Contact opnemen
Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033
U kunt ook ons contactformulier invullen.
Overweegt u ooglaseren in Bloemendaal of omgeving? De ooglaserbehandeling kan een oplossing zijn wanneer u het dragen van een bril of contactlenzen beu of moe bent. Ooglaseren in de omgeving van Bloemendaal is een succesvolle, maar helaas ook kostbare behandelmogelijkheid. De kosten worden slechts beperkt vergoed vanuit aanvullende zorgverzekeringen.
Lensimplantatie of ooglaseren in Bloemendaal en omgeving
Ooglaseren is een veel toegepaste chirurgische ingreep waarmee uw gezichtsvermogen wordt gecorrigeerd en verbeterd. De ingreep wordt door middel van ultra moderne laserapparatuur toegepast. Zowel verziend- als bijziendheid kunnen worden gecorrigeerd. Ooglaseren in Bloemendaal en omgeving wordt toegepast bij sterktes tussen -10 en +6 en een cilinder van 6 dioptrie. Heeft u een hogere refractieafwijking? Dan kan een oogarts eventueel een lensimplantatie voorstellen. Afhankelijk van de mogelijkheden kan voor een voorzetlens of een vervanglens gekozen worden. Na een lensimplantatie ziet u weer scherp. Ook een oogaandoening als staar kan met een lensimplantatie behandeld worden, terwijl ooglaseren in dat geval niet mogelijk is. In andere situaties kan een oogarts een refractiebehandeling, tijdelijk, afraden. Ooglaseren in Bloemendaal en omgeving is niet mogelijk bij:
- Diabetes die niet onder controle is.
- Glaucoom.
- Actieve oogontstekingen en/of infecties.
- Reumatische aandoeningen.
- Auto-immuunaandoeningen.
Daarnaast kan een oogarts zowel na technische als medisch onderzoek de behandeling in de volgende gevallen afraden:
- Bepaalde chronische oogontstekingen.
- Afwijkingen aan het net- en/of hoornvlies.
- Zeer droge ogen.
- In geval van een lui oog, waarbij er geen sprake is van een refractieafwijking.
- Bij gebruik van bepaalde medicijnen.
- Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven worden geadviseerd de behandeling op een later moment toe te laten passen.
Technisch vooronderzoek ooglaseren
Pas na een uitgebreid medisch vooronderzoek weet een oogarts met zekerheid of uw ogen geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling. Twijfelt u aan het idee om de behandeling toe te laten passen? Dan kunt u gebruik maken van een kortdurend, niet ingrijpend technisch vooronderzoek. Binnen korte tijd heeft u dan een gericht idee over de eventuele behandelmogelijkheden. Tijdens het technisch vooronderzoek worden onder meer uw brilsterkte en dikte van het hoornvlies opgemeten. Aan de hand hiervan kan een oogarts met 90% zekerheid zeggen of een ooglaserbehandeling tot de mogelijkheden behoort. Zijn uw ogen geschikt? Dan kunt u een afspraak maken voor een uitgebreid medisch vooronderzoek.
Uitgebreid medisch vooronderzoek
Het doel van het medisch vooronderzoek is het nauwkeurig in kaart brengen van de details van uw ogen. Dit gebeurt door middel van diverse metingen die met specialistische apparatuur worden uitgevoerd. Het is belangrijk dat u in de weken die aan het onderzoek voorafgaan, geen contactlenzen draagt. Lenzen zijn immers van invloed op de natuurlijke vorm van uw oog. Naast het meten van uw ogen, bespreekt de oogarts uw gezondheid en uw zicht mee u. Zo wordt een duidelijk beeld verkregen aan de hand waarvan een behandelplan kan worden samengesteld. Tijdens het onderzoek worden uw ogen gedruppeld om de pupillen te verwijden. Na afloop kunt u nog een tijdje wazig zien. Het wordt geadviseerd om niet zelfstandig aan het verkeer deel te nemen en voor vervoer naar huis zorg te dragen. Blijkt dat uw ogen in aanmerking komen voor ooglaseren in de omgeving van Bloemendaal dan bespreekt de oogarts de behandeltechniek die bij u past. U krijgt zo een realistisch beeld van de ooglaserbehandeling of lensimplantatie. Daarnaast vertelt de arts:
- Wat u van de ooglaserbehandeling kunt verwachten.
- Hoe de ooglasertechniek wordt toegepast.
- Hoe u zich kunt voorbereiden op de behandeldag.
- Wat de eventuele complicaties en bijwerkingen zijn van de ingreep.
- Wat u van de herstelperiode kunt verwachten.
- Hoeveel nacontroles er gepland worden.
- De kosten van de ooglaserbehandeling en eventuele vergoedingsmogelijkheden.
Succesvol ooglaseren in Bloemendaal en omgeving
Met een goede voorbereiding en het opvolgen van leefregels na de ooglaserbehandeling heeft u zelf een grote invloed op het eindresultaat. Kies voor een oogkliniek waar ervaren oogartsen werkzaam zijn en waar u zeker bent van het gebruik van moderne ooglaserapparatuur. Van Bloemendaal is het slechts 20 km naar de oogkliniek van Dutch Clinic in Hoofddorp. De gespecialiseerde oogartsen passen hier met succes de IntraLasik Femtosecond, TransPRK no-touch en de Lasek ooglasertechniek toe. Naast een hoogwaardige kwaliteit bent u bij Dutch Clinic zeker van een betaalbaar all-in ooglasertarief. Gedurende het behandelproces wordt u bijgestaan door een oogarts die altijd op de hoogte is van uw oog situatie. Meer weten of direct een afspraak maken voor een vrijblijvend consult? U kunt ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033. U kunt ook het contactformulier invullen, waarna u zo spoedig mogelijk een reactie ontvangt.
Ooglaseren Bloemendaal FAQ
Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over ooglaseren in Bloemendaal. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.
1. Wanneer is iemand geschikt voor een ooglaserbehandeling?
Een grote groep mensen die afhankelijk zijn van een bril of contactlenzen om goed te kunnen zien, kunnen in aanmerking komen voor een ooglaserbehandeling. Het is belangrijk dat uw brilsterkte minimaal 1 tot 2 jaar stabiel is en dat uw ogen gezond zijn. Over het algemeen genomen kunnen mensen tussen 18 en 45 een ooglaserbehandeling ondergaan. Wilt u op latere leeftijd onafhankelijk van bril of contactlenzen zijn, dan is een lensimplantatie een goede oplossing.
2. Wat is het verschil tussen technisch en medisch vooronderzoek?
Na een technisch vooronderzoek, ook wel QuickScan genoemd, weet u snel of u voor een ooglaserbehandeling en/of lensimplantaten in aanmerking komt. Wanneer uit de QuickScan blijkt dat uw ogen niet geschikt zijn voor een behandeling heeft een medisch vooronderzoek meestal ook geen zin. Een medisch onderzoek duurt 60 tot 90 minuten en heeft als doel uw ogen volledig in kaart te brengen. Diverse testen en metingen worden uitgevoerd, waardoor de oogarts een prima beeld krijgt van zowel de buiten- als binnenkant van uw ogen. Om het medisch vooronderzoek uit te kunnen voeren is het belangrijk dat u uw contactlenzen een bepaalde periode niet draagt.
3. Hoelang mag ik mijn lenzen niet dragen?
Contactlenzen vervormen het hoornvlies. Afhankelijk van het soort lenzen, harde, zachte of nachtlenzen, gelden verschillende aanbevelingen bij het dragen. Zo laat u harde lenzen minimaal 4 weken voorafgaand aan het vooronderzoek uit, terwijl bij zachte lenzen 2 tot 3 weken volstaan. Dit zijn algemene richtlijnen. Na afloop van de QuickScan geeft de oogarts u aanvullende instructies die op uw persoonlijke situatie van toepassing zijn.
4. Kan ik autorijden na de vooronderzoeken en/of de ooglaserbehandeling?
Na een QuickScan kunt u zelfstandig autorijden en veilig aan het verkeer deelnemen. Bij een uitgebreid medisch vooronderzoek worden uw ogen gedruppeld met pupil verwijdende druppels. Als gevolg daarvan ziet u een aantal uren wat wazig en wordt autorijden afgeraden. Datzelfde is na de ooglaserbehandeling van toepassing. U kunt iemand meenemen naar de kliniek, zodat u nadien veilig thuis wordt gebracht. Uiteraard is het wel mogelijk om van het openbaar vervoer gebruik te maken.
5. Hoelang houdt het bereikte resultaat aan?
De effecten van zowel een lensimplantatie als een ooglaserbehandeling zijn blijvend. In uitzonderlijke gevallen wijzigt de oogsterkte na de behandeling toch nog wat. Dit staat volledig los van de ingreep die heeft plaatsgevonden. Om dit daar waar mogelijk te voorkomen is het belangrijk dat uw ogen minimaal een jaar stabiel zijn. Een ooglaserbehandeling kan echter niet voorkomen dat u op latere leeftijd een leesbril nodig heeft.
6. Wat gebeurt er als ik tijdens de ingreep met mijn ogen knipper?
Uw ogen worden met behulp van een ooglidspreider opengehouden. Knipperen is niet mogelijk. De geavanceerde laserapparatuur is voorzien van een eyetracker die de bewegingen van het oog uiterst nauwkeurig opvolgt.
7. Hoe snel na de ooglaserbehandeling mag ik vliegen?
Na afloop van de laserbehandeling vindt een eerste controle plaats. De volgende dag worden uw ogen nogmaals gecontroleerd en kunt u met de oogarts uw voornemen tot een vliegreis bespreken. In de regel is vliegen verantwoord en veilig vanaf 7 tot 10 dagen na de ingreep.
8. Heb ik garantie op een ooglaserbehandeling?
Samen met u streven de oogartsen van Dutch Clinic naar perfectie en tevredenheid. Afwijkingen doen zich in de regel kort na de ooglaserbehandeling voor. Geadviseerd wordt om in geval van klachten of bijwerkingen direct contact met de kliniek op te nemen. De meeste bijwerkingen zijn van tijdelijke aard en slechts in een enkel geval is een aanvullende behandeling nodig. De garantievoorwaarden en bepalingen worden verstrekt tijdens het consult in de kliniek.
9. Ik ben verziend, is ooglaseren mogelijk?
Ja, ook zogenoemde plusafwijkingen kunnen door middel van ooglaseren gecorrigeerd worden. De mogelijkheden zijn afhankelijk van de dikte en sterkte van uw hoornvlies. Vanaf een leeftijd van 45 jaar wordt in de meeste gevallen een lensimplantatie aangeraden.
10. Worden mijn ogen door middel van injecties verdoofd?
Nee, u hoeft zich over injecties geen zorgen te maken. Bij een ooglaserbehandeling worden uw ogen verdoofd met behulp van speciale oogdruppels. De druppels maken dat u niets voelt van de ingreep, tegelijkertijd kunt u ook uw ogen enige uren niet scherp stellen. Als de druppels zijn uitgewerkt kunnen de ogen enige tijd geïrriteerd aanvoelen. Dit gevoel neemt vanzelf af.
11. Kan ik mijn ogen tijdens mijn zwangerschap laten laseren?
Tijdens een zwangerschap kan uw zicht schommelen als gevolg van hormonale veranderingen. Ervaren oogartsen adviseren de behandeling pas na de bevalling en tenminste 3 maanden na het stoppen van het geven van borstvoeding toe te laten passen.
Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!
Waar vindt u
ons in Hoofddorp
Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp