Skip to content
Ooglaseren bij Dutch Clinic

Ooglaseren Leiden

Overweegt u ooglaseren in Leiden of omgeving? U wilt uw ogen laten laseren, maar bent u eigenlijk wel een geschikte kandidaat voor de behandeling? Hoe weet u welke ooglasertechniek toegepast kan worden en welke resultaten u kunt verwachten? En hoe verhouden de kosten van een ooglaserbehandeling in Leiden en omgeving zich ten opzichte van de kosten van hulpmiddelen als bril en lenzen?

Vooronderzoek ooglaseren

In Leiden en omgeving wordt een ooglaserbehandeling voorafgegaan door uitgebreid medisch vooronderzoek. Deze onderzoeken worden uitgevoerd door een ervaren oogarts, en de uitslag bepaalt of u voor de behandeling in aanmerking komt en welke techniek in uw geval het beste is. Welke onderzoeken en metingen kunt u verwachten voorafgaand aan ooglaseren in Leiden en omgeving?

 • Brilsterkte
 • Meting van de oogdruk
 • Meting van het hoornvlies, hierbij wordt gekeken naar de dikte, de vorm en de kromming
 • Contrastgevoeligheid
 • Traanproductie
 • Pupilgrootte
 • De gezondheid van uw netvlies
 • De lengte van het oog wordt gemeten

Veilig ooglaseren in Leiden en omgeving

Aan een medische ingreep zijn altijd risico’s verbonden. Een ooglaserbehandeling vormt daarop geen uitzondering. Om de kans op eventuele complicaties te beperken zijn zowel de vooronderzoeken als de nazorg en controles achteraf van belang. De ervaring van een behandelend oogarts en het gebruik van moderne ooglaserapparatuur zijn eveneens van invloed op het resultaat. De huidige generatie ooglaserapparaten is tot in de perfectie ontwikkeld en verbeterd, zodat ernstige complicaties zeer zelden voorkomen. Van het merendeel, 95%, van alle ooglaserbehandelingen die jaarlijks in Leiden en omgeving worden uitgevoerd is het zicht na afloop scherp. Bij de overige 5% is er sprake van een rest sterkte, die met een na behandeling gecorrigeerd kan worden. Mogelijke complicaties of bijwerkingen van ooglaseren in Leiden en omgeving:

 • Verhoogde oogdruk. Na de ooglaserbehandeling kan uw oogdruk tijdelijk stijgen. Dit is met medicatie doorgaans goed te behandelen.
 • Ooginfecties en ontstekingen. Wanneer de leefregels niet of onvoldoende opgevolgd worden, neemt de kans op infecties toe. Tijdige behandeling met antibiotica is noodzakelijk.
 • Lichtgevoeligheid. Tot enkele weken na de ooglaserbehandeling, kunnen uw ogen extra gevoelig zijn voor licht. Geadviseerd wordt om een zonnebril te gebruiken en zo uw ogen bescherming te bieden.
 • Lichtkringen of halo’s. Halo’s zijn eveneens een vorm van lichtgevoeligheid die zich doorgaans in het donker manifesteert. Vaak is het zien van lichtkringen een tijdelijk verschijnsel. Maak hiervan melding bij de oogarts.

U kunt het risico op complicaties en bijwerkingen beperken door de leefregels die u van de arts krijgt, nauwkeurig op te volgen. Dat houdt onder meer in dat u gedurende enkele weken de ogen dagelijks meerdere keren druppelt met ontstekingsremmende druppels en antibiotica druppels. Een enkele keer ontstaat het gevoel van droge ogen. Dit kan met verzachtende oogdruppels behandeld worden. Heeft u ondanks alle voorzorgsmaatregelen last van ongebruikelijke oogklachten? Neem dan contact op met de behandelend oogarts.

Ooglaserbehandeling Leiden?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Resultaten ooglaseren

Uiteenlopende medische en wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat het hoornvlies zich na een ooglaserbehandeling goed herstelt. Datzelfde geldt voor scherp zien. Uw zicht is blijvend scherp, zowel dichtbij als veraf. Met een ooglaserbehandeling wordt uw zicht gecorrigeerd. De behandeling gaat lichamelijke veroudering niet tegen. Het kan zijn dat u daarom later, als gevolg van presbyopie, een leesbril nodig heeft.

Al tijdens het informatieve consult wordt u hierop geattendeerd. Ouderdomsverziendheid, presbyopie, ontstaat bij iedereen tussen het 40e en 45e levensjaar. Het is een normaal verschijnsel wat er voor zorgt dat uw ooglens minder flexibel wordt. Het dichtbij lezen wordt hierdoor minder makkelijk.

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

Onze ervaren oogartsen en chirurgen werken nauw met jou samen om een behandelplan te ontwikkelen dat perfect aansluit bij jouw specifieke visie en verwachtingen.

Vrijblijvend consult

In een consult bekijken we de geschiktheid van uw ogen.

Ooglaserbehandeling

Maak na het consult een afspraak om uw ogen te laseren.

Specialisten

De ooglaserbehandeling wordt uitgevoerd door een oogarts

Uitgebreide nazorg

Maak gebruikt van minstens 7 gratis nacontroles.

Welke methode van ooglaseren past bij u?

In onze kliniek vindt u niet alleen gespecialiseerde oogartsen, wij hebben ook alle hightech apparatuur in huis. Zo kunnen we kwalitatieve ooglaserbehandelingen aanbieden voor de meest voorkomende oogafwijkingen.

Intralasik

Een veilige en 100% mesvrije behandeling? De IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling is dat.

Lensimplantatie

Heeft u een oog met een dun hoornvlies of een hoge oogafwijking? Dan is wellicht een lensimplantatie wat voor u.

TransPRK

Heeft u een lage sterkte of droge ogen? Dan is de TransPRK ooglaserbehandelinginteressant voor u.

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

“Eerst had ik een teleurstelling dat de IntraLasik geen oplossing was voor mijn oogafwijking voor veraf. Na een gesprek tijdens het vooronderzoek ben ik volledig meegenomen in de TransPRK behandeling en dit leek mij het beste alternatief. Ik heb geen moment spijt gehad en het is zo heerlijk om wakker te worden en direct te kunnen zien. Daarnaast is de prijs ook prima in vergelijking met andere klinieken.”

Fleur Vergeer | TransPRK ooglaserbehandeling

Een leven zonder bril

Onze patiënten variëren van jong tot oud en hebben uiteenlopende behoeften en doelen. Of het nu gaat om het herstellen van verloren gezichtsvermogen, het verminderen van vermoeide ogen of het bereiken van een jeugdiger uiterlijk, we hebben met trots geholpen bij het vervullen van deze wensen.

De Dutch Clinic belofte

Bij Dutch Clinic begrijpen wij dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om jouw oogzorg en esthetische behoeften.

Onze kliniek heeft een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten en chirurgen die gezamenlijk over tientallen jaren ervaring beschikken.

Ruim 25+ jaar ervaring

Van ooglaseren tot ooglidcorrecties. Bij Dutch Clinic in Hoofddorp bent u aan het juiste adres.

Vakkundig en ervaren artsen

Wij werken uitsluitend samen met gecertificeerde artsen om het beste resultaat na te streven.

Een gratis consult

Een consult bij Dutch Clinic is gratis op het moment dat u de behandeling ook bij ons laat uitvoeren.

Ooglaseren Leiden FAQ

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over ooglaseren in Leiden. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Ja. Veel patiënten geven er de voorkeur aan om het ziekteverzuim te beperken en om de herstelperiode zo kort mogelijk te houden. Daarom worden bij het overgrote merendeel van de uitgevoerde ooglaserbehandeling beide ogen tijdens dezelfde ingreep behandeld.
Nee. Uw zicht kan de eerste paar uur na de procedure wazig en instabiel zijn. Heeft u bovendien voorafgaand aan de operatie een kalmerend middel gekregen dan is uw reactiesnelheid verminderd. U heeft iemand nodig om u naar huis te rijden. Veel mensen kunnen de volgende dag weer autorijden.
Na een IntraLasik Femtosecond behandeling doet u het 1-2 dagen rustig aan en bij een Lasek of TransPRK behandeling beperkt u de activiteiten 3 tot 4 dagen. Zware lichamelijke inspanningen of visueel veeleisende taken moeten vermeden worden. De oogarts geeft u informatie over specifieke activiteiten en/of werkzaamheden die voor u belangrijk zijn.
Nee. Bepaalde inspannende activiteiten, contactsporten en zwemmen moeten enkele weken worden uitgesteld.
Het wordt aanbevolen om de eerste week na de operatie geen oogmake-up te gebruiken om het risico op infecties te verminderen.
Nee. U mag ongeveer tot een week na de operatie geen water in uw ogen krijgen. Wees voorzichtig bij het wassen van uw gezicht en haar.
Uw zicht is na de operatie perfect, of er is sprake van een kleine over- of ondercorrectie. Dit kan met een kleine nabehandeling worden opgelost. Deze procedure wordt minimaal 3 maanden na de eerste ooglaserbehandeling uitgevoerd, wanneer verbetering van het zicht uitblijft. Nabehandelingen zijn in ongeveer 5 tot 10% van alle ingrepen nodig. De nabehandeling wordt alleen toegepast indien uw ogen daarvoor in aanmerking komen.
Ooglaserbehandelingen worden beschouwd als cosmetische ingreep en worden daarom meestal niet vergoed door zorgverzekeraars. Enkele aanvullende zorgverzekeringen vergoeden een beperkt deel van de kosten. Neem voor de zekerheid contact op met uw zorgverzekeraar of sla uw polisvoorwaarden erop na.
De ooglasertechniek is veilig en de kans op complicaties is klein. Na de ingreep kunt u droge of geïrriteerde ogen hebben. Dit kan met verzachtende oogdruppels goed behandeld worden. Daarnaast is er altijd een klein risico op infecties, littekens, abnormale genezingspatronen en/of problemen met het hoornvliesflapje. Neem bij aanhoudende klachten direct contact op met de kliniek. In samenspraak met de oogarts kan een gerichte behandeling gestart worden.
Afhankelijk van de toegepaste lasertechniek kan uw zicht de eerste dagen tot weken instabiel zijn. Scherp en wazig zicht wisselen elkaar dan af. Uw ogen hebben tijd nodig om van de ingreep te herstellen. Het gebeurt regelmatig dat mensen na een ooglaserbehandeling lichtkransen en halo’s zien in het donker. Dit is meestal tijdelijk.
Er is een zeer kleine kans dat uw zicht na een ooglaserbehandeling minder of slechter is dan voorheen. Bereikte resultaten door de jaren heen hebben echter uitgewezen dat de stabiliteit en zicht na zowel IntraLasik Femtosecond als Lasek en TransPRK behandeling uitstekend zijn.
Een ooglaserbehandeling kan niet voorkomen dat u op latere leeftijd een leesbril nodig heeft. De elasticiteit van de natuurlijke ooglens en het spierweefsel neemt af naarmate u ouder wordt. Lezen wordt dan moeilijker en er is sprake van presbyopie of ouderdomsverziendheid. Dit kan met een leesbril worden opgelost.
Ja. De oogarts schrijft u specifieke oogdruppels voor die u in de dagen na de ingreep meerdere malen per dag dient te gebruiken. Dit is om de kans op infecties te verkleinen. Gebruik de oogdruppels volgens voorschrift en zolang de arts dit adviseert.
Om te bepalen of uw ogen gelaserd kunnen worden, vinden uitgebreide onderzoeken plaats. De oogarts onderzoekt uw ogen en verricht verschillende metingen.