Ooglidcorrectie

Er wordt onderscheid gemaakt tussen de bovenooglidcorrectie en onderooglidcorrectie. Een ooglidcorrectie is een veel uitgevoerde operatie om u weer een jongere uitstraling en frisse blik te geven. Deze ingreep, ook bekend als blepharoplastiek, wordt uitgevoerd als de huid van de oogleden verslapt. Dit komt veelvuldig voor en beïnvloedt uw voorkomen enorm. De hangende oogleden geven u immers een vermoeide uitstraling en laten u ouder lijken dan u bent. Gelukkig is dit goed te verhelpen met een ooglidcorrectie!

Behandeling in 1 dag

Een ooglidcorrectie is een poliklinische ingreep. Dit betekent dat de behandeling op 1 dag plaatsvindt, onder plaatselijke verdoving. Na de behandeling kunt u dezelfde dag weer naar huis. Het is echter wel een ingreep waar u vooraf en achteraf rekening mee moet houden. Wij bereiden u daar zo goed mogelijk op voor tijdens de intakegesprekken in onze kliniek en met alle informatie op onze website.

Een bovenooglidcorrectie neemt gemiddeld 45 tot 60 minuten in beslag en een onderooglidcorrecte 45 tot 90 minuten.

Wanneer kiest u voor een ooglidcorrectie?

Is uw blik vermoeid? Heeft u wallen onder de ogen of vaak hoofdpijn doordat de oogleden hangen en u deze steeds, wellicht onbewust, optrekt met uw voorhoofd? Of zijn uw onderoogleden verslapt? In al die gevallen kan een ooglidcorrectie voor u de oplossing zijn. Een ooglidcorrectie heeft verschillende voor- en nadelen.

Snel, effectief en littekenvrij

Een ooglidcorrectie is een veel uitgevoerde operatie om u weer een jongere uitstraling en frisse blik te geven. Deze ingreep, ook bekend als Blepharoplastiek, wordt uitgevoerd als de huid van de oogleden verslapt. Dit komt veelvuldig voor en beïnvloedt uw voorkomen enorm. De hangende oogleden geven u immers een vermoeide uitstraling en laten u ouder lijken dan u bent. Gelukkig is dit goed te verhelpen met een ooglidcorrectie!


Ooglidcorrectie aanbieding
Tot 1 juni voor € 699,-!

Incl. gratis verzorgende crèmes.

Ooglidcorrectie

Er wordt onderscheid gemaakt tussen de bovenooglidcorrectie en onderooglidcorrectie. Een ooglidcorrectie is een veel uitgevoerde operatie om u weer een jongere uitstraling en frisse blik te geven. Deze ingreep, ook bekend als blepharoplastiek, wordt uitgevoerd als de huid van de oogleden verslapt.

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie is een ingreep voor hangende oogleden en geeft je een frissere uitstraling.

Onderooglidcorrectie

Heeft u blijvende wallen of verslapte onderoogleden? Dan is een onderooglidcorrectie de juiste ingreep.

Boven- en ondercorrectie

Is uw blik vermoeid? Heeft u last van wallen of vaak hoofdpijn? Een ooglidcorrectie kan de oplossing zijn.

Kosten ooglidcorrectie

Ooglidcorrecties worden niet altijd vergoed. Enkel ingrepen die medisch noodzakelijk zijn, komen voor vergoeding in aanmerking. Lees hier meer over de ooglidcorrectie kosten, de nazorg en controles zijn gratis.

Maak direct een afspraak

Nieuwsgierig naar wat wij kunnen betekenen voor u op het gebied van ooglidcorrecties?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Ooglidcorrecties voor en na

Ooglift voor en na
Ooglid voor en na
Bovenooglid voor en na

Waardoor ontstaan hangende oogleden of wallen?

Een ooglidcorrectie is meestal nodig doordat de oogleden hangen, dit kunnen de bovenste maar ook de onderste oogleden zijn. De reden voor deze hangende oogleden is doorgaans huidverslapping. Dit kan ontstaan door erfelijke aanleg of door uw levensstijl. Doordat de huid verslapt is het niet sterk genoeg meer om de inwendige vetpockets te ‘verbergen’ en deze komen dan naar buiten. Onder de ogen zien we die vetpockets als de beruchte wallen (wallencorrectie) en boven de ogen als de hangende oogleden.

De ingreep zelf

Een ooglidcorrectie wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd, hierdoor voelt u geen pijn. Nadat u in onze kliniek bent ontvangen wordt u in een behandelkamer verdoofd op de plek waar de ingreep zal plaatsvinden, dit kan dus boven of onder de ogen zijn. Is de verdoving goed ingewerkt, dan wordt de overtollige huid bij uw ogen verwijderd. Bij een bovenooglidcorrectie gebeurt dit via een uiterst kleine incisie in de huidplooi, bij de onderooglidcorrectie is dit net onder de wimperrand. In beide gevallen zal er geen litteken te zien zijn.


Ooglidcorrectie aanbieding
Tot 1 juni voor € 699,-!

Incl. gratis verzorgende crèmes.

Is resultaat direct zichtbaar?

Bij een bovenooglidcorrectie is het eindresultaat zichtbaar na 3 maanden en bij een onderooglidcorrectie 6 tot 12 maanden. Hoe teleurstellend het ook is, een ooglidcorrectie levert niet direct resultaat op. De huid rond uw ogen is namelijk de eerste tijd erg gezwollen en rood. Dit trekt langzaam weg en na enkele maanden zal het definitieve resultaat zichtbaar zijn. U behoudt dit resultaat meestal zo’n tien jaar.

Voorbereiding op de behandeling

Een ooglidcorrectie is geen zware ingreep maar het is wel belangrijk dat u er vooraf al rekening mee houdt. U kunt maatregelen treffen die uw herstel bevorderen en eventuele napijn verminderen, hier kunt u alles lezen over de voor- en nazorg van een ooglidcorrectie.

Voor de ooglidcorrectie

  • Start een week voor de ingreep met een Arnica-kuur, dit zal de zwelling na de behandeling verminderen en zorgt voor een sneller herstel. Een Arnica-kuur bestaat uit homeopathische tabletjes die te koop zijn bij de drogist.
  • Regel als u dat wilt, dat u na de behandeling een aantal dagen vrij bent. In die periode is uw gezicht namelijk rood en gezwollen, de meeste mensen vinden het dan prettig om thuis te kunnen blijven.
  • Zorg dat u een grote zonnebril in huis hebt die u na de behandeling kunt opzetten als u naar buiten gaat. Door het litteken te beschermen tegen de zon voorkomt u ongewenste verkleuringen van de huid.
  • Vries vooraf een aantal plastic zakjes met doperwtjes in; zo heeft u perfecte koelpacks die u met een doek, op uw ogen kunt plaatsen om ze te koelen.
  • Stop enkele dagen voorafgaand aan de behandeling met het drinken van alcohol. Hiermee kunt u een paar dagen na de behandeling weer, weliswaar met mate, starten.

Na de ooglidcorrectie

De ooglidcorrectie zelf neemt meestal 30 tot 45 minuten in beslag. Daarna bent u nog steeds verdoofd en kunt u rustig bijkomen terwijl een van de assistenten van de Dutch Clinic uw ogen nauwgezet en voorzichtig zal koelen. Door deze koeling worden de meeste zwellingen voorkomen of in ieder geval verminderd. Het koelen gebeurt met een icepack. Hierna mag u naar huis.

Omdat u een verdoving heeft gekregen en er nog hechtingen rondom uw ogen zitten, mag u niet zelf rijden. U moet er dus vooraf rekening mee houden dat u iemand meeneemt die u naar huis brengt na de behandeling. De dag van de behandeling mag u overigens ook niet douchen, de dag erna kan dat weer wel.

Vijf dagen na de behandeling komt u terug bij uw behandelend arts voor een controle. Deze zal dan ook de hechtingen verwijderen. Hierna kunt u, als u dat wilt, weer make-up dragen. In de eerste week na de behandeling zijn uw oogleden gezwollen en zijn er blauwe plekken zichtbaar. In geval van een bovenooglidcorrectie houden deze verschijnselen 7 tot 10 dagen, en bij een onderooglidcorrectie 2 tot 3 weken, aan.

Ogen laten koelen

Eenmaal thuis zult u zelf moeten doorgaan met het koelen van de oogleden. Dit gaat het beste met ingevroren doperwtjes omdat zij de juiste plekken rondom uw ogen bereiken. U kunt vooraf in plastic zakjes alvast de doperwtjes invriezen zodat u bij thuiskomst meteen handige koelelementen heeft die uw ogen perfect kunnen koelen. Hierdoor zult u minder napijn ervaren. Het is wel belangrijk om nooit langer dan vijf minuten per keer te koelen en altijd een doek tussen het koelelement en uw ogen te plaatsen zodat het niet aan uw huid.

Veiligheid en kwaliteit

In onze oogkliniek staan veiligheid en kwaliteit vanzelfsprekend centraal. Met nationaal en internationaal gerenommeerde oogartsen, uiterst moderne ooglaserapparatuur en een betrokken team dat steeds voor u klaarstaat kunnen we dat ook altijd bieden.

Mogelijke complicaties correctie

Net als bij elke andere ingreep zijn er ook bij een ooglidcorrectie complicaties mogelijk. Het volgende kan voorkomen na de behandeling:

  • Tijdelijk gevoelloosheid van het ooglid
  • Droge ogen
  • Hechtingen die losraken
  • Nabloeding
  • Negatieve reactie op de verdoving

Maak kennis met de artsen

Een ooglidcorrectie is geen ingreep waar u zomaar even voor kiest. Zorgvuldige vooronderzoek moet uitwijzen of uw ogen en uw gezondheid hier wel. Uiteraard wilt u dat deze ingreep gedaan wordt door een ervaren arts. De artsen van DutchClinic hebben meer dan 25 jaar ervaring.

Drs D. Akdogan

Arts, medisch adviseur

Kim Stootman

OK assistente, verpleegkundige

Blij met het resultaat

Doctor Deniz Akdogan is een gastvrije arts. Niet formeel maar professioneel. Geen wachtrij bij deze kliniek, maar een adequate en snelle behandeling. Niet, zoals elders, procedureel maar functioneel, menselijk en sociaal. Een voorbeeld voor andere klinieken. Ik ben heel fijn en deskundig geholpen. Vooraf heb ik goed onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor het corrigeren van mijn bovenooglid. Na het consult had ik direct een goed gevoel bij Dutch Clinic.

– Lieke Kok

Download onze brochure over ooglidcorrecties

Wilt u meer lezen over de ooglidcorrectie van Dutch Clinic bekijk dan de brochure. Hierin vind u informatie over waarom u kunt kiezen voor een ooglidcorrectie en wat ermee opgelost zou kunnen worden.


Download hier ⭢

Voor- en nadelen ooglidcorrectie

Bent u benieuwd naar de voor- en nadelen van een ooglidcorrectie. Iedere cosmetische of medische ingreep heeft namelijk zijn voordelen maar ook zijn nadelen.


Lees meer ⭢

feiten-fabels-ooglaseren

De beste nazorg

Een ooglidcorrectie is een medische ingreep. Daarom besteden wij veel aandacht aan persoonlijke aandacht en goed medisch advies tijdens de nazorg die nodig is na een ooglidcorrectie.


Lees meer ⭢

Veel gestelde vragen ooglidcorrectie

Het kan gebeuren dat u last heeft van afhangende oogleden die over uw wimpers of over het oog hangen. Afhangende oogleden worden veroorzaakt door een afname van de natuurlijke huidelasticiteit. Vetweefsels kunnen uitpuilen en de oogleden verdikken. Veroorzaakt dit klachten zoals hoofdpijn, een verminderd zicht, een vermoeide uitstraling of het niet meer goed kunnen openen en sluiten van de ogen, dan kan een ooglidcorrectie een oplossing zijn.

De bovenooglidcorrectie wordt uitgevoerd bij afhangende oogleden. Tijdens een operatieve ingreep worden zowel de overtollige huid als eventueel opgehoopt vetweefsel verwijderd. De plastisch chirurg maakt hiervoor een incisie in de zogenaamde arcadeboog, waardoor het litteken achteraf nauwelijks zichtbaar is. De ingreep wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd.

In de eerste week na de ooglidcorrectie zijn uw oogleden gezwollen en zijn er blauwe plekken zichtbaar. In geval van een bovenooglidcorrectie houden deze verschijnselen 7 tot 10 dagen, en bij een onderooglidcorrectie 2 tot 3 weken, aan.

Een ooglidcorrectie is een relatief veilige, chirurgische ingreep. Voor de behandeld plastisch chirurg is het belangrijk om te weten of en welke medicatie u gebruikt. Zo kan, indien nodig, tijdig voor de ingreep uw doseringsschema aangepast worden. Dit is onder meer het geval bij het gebruik van bloedverdunners. Chirurgen adviseren om ruim voor de ooglidcorrectie te stoppen met roken en vanaf 48 uur voor de ingreep alcoholische dranken te laten staan. Na de ingreep moet uw lichaam herstellen. Dat houdt in dat u niet zwaar mag tillen of bukken. Regel eventueel opvang voor uw kind(eren) en neem een aantal dagen vrij van het werk.

De ooglidcorrectie is een kleine ingreep die niet langer dan 30 tot 45 minuten duurt. Na de ingreep worden uw ogen gekoeld. Korte tijd later mag u de kliniek verlaten. Het is niet mogelijk om zelfstandig aan het verkeer deel te nemen, omdat uw ogen als gevolg van de ingreep gezwollen zijn. Neem een familielid of kennis mee naar de kliniek, zodat u achteraf veilig thuis wordt gebracht.

Van de ingreep zelf voelt u door plaatselijke verdovingen niets. Uw ogen zijn naderhand gevoelig en u ervaart mogelijk een beurs gevoel. Bij napijn kunt u een pijnstiller gebruiken.

De incisies worden zo gemaakt dat ze na de ooglidcorrectie nauwelijks opvallen. Het littekenweefsel neemt naarmate de weken en maanden verstrijken de kleur van de huid aan. Eventueel kunt u het gebruik van een littekencrème overwegen.

De bereikte resultaten zijn langdurig zichtbaar, al valt vooraf niet exact te zeggen hoe lang omdat dit verschilt per persoon. De meeste mensen die de ingreep ondergaan, hebben 10 tot 15 jaar plezier van de correctie. Het verouderingsproces kan niet stilgezet worden. Door regelmatig te sporten en gezond te leve,n geniet u langer van het resultaat. Indien gewenst kan de ooglidcorrectie later herhaald worden.

Plastisch chirurgen adviseren om niet direct aan het werk te gaan, maar uw lichaam te laten herstellen van de ingreep. Afhankelijk van het soort werk dat u uitvoert, kunt u na een week lichte werkzaamheden en klusjes hervatten. Zwaar lichamelijk werk wordt stapsgewijs opgebouwd, zonder het resultaat nadelig te beïnvloeden. Na vier tot zes weken zijn de meeste mensen weer volledig aan het werk.

Oog make-up kan niet gebruikt worden, zolang de hechtingen niet verwijderd zijn. Wees ook na het verwijderen van de hechtingen voorzichtig met het gebruik van onder andere mascara. Verwijder de aangebrachte make-up voorzichtig en druk of wrijf niet te hard over de oogleden.

De eerste week wordt het dragen van een bril aangeraden. U ontlast hiermee de oogleden, die door de ingreep gezwollen zijn. De zwellingen maken het minder eenvoudig om de lenzen in te brengen. Zodra u de lenzen vlot kunt inbrengen en verwijderen, kunt u deze weer dragen.

Ooglidcorrecties worden vergoed vanuit de basisverzekering als er sprake is van een medische noodzaak en/of een medisch indicatie. Aangeboren oogafwijkingen, ernstige beperkingen van het gezichtsveld en chronische oogaandoeningen kunnen een ooglidcorrectie noodzakelijk maken. Uw zorgverzekeraar kan aangeven of de ingreep in uw geval vergoed wordt.

Cosmetische ingrepen worden vrijwel nooit bij minderjarigen toegepast. Aangeboren oogafwijkingen hebben soms tot gevolg dat een ooglidcorrectie al op jonge leeftijd een noodzakelijke ingreep is. De meeste mensen die een ooglidcorrectie ondergaan, zijn vrijwel allemaal ouder dan 30, maar ook op latere leeftijd wordt de ingreep met succes toegepast.

Begin pas met het gebruik van een littekencrème als de korstjes op de oogleden zijn verdwenen. Breng de crème niet in te dikke lagen aan en druk niet te hard op de oogleden bij het uitwrijven van de crème

Complicaties die zich bij een ooglidcorrectie voordoen zijn nabloedingen, gevoelloosheid van de oogleden, vochtophopingen en slechte wondgenezing. Een enkele keer kan het oog niet goed gesloten en geopend worden, waardoor het oog droog wordt. Dit kan behandeld worden met druppels. Vrijwel alle bijwerkingen zijn tijdelijk en nemen snel af. Er kan een asymmetrisch resultaat ontstaan, waardoor een nieuwe correctie wenselijk is.

Pagina geschreven door:
Drs. Deniz Akdogan

Dokter Deniz Akdogan, heeft in 2008 zijn medische opleiding afgerond aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De afgelopen tien jaar heeft Drs. Akdogan als arts in diverse ziekenhuizen veel chirurgische ervaring opgedaan.

Maak direct een afspraak

Nieuwsgierig naar wat wij kunnen betekenen voor u op het gebied van ooglidcorrecties?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com