Ooglaseren Nieuw-Vennep

Overweegt u ooglaseren in Nieuw-Vennep of omgeving? Refractiechirurgie, voor bril- of lensonafhankelijkheid, heeft de voorbij decennia een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Geavanceerde behandelmethodes zoals IntraLasik Femtosecond en TransPRK no-touch staan zowel voor veilig als efficiënt ooglaseren. Bij Dutch Clinic kunt u terecht voor uiteenlopende ooglaserbehandelingen. De kliniek is gelegen in Hoofddorp, op 7 km van Nieuw-Vennep.

Ooglaseren Nieuw-Vennep.

Ooglaseren Nieuw-Vennep.

Wanneer ooglaseren in Nieuw-Vennep of omgeving?

Zou het niet fantastisch zijn om zonder bril of contactlenzen scherp te kunnen zien? Het is opvallend dat het merendeel van de mensen wel iemand in zijn of haar vrienden- of kennissenkring kent die een ooglaserbehandeling heeft ondergaan. De meeste mensen zijn uitermate tevreden met de resultaten die bereikt worden. Maar wanneer laat u uw ogen laseren? En wanneer komt u niet voor de behandeling in aanmerking? Wanneer u wilt weten of ooglaseren in de omgeving van Nieuw-Vennep iets voor u is, dan kunt u eerst een technisch vooronderzoek laten uitvoeren. Krijgt u na dit vooronderzoek groen licht? Dan wordt een afspraak gepland voor een uitgebreid medisch onderzoek. Tijdens dit onderzoek worden uw ogen uitvoerig bekeken en gemeten. Het komt bij 15 tot 20% van de mensen voor dat na het vooronderzoek blijkt dat behandeling niet mogelijk is. Basisvoorwaarden voor ooglaseren:

  • Leeftijd tussen 18 en 60 jaar.
  • Uw oogsterkte is minimaal één jaar stabiel.
  • U verkeert in goede gezondheid.
  • U bent niet zwanger of net bevallen. Ook geeft u al tenminste 3 maanden geen borstvoeding meer.
  • U heeft geen last van staar.
  • U bent geen diabetes- of reumapatiënt.

Voldoet u niet aan de voorwaarden? Dan is de kans aanwezig dat u niet geschikt bent voor een ooglaserbehandeling. Zelf als u in eerste instantie aan de bovenstaande voorwaarden voldoet, vindt een uitgebreid medisch onderzoek plaats en kan het gebeuren dat u toch niet geschikt bent.

Ooglasertechnieken

Welke ooglasertechniek het beste bij uw ogen past, wordt medebepaald door de onderzoeksresultaten van het technisch en medisch vooronderzoek. Hierbij kijkt een oogarts verder dan alleen de sterkteafwijking. Zo worden ook de oogboldruk, uw hoornvlies, de contrastgevoeligheid, traanproductie en de grootte van uw pupil gemeten. Ruim genomen kan gezegd worden dat een ooglaserbehandeling uit twee stappen bestaat:

  • Het bereiken van de juiste diepte en laag in het hoornvlies. Het is deze laag die gecorrigeerd wordt.
  • Het verwijderen van weefsel om de plus of min afwijking te corrigeren.

Bestaande ooglasertechnieken zijn uitermate geavanceerd en kunnen tegenwoordig in 3 generaties onderverdeeld worden. Lasek, IntraLasik Femtosecond, TransPRK no-touch en ReLEx SMILE. De eerste generatie ooglaserapparatuur, Lasek, staat bekend om de goede resultaten. Het is een relatief veilige toepassingsvorm waarbij het bovenste laagje van uw hoornvlies met alcohol wordt verwijderd. Daarna corrigeert de laser de sterkte. Na de ingreep duurt het een aantal dagen tot weken voordat het zicht zich herstelt. U kunt bovendien enige tijd last houden van geïrriteerde ogen. De tweede generatie ooglaseren werd met de IntraLasik methode geïntroduceerd. In plaats van het hoornvlies met alcohol los te weken, wordt er een flapje in het hoornvlies gemaakt. Het flapje wordt omgeslagen, waarna correctie met de laser plaatsvindt. Na de ingreep wordt het flapje teruggeplaatst. Het herstel na de ooglaserbehandeling verloopt vlot en u ervaart nauwelijks ongemak. Deze techniek wordt tot op de dag van vandaag wereldwijd het meest toegepast. Tot de nieuwste, derde generatie ooglasermogelijkheden behoort de ReLEx SMILE techniek. Deze techniek wordt op beperkte schaal toegepast. De techniek maakt het mogelijk om zonder flapje of alcohol oplossing uw zicht te corrigeren. Herstel is zeer snel en alleen in de uren na de ooglaserbehandeling worden kleine ongemakken ervaren.

Ooglaseren in Nieuw-Vennep kosten vergelijken

Als u een ooglaserbehandeling overweegt, wilt u ook weten wat de kosten van de behandeling zijn. Ondanks dat veel mensen aangewezen zijn op het gebruik van een bril of lenzen, worden de kosten niet vanuit de basisverzekering vergoed. Datzelfde is van toepassing voor een ooglaserbehandeling. Het is mogelijk om de ingreep zelf te betalen of om te kiezen voor een aanvullend zorgpakket, waarbij een vergoedingsbedrag is opgenomen. Verschillende zorgverzekeraars bieden in aanvullende verzekeringen vergoedingen. Om daadwerkelijk voor de vergoeding in aanmerking te komen, kan het voorkomen dat u dient te voldoen aan de voorwaarden die door uw zorgverzekeraar gesteld worden. Dit houdt in dat u voor de vergoeding aangewezen bent op gecontracteerde zorgverleners. U kunt dit nalezen in de polisvoorwaarden.

Scherp zien zonder bril of lenzen?

Wilt u meer weten over de verschillende ooglaserbehandelingen? Maak dan een vrijblijvende afspraak bij Dutch Clinic in Hoofddorp. Na het invullen van het contactformulier, krijgt u binnen 1 (werk)dag een reactie. Telefonisch een afspraak maken? Bel met +31 (0)20 214 2033.