Skip to content

Ooglidcorrectie bij Dutch Clinic

Een jongere uitstraling en frisse blik

Een ooglidcorrectie, ook bekend als blepharoplastiek, wordt uitgevoerd als de huid van de oogleden verslapt. De hangende oogleden geven u immers een vermoeide uitstraling en laten u er ouder uitzien. 

Wanneer een ooglidcorrectie?

Is uw blik vermoeid? Heeft u wallen onder de ogen of vaak hoofdpijn doordat de oogleden hangen en u deze steeds, onbewust, optrekt met je voorhoofd? Of zijn uw onderoogleden verslapt?

In al die gevallen kan een ooglidcorrectie de oplossing zijn. Een ooglidcorrectie heeft verschillende voor- en nadelen.

40.000 behandelingen

20 jaar ervaring op oogheelkunde

Nationale en internationale artsen

Keurmerken

Verschillende soorten ooglidcorrecties

Bij Dutch Clinic begrijpen we dat geen twee ogen hetzelfde zijn en dat de behoeften van onze patiënten variëren. Daarom streven we ernaar om altijd de meest geschikte behandelmethode te kiezen op basis van de unieke situatie van elke patiënt. Onze benadering van oogzorg is persoonlijk, afgestemd op uw specifieke behoeften en doelen.

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie is een ingreep voor hangende oogleden en geeft u een frissere uitstraling.

Onderooglidcorrectie

Heeft u blijvende wallen of verslapte onderoogleden? Dan is een onderooglidcorrectie de juiste ingreep.

Boven- en ondercorrectie

Is uw blik vermoeid? Heeft u last van wallen of vaak hoofdpijn? Een ooglidcorrectie kan de oplossing zijn.

Boven ooglidcorrectie - Mei actie tot 1 juni voor € 799,-!

Incl. gratis verzorgende crèmes.

Persoonlijke behandeling op maat

Bij Dutch Clinic begrijpen we dat geen twee ogen hetzelfde zijn. Daarom geloven we sterk in persoonlijke behandeling op maat. Elk individu heeft unieke behoeften en doelen als het gaat om oogzorg, en wij nemen de tijd om diepgaand naar jouw situatie te luisteren.

Een bovenooglidcorrectie neemt gemiddeld 45 tot 60 minuten in beslag, een onderooglidcorrecte 45 tot 90 minuten.

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

Onze ervaren oogartsen en chirurgen werken nauw met je samen om een behandelplan te ontwikkelen dat perfect aansluit bij uw specifieke visie en verwachtingen.

Gratis vrijblijvend consult

Tijdens een consult bekijken we de mogelijkheden voor een ooglidcorrectie.

Persoonlijk plan

Onze arts stelt een persoonlijk behandelplan op wat aansluit bij uw wensen.

Behandeling

Wij delen vooraf informatie zodat u perfect voorbereid bent op de behandeldag.

Uitgebreide nazorg

Na de behandelingen geven wij alle informatie voor een aangenaam herstel.

Voorbereiding op de behandeling

Een ooglidcorrectie is geen zware ingreep maar het is wel belangrijk dat u er vooraf al rekening mee houdt. U kunt maatregelen treffen die uw herstel bevorderen en eventuele napijn verminderen, hier kunt u alles lezen over de voor- en nazorg van een ooglidcorrectie.

Voor de ooglidcorrectie

 • Start een week voor de ingreep met een Arnica-kuur, dit zal de zwelling na de behandeling verminderen en zorgt voor een sneller herstel. Een Arnica-kuur bestaat uit homeopathische tabletjes die te koop zijn bij de drogist.
 • Regel als u dat wilt, dat u na de behandeling een aantal dagen vrij bent. In die periode is uw gezicht namelijk rood en gezwollen, de meeste mensen vinden het dan prettig om thuis te kunnen blijven.
 • Zorg dat u een grote zonnebril in huis hebt die u na de behandeling kunt opzetten als u naar buiten gaat. Door het litteken te beschermen tegen de zon voorkomt u ongewenste verkleuringen van de huid.
 • Vries vooraf een aantal plastic zakjes met doperwtjes in; zo heeft u perfecte koelpacks die u met een doek, op uw ogen kunt plaatsen om ze te koelen.
 • Stop enkele dagen voorafgaand aan de behandeling met het drinken van alcohol. Hiermee kunt u een paar dagen na de behandeling weer mee starten.

Na de ooglidcorrectie

 • De ooglidcorrectie zelf neemt meestal 45 tot max 90 minuten in beslag. Daarna bent u nog steeds verdoofd en kunt u rustig bijkomen terwijl een van de assistenten van de Dutch Clinic uw ogen nauwgezet en voorzichtig zal koelen. Door deze koeling worden de meeste zwellingen voorkomen of in ieder geval verminderd. Het koelen gebeurt met een icepack. Hierna mag u naar huis.
 • Omdat u een verdoving heeft gekregen en er nog hechtingen rondom uw ogen zitten, mag u niet zelf rijden. U moet er dus vooraf rekening mee houden dat u iemand meeneemt die u naar huis brengt na de behandeling. De dag van de behandeling mag u overigens ook niet douchen, de dag erna kan dat weer wel.
 • Vijf dagen na de behandeling komt u terug bij uw behandelend arts voor een controle. Deze zal dan ook de hechtingen verwijderen. Hierna kunt u, als u dat wilt, weer make-up dragen. In de eerste week na de behandeling zijn uw oogleden gezwollen en zijn er blauwe plekken zichtbaar. In geval van een bovenooglidcorrectie houden deze verschijnselen 7 tot 10 dagen, en bij een onderooglidcorrectie 2 tot 3 weken, aan.

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we u van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

“Ooglidcorrectie bij Dutch Clinic was voor mij een gamechanger. De vermoeidheid en zwaarte rond mijn ogen verdween als sneeuw voor de zon. Het was een investering in mijn welzijn die ik iedereen zou aanbevelen.”

Sandra Groenboek | Bovenooglidcorrectie

Onze specialiteit, jouw transformatie

Onze patiënten variëren van jong tot oud en hebben uiteenlopende behoeften en doelen. Of het nu gaat om het herstellen van verloren gezichtsvermogen, het verminderen van vermoeide ogen of het bereiken van een jeugdiger uiterlijk, we hebben met trots geholpen bij het vervullen van deze wensen.

Een stralend resultaat

Bij een ooglidcorrectie is duidelijk het verschil te zien van voor en na. Het resultaat van een ooglidcorrectie is na 3 maanden zichtbaar, bij een onderooglidcorrectie ligt dat op 6 maanden.

Lees meer over een ooglidcorrectie

Wist u dat een ooglidcorrectie niet alleen voor het verbeteren van het aanzicht is? Een ooglidcorrectie bij Dutch Clinic kan voor veel problematiek de oplossing zijn:

Overhangende bovenste oogleden

Ooglidcorrectie kan het verwijderen van overtollige huid en vetweefsel in de bovenste oogleden omhangen, waardoor een frissere en meer wakkere uitstraling ontstaat.

Wat is de juiste leeftijd?

Veel mensen twijfelen over het moment wat de juiste leeftijd is voor een ooglidcorrectie? Moet u dat juist doen op jongere leeftijd of liever als u wat ouder bent?

Hangende onderste oogleden

Deze procedure kan ook overtollige huid en vetweefsel in de onderste oogleden corrigeren, wat resulteert in een jeugdiger uiterlijk en minder wallen onder de ogen.

Voor- en nadelen

Aan een ooglidcorrectie zitten verschillende voor- en nadelen. Voordelen kunnen zijn dat u er jonger en frisser uitziet. Een nadeel, het stopt het verouderingsproces niet.

Is een ooglidcorrectie pijnlijk?

In sommige gevallen kan een ooglidcorrectie pijnlijk zijn, maar over het algemeen is dit niet het geval. Het is ook afhankelijk van de pijngrens van de behandelde persoon.

Mogelijke complicaties

Net als bij elke andere ingreep zijn er ook bij een ooglidcorrectie complicaties mogelijk. Meer weten over de verschillende complicaties die kunnen optreden?

Kosten ooglidcorrectie

Ooglidcorrecties worden niet altijd vergoed. Enkel ingrepen die medisch noodzakelijk zijn, komen voor vergoeding in aanmerking. Lees hier meer over de ooglidcorrectie kosten, de nazorg en controles zijn gratis.

Snel en effectief
Uitmuntend resultaat

Bovenooglid

 • Beide ogen € 899,-
 • Incl creme Gratis
 • Nacontroles Gratis

Onderooglid

 • Beide ogen* Vanaf € 1.499,-
 • Incl creme Gratis
 • Nacontroles Gratis

Beide oogleden

 • Boven&onder* Vanaf € 2.299,-
 • Incl creme Gratis
 • Nacontroles Gratis

*Meerprijs voor canthopexie en vet repositie.

Ontmoet onze specialisten

Achter elke succesvolle behandeling bij Dutch Clinic staat een team van toegewijde en ervaren medische professionals. We stellen met trots onze getalenteerde artsen aan je voor, de drijvende krachten achter onze expertise en uitstekende patiëntenzorg.

Guilio Bamonte

VR Chirurg

Deniz Akdoğan

Cosmetisch arts KNMG

Mitzy Vastenhoudt

Receptioniste

Kim Stootman

Hoofd verpleegkundige, OK assistent & consulent

De Dutch Clinic belofte

Bij Dutch Clinic begrijpen wij dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om oogheelkundige zorg.

Onze kliniek heeft een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten en chirurgen die gezamenlijk over tientallen jaren ervaring beschikken.

Ruim 25+ jaar ervaring

Wij hebben op het gebied van ooglaseren en ooglidcorrecties al ruim 25 jaar ervaring.

Vakkundig en ervaren artsen

Voor alle oogheelkunde bent u bij Dutch Clinic in Hoofddorp aan het juiste adres.

Altijd een gratis consult

Tijdens een gratis consult bekijken we graag de mogelijkheden voor een behandeling.

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Veelgestelde vragen ooglidcorrectie

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over een ooglidcorrectie. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Het kan gebeuren dat u last heeft van afhangende oogleden die over uw wimpers of over het oog hangen. Afhangende oogleden worden veroorzaakt door een afname van de natuurlijke huidelasticiteit. Vetweefsels kunnen uitpuilen en de oogleden verdikken. Veroorzaakt dit klachten zoals hoofdpijn, een verminderd zicht, een vermoeide uitstraling of het niet meer goed kunnen openen en sluiten van de ogen, dan kan een ooglidcorrectie een oplossing zijn.
De bovenooglidcorrectie wordt uitgevoerd bij afhangende oogleden. Tijdens een operatieve ingreep worden zowel de overtollige huid als eventueel opgehoopt vetweefsel verwijderd. De plastisch chirurg maakt hiervoor een incisie in de zogenaamde arcadeboog, waardoor het litteken achteraf nauwelijks zichtbaar is. De ingreep wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd.
In de eerste week na de ooglidcorrectie zijn uw oogleden gezwollen en zijn er blauwe plekken zichtbaar. In geval van een bovenooglidcorrectie houden deze verschijnselen 7 tot 10 dagen, en bij een onderooglidcorrectie 2 tot 3 weken, aan.
Een ooglidcorrectie is een relatief veilige, chirurgische ingreep. Voor de behandeld plastisch chirurg is het belangrijk om te weten of en welke medicatie u gebruikt. Zo kan, indien nodig, tijdig voor de ingreep uw doseringsschema aangepast worden. Dit is onder meer het geval bij het gebruik van bloedverdunners. Chirurgen adviseren om ruim voor de ooglidcorrectie te stoppen met roken en vanaf 48 uur voor de ingreep alcoholische dranken te laten staan. Na de ingreep moet uw lichaam herstellen. Dat houdt in dat u niet zwaar mag tillen of bukken. Regel eventueel opvang voor uw kind(eren) en neem een aantal dagen vrij van het werk.
De ooglidcorrectie is een kleine ingreep die niet langer dan 30 tot 45 minuten duurt. Na de ingreep worden uw ogen gekoeld. Korte tijd later mag u de kliniek verlaten. Het is niet mogelijk om zelfstandig aan het verkeer deel te nemen, omdat uw ogen als gevolg van de ingreep gezwollen zijn. Neem een familielid of kennis mee naar de kliniek, zodat u achteraf veilig thuis wordt gebracht.
Van de ingreep zelf voelt u door plaatselijke verdovingen niets. Uw ogen zijn naderhand gevoelig en u ervaart mogelijk een beurs gevoel. Bij napijn kunt u een pijnstiller gebruiken.
De incisies worden zo gemaakt dat ze na de ooglidcorrectie nauwelijks opvallen. Het littekenweefsel neemt naarmate de weken en maanden verstrijken de kleur van de huid aan. Eventueel kunt u het gebruik van een littekencrème overwegen.

De bereikte resultaten zijn langdurig zichtbaar, al valt vooraf niet exact te zeggen hoe lang omdat dit verschilt per persoon. De meeste mensen die de ingreep ondergaan, hebben 10 tot 15 jaar plezier van de correctie. Het verouderingsproces kan niet stilgezet worden. Door regelmatig te sporten en gezond te leven geniet u langer van het resultaat. Indien gewenst kan de ooglidcorrectie later herhaald worden.

Plastisch chirurgen adviseren om niet direct aan het werk te gaan, maar uw lichaam te laten herstellen van de ingreep. Afhankelijk van het soort werk dat u uitvoert, kunt u na een week lichte werkzaamheden en klusjes hervatten. Zwaar lichamelijk werk wordt stapsgewijs opgebouwd, zonder het resultaat nadelig te beïnvloeden. Na vier tot zes weken zijn de meeste mensen weer volledig aan het werk.
Oog make-up kan niet gebruikt worden, zolang de hechtingen niet verwijderd zijn. Wees ook na het verwijderen van de hechtingen voorzichtig met het gebruik van onder andere mascara. Verwijder de aangebrachte make-up voorzichtig en druk of wrijf niet te hard over de oogleden.
De eerste week wordt het dragen van een bril aangeraden. U ontlast hiermee de oogleden, die door de ingreep gezwollen zijn. De zwellingen maken het minder eenvoudig om de lenzen in te brengen. Zodra u de lenzen vlot kunt inbrengen en verwijderen, kunt u deze weer dragen.
Ooglidcorrecties worden vergoed vanuit de basisverzekering als er sprake is van een medische noodzaak en/of een medisch indicatie. Aangeboren oogafwijkingen, ernstige beperkingen van het gezichtsveld en chronische oogaandoeningen kunnen een ooglidcorrectie noodzakelijk maken. Uw zorgverzekeraar kan aangeven of de ingreep in uw geval vergoed wordt.
Cosmetische ingrepen worden vrijwel nooit bij minderjarigen toegepast. Aangeboren oogafwijkingen hebben soms tot gevolg dat een ooglidcorrectie al op jonge leeftijd een noodzakelijke ingreep is. De meeste mensen die een ooglidcorrectie ondergaan, zijn vrijwel allemaal ouder dan 30, maar ook op latere leeftijd wordt de ingreep met succes toegepast.
Begin pas met het gebruik van een littekencrème als de korstjes op de oogleden zijn verdwenen. Breng de crème niet in te dikke lagen aan en druk niet te hard op de oogleden bij het uitwrijven van de crème
Complicaties die zich bij een ooglidcorrectie voordoen zijn nabloedingen, gevoelloosheid van de oogleden, vochtophopingen en slechte wondgenezing. Een enkele keer kan het oog niet goed gesloten en geopend worden, waardoor het oog droog wordt. Dit kan behandeld worden met druppels. Vrijwel alle bijwerkingen zijn tijdelijk en nemen snel af. Er kan een asymmetrisch resultaat ontstaan, waardoor een nieuwe correctie wenselijk is.