Skip to content
Ooglaseren bij Dutch Clinic

Ooglaseren Haarlem

Brillenglazen die beslaan boven een kop koffie, uw bril die tijdens een regenbui als regenscherm dient of brillenglazen die altijd vies lijken te zijn. Vrijwel iedere brildrager ervaart geregeld ongemakken als gevolg van een bril. Het gemak van bril onafhankelijkheid is een van de belangrijkste redenen om voor een ooglaserbehandeling te kiezen. Maar is ooglaseren in Haarlem een goede keuze en wat zijn de voor- en nadelen van deze behandeling?

Vlot ooglaseren in Haarlem

De ooglaserbehandeling zelf duurt slechts enkele seconden tot een minuut. De voorbereiding die aan de behandeling vooraf gaat is echter uitgebreid. Ooglaseren wordt voorafgegaan door een technisch en uitgebreid vooronderzoek. Uw ogen worden nauwkeurig opgemeten en bekeken. De oogarts bekijkt onder meer uw hoornvlies, contrastgevoeligheid, de traanproductie en oogboldruk.

Tijdens het oogonderzoek wordt ook uw algehele gezondheid besproken. Ooglaseren in Haarlem wordt afgeraden aan diabetespatiënten, maar ook mensen met reuma en bepaalde auto-immuunaandoeningen. Op de dag van de ooglaserbehandeling worden uw ogen met speciale druppels verdoofd, zodat u niets voelt van de behandeling. Om knipperen onmogelijk te maken worden uw ogen worden gedurende de ingreep opengehouden met een zogenaamde ooglidspreider. Uw zicht focust zich op een lichtpuntje en de lasertechniek doet nauwkeurig en vlot het werk.

Na het laseren worden uw ogen met verschillende oogdruppels behandeld en kunt u de oogkliniek verlaten. De behandelend oogarts, maakt direct een afspraak voor de eerste nacontrole. De eerste dag kunt u niet zelfstandig autorijden en/of aan het verkeer deelnemen. Laat u daarom ophalen en naar huis brengen.

Ooglaserbehandeling Haarlem?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Herstel na ooglaserbehandeling

Afhankelijk van de lasertechniek die is toegepast krijgt u van de oogarts leefregels en adviezen voor een goed herstel. Zo dient u de ogen de eerste dagen en nachten te ontzien en te slapen met een oogbeschermer. Om de kans op infecties te voorkomen worden ontstekingsremmende en antibiotica druppels voorgeschreven die u gebruikt zolang de arts adviseert. Waar moet u in de dagen na de ooglaserbehandeling nog meer rekening mee houden:

  • Wacht met het wassen van uw haar tot 2 dagen na de behandeling.
  • Gebruik de eerste 2 weken geen oogmake-up en/of mascara.
  • Wees de eerste 2 weken voorzichtig met water en vermijd dat dit in uw ogen komt. Pas op tijdens het douchen en ga zeker niet zwemmen.
  • Draag een aantal maanden een zonnebril om uw ogen tegen het felle licht te beschermen.
  • Kies voor het gebruik van een beschermende sportbril als u een verhoogd risico loopt om iets in de ogen te krijgen. Dit kan zowel tijdens het sporten zijn, maar ook bepaalde arbeidsomstandigheden behoren hier toe.
  • Het eerste jaar vinden minimaal 7 nacontroles plaats. Denk niet dat het nodig is om deze controles over te slaan. De arts houdt de ontwikkeling van uw ogen nauwgezet in de gaten.

Aan iedere medische behandeling zijn risico’s verbonden. Een ooglaserbehandeling vormt daarop geen uitzondering. Uitgevoerd door een ervaren oogarts, in een steriele behandelruimte is de ooglaserbehandeling een veilige, efficiënte techniek. Complicaties en bijwerkingen zijn zeldzaam, maar kunnen zich voordoen. Als gevolg van een ooglaserbehandeling kunt u last hebben van droge ogen, dubbelzien, wazig zien, tranende ogen, infecties en ontstekingen. Een enkele keer is er sprake van een reststerkte. De meeste bijwerkingen zijn van voorbijgaande aard en goed behandelbaar. 

Ooglaseren voorwaarden en resultaten

De ooglaserbehandeling biedt prima resultaten en scherp zicht. Aan de behandelmogelijkheden zijn verschillende voorwaarden verbonden. Om voor een ooglaserbehandeling in aanmerking te komen dienen uw ogen minimaal één jaar stabiel te zijn. De behandeling wordt niet toegepast bij minderjarigen en mensen met diabetes, reuma patiënten, mensen met een auto-immuunaandoening en zwangere vrouwen.

De effecten van een ooglaserbehandeling zijn permanent. U geniet levenslang van de ingreep die u laat toepassen. Toch kan ooglaseren het gewone verouderingsproces niet tegengaan. Dat betekent dat u met het verstrijken van de jaren een leesbril nodig kunt hebben. Een laserbehandeling geeft hierop geen invloed.

Persoonlijke informatie ooglaseren

Wilt u weten of een ooglaserbehandeling bij u mogelijk is en zoekt u daarvoor naar ooglaseren in Haarlem en omgeving? De ervaren oogartsen van Dutch Clinic nodigen u graag uit voor een eerste technisch vooronderzoek. Kunnen uw ogen naar alle waarschijnlijkheid gelaserd worden? Dan wordt een vervolgafspraak gemaakt voor een uitgebreid medisch onderzoek waarin uw ogen uitvoerig worden onderzocht en opgemeten. De verschillende ooglasertechnieken worden nader toegelicht en de oogarts bespreekt de mogelijkheden die bij u passen.

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

Onze ervaren oogartsen en chirurgen werken nauw met jou samen om een behandelplan te ontwikkelen dat perfect aansluit bij jouw specifieke visie en verwachtingen.

Vrijblijvend consult

In een consult bekijken we de geschiktheid van uw ogen.

Ooglaserbehandeling

Maak na het consult een afspraak om uw ogen te laseren.

Specialisten

De ooglaserbehandeling wordt uitgevoerd door een oogarts

Uitgebreide nazorg

Maak gebruikt van minstens 7 gratis nacontroles.

Welke methode van ooglaseren past bij u?

In onze kliniek vindt u niet alleen gespecialiseerde oogartsen, wij hebben ook alle hightech apparatuur in huis. Zo kunnen we kwalitatieve ooglaserbehandelingen aanbieden voor de meest voorkomende oogafwijkingen.

Intralasik

Een veilige en 100% mesvrije behandeling? De IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling is dat.

Lensimplantatie

Heeft u een oog met een dun hoornvlies of een hoge oogafwijking? Dan is wellicht een lensimplantatie wat voor u.

TransPRK

Heeft u een lage sterkte of droge ogen? Dan is de TransPRK ooglaserbehandelinginteressant voor u.

“Na jarenlang afhankelijk te zijn geweest van mijn bril, besloot ik eindelijk de stap te zetten naar een ooglaserbehandeling. De beslissing heeft mijn leven veranderd! Het gevoel van vrijheid is onbetaalbaar. De deskundigheid van het team bij Dutch Clinic was indrukwekkend. Dankzij hen kan ik nu weer genieten van de kleine dingen in het leven zonder me zorgen te maken over mijn bril.”

Twan Vergeer | Intralasik ooglaserbehandeling

Een leven zonder bril

Onze patiënten variëren van jong tot oud en hebben uiteenlopende behoeften en doelen. Of het nu gaat om het herstellen van verloren gezichtsvermogen, het verminderen van vermoeide ogen of het bereiken van een jeugdiger uiterlijk, we hebben met trots geholpen bij het vervullen van deze wensen.

De Dutch Clinic belofte

Bij Dutch Clinic begrijpen wij dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om jouw oogzorg en esthetische behoeften.

Onze kliniek heeft een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten en chirurgen die gezamenlijk over tientallen jaren ervaring beschikken.

Ruim 25+ jaar ervaring

Van ooglaseren tot ooglidcorrecties. Bij Dutch Clinic in Hoofddorp bent u aan het juiste adres.

Vakkundig en ervaren artsen

Wij werken uitsluitend samen met gecertificeerde artsen om het beste resultaat na te streven.

Een gratis consult

Een consult bij Dutch Clinic is gratis op het moment dat u de behandeling ook bij ons laat uitvoeren.

Ooglaseren Haarlem FAQ

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over ooglaseren in Haarlem. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.
De ervaren oogartsen van Dutch Clinic corrigeren de sterkteafwijking met uiterste precisie en nauwkeurigheid. Vooraf kan een goede inschatting van het te verwachten resultaat gemaakt worden. De kans dat u 100% scherp zicht heeft is groot, al verschilt dit van persoon tot persoon. Wat u precies van de ingreep kunt verwachten wordt toegelicht tijdens een consult bij de kliniek.
Na de ooglaserbehandeling kunt u op verschillende afstanden scherp zien zonder dat u daarbij afhankelijk bent van een bril en/of contactlenzen. Wanneer u voor de ooglaserbehandeling probleemloos gebruik heeft gemaakt van contactlenzen, dan is dat in de meeste gevallen na de ingreep nog steeds het geval. Noodzakelijk is het echter niet.
Ooglaserbehandelingen worden wereldwijd dagelijks met succes toegepast. De kans op complicaties is erg klein, al wordt u door de oogarts altijd attent gemaakt op de bijwerkingen die de behandeling tot gevolg kan hebben. Na een ooglaserbehandeling kunnen uw ogen droog aanvoelen en hebben veel mensen de eerste dagen een wisselend (on)scherp zicht. Daarnaast bestaat er een kleine kans op een reststerkte, die eventueel later alsnog gecorrigeerd kan worden. Net zoals bij iedere andere medische ingreep bestaat er een kans op infecties. Deze kunnen, mits tijdig ontdekt, goed behandeld worden. Alleen in uitzonderlijke gevallen is er sprake van ernstige complicaties zoals bloedingen en/of een beschadiging van het hoornvlies.
Ja, ook cilinderafwijkingen kunnen in combinatie met een sterkteafwijking gecorrigeerd worden. Uw ogen dienen aan strikte voorwaarden te voldoen om voor de behandeling in aanmerking te komen. De oogarts doet tijdens een uitgebreid onderzoek verschillende metingen om uw geschiktheid te bepalen.

Met behulp van een lensimplantatie kunnen hogere sterktes gecorrigeerd worden. Dit geldt zowel voor min- als plusafwijkingen. Mensen vanaf 45 jaar die een ooglaserbehandeling overwegen, worden meestal geadviseerd om voor een lensimplantatie te kiezen. Lensimplantaties zijn ook een ideale oplossing voor mensen die staar hebben. Tijdens de ingreep wordt uw natuurlijke ooglens vervangen door een kunstlens, die levenslang meegaat.

 

Een lensimplantatie is een veilige ingreep met een kleine kans op complicaties. Complicaties en bijwerkingen die zich voor kunnen doen zijn een kleine over- of ondercorrectie, een lens die niet goed gepositioneerd is en die met een aanvullende ingreep moet worden verplaatst, verkeerde sterkteberekening waardoor de lens vervangen moet worden en/of een tijdelijke stijging van de oogdruk. Een enkele keer is sprake van een infectie die met behulp van medicatie behandeld moet worden.
De resultaten van de QuickScan en het medisch vooronderzoek zijn 6 tot 12 maanden geldig. Besluit u later om de ingreep toe te laten passen dan kunnen diverse metingen opnieuw verricht worden. De oogarts bekijkt onder andere de stabiliteit van de ogen en de exacte sterkteafwijking. Het is belangrijk dat uw ogen gezond zijn op het moment dat u de ooglaserbehandeling laat toepassen.
Het technisch vooronderzoek, de QuickScan, is een relatief kort onderzoek dat aan een ooglaserbehandeling vooraf gaat. Tijdens het onderzoek wordt gekeken naar de dikte van uw hoornvlies en de beschikbare ruimte voor het implanteren van een kunstlens. De ervaren oogarts kan met aangrenzende zekerheid uw geschiktheid voor de behandeling bepalen. U kunt vervolgens een afspraak maken voor het uitgebreide medisch vooronderzoek.
Voor het medisch onderzoek mag u uw lenzen enige tijd niet dragen en worden uw ogen gedruppeld met pupil verwijdende druppels. Het onderzoek duurt 60 tot 90 minuten en bestaat uit meerdere tests en metingen. Zo wordt het hoornvlies gemeten en bekijkt de oogarts uw ogen van binnen en buiten. Op basis van de onderzoekresultaten stelt de oogarts de meest geschikte ooglasertechniek voor. Goed om vooraf te weten is dat u na het onderzoek nog enige uren wazig ziet en u niet zelfstandig een auto kunt besturen. Neem iemand mee naar de kliniek, zodat u na afloop veilig thuis komt.
Iedere medische ingreep bevat een zekere kans op risico’s. Na een ooglaserbehandeling kunt u een infectie oplopen. Om de kans hierop tot een minimum te beperken krijgt u preventieve oogdruppels voorgeschreven, die u strikt volgens voorschrift gebruikt. Krijgt u in de dagen na de behandeling last van klachten zoals extreme pijn, verminderd zicht of rode ogen dan is er mogelijk sprake van een infectie. Neem zo spoedig mogelijk contact op met de kliniek, zodat een gerichte behandeling gestart kan worden.