Skip to content
Ooglaseren bij Dutch Clinic

Ooglaseren Mijdrecht

Overweegt u ooglaseren in Mijdrecht en omgeving? Een van de eerste stappen, naast het lezen van informatie, is het zoeken en vinden van de meeste geschikte oogkliniek. Hoe vindt u een kliniek die bij u past en waar u een goed gevoel over heeft? Uiteraard is de prijs van de ooglaserbehandeling van invloed, maar kijk daarnaast ook naar de kwaliteit, de ervaring van de oogartsen en de resultaten die in het verleden zijn bereikt. U heeft maar twee ogen, het spreekt voor zich dat u daar zuinig op bent.

Vergelijken ooglaseren in Mijdrecht en omgeving

Ooglaseren is populair, ooglaserbehandelingen behoren tot meest uitgevoerde chirurgische ingrepen van Nederland. Onafhankelijk zijn van bril en/of contactlenzen klinkt bij velen als muziek in de oren. Het zoeken van informatie naar geschikte behandelmethoden kan op meerdere manieren. Uiteraard leest u veel informatie op uiteenlopende websites. Reviews en klantervaringen die worden weergegeven op een forum laten u zien dat een groot aantal oogklinieken, verspreid over Nederland de ooglaserbehandeling aanbied en uitvoert. Baseer uw keuze niet enkel en alleen op de mening en ervaring van anderen, maar ga zelf actief kennismaken met een aantal klinieken en behandelaars. Let daarbij op de volgende punten:

  • Kwaliteit van de kliniek. Hoe gaat een kliniek te werk en wordt er aan de vereiste kwaliteitseisen voldaan? Wordt er gewerkt met moderne apparatuur? Hoe wordt een behandeling voorgesteld?
  • Ervaring van de behandelend oogartsen. Uw ogen betekenen veel voor u, ze zijn de belangrijkste zintuigen. Voor het gewenste resultaat is het van belang dat u de laserbehandeling laat toepassen door een arts die ervaring heeft met zowel de techniek als de behandeling. Het is een volkomen normale vraag om tijdens een consult naar de achtergrond en ervaring van een behandelend arts te informeren.
  • BIG-registreerde artsen. U kunt zelf nakijken of de oogarts een geldige BIG-registratie heeft.

Wat daarnaast nog van belang is, is het gevoel dat u zelf heeft bij een oogkliniek. Voelt u zich welkom? Heeft u het idee dat u serieus wordt genomen en worden uw vragen naar tevredenheid beantwoord? Ga af op uw eigen gevoel, zodat u een weloverwogen keuze maakt. Dit is in de regel meer waard dan de mening en/of ervaring van anderen.

Informatie ooglaseren in Mijdrecht en omgeving

Als onderdeel van uw voorbereiding op een eventuele ooglaserbehandeling in de omgeving van Mijdrecht gaat u op een bepaald moment naar een medisch vooronderzoek bij een oogkliniek. Vooraf is het goed om te weten dat niet iedereen geschikt is voor een ooglaserbehandeling.

  • Medisch vooronderzoek. Na het technisch onderzoek volgt een uitgebreid medisch vooronderzoek, waarbij uw ogen van binnen en buiten worden bekeken en opgemeten. De oogarts meet de dikte van het hoornvlies, de pupilgrootte en de traanproductie. Ook wordt het netvlies bekeken en de lengte van het oog gemeten. Pas na het medisch onderzoek kan met zekerheid uw geschiktheid worden bepaald. Zijn uw ogen geschikt? Dan stelt een oogarts de ooglasertechniek voor die het beste bij uw ogen past. Eventueel kan er een behandeldatum gepland worden.

Onze ooglaserbehandelingen

Bij Dutch Clinic begrijpen we dat geen twee ogen hetzelfde zijn en dat de behoeften van onze patiënten variëren. Daarom streven we ernaar om altijd de meest geschikte behandelmethode te kiezen op basis van de unieke situatie van elke patiënt. Onze benadering van oogzorg is persoonlijk, afgestemd op jouw specifieke behoeften en doelen.

Intralasik

Een veilige en 100% mesvrije behandeling? De IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling is dat.

Lensimplantatie

Heeft u een oog met een dun hoornvlies of een hoge oogafwijking? Dan is wellicht een lensimplantatie wat voor u.

TransPRK

Heeft u een lage sterkte of droge ogen? Dan is de TransPRK ooglaserbehandelinginteressant voor u.

Ooglaserbehandeling Aalsmeer?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Veilig ooglaseren

Ooglaserbehandelingen zijn uitermate veilig. Oogklinieken werken met geavanceerde ooglaserapparatuur en van complicaties of bijwerkingen is zelden sprake. Om de kans op eventuele bijwerkingen te verkleinen houdt u zich aan de leefregels die u van de oogarts krijgt.

Na een ooglaserbehandeling is het gebruikelijk om de ogen te druppelen met ontstekingsremmende en antibiotica druppels. Doe dit volgens voorschrift. Heeft u na de behandeling last van droge of geïrriteerde ogen? Dan kunnen verzachtende oogdruppels uitkomst bieden. Na een paar dagen nemen de klachten af en ziet u dat het scherpe zicht zich langzaamaan stabiliseert.

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

Onze ervaren oogartsen en chirurgen werken nauw met jou samen om een behandelplan te ontwikkelen dat perfect aansluit bij jouw specifieke visie en verwachtingen.

Vrijblijvend consult

In een consult bekijken we de geschiktheid van uw ogen.

Ooglaserbehandeling

Maak na het consult een afspraak om uw ogen te laseren.

Specialisten

De ooglaserbehandeling wordt uitgevoerd door een oogarts

Uitgebreide nazorg

Maak gebruikt van minstens 7 gratis nacontroles.

“Eerst had ik een teleurstelling dat de IntraLasik geen oplossing was voor mijn oogafwijking voor veraf. Na een gesprek tijdens het vooronderzoek ben ik volledig meegenomen in de TransPRK behandeling en dit leek mij het beste alternatief. Ik heb geen moment spijt gehad en het is zo heerlijk om wakker te worden en direct te kunnen zien. Daarnaast is de prijs ook prima in vergelijking met andere klinieken.”

Fleur Vergeer | TransPRK ooglaserbehandeling

Een leven zonder bril

Onze patiënten variëren van jong tot oud en hebben uiteenlopende behoeften en doelen. Of het nu gaat om het herstellen van verloren gezichtsvermogen, het verminderen van vermoeide ogen of het bereiken van een jeugdiger uiterlijk, we hebben met trots geholpen bij het vervullen van deze wensen.

De Dutch Clinic belofte

Bij Dutch Clinic begrijpen wij dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om jouw oogzorg en esthetische behoeften.

Onze kliniek heeft een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten en chirurgen die gezamenlijk over tientallen jaren ervaring beschikken.

Ruim 25+ jaar ervaring

Van ooglaseren tot ooglidcorrecties. Bij Dutch Clinic in Hoofddorp bent u aan het juiste adres.

Vakkundig en ervaren artsen

Wij werken uitsluitend samen met gecertificeerde artsen om het beste resultaat na te streven.

Een gratis consult

Een consult bij Dutch Clinic is gratis op het moment dat u de behandeling ook bij ons laat uitvoeren.

Ooglaseren Mijdrecht FAQ

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over ooglaseren in Mijdrecht. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Als u geïnteresseerd bent in een IntraLasik Femtosecond behandeling dan worden uw ogen uitvoerig onderzocht om te bepalen of u een geschikte kandidaat bent voor deze techniek. In het algemeen zijn geschikte kandidaten 18 jaar of ouder en is uw sterkteafwijking minimaal een jaar stabiel. Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven en mensen met reumatoïde artritis en/of bepaalde oogproblemen komen niet voor de techniek in aanmerking.
Niet iedereen komt voor de IntraLasik Femtosecond techniek in aanmerking. Dutch Clinic biedt verschillende alternatieve ooglaserbehandelingen aan zoals Lasek en TransPRK. Eventueel kan ook een lensimplantatie als alternatief worden overwogen.
Het herstel na een IntraLasik behandeling verloopt vlot. Een groot gedeelte van de mensen die deze techniek toe laten passen zijn vaak de volgende dag alweer aan het werk. Het herstel na een Lasek of TransPRK behandeling duurt iets langer. De oogarts adviseert u tijdens het consult hoelang de herstelperiode is in uw situatie.
Dankzij de plaatselijk verdovende oogdruppels die voor de ingreep worden toegediend, voelt u geen pijn. De meeste patiënten voelen niets tijdens laseroogchirurgie; hoewel het een enkele keer voorkomt dat iemand druk op het oog voelt tijdens de procedure. Ook bij de andere ooglasertechnieken worden uw ogen vooraf verdoofd en voelt u geen pijn.
Ooglaserbehandelingen en technieken hebben een uitstekend veiligheidsprofiel en een extreem hoog slagingspercentage. Zoals bij elke chirurgische procedure is er echter een klein risico op complicaties, waaronder tijdelijk of permanent verlies van gezichtsvermogen. De beste manier om complicaties te voorkomen is door de ingreep toe te laten passen bij ervaren oogartsen die u gedurende het volledige behandeltraject begeleiden. Volg de instructies die u krijgt op en hou uzelf aan het druppelschema dat de oogarts voorschrijft. De kans om blind te worden na een ooglaserbehandeling is zeer klein en alleen een gevolg van eerdere bijwerkingen zoals niet behandelde infecties.
De verbetering van het gezichtsvermogen is permanent. Uw scherpteafwijking wordt blijvend gecorrigeerd. Dat neemt niet weg dat u op latere leeftijd alsnog een leesbril nodig heeft. Dit kan met een ooglaserbehandeling niet voorkomen worden. Ouderdomsverziendheid is een natuurlijk gevolg van het ouder worden.
Nee, ooglaserbehandelingen worden uitsluitend met plaatselijke verdovingen uitgevoerd. Kunt u zich moeilijke ontspannen, of ziet u erg op tegen de ingreep dan kunt u de oogarts vragen om een mild kalmerend middel.
Resultaten variëren afhankelijk van uw ogen en individuele omstandigheden. De oogarts kan u een goed idee geven van het resultaat dat u kunt verwachten. Het is mogelijk dat u 20/20 of 20/25 zicht bereikt. Slechts een klein percentage van de patiënten heeft een nabehandeling nodig om een reststerkte te laten behandelen.
De eerste dagen zijn uw ogen gebaat bij rust. Ga niet direct uren aaneengesloten naar een beeldscherm of televisie kijken. Gebruik de oogdruppels die de oogarts u voorschrijft stipt volgens de instructies, hiermee wordt de kans op infecties verkleind. U moet voorkomen dat u de eerste weken na de ingreep in uw ogen wrijft en/of oogmake-up gebruikt. Voorafgaand aan de ingreep krijgt u uitgebreide instructies en adviezen.
Sommige patiënten ervaren de eerste tijd een fluctuatie in het gezichtsvermogen. Ook worden de eerste weken soms halo’s en lichtkransen waargenomen in het donker. Uw zicht wordt geleidelijk aan stabiel. Zonder gebruik van bril en/of lenzen ziet u op de verschillende afstanden scherp.
De meeste complicaties treden op tijdens het maken van het hoornvlies flapje. Het flapje kan losraken of verschuiven waardoor de lasercorrectie moet worden uitgesteld totdat de flap is genezen. Een klein percentage van de patiënten ontwikkelt na de ingreep een infectie of allergische reactie. Dit kan met medicatie goed behandeld worden. Ernstige complicaties doen zich zelden tot nooit voor.
Zonder medische indicatie wordt de ingreep door zorgverzekeraars als een cosmetische behandeling gezien. Vergoedingen zijn beperkt en komen voornamelijk uit aanvullende verzekeringen. Beschikt u over een medische indicatie dan komt de ingreep voor vergoeding in aanmerking. Bij grote verschillen in dioptrie tussen beide ogen en als u intolerant bent voor contactlenzen kan een medische indicatie worden gegeven.