandeling in Alphen aan den Rijn of omgeving, kunt u zowel veraf als dichtbij zonder bril zien. Daar staat tegenover dat uw hersenen tijd nodig hebben om zich volledig aan te passen. Monovisie kan niet bij iedereen toegepast worden. Naast het regelmatig voorkomen van aanpassingsproblemen ervaren mensen met monovisie ook een verlies van diepteperceptie, waardoor het kan gebeuren dat u alsnog een leesbril nodig heeft voor de extra kleine lettertjes of als u in het donker wilt lezen. Monovisie kan van invloed zijn op sportieve activiteiten of andere bezigheden waarbij u uw ogen dichtbij moet kunnen focussen. Net zoals bij iedere andere ooglaserbehandeling vindt er bij monovisie een consult plaats waarbij uw geschiktheid wordt beoordeeld. Hierbij wordt onder meer gekeken naar uw beroepsmatige activiteiten, maar ook naar uw sportieve voorkeuren.

Persoonlijke afwegingen monovisie ooglaserbehandeling

Een ‘gewone’ ooglaserbehandeling is erop gericht om een scherp zicht te behalen. Dit zowel in de verte als dichtbij. Dit is bij een monovisie behandeling niet anders, alleen wordt uw dominante oog gecorrigeerd om veraf scherp te kunnen zien, terwijl het andere oog dichtbij scherp ziet. Vaak blijkt dit uiteindelijk ten koste te gaan van het uiteindelijke zicht. Uw ogen werken niet meer samen om een scherp beeld te vormen. Uw hersenen zijn zo ingesteld dat ze kiezen voor het beeld dat gezien de afstand van waar u kijkt het beste past. Dat betekent dat diepte minder goed kan worden waargenomen en dat u bij weinig licht alsnog een (lees)bril nodig heeft, zodat uw ogen in staat zijn het beeld scherp te stellen. Mensen die regelmatig ’s nachts actief zijn en/of mensen die dagelijks veel computerwerk verrichten zijn vaak beter af met een leesbril. Oogartsen zelf adviseren om eerst een periode gebruik te maken van monovisie contactlenzen, zodat u een beter idee krijgt van het monovisie zicht. Kunt u niet wennen aan het zicht? Laat dan de ooglaserbehandeling niet toepassen. De kans dat u later spijt krijgt van uw keuze is aanwezig. De mogelijkheid voor monovisie ooglaseren is eveneens afhankelijk van te verwachten ontwikkeling van de presbyopie. Neemt dit in toekomst flink toe? Dan is het niet ondenkbaar dat u alsnog aangewezen bent op een leesbril of lenzen.

Gratis consult ooglaseren

Bent u woonachtig in de omgeving van Alphen aan den Rijn en onderzoekt u de mogelijkheden voor een ooglaserbehandeling? De moderne oogkliniek van Dutch Clinic is gevestigd in Hoofddorp op 29 km van Alphen aan den Rijn. Onze oogartsen hebben jarenlange ervaring met het toepassen van verschillende succesvolle ooglasertechnieken. Tijdens een gratis consult en technisch onderzoek krijgt u onder meer antwoord op de vraag of uw ogen geschikt zijn voor een laserbehandeling. U kunt ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033.