Skip to content
Ooglaseren bij Dutch Clinic

Ooglaseren Nieuw-Vennep

Overweegt u ooglaseren in Nieuw-Vennep of omgeving? Refractiechirurgie, voor bril- of lensonafhankelijkheid, heeft de voorbij decennia een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Geavanceerde behandelmethodes zoals IntraLasik Femtosecond en TransPRK no-touch staan zowel voor veilig als efficiënt ooglaseren. Bij Dutch Clinic kunt u terecht voor uiteenlopende ooglaserbehandelingen. De kliniek is gelegen in Hoofddorp, op 7 km van Nieuw-Vennep.

Ooglaserbehandeling in Nieuw-Vennep

Zou het niet fantastisch zijn om zonder bril of contactlenzen scherp te kunnen zien? Het is opvallend dat het merendeel van de mensen wel iemand in zijn of haar vrienden- of kennissenkring kent die een ooglaserbehandeling heeft ondergaan. De meeste mensen zijn uitermate tevreden met de resultaten die bereikt worden. Maar wanneer laat u uw ogen laseren? En wanneer komt u niet voor de behandeling in aanmerking?

Wanneer u wilt weten of ooglaseren in de omgeving van Nieuw-Vennep iets voor u is, dan kunt u eerst een technisch vooronderzoek laten uitvoeren. Krijgt u na dit vooronderzoek groen licht? Dan wordt een afspraak gepland voor een uitgebreid medisch onderzoek. Tijdens dit onderzoek worden uw ogen uitvoerig bekeken en gemeten.

Het komt bij 15 tot 20% van de mensen voor dat na het vooronderzoek blijkt dat behandeling niet mogelijk is. Basisvoorwaarden voor ooglaseren:

  • Leeftijd tussen 18 en 60 jaar.
  • Uw oogsterkte is minimaal één jaar stabiel.
  • U verkeert in goede gezondheid.
  • U bent niet zwanger of net bevallen. Ook geeft u al tenminste 3 maanden geen borstvoeding meer.
  • U heeft geen last van staar.
  • U bent geen diabetes- of reumapatiënt.

Voldoet u niet aan de voorwaarden? Dan is de kans aanwezig dat u niet geschikt bent voor een ooglaserbehandeling. Zelf als u in eerste instantie aan de bovenstaande voorwaarden voldoet, vindt een uitgebreid medisch onderzoek plaats en kan het gebeuren dat u toch niet geschikt bent.

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

Onze ervaren oogartsen en chirurgen werken nauw met jou samen om een behandelplan te ontwikkelen dat perfect aansluit bij jouw specifieke visie en verwachtingen.

Vrijblijvend consult

In een consult bekijken we de geschiktheid van uw ogen.

Ooglaserbehandeling

Maak na het consult een afspraak om uw ogen te laseren.

Specialisten

De ooglaserbehandeling wordt uitgevoerd door een oogarts

Uitgebreide nazorg

Maak gebruikt van minstens 7 gratis nacontroles.

Ooglasertechnieken

Welke ooglasertechniek het beste bij uw ogen past, wordt medebepaald door de onderzoeksresultaten van het technisch en medisch vooronderzoek. Hierbij kijkt een oogarts verder dan alleen de sterkteafwijking. Zo worden ook de oogboldruk, uw hoornvlies, de contrastgevoeligheid, traanproductie en de grootte van uw pupil gemeten. Ruim genomen kan gezegd worden dat een ooglaserbehandeling uit twee stappen bestaat:

  • Het bereiken van de juiste diepte en laag in het hoornvlies. Het is deze laag die gecorrigeerd wordt.
  • Het verwijderen van weefsel om de plus of min afwijking te corrigeren.

Onze ooglaserbehandelingen

Bij Dutch Clinic begrijpen we dat geen twee ogen hetzelfde zijn en dat de behoeften van onze patiënten variëren. Daarom streven we ernaar om altijd de meest geschikte behandelmethode te kiezen op basis van de unieke situatie van elke patiënt. Onze benadering van oogzorg is persoonlijk, afgestemd op jouw specifieke behoeften en doelen.

Intralasik

Een veilige en 100% mesvrije behandeling? De IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling is dat.

Lensimplantatie

Heeft u een oog met een dun hoornvlies of een hoge oogafwijking? Dan is wellicht een lensimplantatie wat voor u.

TransPRK

Heeft u een lage sterkte of droge ogen? Dan is de TransPRK ooglaserbehandelinginteressant voor u.

Ooglaseren in Nieuw-Vennep kosten vergelijken

Als u een ooglaserbehandeling overweegt, wilt u ook weten wat de kosten van de behandeling zijn. Ondanks dat veel mensen aangewezen zijn op het gebruik van een bril of lenzen, worden de kosten niet vanuit de basisverzekering vergoed. Datzelfde is van toepassing voor een ooglaserbehandeling. Het is mogelijk om de ingreep zelf te betalen of om te kiezen voor een aanvullend zorgpakket, waarbij een vergoedingsbedrag is opgenomen.

Verschillende zorgverzekeraars bieden in aanvullende verzekeringen vergoedingen. Om daadwerkelijk voor de vergoeding in aanmerking te komen, kan het voorkomen dat u dient te voldoen aan de voorwaarden die door uw zorgverzekeraar gesteld worden. Dit houdt in dat u voor de vergoeding aangewezen bent op gecontracteerde zorgverleners. U kunt dit nalezen in de polisvoorwaarden.

Ogen laseren in Nieuw Vennep?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

“Na jarenlang afhankelijk te zijn geweest van mijn bril, besloot ik eindelijk de stap te zetten naar een ooglaserbehandeling. De beslissing heeft mijn leven veranderd! Het gevoel van vrijheid is onbetaalbaar. De deskundigheid van het team bij Dutch Clinic was indrukwekkend. Dankzij hen kan ik nu weer genieten van de kleine dingen in het leven zonder me zorgen te maken over mijn bril.”

Twan Vergeer | Intralasik ooglaserbehandeling

Een leven zonder bril

Onze patiënten variëren van jong tot oud en hebben uiteenlopende behoeften en doelen. Of het nu gaat om het herstellen van verloren gezichtsvermogen, het verminderen van vermoeide ogen of het bereiken van een jeugdiger uiterlijk, we hebben met trots geholpen bij het vervullen van deze wensen.

De Dutch Clinic belofte

Bij Dutch Clinic begrijpen wij dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om jouw oogzorg en esthetische behoeften.

Onze kliniek heeft een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten en chirurgen die gezamenlijk over tientallen jaren ervaring beschikken.

Ruim 25+ jaar ervaring

Van ooglaseren tot ooglidcorrecties. Bij Dutch Clinic in Hoofddorp bent u aan het juiste adres.

Vakkundig en ervaren artsen

Wij werken uitsluitend samen met gecertificeerde artsen om het beste resultaat na te streven.

Een gratis consult

Een consult bij Dutch Clinic is gratis op het moment dat u de behandeling ook bij ons laat uitvoeren.

Ooglaseren Nieuw-Vennep FAQ

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over ooglaseren in Nieuw-Vennep. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.
Dutch Clinic biedt zowel de Lasek, TransPRK als IntraLasik Femtosecond techniek aan. De beste techniek wordt bepaald na een uitgebreid onderzoek van uw ogen, waarbij ook rekening wordt gehouden met uw dagelijkse activiteiten en eventueel uw beroep.
Het verschil tussen de technieken zit voornamelijk in de manier waarop de buitenste laag van het hoornvlies wordt verwijderd. Bij IntraLasik Femtosecond wordt een flapje van het hoornvlies losgemaakt en omgeslagen, bij Lasek wordt het laagje met alcohol verwijderd, en bij TransPRK schraapt de laser het laagje weg.
Zowel bijziendheid als verziendheid en een cilinderafwijking (astigmatisme) kunnen worden gecorrigeerd. Bij grote afwijkingen kan een lensimplantatie overwogen worden.
Bij monovisie wordt één oog iets bijziend gelaten om het lezend vermogen te behouden na aanvang van presbyopie of ouderdomsverziendheid. Het andere oog wordt volledig gecorrigeerd voor zicht op afstand. Dit is echter niet geschikt voor iedereen.
Afhankelijk van de toegepaste techniek ziet u direct na de ingreep verbetering van uw gezichtsvermogen. De snelheid van visueel herstel hangt af van uw persoonlijke herstelvermogen. De eerste dagen kan het voelen alsof er zandkorrels in uw ogen zitten.
Veel patiënten gaan de volgende dag weer aan het werk. Sommige activiteiten, zoals autorijden, zwemmen, en intensief sporten, moeten een aantal dagen tot weken beperkt worden.
De ingreep wordt met plaatselijke verdovingen uitgevoerd. Vermijd alcohol en medicijnen die slaperigheid veroorzaken. Contactlensdragers moeten deze in de weken voor de ingreep niet dragen.
U bent ongeveer 2 uur in de kliniek. De tijd in de behandelruimte met de oogarts is zo’n 10 tot 25 minuten, en de eigenlijke laserbehandeling duurt ongeveer één minuut per oog.
Veel patiënten hebben direct na de procedure een verbeterd gezichtsvermogen. Afhankelijk van de lasertechniek kan het zicht de eerste dagen wisselen tussen scherp en wazig.
De meeste verzekeringsmaatschappijen beschouwen refractie chirurgie als een cosmetische behandeling en vergoeden de kosten zelden. Controleer bij uw aanvullende zorgverzekering de mogelijkheden.
Refractie chirurgie wordt beschouwd als een permanente procedure, maar kan niet voorkomen dat leeftijdsgebonden aandoeningen zoals presbyopie of staar ontstaan.
Nee, ooglaserbehandelingen worden uitsluitend bij volwassenen toegepast en de sterkteafwijking moet minimaal een jaar stabiel zijn.