Skip to content
Ooglaseren bij Dutch Clinic

Ooglaseren Bloemendaal

Overweegt u ooglaseren in Bloemendaal of omgeving? De ooglaserbehandeling kan een oplossing zijn wanneer u het dragen van een bril of contactlenzen beu of moe bent. Ooglaseren in de omgeving van Bloemendaal is een succesvolle, maar helaas ook kostbare behandelmogelijkheid. De kosten worden slechts beperkt vergoed vanuit aanvullende zorgverzekeringen.

Lensimplantatie of ooglaseren in Bloemendaal en omgeving

Ooglaseren is een veel toegepaste chirurgische ingreep waarmee uw gezichtsvermogen wordt gecorrigeerd en verbeterd. De ingreep wordt door middel van ultra moderne laserapparatuur toegepast. Zowel verziend- als bijziendheid kunnen worden gecorrigeerd.

Ooglaseren in Bloemendaal en omgeving wordt toegepast bij sterktes tussen -10 en +6 en een cilinder van 6 dioptrie. Heeft u een hogere refractieafwijking? Dan kan een oogarts eventueel een lensimplantatie voorstellen. Afhankelijk van de mogelijkheden kan voor een voorzetlens of een vervanglens gekozen worden.

Na een lensimplantatie ziet u weer scherp. Ook een oogaandoening als staar kan met een lensimplantatie behandeld worden, terwijl ooglaseren in dat geval niet mogelijk is. In andere situaties kan een oogarts een refractiebehandeling, tijdelijk, afraden. Ooglaseren in Bloemendaal en omgeving is niet mogelijk bij:

  • Als diabetes niet onder controle is.
  • Glaucoom.
  • Actieve oogontstekingen en/of infecties.
  • Reumatische aandoeningen.
  • Auto-immuunaandoeningen.

Vooronderzoek ooglaseren

Pas na een uitgebreid medisch vooronderzoek weet een oogarts met zekerheid of uw ogen geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling. Twijfelt u aan het idee om de behandeling toe te laten passen? Dan kunt u gebruik maken van een kortdurend, niet ingrijpend vooronderzoek. Binnen korte tijd heeft u dan een gericht idee over de eventuele behandelmogelijkheden. 

Tijdens het vooronderzoek worden onder meer uw brilsterkte en dikte van het hoornvlies opgemeten. Aan de hand hiervan kan een oogarts met 90% zekerheid zeggen of een ooglaserbehandeling tot de mogelijkheden behoort. Zijn uw ogen geschikt? Dan kunt u een afspraak maken voor een uitgebreid medisch vooronderzoek.

Vooronderzoek Beverwijk?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Succesvol ooglaseren in Bloemendaal en omgeving

Met een goede voorbereiding en het opvolgen van leefregels na de ooglaserbehandeling heeft u zelf een grote invloed op het eindresultaat. Kies voor een oogkliniek waar ervaren oogartsen werkzaam zijn en waar u zeker bent van het gebruik van moderne ooglaserapparatuur. Van Bloemendaal is het slechts 20 km naar de oogkliniek van Dutch Clinic in Hoofddorp. De gespecialiseerde oogartsen passen hier met succes de IntraLasik Femtosecond, TransPRK no-touch en de Lasek ooglasertechniek toe. Naast een hoogwaardige kwaliteit bent u bij Dutch Clinic zeker van een betaalbaar all-in ooglasertarief. Gedurende het behandelproces wordt u bijgestaan door een oogarts die altijd op de hoogte is van uw oog situatie.

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

Onze ervaren oogartsen en chirurgen werken nauw met jou samen om een behandelplan te ontwikkelen dat perfect aansluit bij jouw specifieke visie en verwachtingen.

Vrijblijvend consult

In een consult bekijken we de geschiktheid van uw ogen.

Ooglaserbehandeling

Maak na het consult een afspraak om uw ogen te laseren.

Specialisten

De ooglaserbehandeling wordt uitgevoerd door een oogarts

Uitgebreide nazorg

Maak gebruikt van minstens 7 gratis nacontroles.

Welke methode van ooglaseren past bij u?

In onze kliniek vindt u niet alleen gespecialiseerde oogartsen, wij hebben ook alle hightech apparatuur in huis. Zo kunnen we kwalitatieve ooglaserbehandelingen aanbieden voor de meest voorkomende oogafwijkingen.

Intralasik

Een veilige en 100% mesvrije behandeling? De IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling is dat.

Lensimplantatie

Heeft u een oog met een dun hoornvlies of een hoge oogafwijking? Dan is wellicht een lensimplantatie wat voor u.

TransPRK

Heeft u een lage sterkte of droge ogen? Dan is de TransPRK ooglaserbehandelinginteressant voor u.

Ooglaserbehandeling Beverwijk?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

“Na jarenlang afhankelijk te zijn geweest van mijn bril, besloot ik eindelijk de stap te zetten naar een ooglaserbehandeling. De beslissing heeft mijn leven veranderd! Het gevoel van vrijheid is onbetaalbaar. De deskundigheid van het team bij Dutch Clinic was indrukwekkend. Dankzij hen kan ik nu weer genieten van de kleine dingen in het leven zonder me zorgen te maken over mijn bril.”

Twan Vergeer | Intralasik ooglaserbehandeling

Een leven zonder bril

Onze patiënten variëren van jong tot oud en hebben uiteenlopende behoeften en doelen. Of het nu gaat om het herstellen van verloren gezichtsvermogen, het verminderen van vermoeide ogen of het bereiken van een jeugdiger uiterlijk, we hebben met trots geholpen bij het vervullen van deze wensen.

De Dutch Clinic belofte

Bij Dutch Clinic begrijpen wij dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om jouw oogzorg en esthetische behoeften.

Onze kliniek heeft een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten en chirurgen die gezamenlijk over tientallen jaren ervaring beschikken.

Ruim 25+ jaar ervaring

Van ooglaseren tot ooglidcorrecties. Bij Dutch Clinic in Hoofddorp bent u aan het juiste adres.

Vakkundig en ervaren artsen

Wij werken uitsluitend samen met gecertificeerde artsen om het beste resultaat na te streven.

Een gratis consult

Een consult bij Dutch Clinic is gratis op het moment dat u de behandeling ook bij ons laat uitvoeren.

Ooglaseren Bloemendaal FAQ

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over ooglaseren in Bloemendaal. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Een grote groep mensen die afhankelijk zijn van een bril of contactlenzen om goed te kunnen zien, kunnen in aanmerking komen voor een ooglaserbehandeling. Het is belangrijk dat uw brilsterkte minimaal 1 tot 2 jaar stabiel is en dat uw ogen gezond zijn. Over het algemeen genomen kunnen mensen tussen 18 en 45 een ooglaserbehandeling ondergaan. Wilt u op latere leeftijd onafhankelijk van bril of contactlenzen zijn, dan is een lensimplantatie een goede oplossing.
Na een technisch vooronderzoek, ook wel QuickScan genoemd, weet u snel of u voor een ooglaserbehandeling en/of lensimplantaten in aanmerking komt. Wanneer uit de QuickScan blijkt dat uw ogen niet geschikt zijn voor een behandeling heeft een medisch vooronderzoek meestal ook geen zin. Een medisch onderzoek duurt 60 tot 90 minuten en heeft als doel uw ogen volledig in kaart te brengen. Diverse testen en metingen worden uitgevoerd, waardoor de oogarts een prima beeld krijgt van zowel de buiten- als binnenkant van uw ogen. Om het medisch vooronderzoek uit te kunnen voeren is het belangrijk dat u uw contactlenzen een bepaalde periode niet draagt.

Contactlenzen vervormen het hoornvlies. Afhankelijk van het soort lenzen, harde, zachte of nachtlenzen, gelden verschillende aanbevelingen bij het dragen. Zo laat u harde lenzen minimaal 4 weken voorafgaand aan het vooronderzoek uit, terwijl bij zachte lenzen 2 tot 3 weken volstaan. Dit zijn algemene richtlijnen. Na afloop van de QuickScan geeft de oogarts u aanvullende instructies die op uw persoonlijke situatie van toepassing zijn.

 

Na een QuickScan kunt u zelfstandig autorijden en veilig aan het verkeer deelnemen. Bij een uitgebreid medisch vooronderzoek worden uw ogen gedruppeld met pupil verwijdende druppels. Als gevolg daarvan ziet u een aantal uren wat wazig en wordt autorijden afgeraden. Datzelfde is na de ooglaserbehandeling van toepassing. U kunt iemand meenemen naar de kliniek, zodat u nadien veilig thuis wordt gebracht. Uiteraard is het wel mogelijk om van het openbaar vervoer gebruik te maken.

De effecten van zowel een lensimplantatie als een ooglaserbehandeling zijn blijvend. In uitzonderlijke gevallen wijzigt de oogsterkte na de behandeling toch nog wat. Dit staat volledig los van de ingreep die heeft plaatsgevonden. Om dit daar waar mogelijk te voorkomen is het belangrijk dat uw ogen minimaal een jaar stabiel zijn. Een ooglaserbehandeling kan echter niet voorkomen dat u op latere leeftijd een leesbril nodig heeft.

 

Uw ogen worden met behulp van een ooglidspreider opengehouden. Knipperen is niet mogelijk. De geavanceerde laserapparatuur is voorzien van een eyetracker die de bewegingen van het oog uiterst nauwkeurig opvolgt.
Na afloop van de laserbehandeling vindt een eerste controle plaats. De volgende dag worden uw ogen nogmaals gecontroleerd en kunt u met de oogarts uw voornemen tot een vliegreis bespreken. In de regel is vliegen verantwoord en veilig vanaf 7 tot 10 dagen na de ingreep.
Samen met u streven de oogartsen van Dutch Clinic naar perfectie en tevredenheid. Afwijkingen doen zich in de regel kort na de ooglaserbehandeling voor. Geadviseerd wordt om in geval van klachten of bijwerkingen direct contact met de kliniek op te nemen. De meeste bijwerkingen zijn van tijdelijke aard en slechts in een enkel geval is een aanvullende behandeling nodig. De garantievoorwaarden en bepalingen worden verstrekt tijdens het consult in de kliniek.
Ja, ook zogenoemde plusafwijkingen kunnen door middel van ooglaseren gecorrigeerd worden. De mogelijkheden zijn afhankelijk van de dikte en sterkte van uw hoornvlies. Vanaf een leeftijd van 45 jaar wordt in de meeste gevallen een lensimplantatie aangeraden.
Nee, u hoeft zich over injecties geen zorgen te maken. Bij een ooglaserbehandeling worden uw ogen verdoofd met behulp van speciale oogdruppels. De druppels maken dat u niets voelt van de ingreep, tegelijkertijd kunt u ook uw ogen enige uren niet scherp stellen. Als de druppels zijn uitgewerkt kunnen de ogen enige tijd geïrriteerd aanvoelen. Dit gevoel neemt vanzelf af.
Tijdens een zwangerschap kan uw zicht schommelen als gevolg van hormonale veranderingen. Ervaren oogartsen adviseren de behandeling pas na de bevalling en tenminste 3 maanden na het stoppen van het geven van borstvoeding toe te laten passen.