Kosten ooglidcorrectie

De kosten voor een ooglidcorrectie lopen sterk uiteen. Een bovenooglidcorrectie aan beide ogen kost gemiddeld tussen € 600 en € 1.750. Een onderooglidcorrectie aan beide ogen kost gemiddeld tussen € 1.200 en € 3.750.

Wat kost een ooglidcorrectie

Er wordt onderscheid gemaakt tussen de bovenooglidcorrectie en onderooglidcorrectie. Een ooglidcorrectie is een veel uitgevoerde operatie om u weer een jongere uitstraling en frisse blik te geven. Deze ingreep, ook bekend als blepharoplastiek, wordt uitgevoerd als de huid van de oogleden verslapt.

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie neemt doorgaans niet meer dan 60 minuten in beslag en een week na de ingreep zijn de zwellingen en verkleuringen al sterk verminderd. Maar wat zijn gebruikelijke bovenooglidcorrectie kosten en wat kunt u voor dat bedrag verwachten?

Onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie is een relatief eenvoudige chirurgische ingreep die uw gezicht er frisser en jonger uit doet zien. De onderooglidcorrectie kosten zijn afhankelijk van de omvang van de ingreep die u toe laat passen en in welke kliniek en behandeld chirurg.

Kosten ooglidcorrectie

Ooglidcorrecties worden niet altijd vergoed. Enkel ingrepen die medisch noodzakelijk zijn, komen voor vergoeding in aanmerking.

Naast het vinden van een geschikte behandelaar is ook de uiteindelijke prijs die u voor de ooglidcorrectie van belang. Door het brede aanbod van behandelmogelijkheden kunt u door goed te vergelijken een keuze maken voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. Dat goede kwaliteit niet duur hoeft te zijn, bewijst Dutch Clinic. De plastisch chirurgen die bij de kliniek werkzaam zijn hebben jarenlange ervaring met het toepassen van de behandelmethode en maken gebruik van moderne apparatuur. Dutch Clinic biedt u ook de beste prijs-kwaliteitverhouding voor een onderooglidcorrectie in Nederland.

Maak direct een afspraak

Nieuwsgierig naar wat wij kunnen betekenen voor u op het gebied van ooglidcorrectie?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Vergoeding ooglidcorrectie

Ooglidcorrecties worden niet altijd vergoed. Enkel ingrepen die medisch noodzakelijk zijn, komen voor vergoeding in aanmerking. Zorgverzekeraars vergoeden de kosten voor cosmetische chirurgie zelden. Ook voor onderooglidcorrecties zijn er nauwelijks vergoedingsmogelijkheden. In tegenstelling tot afhangende bovenoogleden, worden medische indicaties voor een onderooglidcorrectie vrijwel nooit gegeven. U laat de wallen onder uw ogen verwijderen omdat ze u een ongewenst vermoeide uitstraling geven (wallencorrectie). Van een medische noodzaak is echter geen sprake.

> Lees hier meer over de voor- en nadelen van een ooglidcorrectie.

Ooglidcorrectie kosten vergelijken

Nederland kent tal van klinieken, ziekenhuizen en huisartsen die zich gespecialiseerd hebben in boven- en onderooglidcorrecties. De prijs van de ingreep kan verschillen. Zo kan het gebeuren dat een huisarts die alleen ooglidcorrecties uitvoert een hogere prijs rekent dan een kliniek met een breed aanbod van cosmetische behandelingen en ingrepen. Het vergelijken van de prijzen kan interessante voordelen opleveren. Om een bovenooglidcorrectie voor een betaalbare prijs te ondergaan, is het van belang om vooraf met een aantal zaken rekening te houden.

  • Zijn er vergoedingsmogelijkheden beschikbaar? Een enkele keer kan een ooglidcorrectie door uw zorgverzekeraar vergoed worden. Een van de voorwaarden kan zijn dat u een medische indicatie voor de ooglidcorrectie moet hebben. Heeft u deze niet? Wellicht dat u een aanvullende zorgverzekering heeft afgesloten met daarin bepaalde mogelijkheden ten aanzien van cosmetische ingrepen en cosmetisch chirurgie.
  • Waar moet een kliniek of ziekenhuis aan voldoen? U heeft wellicht bepaalde verwachtingen ten aanzien van de behandelend chirurg. Vraag daarom vooraf naar aantoonbare ervaring van de behandelend arts. Informatie over ervaringen met artsen en klinieken wordt tegenwoordig online gedeeld. Daarnaast is het persoonlijk kennismaken van belang.

Wat is voor u een betaalbaar tarief? Deze vraag kan door iedereen op een andere manier beantwoord worden. Het vinden van juiste prijs-kwaliteitverhouding is een persoonlijke kwestie. Vraag bij een aantal behandelaars een prijsopgave op en vergelijk deze met elkaar. Objectief vergelijken is alleen mogelijk wanneer u uitgaat van hetzelfde vertrekpunt. Vergelijk geen verschillende ingrepen met elkaar.

Waarom een ooglidcorrectie bij Dutch Clinic?

Jaarlijks worden door de chirurgen van Dutch Clinic meer dan 400 ooglidcorrecties toegepast. U bent bij Dutch Clinic verzekerd van:

  • Meer dan 15 jaar ervaring met het toepassen van boven- en onderooglidcorrecties.
  • Gebruik van state-of-the-art apparatuur.
  • Moderne en comfortabel ingerichte kliniek.
  • Professionele nazorg en controles.
  • Persoonlijke begeleiding tijdens het behandeltraject.
  • Beste prijs-kwaliteitverhouding van Nederland.
  • Snel in te plannen consult.
  • Geen wachtlijsten voor de gewenste ingreep.

Maak kennis met de artsen

Een ooglidcorrectie is geen ingreep waar u zomaar even voor kiest. Zorgvuldige vooronderzoek moet uitwijzen of uw ogen en uw gezondheid hier wel. Uiteraard wilt u dat deze ingreep gedaan wordt door een ervaren arts. De artsen van DutchClinic hebben meer dan 25 jaar ervaring.

Drs D. Akdogan

Arts, medisch adviseur

Kim Stootman

OK assistente, verpleegkundige

Blij met het resultaat

Doctor Deniz Akdogan is een gastvrije arts. Niet formeel maar professioneel. Geen wachtrij bij deze kliniek, maar een adequate en snelle behandeling. Niet, zoals elders, procedureel maar functioneel, menselijk en sociaal. Een voorbeeld voor andere klinieken. Ik ben heel fijn en deskundig geholpen. Vooraf heb ik goed onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor het corrigeren van mijn ooglid. Na het consult had ik direct een goed gevoel bij Dutch Clinic.

– Lieke Kok

Lees hier meer ooglidcorrectie ervaringen.

Download onze brochure over ooglidcorrecties

Wilt u meer lezen over de ooglidcorrectie van Dutch Clinic bekijk dan de brochure. Hierin vind u informatie over waarom u kunt kiezen voor een ooglidcorrectie en wat ermee opgelost zou kunnen worden.


Download hier ⭢

Voor- en nadelen ooglidcorrectie

Bent u benieuwd naar de voor- en nadelen van een ooglidcorrectie. Iedere cosmetische of medische ingreep heeft namelijk zijn voordelen maar ook zijn nadelen.


Lees meer ⭢

feiten-fabels-ooglaseren

De beste nazorg

Een ooglidcorrectie is een medische ingreep. Daarom besteden wij veel aandacht aan persoonlijke aandacht en goed medisch advies tijdens de nazorg die nodig is na een ooglidcorrectie.


Lees meer ⭢

Pagina geschreven door:
Drs. Deniz Akdogan

Dokter Deniz Akdogan, heeft in 2008 zijn medische opleiding afgerond aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De afgelopen tien jaar heeft Drs. Akdogan als arts in diverse ziekenhuizen veel chirurgische ervaring opgedaan.

Maak direct een afspraak

Nieuwsgierig naar wat wij kunnen betekenen voor u op het gebied van ooglidcorrecties?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Veel gestelde vragen ooglidcorrectie

Het kan gebeuren dat u last heeft van afhangende oogleden die over uw wimpers of over het oog hangen. Afhangende oogleden worden veroorzaakt door een afname van de natuurlijke huidelasticiteit. Vetweefsels kunnen uitpuilen en de oogleden verdikken. Veroorzaakt dit klachten zoals hoofdpijn, een verminderd zicht, een vermoeide uitstraling of het niet meer goed kunnen openen en sluiten van de ogen, dan kan een ooglidcorrectie een oplossing zijn.

Deze behandeling kost bij ons tijdelijk € 699.

Deze behandeling kost bij ons € 999.

Deze behandeling kost bij ons € 1.499.

Een bovenooglidcorrectie wordt enkel vergoed als deze medisch noodzakelijk is. Neem hierover contact op met u zorgverzekeraar.

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com