Skip to content
Ooglaseren bij Dutch Clinic

Ooglaseren Alphen aan den Rijn

Overweegt u ooglaseren in Alphen aan den Rijn of omgeving? Ouderdomsverziendheid of presbyopie, treft vrijwel iedereen. Het lichamelijke verouderingsproces is ook van invloed op uw zicht met als gevolg dat u dichtbij slechter ziet en uiteindelijk niet ontkomt aan een leesbril. Vergeet u uw leesbril geregeld mee te nemen of voelt u niets voor het dragen van een bril? Dan kunt u ook een leesbrilcorrectie overwegen. De monovisie ooglaserbehandeling wordt hiervoor met succes toegepast.

Monovisie ooglaseren in Alphen aan den Rijn en omgeving

Monovisie ooglaseren is een oplossing voor ouderdomsverziendheid. Als gevolg van het ouder worden, wordt uw lens minder flexibel en wordt scherp focussen op zowel objecten als tekst dichtbij moeilijk. Presbyopie komt voor vanaf gemiddeld het 40e – 45e levensjaar en wordt zowel bij mannen als vrouwen gezien. Waar de meeste mensen met het achteruitgaan van de ogen kiezen voor het gebruik van een leesbril kunt u tegenwoordig ook ooglaseren in Alphen aan den Rijn of omgeving overwegen.

Monovisie ooglaseren is een behandeling waarbij één oog voor veraf zien wordt gelaserd, en het andere oog voor dichtbij. De lasertechniek die daarbij wordt toegepast, hangt af van uw ogen en wordt bepaald door een oogarts. Uw ogen, en uw hersenen, hebben na een monovisie behandeling tijd en vermogen nodig om zich aan het nieuwe, veranderde zicht aan te passen. De duur van dit gewenningsproces loopt uiteen van enkele dagen tot meerdere weken. Ruim 30% van de mensen kan uiteindelijk niet wennen.

Om zowel een teleurstelling als frustraties te voorkomen kunt u met behulp van zogenaamde monovisie contactlenzen ervaren hoe uw zicht met monovisie is. De testperiode maakt dat u zonder ingrijpende behandeling monovisie kunt ervaren. Bent u tevreden en kunt u wennen aan het zicht, dan kunt u een ooglaserbehandeling toe laten passen.

Ooglaserbehandeling Alphen aan de Rijn?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Voor- en nadelen monovisie

Na een succesvolle monovisie ooglaserbehandeling in Alphen aan den Rijn of omgeving, kunt u zowel veraf als dichtbij zonder bril zien. Daar staat tegenover dat uw hersenen tijd nodig hebben om zich volledig aan te passen. Monovisie kan niet bij iedereen toegepast worden. Naast het regelmatig voorkomen van aanpassingsproblemen ervaren mensen met monovisie ook een verlies van diepteperceptie, waardoor het kan gebeuren dat u alsnog een leesbril nodig heeft voor de extra kleine lettertjes of als u in het donker wilt lezen.

Monovisie kan van invloed zijn op sportieve activiteiten of andere bezigheden waarbij u uw ogen dichtbij moet kunnen focussen. Net zoals bij iedere andere ooglaserbehandeling vindt er bij monovisie een consult plaats waarbij uw geschiktheid wordt beoordeeld. Hierbij wordt onder meer gekeken naar uw beroepsmatige activiteiten, maar ook naar uw sportieve voorkeuren.

Monovisie ooglaserbehandeling

Een ‘gewone’ ooglaserbehandeling is erop gericht om een scherp zicht te behalen. Dit zowel in de verte als dichtbij. Dit is bij een monovisie behandeling niet anders, alleen wordt uw dominante oog gecorrigeerd om veraf scherp te kunnen zien, terwijl het andere oog dichtbij scherp ziet.

Vaak blijkt dit uiteindelijk ten koste te gaan van het uiteindelijke zicht. Uw ogen werken niet meer samen om een scherp beeld te vormen. Uw hersenen zijn zo ingesteld dat ze kiezen voor het beeld dat gezien de afstand van waar u kijkt het beste past. Dat betekent dat diepte minder goed kan worden waargenomen en dat u bij weinig licht alsnog een (lees)bril nodig heeft, zodat uw ogen in staat zijn het beeld scherp te stellen.

Mensen die regelmatig ’s nachts actief zijn en/of mensen die dagelijks veel computerwerk verrichten zijn vaak beter af met een leesbril. Oogartsen zelf adviseren om eerst een periode gebruik te maken van monovisie contactlenzen, zodat u een beter idee krijgt van het monovisie zicht.

Kunt u niet wennen aan het zicht? Laat dan de ooglaserbehandeling niet toepassen. De kans dat u later spijt krijgt van uw keuze is aanwezig. De mogelijkheid voor monovisie ooglaseren is eveneens afhankelijk van te verwachten ontwikkeling van de presbyopie. Neemt dit in toekomst flink toe? Dan is het niet ondenkbaar dat u alsnog aangewezen bent op een leesbril of lenzen.

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

Onze ervaren oogartsen en chirurgen werken nauw met jou samen om een behandelplan te ontwikkelen dat perfect aansluit bij jouw specifieke visie en verwachtingen.

Vrijblijvend consult

In een consult bekijken we de geschiktheid van uw ogen.

Ooglaserbehandeling

Maak na het consult een afspraak om uw ogen te laseren.

Specialisten

De ooglaserbehandeling wordt uitgevoerd door een oogarts

Uitgebreide nazorg

Maak gebruikt van minstens 7 gratis nacontroles.

Welke methode van ooglaseren past bij u?

In onze kliniek vindt u niet alleen gespecialiseerde oogartsen, wij hebben ook alle hightech apparatuur in huis. Zo kunnen we kwalitatieve ooglaserbehandelingen aanbieden voor de meest voorkomende oogafwijkingen.

Intralasik

Een veilige en 100% mesvrije behandeling? De IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling is dat.

Lensimplantatie

Heeft u een oog met een dun hoornvlies of een hoge oogafwijking? Dan is wellicht een lensimplantatie wat voor u.

TransPRK

Heeft u een lage sterkte of droge ogen? Dan is de TransPRK ooglaserbehandelinginteressant voor u.

“Na jarenlang afhankelijk te zijn geweest van mijn bril, besloot ik eindelijk de stap te zetten naar een ooglaserbehandeling. De beslissing heeft mijn leven veranderd! Het gevoel van vrijheid is onbetaalbaar. De deskundigheid van het team bij Dutch Clinic was indrukwekkend. Dankzij hen kan ik nu weer genieten van de kleine dingen in het leven zonder me zorgen te maken over mijn bril.”

Twan Vergeer | Intralasik ooglaserbehandeling

Een leven zonder bril

Onze patiënten variëren van jong tot oud en hebben uiteenlopende behoeften en doelen. Of het nu gaat om het herstellen van verloren gezichtsvermogen, het verminderen van vermoeide ogen of het bereiken van een jeugdiger uiterlijk, we hebben met trots geholpen bij het vervullen van deze wensen.

De Dutch Clinic belofte

Bij Dutch Clinic begrijpen wij dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om jouw oogzorg en esthetische behoeften.

Onze kliniek heeft een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten en chirurgen die gezamenlijk over tientallen jaren ervaring beschikken.

Ruim 25+ jaar ervaring

Van ooglaseren tot ooglidcorrecties. Bij Dutch Clinic in Hoofddorp bent u aan het juiste adres.

Vakkundig en ervaren artsen

Wij werken uitsluitend samen met gecertificeerde artsen om het beste resultaat na te streven.

Een gratis consult

Een consult bij Dutch Clinic is gratis op het moment dat u de behandeling ook bij ons laat uitvoeren.

Ooglaseren Alphen aan den Rijn FAQ

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over ooglaseren in Alphen aan den Rijn. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.
Monovisie is wanneer het ene oog veraf goed ziet en het andere oog dichtbij. Dit kan van nature voorkomen, omdat sommige mensen één oog hebben dat langer groeit dan het andere. Het komt echter niet vaak voor.
Een nadeel van monovisie kan zijn dat dieptes minder goed waargenomen kunnen worden en dat u in relatief donkere ruimtes alsnog een (lees)bril nodig heeft. Oogartsen adviseren mensen die dagelijks veel beeldschermwerk verrichten en/of die nachtwerk verrichten te kiezen voor een leesbril en niet voor monovisie ooglaseren.
Uw geschiktheid wordt bekeken en beoordeelt tijdens een consult bij een ervaren oogarts. Behandeling is geschikt voor mensen die bekend zijn met monovisie contactlenzen en hier geen last van hebben ondervonden, wanneer u een minafwijking heeft die gepaard gaat met leesbrilsterkte, wanneer u beroepsmatig vaak wisselt tussen dichtbij en veraf kijken. Uw ogen zijn stabiel waarbij het niet te verwachten is dat er in de nabije toekomst grote veranderingen optreden.
Heeft u geen sterkte veraf en alleen een leesbril? Dan is monovisie voor u geen goede oplossing.
Niet iedereen die voor monovisie kiest, kan ook daadwerkelijk aan het zicht wennen. Het is mogelijk om voor de behandeling een aantal weken gebruik te maken van monovisie contactlenzen. U krijgt dan een goed idee wat monovisie inhoudt en/of u aan dit zicht kunt wennen.
Kunt u toch niet wennen aan de monovisie eens de behandeling is toegepast, dan is het goed om te weten dat er een zogenaamde verbeteringsprocedure uitgevoerd kan worden. Het oog waarmee u dichtbij scherp ziet, wordt dan gelaserd. Na de ingreep ziet u met beide ogen scherp in de verte en heeft u een (lees)bril nodig voor alle nabije taken.
Hou uw handen als een driehoek boven uw ogen. Focus, met beide ogen open, op een object in de verte, zoals een wandklok of een deurknop. Sluit nu uw linkeroog. Blijft het object gecentreerd dan is uw rechteroog, dat open is, uw dominante oog. Als het object niet langer door de handen wordt omlijst dan is uw linkeroog uw dominante oog.
Van alle mensen die een ooglaserbehandeling overwegen is er een groot percentage dat te maken heeft met monovisie. Het aandeel vrouwen is groter dan mannen, 60% vs. 40%. Resultaten die met een laserbehandeling bereikt worden zijn goed.
De behandeling zelf duurt niet langer dan een aantal minuten. U bent gemiddeld 10 tot 25 minuten in de behandelruimte. Dit is afhankelijk van de lasertechniek die wordt toegepast en de zichtafwijking die gecorrigeerd wordt.
Een ervaren oogarts beoordeelt uw geschiktheid voor een monovisie ooglaserbehandeling. Net zoals bij het gebruik van monovisie contactlenzen hebben zowel uw ogen als hersenen tijd nodig om te wennen en zich aan te passen aan het veranderde zicht. De meeste mensen hebben een aanpassingsperiode van 1 tot 3 weken nodig. Uw zicht kan tijdens deze periode afwisselend (on)scherp zijn.
De ooglaserbehandeling is pijnloos. Uw ogen worden voor de ingreep verdoofd met speciale oogdruppels. Ook van napijn is zelden sprake. Afhankelijk van de gebruikte ooglasertechniek kunt u een aantal dagen het gevoel hebben alsof er zandkorrels in uw ogen zitten. Om infecties te voorkomen, krijgt u antibacteriële oogdruppels voorgeschreven die u volgens voorschrift gebruikt.
Nee, zorgverzekeraars vergoeden dit soort ooglaserbehandelingen vrijwel nooit. Alleen wanneer er sprake is van een medische noodzaak en er tussen beide ogen een groot verschil in dioptrie zit kan een uitzondering gemaakt worden. Daarbij moet u bovendien intolerant zijn voor contactlenzen. Vergoedingsmogelijkheden en voorwaarden kunt u nalezen in de polisvoorwaarden van uw (aanvullende) zorgverzekering.
Ja. Ooglaserbehandelingen worden niet bij minderjarigen toegepast. Mensen vanaf ca. 40-45 jaar wordt vaak geadviseerd in plaats van een laserbehandeling te kiezen voor een lensimplantatie. De mogelijkheden die bij u passen worden door een oogarts nader toegelicht.
Min- en plusafwijkingen kunnen met behulp van diverse lasertechnieken gecorrigeerd worden. Na de ingreep ziet u dan zowel dichtbij als veraf scherp. Een laserbehandeling kan echter niet voorkomen dat u op latere leeftijd een leesbril nodig heeft.