Skip to content
Oogkliniek voor oogafwijkingen

Oogzorg met passie, scherpe resultaten.

Met gespecialiseerde oogartsen en alle hightech apparatuur in huis bieden wij kwalitatieve ooglaserbehandelingen aan. Het oog is een bijzonder geavanceerd lichaamsdeel dat optimaal werkt als het net zo effectief en elegant kan bewegen als dat oorspronkelijk bedoeld is.

De juiste behandeling voor uw oogafwijking

Met verschillende ooglaserbehandelingen verhelpen wij de volgende oogafwijkingen:

Bijziendheid (Myopie)

Bijziendheid, ook bekend als myopie, is een veelvoorkomende oogafwijking waarbij je dichtbij objecten scherp kunt zien, maar moeite hebt met het scherpstellen van objecten in de verte. Ontdek hoe bijziendheid wordt gediagnosticeerd en behandeld om je zicht te verbeteren.

Verziendheid (Hypermetropie)

Verziendheid, ook wel hypermetropie genoemd, is een oogafwijking waarbij je moeite hebt met het scherpstellen van nabije objecten, terwijl je veraf goed kunt zien. Leer meer over de oorzaken en behandelingsmogelijkheden voor deze veelvoorkomende aandoening.

Cilinderafwijking (Astigmatisme)

Astigmatisme is een oogafwijking die invloed heeft op de manier waarop licht in het oog wordt gefocust, wat resulteert in vervormd zicht. Ontdek hoe astigmatisme wordt gediagnosticeerd en hoe het kan worden gecorrigeerd om helder en scherp zicht te herstellen.

Ouderdomsverziendheid (Presbyopie)

Ouderdomsverziendheid, ook wel presbyopie genoemd, is een normale verandering in het oog die meestal optreedt naarmate je ouder wordt. Deze aandoening beïnvloedt je vermogen om op korte afstand scherp te zien. Leer hoe presbyopie kan worden gemanaged om je levenskwaliteit te behouden.

Heeft u een andere oogafwijking?

Heeft u een andere aandoening aan uw ogen? De kans is groot dat wij u kunnen helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Medisch onderzoek bij oogafwijkingen

Niet elk oog en elke oogafwijking kan met ooglaseren behandeld worden. Daarom houden wij altijd een technisch en medisch vooronderzoek. Het onderzoek krijgt u tijdens een gratis consult dat u vrijblijvend kunt boeken in onze oogkliniek in Hoofddorp.

Blijkt dan dat u voldoet aan de minimale eisen voor ooglaseren dan beoordeelt een van onze oogartsen in het medische onderzoek of uw oog of uw ogen daadwerkelijk geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling en welke behandeling dan het beste is. 

40.000 behandelingen

20 jaar ervaring op oogheelkunde

Nationale en internationale artsen

Keurmerken

Onze ooglaserbehandelingen

Bij Dutch Clinic begrijpen we dat geen twee ogen hetzelfde zijn en dat de behoeften van onze patiënten variëren. Daarom streven we ernaar om altijd de meest geschikte behandelmethode te kiezen op basis van de unieke situatie van elke patiënt. Onze benadering van oogzorg is persoonlijk, afgestemd op jouw specifieke behoeften en doelen.

Intralasik

Een veilige en 100% mesvrije behandeling? De IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling is dat.

Lensimplantatie

Heeft u een oog met een dun hoornvlies of een hoge oogafwijking? Dan is wellicht een lensimplantatie wat voor u.

TransPRK

Heeft u een lage sterkte of droge ogen? Dan is de TransPRK ooglaserbehandelinginteressant voor u.

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

Onze ervaren oogartsen en chirurgen werken nauw met jou samen om een behandelplan te ontwikkelen dat perfect aansluit bij jouw specifieke visie en verwachtingen.

Vrijblijvend consult

In een consult bekijken we de geschiktheid van uw ogen.

Ooglaserbehandeling

Maak na het consult een afspraak om uw ogen te laseren.

Specialisten

De ooglaserbehandeling wordt uitgevoerd door een oogarts.

Uitgebreide nazorg

Maak gebruikt van minstens 7 gratis nacontroles.

Veiligheid en kwaliteit

In onze oogkliniek staan veiligheid en kwaliteit vanzelfsprekend centraal. Met nationaal en internationaal gerenommeerde oogartsen, uiterst moderne ooglaserapparatuur en een betrokken team dat steeds voor u klaarstaat kunnen we dat ook altijd bieden. En naar volle tevredenheid van onze klanten die hier hun ogen lieten laseren.

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

“Eerst had ik een teleurstelling dat de IntraLasik geen oplossing was voor mijn oogafwijking voor veraf. Na een gesprek tijdens het vooronderzoek ben ik volledig meegenomen in de TransPRK behandeling en dit leek mij het beste alternatief. Ik heb geen moment spijt gehad en het is zo heerlijk om wakker te worden en direct te kunnen zien. Daarnaast is de prijs ook prima in vergelijking met andere klinieken.”

Fleur Vergeer | TransPRK ooglaserbehandeling

Een leven zonder bril

Onze patiënten variëren van jong tot oud en hebben uiteenlopende behoeften en doelen. Of het nu gaat om het herstellen van verloren gezichtsvermogen, het verminderen van vermoeide ogen of het bereiken van een jeugdiger uiterlijk, we hebben met trots geholpen bij het vervullen van deze wensen.

Ontmoet onze specialisten

Achter elke succesvolle behandeling bij Dutch Clinic staat een team van toegewijde en ervaren medische professionals. We stellen met trots onze getalenteerde artsen aan je voor, de drijvende krachten achter onze expertise en uitstekende patiëntenzorg.

Guilio Bamonte

VR Chirurg

Deniz Akdoğan

Cosmetisch arts KNMG

Mitzy Vastenhoudt

Receptioniste

Kim Stootman

Hoofd verpleegkundige, OK assistent & consulent

De Dutch Clinic belofte

Bij Dutch Clinic begrijpen wij dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om jouw oogzorg en esthetische behoeften.

Onze kliniek heeft een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten en chirurgen die gezamenlijk over tientallen jaren ervaring beschikken.

Ruim 25+ jaar ervaring

Van ooglaseren tot ooglidcorrecties. Bij Dutch Clinic in Hoofddorp bent u aan het juiste adres.

Vakkundig en ervaren artsen

Wij werken uitsluitend samen met gecertificeerde artsen om het beste resultaat na te streven.

Een gratis consult

Een consult bij Dutch Clinic is gratis op het moment dat u de behandeling ook bij ons laat uitvoeren.

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Ooglaseren veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over ooglaseren. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.
Wereldwijd zijn er miljoenen mensen die te maken hebben met een oogafwijking. Oogafwijkingen worden gekenmerkt door een gedeeltelijke beperking van het gezichtsvermogen. Wazig zien, moeilijk kunnen lezen, verziendheid of bijziendheid zijn allemaal problemen die behoren tot de meest voorkomende oogafwijkingen.
Bijziendheid, ook wel myopie genoemd, is een veel voorkomende oogafwijking die goed gecorrigeerd kan worden. Als u bijziend bent, ziet u de dingen die zich dichtbij bevinden scherp, maar zaken die zich verder weg bevinden ziet u wazig of onscherp.
Bijziendheid wordt veroorzaakt doordat uw oog te lang is. Het licht valt dan verkeerd voor uw netvlies, waardoor alles op een grotere afstand er wazig uitziet. Bijziendheid kan zich op iedere leeftijd voordoen. Vaak begint het al in de kindertijd of puberteit. De kans om bijziend te worden, wordt vergroot door het regelmatig gebruik van dichtbij lezen, schrijven of het langdurig kijken op een telefoon, tablet of computerscherm.
Mensen die bijziend zijn, zien voorwerpen die zich wat verder weg bevinden wazig of onscherp. Dit is met name een belemmering tijdens het sporten of autorijden. Ook het herkennen van mensen of voorwerpen op een zekere afstand is beperkt. Bijziendheid kan hoofdpijn, zere ogen en vermoeidheid tot gevolg hebben.
Bijziendheid in de kindertijd wordt gecorrigeerd met een aangemeten bril. Meerderjarigen en volwassenen kunnen van een bril overstappen op het gebruik van contactlenzen. Mensen die niet langer afhankelijk willen zijn van bril of contactlenzen en bij wie de brilsterkte stabiel is, kunnen ook een ooglaserbehandeling of lensimplantatie overwegen.
Verziendheid, hyperopie, is net zoals bijziendheid een veel voorkomende oogafwijking die over het algemeen goed behandelbaar is. Mensen die verziend zijn, kunnen personen en voorwerpen in de verte scherp zien. Alles wat zich dichtbij bevindt is wazig en/of onscherp.
Verziendheid ontstaat als de afstand tussen de voor- en achterkant van uw oog te klein is of in geval van een te plat hoornvlies. Het licht valt dan achter het netvlies, wat een wazig zicht tot gevolg heeft. Verziendheid kan vanaf de geboorte aanwezig zijn, vaak herstelt het zichtvermogen vanzelf. Regelmatige controles bij een oogarts zorgen ervoor dat eventuele andere oogafwijkingen tijdig ontdekt worden. Ook op middelbare leeftijd komt verziendheid voor.
Verziendheid is een belemmering om dichtbij scherp te zien en is van invloed op onder meer lezen en schrijven. Door het voortdurend focussen van de ogen kunnen klachten als hoofdpijn, pijnlijke ogen en vermoeidheid ontstaan.
De meest logische oplossing bij verziendheid is een optische correctie. U kunt overwegen een bril of contactlenzen aan te laten meten. Ook een ooglaserbehandeling biedt vaak een blijvende oplossing bij verziendheid.
Presbyopie, ouderdomsverziendheid, is niet hetzelfde als verziendheid. Het grootste verschil is uw leeftijd. Vanaf ongeveer 40 jaar neemt de elasticiteit van de lens af, waardoor u moeite kunt krijgen met lezen en dichtbij zien. Dit is vaak een gevolg van presbyopie en niet van verziendheid. De oogafwijking kan door een oogarts of opticien worden vastgesteld.
Presbyopie kan met een bril prima verholpen worden. Ooglaserbehandelingen bieden bij alleen ouderdomsverziendheid geen oplossing. Heeft u naast de presbyopie een andere oogafwijking? Dan is een ooglaserbehandeling soms mogelijk.
Nee, helaas niet. Ouderdomsverziendheid is een van de natuurlijke gevolgen van het ouder worden.
Astigmatisme, of een cilinderafwijking, ontstaat als gevolg van een krommingsfout in het hoornvlies. De kromming heeft een wazig of vervormd beeld tot gevolg. Astigmatisme kan aan één of beide ogen voorkomen.
De oorzaak voor de onregelmatige vorm van het hoornvlies is niet helemaal duidelijk. Een enkele keer blijkt astigmatisme erfelijk bepaald, terwijl ook de druk van uw oogleden op het hoornvlies van invloed is op de cilinderafwijking. Het overmatig belasten van de ogen, door langdurig intensief op korte afstand te werken en focussen is eveneens van invloed.
Cilinderafwijkingen doen zich vaak voor in combinatie met een plus of min afwijking en kunnen meestal goed gecorrigeerd worden. Mensen die last hebben van astigmatisme zijn in de loop der tijd gewend geraakt aan het afwijkende beeld. Na correctie moeten de ogen en de hersenen wennen aan het nieuwe beeld.
Het zicht is vervormd of wazig. Naarmate de cilinderafwijking toeneemt, worden klachten als pijnlijke ogen, hoofdpijn en vermoeidheid vaak gezien. Met het verstrijken van de tijd kan een cilinderafwijking toenemen.
Oogafwijkingen als gevolg van langdurig computergebruik ontstaan door de manier waarop u naar een beeldscherm kijkt. Uw ogen spannen zich gedurende langere tijd overmatig in en wisselen regelmatig van afstand, van boven naar beneden en van links naar rechts. U kunt moeite krijgen met scherp zien in de verte. Daarnaast kunt u sneller last hebben van concentratieverlies en vermoeide ogen. U moet uw ogen vaker scherpstellen om de informatie op te nemen.
Mensen die naar een beeldscherm kijken, knipperen minder vaak met de ogen. Het gevolg hiervan is geïrriteerde ogen die branderig aanvoelen. Uw ogen kunnen ook droger en roder worden dan gebruikelijk. Om klachten te voorkomen, is het belangrijk om een beeldscherm aan te zetten in een goed verlichte ruimte, waarbij schitteringen en reflecties worden vermeden. Eventueel kan de aanschaf van een computerbril worden overwogen. U kijkt dan comfortabeler en de kans op oogirritaties wordt beperkt.
In principe is bij een tijdige ontdekking en vaststelling van een oogafwijking behandeling mogelijk. In samenspraak met een oogarts of opticien kan een behandelplan worden samengesteld.