Bovenooglidcorrectie

OoglidcorrectieBovenooglidcorrectie

Denkt u na over een bovenooglidcorrectie? De huid rond de bovenoogleden kan door het ouder worden af gaan hangen. Dit is een normaal en veel voorkomend verschijnsel. De meeste mensen hebben hier geen last of hinder van. Het kan echter ook gebeuren dat de afhangende oogleden klachten veroorzaken. Naast een boze, vermoeide blik kan de overtollige huid uw gezichtsveld beperken en hoofdpijn veroorzaken. Heeft u hier last van? Met een bovenooglidcorrectie kunnen zowel de overtollige huid als het opgehoopte vet worden weggehaald, waardoor uw blik verbetert en de klachten verdwijnen.

Waarom kiest u voor een bovenooglidcorrectie?

Het afhangen of afzakken van de bovenste oogleden is bij de meeste mensen een gevolg van het verslappen van de huid rondom een oog of beide ogen. Dit kan samen gaan met het uitpuilen van vetweefsel. Hierdoor ontstaat een verdikking van de oogleden waardoor het lijkt alsof u zakjes boven of onder uw ogen heeft. Dit kan met een bovenooglidcorrectie verwijderd worden.

Overhangende oogleden kunnen ook veroorzaakt worden door de stand van uw wenkbrauwen. Zijn de wenkbrauwen als gevolg van huidveroudering ook gezakt? Dan kan de voorkeur uitgaan naar een ooglidcorrectie in combinatie met een aanvullende wenkbrauwcorrectie. Wat in u situatie de meest geschikte behandelmethode is, wordt door een plastisch chirurg bekeken en beoordeelt tijdens een consult. De klachten die ontstaan door het afhangen van de bovenste oogleden zijn divers:

 • Een norse, vermoeide uitstraling.
 • Hoofdpijn, omdat u minder goed ziet en voortdurend bezig bent met focussen.
 • Beperkt gezichtsveld, omdat de oogleden over uw pupil hangen.
 • In sommige gevallen kan dit zelfs migraine veroorzaken.

Deze klachten kunnen met een bovenooglidcorrectie vaak goed verholpen worden. Als uw gezondheid goed is, kan een ooglidcorrectie tot op hoge leeftijd met succes toegepast worden.

> Lees hier meer over de voor- en nadelen.

Bovenooglidcorrectie kosten en vergoeding

OOGLIDCORRECTIE  TARIEVEN 
Consult Gratis
Bovenooglidcorrectie Nu tijdelijk € 599 ipv € 799
Onderooglidcorrectie  € 850
Combinatie boven- en onderooglidcorrectie  € 1.349
Nazorg en controles Gratis

> Lees hier alles over de ooglidcorrectie kosten.

Ooglidcorrecties worden niet altijd vergoed. Enkel ingrepen die medisch noodzakelijk zijn, komen voor vergoeding in aanmerking. Dit is onder meer het geval als u de ogen nauwelijks nog kunt openen of als de oogleden de pupil voor de helft of meer bedekken, waardoor uw gezichtsveld ernstig wordt beperkt. Een medische indicatie kan worden verstrekt door een oogarts en/of uw huisarts.

De meeste bovenooglidcorrecties worden vanuit cosmetische, esthetische overwegingen toegepast. Zorgverzekeraars vergoeden cosmetische ingrepen vrijwel nooit of er moet een vergoedingsmogelijkheid zijn vanuit een aanvullende zorgverzekering. Zowel de voorwaarden als de mogelijkheden om voor een vergoeding in aanmerking te komen, leest u na in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. Bij Dutch Clinic betaalt u € 799 voor een bovenooglidcorrectie, waarbij zowel het consult als de controles en nazorg zijn inbegrepen.

Bovenooglidcorrectie voor en na

> Bekijk hier meer voor en na foto’s.

Behandelwijze

Tijdens een correctie van het bovenooglid wordt er een strookje overtollige huid verwijderd. Vooraf wordt de overtollige huid afgetekend. De ingreep wordt met een plaatselijke verdoving toegepast en duurt 45 tot 60 minuten. De incisie die gemaakt wordt, is klein en door zoveel mogelijk in natuurlijke huidplooien te werken, valt het littekentje achteraf nauwelijks op. Als er sprake is van overtollig vetweefsel, dan wordt dat tegelijkertijd verwijderd. De huid wordt gehecht en hechtpleisters worden aangebracht.

U kunt kort na het afronden van de behandeling weer naar huis. Indien gewenst kan de ingreep gecombineerd worden met een wallencorrectie en diverse andere behandelingen. De ooglidcorrectie wordt zowel bij mannen als vrouwen uitgevoerd. De manier waarop de incisies worden gemaakt verschild. Mannen hebben een andere ooglidplooi dan vrouwen, door de incisies anders aan te brengen, blijft de mannelijke uitstraling behouden.

Na de bovenooglidcorrectie

Voor de ingreep, die op poliklinische basis plaatsvindt, wordt u geadviseerd een familielid of kennis mee te nemen. Deze kan u achteraf veilig thuisbrengen, u kunt niet zelf naar huis rijden. Waar houdt u rekening mee na de bovenooglidcorrectie?

 • De behandelde oogleden zijn gezwollen, blauw en opgezet. Om de zwellingen tegen te gaan, volgt u het koeladvies van de arts op. De ergste bloeduitstortingen en zwellingen zijn meestal binnen 10 dagen verdwenen.
 • Om de zwellingen verder te beperken, is het belangrijk om druk op uw hoofd te vermijden. Til, buk en pers daarom zo weinig mogelijk. Eventueel kunt u de eerste week met een extra kussen slapen en de eerste dagen een zonnebril te dragen.
 • Indien wenselijk kunt u een paracetamol gebruiken om napijn te bestrijden. Dit blijkt zelden echt nodig.
 • De hechtingen worden tijdens een controle 5 tot 7 dagen na de ingreep in de kliniek verwijderd.
 • Na het verwijderen van de hechtingen kunt u voorzichtig make-up gebruiken. Druk of wrijf nog niet te hard over de ogen.
 • Het litteken heeft tijd nodig om tot rust te komen. Stel verse littekens niet bloot aan het zonlicht en draag ter bescherming een zonnebril. Eventueel kunt u gebruik maken van een littekencrème.
 • Na drie maanden kunt u het eindresultaat beoordelen.

Ik ben geholpen aan een ooglid correctie. Wat zijn de mensen daar lief . Was wel zenuwachtig dat ik de ok in ging, maar deniz en laura stelde me echt op me gemak. En ik moet nog terug voor de laatste controle, maar wat ben ik nu al blij met het resultaat.

Astrid Dreesen

> Download onze brochure

Ooglidcorrectie brochure

Risico’s en complicaties van de bovenooglidcorrectie

De ooglidcorrectie is één van meeste uitgevoerde cosmetische behandelingen en het is een relatief veilige ingreep. Toch is het een chirurgische ingreep waar altijd een zeker risico aan is verbonden. De plastisch chirurg licht de risico’s en complicaties tijdens het consult nader toe. Mogelijke bijwerkingen en complicaties zijn onder meer nabloedingen, zwellingen, infecties en blijvend zichtbare littekens. Uw ooglid kan trekkerig aanvoelen, ook kan zich een dof of verdoofd gevoel voordoen. Dit is vaak tijdelijk en de klachten nemen vanzelf af. Het resultaat kan een enkele keer asymmetrisch zijn, waardoor een kleine na-correctie wenselijk is. Ernstige complicaties zoals blijvende slechtziendheid of blindheid zijn uiterst zeldzaam.

Bovenooglidcorrectie ervaringen

Bent u benieuwd naar ervaringen van onze cliënten die een bovenooglidcorrectie hebben ondergaan? Door de ervaringen te lezen krijgt u een goed beeld wat u van de behandeling kunt verwachten.

Ga naar: bovenooglidcorrectie ervaringen

Wat zijn de voordelen van een bovenooglidcorrectie bij Dutch Clinic?

 • Wij voeren jaarlijks meer dan 500 bovenooglidcorrecties uit.
 • Meer dan 15 jaar ervaring met deze behandeling.
 • De modernste apparatuur en de mooiste resultaten.
 • Persoonlijke aandacht en professionele nazorg.
 • De beste prijs kwaliteit verhouding van Nederland.
 • Altijd snel en eenvoudig een vrijblijvend consult in te plannen.

Ooglidcorrectie bij Dutch Clinic

Heeft u door hangende bovenoogleden regelmatig last van hoofdpijn of wordt u zicht beperkt? Dan kan een bovenooglidcorrectie een geschikte oplossing zijn. Bij Dutch Clinic wordt deze ingreep uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg, waarbij gebruik wordt gemaakt van moderne apparatuur.

De ingreep wordt voorafgegaan door een uitgebreid consult. Tijdens dit gesprek wordt uitgebreid ingegaan op uw klachten, wensen en verwachtingen. Uw gezondheidssituatie wordt besproken en de aandacht gaat uit naar eventueel medicijngebruik. De arts bekijkt en beoordeelt uw oogleden en adviseert een behandelmethode. Ook kan een combinatie behandeling voorgesteld worden. Vervolgens wordt een persoonlijk behandelplan samengesteld en krijgt u een overzichtelijke prijsopgave. Meer weten of een afspraak maken voor een gratis consult? Neem contact met ons op via het online contactformulier of bel ons op +31 (0)20 214 2033.

FAQ

✔️ Wat zijn bekende klachten van hangende bovenoogleden?

Vermoeide en norse blik, beperkt gezichtsveld, hoofdpijn en migraine.

✔️ Hoe lang duurt een bovenooglidcorrectie?

De ingreep duurt gemiddeld tussen de 45 tot 60 minuten.

✔️ Wat zijn de kosten van een bovenooglidcorrectie?

Bij Dutch Clinic betaalt u tijdelijk slechts € 599 voor een bovenooglidcorrectie.

✔️ Is het resultaat direct zichtbaar?

Nee, de eerste dagen heeft u opgezwollen, blauwe ogen. Na drie maanden kunt u het eindresultaat beoordelen.

✔️ Wordt een bovenooglidcorrectie vergoed?

Een bovenooglidcorrectie wordt enkel vergoed als deze medisch noodzakelijk is. Neem hierover contact op met u zorgverzekeraar.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

 

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com