Ooglaseren Bloemendaal

Overweegt u ooglaseren in Bloemendaal of omgeving? De ooglaserbehandeling kan een oplossing zijn wanneer u het dragen van een bril of contactlenzen beu of moe bent. Ooglaseren in de omgeving van Bloemendaal is een succesvolle, maar helaas ook kostbare behandelmogelijkheid. De kosten worden slechts beperkt vergoed vanuit aanvullende zorgverzekeringen.

Ooglaseren Bloemendaal.

Ooglaseren Bloemendaal.

Lensimplantatie of ooglaseren in Bloemendaal en omgeving

Ooglaseren is een veel toegepaste chirurgische ingreep waarmee uw gezichtsvermogen wordt gecorrigeerd en verbeterd. De ingreep wordt door middel van ultra moderne laserapparatuur toegepast. Zowel verziend- als bijziendheid kunnen worden gecorrigeerd. Ooglaseren in Bloemendaal en omgeving wordt toegepast bij sterktes tussen -10 en +6 en een cilinder van 6 dioptrie. Heeft u een hogere refractieafwijking? Dan kan een oogarts eventueel een lensimplantatie voorstellen. Afhankelijk van de mogelijkheden kan voor een voorzetlens of een vervanglens gekozen worden. Na een lensimplantatie ziet u weer scherp. Ook een oogaandoening als staar kan met een lensimplantatie behandeld worden, terwijl ooglaseren in dat geval niet mogelijk is. In andere situaties kan een oogarts een refractiebehandeling, tijdelijk, afraden. Ooglaseren in Bloemendaal en omgeving is niet mogelijk bij:

 • Diabetes die niet onder controle is.
 • Glaucoom.
 • Actieve oogontstekingen en/of infecties.
 • Reumatische aandoeningen.
 • Auto-immuunaandoeningen.

Daarnaast kan een oogarts zowel na technische als medisch onderzoek de behandeling in de volgende gevallen afraden:

 • Bepaalde chronische oogontstekingen.
 • Afwijkingen aan het net- en/of hoornvlies.
 • Zeer droge ogen.
 • In geval van een lui oog, waarbij er geen sprake is van een refractieafwijking.
 • Bij gebruik van bepaalde medicijnen.
 • Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven worden geadviseerd de behandeling op een later moment toe te laten passen.

Technisch vooronderzoek ooglaseren

Pas na een uitgebreid medisch vooronderzoek weet een oogarts met zekerheid of uw ogen geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling. Twijfelt u aan het idee om de behandeling toe te laten passen? Dan kunt u gebruik maken van een kortdurend, niet ingrijpend technisch vooronderzoek. Binnen korte tijd heeft u dan een gericht idee over de eventuele behandelmogelijkheden. Tijdens het technisch vooronderzoek worden onder meer uw brilsterkte en dikte van het hoornvlies opgemeten. Aan de hand hiervan kan een oogarts met 90% zekerheid zeggen of een ooglaserbehandeling tot de mogelijkheden behoort. Zijn uw ogen geschikt? Dan kunt u een afspraak maken voor een uitgebreid medisch vooronderzoek.

Uitgebreid medisch vooronderzoek

Het doel van het medisch vooronderzoek is het nauwkeurig in kaart brengen van de details van uw ogen. Dit gebeurt door middel van diverse metingen die met specialistische apparatuur worden uitgevoerd. Het is belangrijk dat u in de weken die aan het onderzoek voorafgaan, geen contactlenzen draagt. Lenzen zijn immers van invloed op de natuurlijke vorm van uw oog. Naast het meten van uw ogen, bespreekt de oogarts uw gezondheid en uw zicht mee u. Zo wordt een duidelijk beeld verkregen aan de hand waarvan een behandelplan kan worden samengesteld. Tijdens het onderzoek worden uw ogen gedruppeld om de pupillen te verwijden. Na afloop kunt u nog een tijdje wazig zien. Het wordt geadviseerd om niet zelfstandig aan het verkeer deel te nemen en voor vervoer naar huis zorg te dragen. Blijkt dat uw ogen in aanmerking komen voor ooglaseren in de omgeving van Bloemendaal dan bespreekt de oogarts de behandeltechniek die bij u past. U krijgt zo een realistisch beeld van de ooglaserbehandeling of lensimplantatie. Daarnaast vertelt de arts:

 • Wat u van de ooglaserbehandeling kunt verwachten.
 • Hoe de ooglasertechniek wordt toegepast.
 • Hoe u zich kunt voorbereiden op de behandeldag.
 • Wat de eventuele complicaties en bijwerkingen zijn van de ingreep.
 • Wat u van de herstelperiode kunt verwachten.
 • Hoeveel nacontroles er gepland worden.
 • De kosten van de ooglaserbehandeling en eventuele vergoedingsmogelijkheden.

Succesvol ooglaseren in Bloemendaal en omgeving

Met een goede voorbereiding en het opvolgen van leefregels na de ooglaserbehandeling heeft u zelf een grote invloed op het eindresultaat. Kies voor een oogkliniek waar ervaren oogartsen werkzaam zijn en waar u zeker bent van het gebruik van moderne ooglaserapparatuur. Van Bloemendaal is het slechts 20 km naar de oogkliniek van Dutch Clinic in Hoofddorp. De gespecialiseerde oogartsen passen hier met succes de IntraLasik Femtosecond, TransPRK no-touch en de Lasek ooglasertechniek toe. Naast een hoogwaardige kwaliteit bent u bij Dutch Clinic zeker van een betaalbaar all-in ooglasertarief. Gedurende het behandelproces wordt u bijgestaan door een oogarts die altijd op de hoogte is van uw oog situatie. Meer weten of direct een afspraak maken voor een vrijblijvend consult? U kunt ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033. U kunt ook het contactformulier invullen, waarna u zo spoedig mogelijk een reactie ontvangt.