Skip to content
IntraLasik Femtosecond ooglaseren

Meest veilige ooglaserbehandeling

Ooglaseren moet veilig, snel en comfortabel gebeuren. Het gaat tenslotte om uw ogen! Daarom werken wij bij de Dutch Clinic met de meest veilige ooglaserbehandeling; de IntraLasik Femtosecond-methode uitgevoerd door ervaren oogartsen. Deze ooglaserbehandeling staat bekend om het snelle herstel, de goede resultaten en heeft wereldwijd de voorkeur van oogartsen.

Dutch Clinic voor effectieve behandelingen

Het oog is een bijzonder geavanceerd lichaamsdeel dat optimaal werkt als het net zo effectief en elegant kan bewegen als dat oorspronkelijk bedoeld is. Maar juist waar het menselijk lichaam zo verfijnd is, kan natuurlijk ook veel misgaan. Er bestaan dan ook veel oogafwijkingen. De meest voorkomende oogafwijkingen behandelen we bij Dutch Clinic graag met de IntraLasik ooglaserbehandeling.

40.000 behandelingen

20 jaar ervaring op oogheelkunde

Nationale en internationale artsen

Keurmerken

Gegarandeerd resultaat

De methode IntraLasik Femtosecond is een 100% mesvrije ooglaserbehandeling. Zowel het maken van een flapje in het hoornvlies als het verwijderen van het benodigde hoornvliesweefsel gebeurt door een computergestuurde laser die wordt bediend door uw oogarts. Behalve dat dit het ooglaseren heel snel maakt, is het ook heel nauwkeurig. U weet dan ook al vooraf welk resultaat u kunt verwachten per oog.

IntraLasik incl. gratis wavefront behandeling - Lente actie tot 1 mei voor € 1.199,- per oog!

Incl. gratis nacontroles.

Vooronderzoek ooglaseren

Bent u in goede gezondheid, tussen de 18 en 65 jaar en is uw oogsterkte al een jaar stabiel tussen de -10 en +6? Dan kunt u in aanmerking komen voor een ooglaserbehandeling. Tijdens een gratis vooronderzoek bepalen we of u uw ogen kunt laten laseren.

IntraLasik stap-voor-stap

Het ooglaseren volgens de Intralasik Femtosecond-methode gaat als volgt:

1
2
3
4
5
6
Gesprek oogarts
Zodra u in onze oogkliniek bent aangekomen bespreken we met u het verloop van de dag en heeft u nog een gesprek met uw oogarts om de laatste informatie te controleren. Vervolgens kunt u zich voorbereiden op de behandeling.
Voorbereiding voor het laseren van uw oog
Uw oogarts verdooft uw oog met oogdruppels zodat u niets van de ooglaserbehandeling merkt. Daarna wordt uw oog gedesinfecteerd met jodium. Een ooglidspreider zorg ervoor dat uw oog open blijft, het andere oog is afgedekt. Deze fase in de behandeling is de belangrijkste fase.
Flapje laseren met IntraLasik Femtosecond
Uw oogarts maakt het flapje in uw hoornvlies middels de IntraLasik Femtosecond-methode. Het hoornvlies wordt daarvoor via een laser deels losgemaakt en aan de vastzittende zijde omgeslagen. Het hoornvliesweefsel is dan bereikbaar voor de laser.
Het ooglaseren
In een volgend laserapparaat wordt exact de juiste hoeveelheid hoornvliesweefsel verwijderd zodat het de gewenste vorm krijgt. Hier voelt u niets van. Gedurende het ooglaseren volgt een eyetracker elke beweging die uw oog maakt. Is die beweging te groot, dan stopt de laser automatisch om pas verder te gaan als uw oog weer rustig is.
Hoornvlies sluiten
Nadat uw oog gelaserd is, sluit de oogarts het hoornvlies door het flapje terug te plaatsen. Er zijn hierna verder geen hechtingen nodig. Uw oogarts druppelt uw oog nog met antibiotica en ontstekingsremmers om het genezingsproces te versnellen.
Controle
Na de ooglaserbehandeling kunt u in onze oogkliniek in een aparte kamer uitrusten. Voordat u naar huis gaat controleert de oogarts uw ogen nog. Vervolgens maakt u een afspraak voor de nacontrole op de volgende dag. In de weken en maanden erna heeft u nog meerdere nacontroles.

Herstel van de IntraLasik ooglaserbehandeling

Natuurlijk verschilt het per persoon hoe snel u herstelt van de ooglaserbehandeling met de IntraLasik Femtosecond. In het algemeen heeft u na het ooglaseren volgens de IntraLasik methode maar een paar uur last van geïrriteerde ogen. Wel raden wij u dringend aan om een zonnebril op te zetten als u onze oogkliniek verlaat. Ook is het niet verantwoord om direct na de behandeling zelf naar huis te rijden. ’s Avonds echter kunt u alweer de ondertiteling op uw tv lezen en de volgende dag weer gewoon uw dagelijkse bezigheden oppakken.

Voordelen van ooglaseren met IntraLasik Femtosecond

Het ooglaseren met de IntraLasik Femtosecond wordt door veel oogartsen aangeraden vanwege de vele voordelen zoals:

Betere zichtkwaliteit

Na deze ooglaserbehandeling is de zichtkwaliteit veel beter dan bij een methode waarbij een mesje wordt gebruikt.

Veiligheid

Dankzij het gebruik van een computergestuurde laser is er véél minder risico op complicaties en infecties.

Precisie

Door het gebruik van de laser is het flapje 100x preciezer dan met een mesje.

Voorspelbaar

Doordat de laser zo accuraat is kan het resultaat vooraf heel nauwkeurig worden ingeschat.

Duurzaam

Met deze methode hebben wij maar 2% herbehandelingen terwijl bij de minder geavanceerde methodes herbehandelingen tot zo’n 10% tot 15% voorkomen.

Oog geschikt bij hogere oogsterktes

Met IntraLasik kunnen ook mensen met een hogere oogsterkte gelaserd worden.

“Na jarenlang afhankelijk te zijn geweest van mijn bril, besloot ik eindelijk de stap te zetten naar een ooglaserbehandeling. De beslissing heeft mijn leven veranderd! Het gevoel van vrijheid is onbetaalbaar. De deskundigheid van het team bij Dutch Clinic was indrukwekkend. Dankzij hen kan ik nu weer genieten van de kleine dingen in het leven zonder me zorgen te maken over mijn bril.”

Twan Vergeer | Intralasik ooglaserbehandeling

Een leven zonder bril

Onze patiënten variëren van jong tot oud en hebben uiteenlopende behoeften en doelen. Of het nu gaat om het herstellen van verloren gezichtsvermogen, het verminderen van vermoeide ogen of het bereiken van een jeugdiger uiterlijk, we hebben met trots geholpen bij het vervullen van deze wensen.

De mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Ontmoet onze specialisten

Achter elke succesvolle behandeling bij Dutch Clinic staat een team van toegewijde en ervaren medische professionals. We stellen met trots onze getalenteerde artsen aan je voor, de drijvende krachten achter onze expertise en uitstekende patiëntenzorg.

Guilio Bamonte

VR Chirurg

Deniz Akdoğan

Cosmetisch arts KNMG

Mitzy Vastenhout

Receptioniste

Kim Stootman

Hoofd verpleegkundige, OK assistent & consulent

De Dutch Clinic belofte

Bij Dutch Clinic begrijpen wij dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om jouw oogzorg en esthetische behoeften.

Onze kliniek heeft een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten en chirurgen die gezamenlijk over tientallen jaren ervaring beschikken.

Ruim 25+ jaar ervaring

Van ooglaseren tot ooglidcorrecties. Bij Dutch Clinic in Hoofddorp bent u aan het juiste adres.

Vakkundig en ervaren artsen

Wij werken uitsluitend samen met gecertificeerde artsen om het beste resultaat na te streven.

Een gratis consult

Een consult bij Dutch Clinic is gratis op het moment dat u de behandeling ook bij ons laat uitvoeren.

IntraLasik Femtosecond ooglaseren veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over IntraLasik Femtosecond ooglaseren. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.
IntraLasik Femtosecond is een ooglaserbehandeling, waarbij de behandelend oogchirurg een flapje in het midden van het bovenste laagje van het hoornvlies maakt. Het flapje wordt omgeslagen en zit nog aan één kant vast aan uw hoornvlies. De laser corrigeert uw gezichtsvermogen. De IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling haalt wat weefsel onder het flapje weg. Na de behandeling en de herstelperiode heeft u weer scherp zicht.
IntraLasik ooglaserbehandelingen zijn geschikt voor een brede groep mannen en vrouwen. U komt in aanmerking voor de laserbehandeling met sterktes die liggen tussen -10 en +4 en cilindersterktes tot maximaal 6. Uw geschiktheid wordt bekeken en beoordeeld door een gespecialiseerde oogarts.
Nadat u zich heeft aangemeld in de kliniek, controleert de oogarts nogmaals de sterkte van uw beide ogen en wordt u voorbereid op de laserbehandeling. Ook krijgt u informatie over medicijngebruik na de ingreep. Uw ogen worden een eerste keer verdoofd, waarna u plaatsneemt op de behandeltafel en daar worden uw ogen normaals verdoofd. Met behulp van de computergestuurde femtolaser wordt het flapje gemaakt. Na het laseren van uw ogen wordt het flapje teruggeplaatst. Als de laserbehandeling is afgerond, kunt u bijkomen in de rustruimte. Voordat u de kliniek verlaat, worden uw ogen door de oogarts gecontroleerd en behandeld met antibioticadruppels. Het is niet mogelijk om zelfstandig achter het stuur plaats te nemen. Geadviseerd wordt om iemand mee te nemen die u naar huis brengt.
De hersteltijd van deze ooglasermethode is kort. U heeft vrijwel direct, tot maximaal 6 uur na de behandeling ruim 50% meer zicht dan voorheen. De volgende ochtend ziet u 100% scherp. Het is toegestaan om de volgende dag uw dagelijkse activiteiten en werkzaamheden voorzichtig te hervatten. IntraLasik Femtosecond ooglaseren is geschikt voor vrijwel alle oogafwijkingen.
IntraLasik Femtosecond ooglaseren is een pijnloze behandeling. De ogen worden plaatselijk verdoofd en u slaapt tijdens de ingreep niet. U kunt wat druk op de ogen voelen, maar van pijn is geen sprake. Het komt geregeld voor dat de ogen na de ooglaserbehandeling wat jeuken. Dit is een tijdelijk verschijnsel dat in de uren na de laserbehandeling afneemt.

De IntraLasik ooglaserbehandeling wordt toegepast bij gezonde mannen en vrouwen tussen 18 en 65 jaar. Voor de behandeling dient de oogsterkte minimaal een jaar stabiel tussen -10 en +6 te liggen.

De resultaten van een Femtosecond laserbehandeling zijn uitstekend. Na enkele uren ziet u scherp en zijn uw bril of contactlenzen niet meer nodig. Tegelijkertijd is de garantie dat u het gewenste resultaat bereikt nooit helemaal 100%. Een enkele keer blijft er een reststerkte achter. Is dit meer dan -0.5 of +0.5, dan kan eventueel een extra laserbehandeling overwogen worden.
Wanneer deze behandeling wordt uitgevoerd door een ervaren oogarts, is de behandeling relatief veilig. Er bestaat een kleine kans op complicaties waaronder overgevoeligheid voor de gebruikte oogdruppels. Een enkele keer doen zich problemen voor bij losmaken van uw hoornvlieslamel, het flapje, dit herstelt zich in het algemeen weer volledig. De laserbehandeling kan dan enkele maanden later alsnog toegepast worden. De meeste ooglaserbehandelingen verlopen echter zonder complicaties.
Het medisch vooronderzoek stelt de oogarts in de gelegenheid om uw ogen beter te leren kennen. Hierbij wordt gekeken naar specifieke kenmerken en uw ogen worden opgemeten. Er wordt gebruik gemaakt van moderne technologische ontwikkelingen, zodat een oogarts aan het einde van het vooronderzoek kan bepalen of uw ogen geschikt zijn voor een laserbehandeling. Blijkt het dat u niet in aanmerking komt voor de gewenste laserbehandeling, dan vertelt de ervaren oogarts u in duidelijke woorden waarom.
De oogarts stelt een behandelplan op, tijdens of na een medisch vooronderzoek. Uw kosten van de ooglaserbehandeling kunnen lager uitvallen door een vergoeding uit de aanvullende verzekering van uw zorgverzekeraar. Deze eenmalige vergoeding kan oplopen tot € 750. De IntraLasik Femtosecond wordt bij Dutch Clinic voor € 2.498 uitgevoerd. Dit betreft een all-in tarief, waarbij beide ogen worden behandeld. Ook het technisch en medisch vooronderzoek, 7 nacontroles in het eerste jaar na de behandeling.
Zonder vergoedingsmogelijkheden kan het gebeuren dat u de voorkeur geeft aan maandelijkse termijnbedragen. Kredietverstrekkers bieden mogelijkheden om zowel medische als cosmetische ingrepen op basis van krediet toe te passen. U dient hiervoor inzage te verlenen in uw maandelijkse inkomsten en uitgaven. Het eventuele krediet dat wordt verleend, wordt aangemeld bij het BKR in Tiel.
Ja, al kan het met het verstrijken van de jaren gebeuren dat u een leesbril nodig heeft. Het lichamelijke verouderingsproces wordt namelijk niet tot stilstand gebracht.
Na twee weken kunt u sporten zoals hardlopen en fitness weer beoefenen. Contactsporten zoals voetbal of hockey doet u de eerste vier weken na de ooglaserbehandeling beter niet. Oogartsen adviseren om zwemmen in zowel zee- als chloorwater de eerste twee weken niet te doen. Het water kan oogirritaties tot gevolg hebben, wat van invloed is op het herstel. Gebruik bovendien de eerste maanden altijd een zwembril.
Oogartsen adviseren om de eerste twee weken na de behandeling geen crème en/of make-up rondom de ogen aan te brengen. Make-up restjes kunnen ongewild in het oog terecht komen, met nare ontstekingen tot gevolg.
Vanaf het 40e levensjaar is ouderdomsverziendheid een veel voorkomende reden om een leesbril te gebruiken. Dit heeft niets te maken met een ooglaserbehandeling, het is een manier om dichtbij goed en scherp te kunnen lezen. In voorkomende gevallen kan met de oogarts besproken worden of monovisie mogelijk is waardoor u de afhankelijkheid van een leesbrik kunt uitstellen.