Ooglidcorrectie kosten

Ooglidcorrectie kosten

Ooglidcorrectie

Wat kost een ooglidcorrectie?

 • Een bovenooglidcorrectie neemt doorgaans niet meer dan 60 minuten in beslag en een week na de ingreep zijn de zwellingen en verkleuringen al sterk verminderd. Maar wat zijn gebruikelijke bovenooglidcorrectie kosten en wat kunt u voor dat bedrag verwachten?
 • Een onderooglidcorrectie is een relatief eenvoudige chirurgische ingreep die uw gezicht er frisser en jonger uit doet zien. De onderooglidcorrectie kosten zijn afhankelijk van de omvang van de ingreep die u toe laat passen. Ook de prijzen van de kliniek en behandelend chirurg zijn van invloed op de kostprijs.

Kosten boven- en onderooglidcorrectie

OOGLIDCORRECTIE  Prijzen
Consult Gratis
Bovenooglidcorrectie Nu tijdelijk € 599 ipv € 799
Onderooglidcorrectie  € 850
Combinatie boven- en onderooglidcorrectie  € 1.349
Nazorg en controles Gratis

Naast het vinden van een geschikte behandelaar is ook de uiteindelijke prijs die u voor de ooglidcorrectie van belang. Door het brede aanbod van behandelmogelijkheden kunt u door goed te vergelijken een keuze maken voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. Dat goede kwaliteit niet duur hoeft te zijn, bewijst Dutch Clinic. De kosten voor een bovenooglidcorrectie beginnen bij € 799, waarbij beide oogleden gecorrigeerd worden. De plastisch chirurgen die bij de kliniek werkzaam zijn hebben jarenlange ervaring met het toepassen van de behandelmethode en maken gebruik van moderne apparatuur. Dutch Clinic biedt u ook de beste prijs-kwaliteitverhouding voor een onderooglidcorrectie in Nederland. Deze ingreep wordt toegepast vanaf € 850 en wordt zowel bij mannen als vrouwen.

Vergoeding ooglidcorrectie

Ooglidcorrecties worden niet altijd vergoed. Enkel ingrepen die medisch noodzakelijk zijn, komen voor vergoeding in aanmerking. Zorgverzekeraars vergoeden de kosten voor cosmetische chirurgie zelden. Ook voor onderooglidcorrecties zijn er nauwelijks vergoedingsmogelijkheden. In tegenstelling tot afhangende bovenoogleden, worden medische indicaties voor een onderooglidcorrectie vrijwel nooit gegeven. U laat de wallen onder uw ogen verwijderen omdat ze u een ongewenst vermoeide uitstraling geven. Van een medische noodzaak is echter geen sprake.

Ooglidcorrectie kosten vergelijken

Nederland kent tal van klinieken, ziekenhuizen en huisartsen die zich gespecialiseerd hebben in boven- en onderooglidcorrecties. De prijs van de ingreep kan verschillen. Zo kan het gebeuren dat een huisarts die alleen ooglidcorrecties uitvoert een hogere prijs rekent dan een kliniek met een breed aanbod van cosmetische behandelingen en ingrepen. Het vergelijken van de prijzen kan interessante voordelen opleveren. Om een bovenooglidcorrectie voor een betaalbare prijs te ondergaan, is het van belang om vooraf met een aantal zaken rekening te houden.

 • Zijn er vergoedingsmogelijkheden beschikbaar? Een enkele keer kan een ooglidcorrectie door uw zorgverzekeraar vergoed worden. Een van de voorwaarden kan zijn dat u een medische indicatie voor de ooglidcorrectie moet hebben. Heeft u deze niet? Wellicht dat u een aanvullende zorgverzekering heeft afgesloten met daarin bepaalde mogelijkheden ten aanzien van cosmetische ingrepen en cosmetisch chirurgie.
 • Waar moet een kliniek of ziekenhuis aan voldoen? U heeft wellicht bepaalde verwachtingen ten aanzien van de behandelend chirurg. Vraag daarom vooraf naar aantoonbare ervaring van de behandelend arts. Informatie over ervaringen met artsen en klinieken wordt tegenwoordig online gedeeld. Daarnaast is het persoonlijk kennismaken van belang.

Wat is voor u een betaalbaar tarief? Deze vraag kan door iedereen op een andere manier beantwoord worden. Het vinden van juiste prijs-kwaliteitverhouding is een persoonlijke kwestie. Vraag bij een aantal behandelaars een prijsopgave op en vergelijk deze met elkaar. Objectief vergelijken is alleen mogelijk wanneer u uitgaat van hetzelfde vertrekpunt. Vergelijk geen verschillende ingrepen met elkaar.

Geweldig ooglid correctie. De juiste hoeveelheid weggehaald. Kan mijn ogen weer open in de wereld staren. Geweldige vriendelijke mensen. Korte wachttijd of helemaal niet geweldig geholpen ook de nazorg bedank dutch clinic!

Marlene van Winden

> Download onze brochure

Ooglidcorrectie brochureVariatie ooglidcorrectie kosten

Boven- en onderooglidcorrecties behoren tot de meest uitgevoerde cosmetische ingrepen in Nederland. Nederland kent een groot aantal klinieken, ziekenhuizen en huisartsen die ooglidcorrecties toepassen. De kosten voor een ooglidcorrectie lopen sterk uiteen.

 • Een bovenooglidcorrectie aan beide ogen kost gemiddeld tussen € 500 en € 1.750.
 • Een onderooglidcorrectie aan beide ogen kost gemiddeld tussen € 1.200 en € 3.750.

Wanneer u een ooglidcorrectie overweegt, wordt geadviseerd het aanbod met elkaar te vergelijken. Dit kan u aardig wat geld besparen. Informeer van tevoren ook goed bij uw zorgverzekeraar en vraag de voorwaarden en mogelijkheden om voor een kostenvergoeding in aanmerking te komen.

Waarom Dutch Clinic?

Jaarlijks worden door de chirurgen van Dutch Clinic meer dan 400 ooglidcorrecties toegepast. U bent bij Dutch Clinic verzekerd van:

 • Meer dan 15 jaar ervaring met het toepassen van boven- en onderooglidcorrecties.
 • Gebruik van state-of-the-art apparatuur.
 • Moderne en comfortabel ingerichte kliniek.
 • Professionele nazorg en controles.
 • Persoonlijke begeleiding tijdens het behandeltraject.
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding van Nederland.
 • Snel in te plannen consult.
 • Geen wachtlijsten voor de gewenste ingreep.

FAQ

✔️ Wat zijn de kosten van een bovenooglidcorrectie bij Dutch Clinic?

Deze behandeling kost bij ons tijdelijk € 599.

✔️ Wat zijn de kosten van een onderooglidcorrectie bij Dutch Clinic?

Deze behandeling kost bij ons € 850.

✔️ Wat zijn de kosten van een boven- en onderooglidcorrectie combinatie?

Deze behandeling kost bij ons € 1.349.

Veelgestelde vragen ooglidcorrectie kosten

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over de kosten van de ooglidcorrectie behandeling. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Naast de ingreep zelf zijn het consult en de controles achteraf inbegrepen.

Zelf betaalde medische kosten die niet vergoed worden door uw zorgverzekeraar, kunnen onder bepaalde voorwaarden van de inkomstenbelasting worden afgetrokken. De regels die de Belastingdienst hanteert zijn strikt en in de meeste gevallen moet er ook sprake zijn van een medische noodzaak. De Belastingdienst en/of een belastingconsulent kunnen u meer vertellen over de mogelijkheden.

De ingreep kan in Turkije voordeliger aangeboden en toegepast worden. U kunt de mogelijkheden bespreken tijdens het intakegesprek.

Door de behandelmogelijkheden en verschillende tarieven met elkaar te vergelijken. Dutch Clinic is een van de goedkoopste aanbieders van cosmetische ingrepen in Nederland. Onze ervaren artsen passen jaarlijks honderden ooglidcorrecties met succes toe. Online leest u ervaringsverhalen en klantwaarderingen over de ingreep.

Ja. Niet iedereen heeft het behandelbedrag direct beschikbaar en dan kan een lening een praktische oplossing zijn. Een toenemend aantal kredietverstrekkers richt zich op leningen en doorlopende kredieten die gericht zijn op cosmetische en/of medische behandelingen. Dutch Clinic werkt samen met Cosmetic Finance.

De kosten voor een ooglidcorrectie zijn beperkt. Sommige kredietmaatschappijen hanteren een minimaal te lenen bedrag voordat u een kredietvoorstel ontvangt. Bovendien worden door een kredietmaatschappij extra kosten in rekening gebracht. U kunt overwegen het behandelbedrag bij elkaar te sparen, zodat u niet maandelijks aandacht moet besteden aan de aflossing.

Een enkele keer geeft een kliniek korting op de standaardtarieven. U kunt tijdens het consult naar de actuele kortingsmogelijkheden vragen. Wanneer u gebruik maakt van een korting of actie, zorg dan dat u zich vooraf laat informeren over de voorwaarden die van toepassing zijn.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com