Skip to content
Ptosis behandeling bij Dutch Clinic

Ptosis

Heeft u last van hangende of laagstand van de bovenste oogleden? Daar kunt u wat aan doen om er weer jonger en frisser uit te zien. Ptosis is een andere naam voor hangende oogleden of laagstand van de bovenste oogleden.

Wat is ptosis?

Wanneer de spier die verantwoordelijk is voor het optillen van het bovenste ooglid niet naar behoren werkt, kan dit leiden tot een neerhangend bovenooglid.

Hierdoor wordt de oogspleet kleiner en wordt minder oogwit zichtbaar, wat het oog een “kleiner” uiterlijk geeft. Dit aandoening staat bekend als ptosis (ook wel blefaro-ptosis genoemd). Bij ptosis bevindt de rand van het bovenooglid zich lager dan normaal.

40.000 behandelingen

20 jaar ervaring op oogheelkunde

Nationale en internationale artsen

Keurmerken

Oorzaak van ptosis?

Een naar beneden hangend bovenooglid ontstaat meestal doordat de levatorspier in het ooglid zijn hechting verliest of doordat het pezige gedeelte van de spier uitrekt, waardoor de verbinding tussen de spier en het ooglid verslapt. Als gevolg hiervan kan de spier het ooglid niet meer voldoende omhoog trekken. Dit kan gebeuren als gevolg van:

  1. Veroudering, wat leidt tot verslapping van het weefsel.
  2. Langdurig gebruik van harde contactlenzen. Ongeveer 10% van de mensen die langer dan 10 jaar harde contactlenzen dragen, ontwikkelt een hangend ooglid.
  3. Oogoperaties.
  4. Ernstige oogontstekingen of ongevallen die leiden tot aanzienlijke zwelling van de weefsels rondom het ooglid.

Het kan ook worden veroorzaakt door een spierziekte, maar deze folder behandelt dat specifieke aspect niet, aangezien de oogarts heeft vastgesteld dat dit niet op u van toepassing is.

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Klachten bij ptosis

Als u last heeft van ptosis oftwel van hangende oogleden kan dat de volgende klachten hebben:

  • irritatie van uw ogen
  • minder goed zicht
  • uw ogen vallen ’s avonds dicht

Uiteraad heeft het ook invloed op uw uiterlijk u zult er vermoeider uit zien.

Ptosis voor en na

Bij een ptosis behandeling is duidelijk het verschil te zien van voor en na. 

Doel van een operatie

Een hangend bovenooglid:

Tijdens de operatie wordt de levatorspier ingekort om het bovenooglid weer in een normale positie te brengen.

Teveel huid op het bovenooglid:

In sommige gevallen heeft iemand met een hangend bovenooglid ook overtollige huid op het bovenooglid. Om een optimaal resultaat te bereiken, wordt dit probleem tegelijkertijd met de correctie van het hangende ooglid behandeld. Als dit op u van toepassing is, heeft uw oogarts dit met u besproken, en u heeft ook de brochure ‘Teveel Huid op de Bovenste Oogleden (Dermatochalasis)’ ontvangen.

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

“Ooglidcorrectie bij Dutch Clinic was voor mij een gamechanger. De vermoeidheid en zwaarte rond mijn ogen verdween als sneeuw voor de zon. Het was een investering in mijn welzijn die ik iedereen zou aanbevelen.”

Johan Vermeer | Bovenooglidcorrectie

Onze specialiteit, jouw transformatie

Onze patiënten variëren van jong tot oud en hebben uiteenlopende behoeften en doelen. Of het nu gaat om het herstellen van verloren gezichtsvermogen, het verminderen van vermoeide ogen of het bereiken van een jeugdiger uiterlijk, we hebben met trots geholpen bij het vervullen van deze wensen.

Ontmoet onze specialisten

Achter elke succesvolle behandeling bij Dutch Clinic staat een team van toegewijde en ervaren medische professionals. We stellen met trots onze getalenteerde artsen aan je voor, de drijvende krachten achter onze expertise en uitstekende patiëntenzorg.

Guilio Bamonte

VR Chirurg

Deniz Akdoğan

Cosmetisch arts KNMG

Mitzy Vastenhout

Receptioniste

Kim Stootman

Hoofd verpleegkundige, OK assistent & consulent

De Dutch Clinic belofte

Bij Dutch Clinic begrijpen wij dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om oogheelkundige zorg.

Onze kliniek heeft een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten en chirurgen die gezamenlijk over tientallen jaren ervaring beschikken.

Ruim 25+ jaar ervaring

Wij hebben op het gebied van ooglaseren en ooglidcorrecties al ruim 25 jaar ervaring.

Vakkundig en ervaren artsen

Voor alle oogheelkunde bent u bij Dutch Clinic in Hoofddorp aan het juiste adres.

Altijd een gratis consult

Tijdens een gratis consult bekijken we graag de mogelijkheden voor een behandeling.