Ooglaseren Nieuw-Vennep

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Overweegt u ooglaseren in Nieuw-Vennep of omgeving? Refractiechirurgie, voor bril- of lensonafhankelijkheid, heeft de voorbij decennia een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Geavanceerde behandelmethodes zoals IntraLasik Femtosecond en TransPRK no-touch staan zowel voor veilig als efficiënt ooglaseren. Bij Dutch Clinic kunt u terecht voor uiteenlopende ooglaserbehandelingen. De kliniek is gelegen in Hoofddorp, op 7 km van Nieuw-Vennep.

Ooglaseren Nieuw-Vennep.

Ooglaseren Nieuw-Vennep.

Wanneer ooglaseren in Nieuw-Vennep of omgeving?

Zou het niet fantastisch zijn om zonder bril of contactlenzen scherp te kunnen zien? Het is opvallend dat het merendeel van de mensen wel iemand in zijn of haar vrienden- of kennissenkring kent die een ooglaserbehandeling heeft ondergaan. De meeste mensen zijn uitermate tevreden met de resultaten die bereikt worden. Maar wanneer laat u uw ogen laseren? En wanneer komt u niet voor de behandeling in aanmerking? Wanneer u wilt weten of ooglaseren in de omgeving van Nieuw-Vennep iets voor u is, dan kunt u eerst een technisch vooronderzoek laten uitvoeren. Krijgt u na dit vooronderzoek groen licht? Dan wordt een afspraak gepland voor een uitgebreid medisch onderzoek. Tijdens dit onderzoek worden uw ogen uitvoerig bekeken en gemeten. Het komt bij 15 tot 20% van de mensen voor dat na het vooronderzoek blijkt dat behandeling niet mogelijk is. Basisvoorwaarden voor ooglaseren:

  • Leeftijd tussen 18 en 60 jaar.
  • Uw oogsterkte is minimaal één jaar stabiel.
  • U verkeert in goede gezondheid.
  • U bent niet zwanger of net bevallen. Ook geeft u al tenminste 3 maanden geen borstvoeding meer.
  • U heeft geen last van staar.
  • U bent geen diabetes- of reumapatiënt.

Voldoet u niet aan de voorwaarden? Dan is de kans aanwezig dat u niet geschikt bent voor een ooglaserbehandeling. Zelf als u in eerste instantie aan de bovenstaande voorwaarden voldoet, vindt een uitgebreid medisch onderzoek plaats en kan het gebeuren dat u toch niet geschikt bent.

Ooglasertechnieken

Welke ooglasertechniek het beste bij uw ogen past, wordt medebepaald door de onderzoeksresultaten van het technisch en medisch vooronderzoek. Hierbij kijkt een oogarts verder dan alleen de sterkteafwijking. Zo worden ook de oogboldruk, uw hoornvlies, de contrastgevoeligheid, traanproductie en de grootte van uw pupil gemeten. Ruim genomen kan gezegd worden dat een ooglaserbehandeling uit twee stappen bestaat:

  • Het bereiken van de juiste diepte en laag in het hoornvlies. Het is deze laag die gecorrigeerd wordt.
  • Het verwijderen van weefsel om de plus of min afwijking te corrigeren.

Bestaande ooglasertechnieken zijn uitermate geavanceerd en kunnen tegenwoordig in 3 generaties onderverdeeld worden. Lasek, IntraLasik Femtosecond, TransPRK no-touch en ReLEx SMILE. De eerste generatie ooglaserapparatuur, Lasek, staat bekend om de goede resultaten. Het is een relatief veilige toepassingsvorm waarbij het bovenste laagje van uw hoornvlies met alcohol wordt verwijderd. Daarna corrigeert de laser de sterkte. Na de ingreep duurt het een aantal dagen tot weken voordat het zicht zich herstelt. U kunt bovendien enige tijd last houden van geïrriteerde ogen. De tweede generatie ooglaseren werd met de IntraLasik methode geïntroduceerd. In plaats van het hoornvlies met alcohol los te weken, wordt er een flapje in het hoornvlies gemaakt. Het flapje wordt omgeslagen, waarna correctie met de laser plaatsvindt. Na de ingreep wordt het flapje teruggeplaatst. Het herstel na de ooglaserbehandeling verloopt vlot en u ervaart nauwelijks ongemak. Deze techniek wordt tot op de dag van vandaag wereldwijd het meest toegepast. Tot de nieuwste, derde generatie ooglasermogelijkheden behoort de ReLEx SMILE techniek. Deze techniek wordt op beperkte schaal toegepast. De techniek maakt het mogelijk om zonder flapje of alcohol oplossing uw zicht te corrigeren. Herstel is zeer snel en alleen in de uren na de ooglaserbehandeling worden kleine ongemakken ervaren.

Ooglaseren in Nieuw-Vennep kosten vergelijken

Als u een ooglaserbehandeling overweegt, wilt u ook weten wat de kosten van de behandeling zijn. Ondanks dat veel mensen aangewezen zijn op het gebruik van een bril of lenzen, worden de kosten niet vanuit de basisverzekering vergoed. Datzelfde is van toepassing voor een ooglaserbehandeling. Het is mogelijk om de ingreep zelf te betalen of om te kiezen voor een aanvullend zorgpakket, waarbij een vergoedingsbedrag is opgenomen. Verschillende zorgverzekeraars bieden in aanvullende verzekeringen vergoedingen. Om daadwerkelijk voor de vergoeding in aanmerking te komen, kan het voorkomen dat u dient te voldoen aan de voorwaarden die door uw zorgverzekeraar gesteld worden. Dit houdt in dat u voor de vergoeding aangewezen bent op gecontracteerde zorgverleners. U kunt dit nalezen in de polisvoorwaarden.

Scherp zien zonder bril of lenzen?

Wilt u meer weten over de verschillende ooglaserbehandelingen? Maak dan een vrijblijvende afspraak bij Dutch Clinic in Hoofddorp. Na het invullen van het contactformulier, krijgt u binnen 1 (werk)dag een reactie. Telefonisch een afspraak maken? Bel met +31 (0)20 214 2033.

Ooglaseren Nieuw-Vennep FAQ

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over ooglaseren in Nieuw-Vennep. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Dutch Clinic biedt zowel de Lasek, TransPRK als IntraLasik Femtosecond techniek aan. Elke techniek heeft eigen selectiecriteria en mogelijke complicaties. Om de beste techniek te kunnen bepalen, worden uw ogen uitgevoerd onderzocht. Daarnaast wordt de ingreep ook afgestemd op uw dagelijkse activiteiten en eventueel uw beroep.

Het verschil zit hoofdzakelijk in de manier waarop de buitenste laag van het hoornvlies wordt verwijderd. Het uiteindelijke corrigeren verloopt nagenoeg op identieke wijze. Bij de IntraLasik Femtosecond behandeling wordt een flapje van het hoornvlies losgemaakt en omgeslagen. Na afloop van de correctie wordt het flapje teruggeplaatst en heeft u vrijwel direct scherp zicht. Het herstel verloopt vlot. Bij de Lasek techniek wordt het laagje met behulp van alcohol verwijderd en bij de TransPRK techniek schraapt de laser het laagje als het ware weg.

Zowel bijziendheid als verziendheid kunnen gecorrigeerd worden. Ook een cilinderafwijking, astigmatisme, wordt gecorrigeerd. Bij grote afwijkingen kan ook een lensimplantatie overwogen worden.

Tijdens de ooglaserbehandeling kan één oog opzettelijk iets bijziend worden gelaten. Dit wordt monovisie genoemd en het stelt u in staat om het lezend vermogen te behouden na aanvang van presbyopie of ouderdomsverziendheid. Het andere oog wordt volledig gecorrigeerd voor zicht op afstand. Monovisie is handig voor dichtbij taken zoals lezen, het kijken op een horloge. Monovisie is wel iets waar u aan moet kunnen wennen. Het is bovendien niet geschikt voor mensen die regelmatig tennissen of golven. Ook wanneer u regelmatig ’s nachts en/of in het donker rijdt is monovisie mogelijk niet geschikt.

Afhankelijk van de toegepaste techniek ziet u direct na de ingreep verbetering van u gezichtsvermogen. De snelheid van het visuele herstel hangt af van uw persoonlijke herstelvermogen. De meeste mensen zien de volgende dag al vrij goed, maar bij grotere sterkteafwijkingen kan het herstel en de stabilisering van het zicht wat langer duren. De eerste dagen kan het gebeuren dat het voelt alsof er zandkorrels in uw ogen zitten. Dit neemt vanzelf af.

Veel patiënten gaan de volgende dag weer aan het werk, anderen een paar dagen later. Een aantal activiteiten moeten een aantal dagen tot weken beperkt worden. Wanneer uw zicht stabiel is en u bent zeker van uzelf dan kunt u de volgende dag weer autorijden. Het is belangrijk om de eerste week niet in de ogen te wrijven en/of oogmake-up te gebruiken. Bescherm uw ogen de eerste dagen met een zonnebril, dit zowel binnen als buiten. De eerste vier weken kunt u niet zwemmen en/of intensief sporten.

De ingreep wordt met plaatselijke verdovingen uitgevoerd, u kunt ’s ochtends gewoon ontbijten. Vermijd het gebruik van alcohol en/of medicijnen die slaperigheid veroorzaakt. Gebruikers van contactlenzen dragen deze in de weken voor de ingreep niet. Contactlenzen veranderen de vorm van het hoornvlies en voor een laserbehandeling is het belangrijk dat het hoornvlies de natuurlijke kromming heeft. In overleg met de oogarts wordt bepaald vanaf wanneer u de lenzen niet meer draagt.

U bent ongeveer 2 uur in de kliniek. De tijd dat u in de behandelruimte bent met de oogarts is zo’n 10 tot 25 minuten. De eigenlijke laserbehandeling duurt ongeveer één minuut per oog. Lensimplantaties nemen iets meer tijd in beslag.

Veel patiënten hebben direct na de procedure een verbeterd gezichtsvermogen. De meeste mensen zijn daags na de ooglaserbehandeling functioneel en hervatten de normale bezigheden en werkzaamheden vlot. Afhankelijk van de lasertechniek wisselt het zicht zich de eerste dagen af tussen scherp en wazig. Ook is het normaal om de eerste weken lichtkransen te zien als het donker is.

De meeste verzekeringsmaatschappijen beschouwen refractie chirurgie als een cosmetische behandeling en vergoeden de kosten zelden. Heeft u een aanvullende zorgverzekering dan is het altijd de moeite waard om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar en te vragen naar de mogelijkheden.

Refractie chirurgie wordt beschouwd als een permanente procedure. Een ooglaserbehandeling kan echter niet voorkomen dat leeftijdsgebonden ‘aandoeningen’ zoals presbyopie of staar ontstaan. Zo kunt u later alsnog een leesbril nodig hebben en/of een staaroperatie moeten ondergaan.

Nee. Ooglaserbehandelingen worden uitsluitend bij volwassenen toegepast en de scherpte afwijking dient minimaal een jaar stabiel te zijn.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com