Ooglaseren Haarlem

Brillenglazen die beslaan boven een kop koffie, uw bril die tijdens een regenbui als regenscherm dient of brillenglazen die altijd vies lijken te zijn. Vrijwel iedere brildrager ervaart geregeld ongemakken als gevolg van een bril. Het gemak van bril onafhankelijkheid is een van de belangrijkste redenen om voor een ooglaserbehandeling te kiezen. Maar is ooglaseren in Haarlem een goede keuze en wat zijn de voor- en nadelen van deze behandeling?

Ooglaseren Haarlem.

Ooglaseren Haarlem.

Vlot ooglaseren in Haarlem

De ooglaserbehandeling zelf duurt slechts enkele seconden tot een minuut. De voorbereiding die aan de behandeling vooraf gaat is echter uitgebreid. Ooglaseren wordt voorafgegaan door een technisch en uitgebreid medisch vooronderzoek. Uw ogen worden nauwkeurig opgemeten en bekeken. De oogarts bekijkt onder meer uw hoornvlies, contrastgevoeligheid, de traanproductie en oogboldruk. Tijdens het oogonderzoek wordt ook uw algehele gezondheid besproken. Ooglaseren in Haarlem wordt afgeraden aan diabetespatiënten, maar ook mensen met reuma en bepaalde auto-immuunaandoeningen. Op de dag van de ooglaserbehandeling worden uw ogen met speciale druppels verdoofd, zodat u niets voelt van de behandeling. Om knipperen onmogelijk te maken worden uw ogen worden gedurende de ingreep opengehouden met een zogenaamde ooglidspreider. Uw zicht focust zich op een lichtpuntje en de lasertechniek doet nauwkeurig en vlot het werk. Na het laseren worden uw ogen met verschillende oogdruppels behandeld en kunt u de oogkliniek verlaten. De behandelend oogarts, maakt direct een afspraak voor de eerste nacontrole. De eerste dag kunt u niet zelfstandig autorijden en/of aan het verkeer deelnemen. Laat u daarom ophalen en naar huis brengen.

Herstel na ooglaserbehandeling

Afhankelijk van de lasertechniek die is toegepast krijgt u van de oogarts leefregels en adviezen voor een goed herstel. Zo dient u de ogen de eerste dagen en nachten te ontzien en te slapen met een oogbeschermer. Om de kans op infecties te voorkomen worden ontstekingsremmende en antibiotica druppels voorgeschreven die u gebruikt zolang de arts adviseert. Waar moet u in de dagen na de ooglaserbehandeling nog meer rekening mee houden:

  • Wacht met het wassen van uw haar tot 2 dagen na de behandeling.
  • Gebruik de eerste 2 weken geen oogmake-up en/of mascara.
  • Wees de eerste 2 weken voorzichtig met water en vermijd dat dit in uw ogen komt. Pas op tijdens het douchen en ga zeker niet zwemmen.
  • Draag een aantal maanden een zonnebril om uw ogen tegen het felle licht te beschermen.
  • Kies voor het gebruik van een beschermende sportbril als u een verhoogd risico loopt om iets in de ogen te krijgen. Dit kan zowel tijdens het sporten zijn, maar ook bepaalde arbeidsomstandigheden behoren hier toe.
  • Het eerste jaar vinden minimaal 7 nacontroles plaats. Denk niet dat het nodig is om deze controles over te slaan. De arts houdt de ontwikkeling van uw ogen nauwgezet in de gaten.

Aan iedere medische behandeling zijn risico’s verbonden. Een ooglaserbehandeling vormt daarop geen uitzondering. Uitgevoerd door een ervaren oogarts, in een steriele behandelruimte is de ooglaserbehandeling een veilige, efficiënte techniek. Complicaties en bijwerkingen zijn zeldzaam, maar kunnen zich voordoen. Als gevolg van een ooglaserbehandeling kunt u last hebben van droge ogen, dubbelzien, wazig zien, tranende ogen, infecties en ontstekingen. Een enkele keer is er sprake van een reststerkte. De meeste bijwerkingen zijn van voorbijgaande aard en goed behandelbaar. Heeft u last van andere of aanhoudende klachten? Neem dan altijd contact op met de oogarts voor een extra controle.

Ooglaseren voorwaarden en resultaten

De ooglaserbehandeling biedt prima resultaten en scherp zicht. Aan de behandelmogelijkheden zijn verschillende voorwaarden verbonden. Om voor een ooglaserbehandeling in aanmerking te komen dienen uw ogen minimaal één jaar stabiel te zijn. De behandeling wordt niet toegepast bij minderjarigen en mensen met diabetes, reuma patiënten, mensen met een auto-immuunaandoening en zwangere vrouwen. De effecten van een ooglaserbehandeling zijn permanent. U geniet levenslang van de ingreep die u laat toepassen. Toch kan ooglaseren het gewone verouderingsproces niet tegengaan. Dat betekent dat u met het verstrijken van de jaren een leesbril nodig kunt hebben. Een laserbehandeling geeft hierop geen invloed.

Persoonlijke informatie ooglaseren

Wilt u weten of een ooglaserbehandeling bij u mogelijk is en zoekt u daarvoor naar ooglaseren in Haarlem en omgeving? De ervaren oogartsen van Dutch Clinic nodigen u graag uit voor een eerste technisch vooronderzoek. Kunnen uw ogen naar alle waarschijnlijkheid gelaserd worden? Dan wordt een vervolgafspraak gemaakt voor een uitgebreid medisch onderzoek waarin uw ogen uitvoerig worden onderzocht en opgemeten. De verschillende ooglasertechnieken worden nader toegelicht en de oogarts bespreekt de mogelijkheden die bij u passen. U kunt een afspraak maken door het contactformulier in te vullen of door te bellen met +31 (0)20 214 2033.