Skip to content
Ooglaseren bij Dutch Clinic

Ooglaseren Purmerend

Overweegt u ooglaseren in Purmerend en omgeving? Vaak denken mensen met een cilinderafwijking, astigmatisme, dat een ooglaserbehandeling niet toegepast kan worden. Niets is echter minder waar. Met de huidige generatie moderne ooglaserapparatuur kan ook astigmatisme gecorrigeerd worden.

Ooglaseren in Purmerend en omgeving

Astigmatisme, of een cilinderafwijking, wordt veroorzaakt door een dubbele kromming van het hoornvlies. Hierdoor valt het licht op verkeerde manier binnen en wordt uw beeld vervormd met een wazig of vaag zicht tot gevolg. Mensen met een cilinderafwijking hebben ook vaak te maken met verziend- of bijziendheid.

Astigmatisme heeft wazig zicht dichtbij en veraf tot gevolg. Zonder behandeling kunt u daarnaast last krijgen van vermoeide ogen, hoofdpijn en loensen. Met een bril of contactlenzen kan een cilinderafwijking gecorrigeerd worden. Wilt u niet afhankelijk zijn van bril of lenzen dan kan een ooglaserbehandeling overwogen worden. Verschillende ooglasertechnieken kunnen een cilinderafwijking corrigeren:

  • IntraLasik Femtosecond
  • Lasek
  • TransPRK no-touch

Het is niet ongebruikelijk om tegelijkertijd met een cilinderafwijking ook de brilsterkte te corrigeren. Tijdens de ooglaserbehandeling wordt wat van het hoornvliesweefsel verwijderd om de kromming te corrigeren. Uw oog krijgt daarbij een verbeterde vorm, waardoor het licht beter op het netvlies valt en u een scherp zicht krijgt.

Methodes ogen laseren in Purmerend

In onze kliniek vindt u niet alleen gespecialiseerde oogartsen, wij hebben ook alle hightech apparatuur in huis. Zo kunnen we kwalitatieve ooglaserbehandelingen aanbieden voor de meest voorkomende oogafwijkingen.

Intralasik

Een veilige en 100% mesvrije behandeling? De IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling is dat.

Lensimplantatie

Heeft u een oog met een dun hoornvlies of een hoge oogafwijking? Dan is wellicht een lensimplantatie wat voor u.

TransPRK

Heeft u een lage sterkte of droge ogen? Dan is de TransPRK ooglaserbehandelinginteressant voor u.

Geschiktheid ooglaseren

Het merendeel van de mensen met een cilinderafwijking en die aan de basiscriteria voldoen, komen in aanmerking voor een ooglaserbehandeling. In sommige gevallen is de refactieafwijking te groot en is ooglaseren geen optie. In dat geval kan een oogarts met de u de mogelijkheden voor een lensimplantatie doornemen. 

Ooglaserbehandeling Purmerend?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

Onze ervaren oogartsen en chirurgen werken nauw met jou samen om een behandelplan te ontwikkelen dat perfect aansluit bij jouw specifieke visie en verwachtingen.

Vrijblijvend consult

In een consult bekijken we de geschiktheid van uw ogen.

Ooglaserbehandeling

Maak na het consult een afspraak om uw ogen te laseren.

Specialisten

De ooglaserbehandeling wordt uitgevoerd door een oogarts

Uitgebreide nazorg

Maak gebruikt van minstens 7 gratis nacontroles.

Vergoeding ooglaseren in Purmerend en omgeving

Een ander belangrijk aspect van de ooglaserbehandeling zijn de kosten. Ooglaseren is een vrij dure behandelmethode die niet uit de basisverzekering wordt vergoed. Eventuele vergoedingen worden verstrekt vanuit een aanvullende zorgverzekering. De bedragen en voorwaarden lopen sterk uiteen. Iedere zorgverzekeraar hanteert andere eisen.

Heeft u een aanvullende zorgverzekering? Lees dan uw polisvoorwaarden na, hierin staan zowel de voorwaarden als eventuele vergoedingsbedragen vermeld. Wees daarnaast niet verbaasd of verrast als na onderzoek blijkt dat u, zonder gebruik te maken van de vergoeding, goedkoper uit bent door het aanbod zorgvuldig te vergelijken.

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

“Na jarenlang afhankelijk te zijn geweest van mijn bril, besloot ik eindelijk de stap te zetten naar een ooglaserbehandeling. De beslissing heeft mijn leven veranderd! Het gevoel van vrijheid is onbetaalbaar. De deskundigheid van het team bij Dutch Clinic was indrukwekkend. Dankzij hen kan ik nu weer genieten van de kleine dingen in het leven zonder me zorgen te maken over mijn bril.”

Twan Vergeer | Intralasik ooglaserbehandeling

Een leven zonder bril

Onze patiënten variëren van jong tot oud en hebben uiteenlopende behoeften en doelen. Of het nu gaat om het herstellen van verloren gezichtsvermogen, het verminderen van vermoeide ogen of het bereiken van een jeugdiger uiterlijk, we hebben met trots geholpen bij het vervullen van deze wensen.

De Dutch Clinic belofte

Bij Dutch Clinic begrijpen wij dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om jouw oogzorg en esthetische behoeften.

Onze kliniek heeft een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten en chirurgen die gezamenlijk over tientallen jaren ervaring beschikken.

Ruim 25+ jaar ervaring

Van ooglaseren tot ooglidcorrecties. Bij Dutch Clinic in Hoofddorp bent u aan het juiste adres.

Vakkundig en ervaren artsen

Wij werken uitsluitend samen met gecertificeerde artsen om het beste resultaat na te streven.

Een gratis consult

Een consult bij Dutch Clinic is gratis op het moment dat u de behandeling ook bij ons laat uitvoeren.

Ooglaseren Purmerend FAQ

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over ooglaseren in Purmerend. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.
De QuickScan is een kortdurend onderzoek, waarna een oogarts met aangrenzende zekerheid kan bevestigen of u voor de behandeling in aanmerking komt. Het uitgebreide medisch onderzoek dat daarop volgt duurt gemiddeld 2 uur. Uw ogen worden op verschillende manieren bekeken en opgemeten, zodat de arts de meest geschikte techniek kan bepalen.
Na de QuickScan wel. Bij het medisch onderzoek worden uw ogen gedruppeld met pupil verwijdende druppels. Uw zicht is de eerste uren wazig, waardoor autorijden niet is toegestaan.
Voor de QuickScan wel. Voorafgaand aan het medisch onderzoek kunt de lenzen een aantal weken niet dragen. Uw hoornvlies wordt door de lenzen vervormd en om een zorgvuldig en nauwkeurig onderzoek te verrichten is het belangrijk dat het hoornvlies de natuurlijke kromming terug aanneemt.
De laserbehandeling zelf duurt een aantal minuten. U bent op de behandeldag een paar uur in de kliniek en voordat u naar huis gaat worden uw ogen voor de eerste keer gecontroleerd.
Nee, u kunt ’s ochtends gewoon ontbijten. De ingreep wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd.
Tijdens het consult en de vooronderzoeken is uw gezondheid uitvoerig besproken. U heeft de oogarts laten zien welke medicatie u gebruikt en eventueel heeft de arts een aangepast doseerschema gegeven voor de dagen voor de behandeling. Houdt u aan het opgegeven schema.
Ja. De oogarts schrijft oogdruppels voor die de kans op infecties of ontstekingen verminderd. Gebruik de druppels volgens voorschrift en zolang de arts dit aangeeft.
Dit is afhankelijk van het soort werk dat u verricht. De meeste mensen gaan na een aantal dagen weer aan het werk. Verricht u fysiek zwaar werk of zit u het merendeel van de werkdag voor een beeldscherm dan kan de arts adviseren uw werk gefaseerd terug op te pakken.
Ja, tijdens een ooglaserbehandeling gaat de voorkeur uit naar beide ogen op een behandeldag. Hiermee wordt voorkomen dat u twee keer de herstelperiode door maakt. In enkele gevallen kan een uitzondering gemaakt worden. Ook lensimplantaties worden geregeld in twee behandelingen uitgevoerd.
Mensen die verziend of bijziend zijn, schaffen gemiddeld eens in de twee tot drie jaar een nieuwe bril of contactlenzen aan. U heeft dan terugkerende kosten die behoorlijk op kunnen lopen. Een ooglaserbehandeling biedt blijvende resultaten en u betaalt de kosten voor de ingreep slechts één keer. Het overgrote merendeel van de mensen die een ooglaserbehandeling laat toepassen heeft geen spijt dat ze ingreep zijn ondergaan en zijn tevreden met de bereikte resultaten.
Iedereen herstelt op zijn of haar eigen manier en in eigen tempo van de ingreep. Het hangt daarnaast ook af van de gebruikte techniek. Voor het merendeel van de mensen betekent dat dat het zicht direct na de ingreep scherp is, maar het kan tot 6 weken duren om een volledig stabiel en scherp zicht te krijgen.
Nee, u heeft geen verwijzing nodig. U kunt een afspraak maken voor een consult, QuickScan of medisch vooronderzoek. Tijdens de onderzoeken wordt gekeken of u voor de ingreep in aanmerking komt en welke techniek kan worden toegepast.
Droge ogen is een van de bijwerkingen van een ooglaserbehandeling. De oogarts kan verzachtende oogdruppels voorschrijven.