Ooglaseren Mijdrecht

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Overweegt u ooglaseren in Mijdrecht en omgeving? Een van de eerste stappen, naast het lezen van informatie, is het zoeken en vinden van de meeste geschikte oogkliniek. Hoe vindt u een kliniek die bij u past en waar u een goed gevoel over heeft? Uiteraard is de prijs van de ooglaserbehandeling van invloed, maar kijk daarnaast ook naar de kwaliteit, de ervaring van de oogartsen en de resultaten die in het verleden zijn bereikt. U heeft maar twee ogen, het spreekt voor zich dat u daar zuinig op bent.

Ooglaseren Mijdrecht.

Ooglaseren Mijdrecht.

Vergelijken ooglaseren in Mijdrecht en omgeving

Ooglaseren is populair. Ooglaserbehandelingen behoren tot meest uitgevoerde chirurgische ingrepen van Nederland. Onafhankelijk zijn van bril en/of contactlenzen klinkt bij velen als muziek in de oren. Het zoeken van informatie naar geschikte behandelmethoden kan op meerdere manieren. Uiteraard leest u veel informatie op uiteenlopende websites. Reviews en klantervaringen die worden weergegeven op een forum laten u zien dat een groot aantal oogklinieken, verspreid over Nederland de ooglaserbehandeling aanbied en uitvoert. Baseer uw keuze niet enkel en alleen op de mening en ervaring van anderen, maar ga zelf actief kennismaken met een aantal klinieken en behandelaars. Let daarbij op de volgende punten:

  • Kwaliteit van de kliniek. Hoe gaat een kliniek te werk en wordt er aan de vereiste kwaliteitseisen voldaan? Wordt er gewerkt met moderne apparatuur? Hoe wordt een behandeling voorgesteld?
  • Ervaring van de behandelend oogartsen. Uw ogen betekenen veel voor u, ze zijn de belangrijkste zintuigen. Voor het gewenste resultaat is het van belang dat u de laserbehandeling laat toepassen door een arts die ervaring heeft met zowel de techniek als de behandeling. Het is een volkomen normale vraag om tijdens een consult naar de achtergrond en ervaring van een behandelend arts te informeren.
  • BIG-registreerde artsen. U kunt zelf nakijken of de oogarts een geldige BIG-registratie heeft.

Wat daarnaast nog van belang is, is het gevoel dat u zelf heeft bij een oogkliniek. Voelt u zich welkom? Heeft u het idee dat u serieus wordt genomen en worden uw vragen naar tevredenheid beantwoord? Ga af op uw eigen gevoel, zodat u een weloverwogen keuze maakt. Dit is in de regel meer waard dan de mening en/of ervaring van anderen.

Informatie ooglaseren in Mijdrecht en omgeving

Als onderdeel van uw voorbereiding op een eventuele ooglaserbehandeling in de omgeving van Mijdrecht gaat u op een bepaald moment naar een consult, technisch of medisch vooronderzoek bij een oogkliniek. Vooraf is het goed om te weten dat niet iedereen geschikt is voor een ooglaserbehandeling. Diabetespatiënten, mensen met reumatische aandoeningen en/of auto-immuunziekten wordt de behandeling in de meeste gevallen afgeraden. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, wordt geadviseerd om de ooglaserbehandeling tot een later tijdstip uit te stellen. Hoe wordt bepaald of de ooglaserbehandeling die u overweegt toegepast kan worden?

  • Technisch vooronderzoek. Dit is een kortdurend onderzoek, waarbij een oogarts uw ogen globaal nakijkt en beoordeelt. Gekeken wordt naar de oogdruk en de refractieafwijking. In combinatie met uw algemene gezondheid, kan een arts voor 90% zekerheid zeggen of u voor de behandeling in aanmerking komt.
  • Medisch vooronderzoek. Na het technisch onderzoek volgt een uitgebreid medisch vooronderzoek, waarbij uw ogen van binnen en buiten worden bekeken en opgemeten. De oogarts meet de dikte van het hoornvlies, de pupilgrootte en de traanproductie. Ook wordt het netvlies bekeken en de lengte van het oog gemeten. Pas na het medisch onderzoek kan met zekerheid uw geschiktheid worden bepaald. Zijn uw ogen geschikt? Dan stelt een oogarts de ooglasertechniek voor die het beste bij uw ogen past. Eventueel kan er een behandeldatum gepland worden.

Veilig ooglaseren

Ooglaserbehandelingen zijn uitermate veilig. Oogklinieken werken met geavanceerde ooglaserapparatuur en van complicaties of bijwerkingen is zelden sprake. Om de kans op eventuele bijwerkingen te verkleinen houdt u zich aan de leefregels die u van de oogarts krijgt. Na een ooglaserbehandeling is het gebruikelijk om de ogen te druppelen met ontstekingsremmende en antibiotica druppels. Doe dit volgens voorschrift. Heeft u na de behandeling last van droge of geïrriteerde ogen? Dan kunnen verzachtende oogdruppels uitkomst bieden. Na een paar dagen nemen de klachten af en ziet u dat het scherpe zicht zich langzaamaan stabiliseert.

Consult ooglaseren

Bent u woonachtig in Mijdrecht en omstreken? Laat uzelf dan vrijblijvend informeren door de oogartsen van Dutch Clinic. Onze oogkliniek is gevestigd in Hoofddorp op ongeveer 25 km van Mijdrecht. Tijdens een consult worden de ooglasertechnieken nader toegelicht en worden uw vragen beantwoord. U kunt Dutch Clinic telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033 voor het maken van een afspraak.

Ooglaseren Mijdrecht FAQ

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over ooglaseren in Mijdrecht. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Als u geïnteresseerd bent in een IntraLasik Femtosecond behandeling dan worden uw ogen uitvoerig onderzocht om te bepalen of u een geschikte kandidaat bent voor deze techniek. In het algemeen zijn geschikte kandidaten 18 jaar of ouder en is uw sterkteafwijking minimaal een jaar stabiel. Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven en mensen met reumatoïde artritis en/of bepaalde oogproblemen komen niet voor de techniek in aanmerking.

Niet iedereen komt voor de IntraLasik Femtosecond techniek in aanmerking. Dutch Clinic biedt verschillende alternatieve ooglaserbehandelingen aan zoals Lasek en TransPRK. Eventueel kan ook een lensimplantatie als alternatief worden overwogen.

Het herstel na een IntraLasik behandeling verloopt vlot. Een groot gedeelte van de mensen die deze techniek toe laten passen zijn vaak de volgende dag alweer aan het werk. Het herstel na een Lasek of TransPRK behandeling duurt iets langer. De oogarts adviseert u tijdens het consult hoelang de herstelperiode is in uw situatie.

Dankzij de plaatselijk verdovende oogdruppels die voor de ingreep worden toegediend, voelt u geen pijn. De meeste patiënten voelen niets tijdens laseroogchirurgie; hoewel het een enkele keer voorkomt dat iemand druk op het oog voelt tijdens de procedure. Ook bij de andere ooglasertechnieken worden uw ogen vooraf verdoofd en voelt u geen pijn.

Ooglaserbehandelingen en technieken hebben een uitstekend veiligheidsprofiel en een extreem hoog slagingspercentage. Zoals bij elke chirurgische procedure is er echter een klein risico op complicaties, waaronder tijdelijk of permanent verlies van gezichtsvermogen. De beste manier om complicaties te voorkomen is door de ingreep toe te laten passen bij ervaren oogartsen die u gedurende het volledige behandeltraject begeleiden. Volg de instructies die u krijgt op en hou uzelf aan het druppelschema dat de oogarts voorschrijft. De kans om blind te worden na een ooglaserbehandeling is zeer klein en alleen een gevolg van eerdere bijwerkingen zoals niet behandelde infecties.

De verbetering van het gezichtsvermogen is permanent. Uw scherpteafwijking wordt blijvend gecorrigeerd. Dat neemt niet weg dat u op latere leeftijd alsnog een leesbril nodig heeft. Dit kan met een ooglaserbehandeling niet voorkomen worden. Ouderdomsverziendheid is een natuurlijk gevolg van het ouder worden.

Nee, ooglaserbehandelingen worden uitsluitend met plaatselijke verdovingen uitgevoerd. Kunt u zich moeilijke ontspannen, of ziet u erg op tegen de ingreep dan kunt u de oogarts vragen om een mild kalmerend middel.

Resultaten variëren afhankelijk van uw ogen en individuele omstandigheden. De oogarts kan u een goed idee geven van het resultaat dat u kunt verwachten. Het is mogelijk dat u 20/20 of 20/25 zicht bereikt. Slechts een klein percentage van de patiënten heeft een nabehandeling nodig om een reststerkte te laten behandelen.

De eerste dagen zijn uw ogen gebaat bij rust. Ga niet direct uren aaneengesloten naar een beeldscherm of televisie kijken. Gebruik de oogdruppels die de oogarts u voorschrijft stipt volgens de instructies, hiermee wordt de kans op infecties verkleind. U moet voorkomen dat u de eerste weken na de ingreep in uw ogen wrijft en/of oogmake-up gebruikt. Voorafgaand aan de ingreep krijgt u uitgebreide instructies en adviezen.

Sommige patiënten ervaren de eerste tijd een fluctuatie in het gezichtsvermogen. Ook worden de eerste weken soms halo’s en lichtkransen waargenomen in het donker. Uw zicht wordt geleidelijk aan stabiel. Zonder gebruik van bril en/of lenzen ziet u op de verschillende afstanden scherp.

De meeste complicaties treden op tijdens het maken van het hoornvlies flapje. Het flapje kan losraken of verschuiven waardoor de lasercorrectie moet worden uitgesteld totdat de flap is genezen. Een klein percentage van de patiënten ontwikkelt na de ingreep een infectie of allergische reactie. Dit kan met medicatie goed behandeld worden. Ernstige complicaties doen zich zelden tot nooit voor.

Zonder medische indicatie wordt de ingreep door zorgverzekeraars als een cosmetische behandeling gezien. Vergoedingen zijn beperkt en komen voornamelijk uit aanvullende verzekeringen. Beschikt u over een medische indicatie dan komt de ingreep voor vergoeding in aanmerking. Bij grote verschillen in dioptrie tussen beide ogen en als u intolerant bent voor contactlenzen kan een medische indicatie worden gegeven.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com