Skip to content
Werkwijze bij Dutch Clinic

Controle voor het ooglaseren

Een ooglaserbehandeling doen we natuurlijk niet zomaar. Voordat we een behandeling kunnen adviseren, zullen we altijd eerst de conditie van uw ogen controleren en de geschiktheid daarvan voor het ooglaseren bepalen. Dat doen we tijdens een medisch vooronderzoek.

Een medisch voor onderzoek

Het medische vooronderzoek wordt in onze oogkliniek altijd uitgevoerd door een oogarts. Het is een uitgebreid onderzoek van ongeveer 1,5 uur. Om uw ogen goed te kunnen onderzoeken worden er pupilverwijdende druppels toegediend. De werking hiervan is langer dan het onderzoek duurt. Wij raden u daarom sterk af om na het onderzoek zelf naar huis te rijden. En het dragen van een zonnebril direct na het onderzoek is absoluut aan te bevelen.

Ooglaseren, een medische ingreep

Een ooglaserbehandeling richt zich weliswaar op uw ogen, het is toch een medische ingreep. De oogarts zal daarom tijdens dit vooronderzoek ook naar uw algehele gezondheid informeren. Zo kan ooglaseren niet plaatsvinden als u bijvoorbeeld reumatoïde artritis heeft, bepaalde vormen van suikerziekte of psoriasis.

40.000 behandelingen

20 jaar ervaring op oogheelkunde

Nationale en internationale artsen

Keurmerken

Eerst een technisch vooronderzoek

Een medisch vooronderzoek geeft u absolute zekerheid of een ooglaserbehandeling voor uw ogen mogelijk is. Dit uitgebreide onderzoek vindt plaats ná een technisch vooronderzoek. Als uit dat eerste onderzoek blijkt dat u waarschijnlijk geschikt bent voor ooglaseren, dan wordt de afspraak gemaakt voor het medische vooronderzoek.

Geen lenzen dragen

U kunt een medisch vooronderzoek ondergaan als u uw zachte lenzen 2 weken of uw harde lenzen 4 weken niet heeft gedragen.

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

“Na jarenlang afhankelijk te zijn geweest van mijn bril, besloot ik eindelijk de stap te zetten naar een ooglaserbehandeling. De beslissing heeft mijn leven veranderd! Het gevoel van vrijheid is onbetaalbaar. De deskundigheid van het team bij Dutch Clinic was indrukwekkend. Dankzij hen kan ik nu weer genieten van de kleine dingen in het leven zonder me zorgen te maken over mijn bril.”

Peter Dwarsdijk | Lasek ooglaserbehandeling

Een leven zonder bril

Onze patiënten variëren van jong tot oud en hebben uiteenlopende behoeften en doelen. Of het nu gaat om het herstellen van verloren gezichtsvermogen, het verminderen van vermoeide ogen of het bereiken van een jeugdiger uiterlijk, we hebben met trots geholpen bij het vervullen van deze wensen.

Wat een ooglaserbehandeling voor u kan doen

Wist u dat een ooglaserbehandeling niet alleen voor het verbeteren van uw zicht is? Een ooglaserbehandeling bij Dutch Clinic kan voor veel problematiek de oplossing zijn:

Bijziendheid of verziend

Een ooglaserbehandeling kan helpen om uw zicht te corrigeren, waardoor patiënten in de verte scherp kunnen zien zonder bril of contactlenzen.

Staar

Bij sommige gevallen van cataract kan laserchirurgie worden gebruikt om de vertroebelde ooglens te verwijderen en te vervangen door een heldere intraoculaire lens.

Hoornvliesaandoeningen

Ook kunnen ooglaserbehandelingen worden gebruikt om de meeste hoornvliesaandoeningen corrigeren. Het hoornvlies speelt een essentiële rol bij het breken van lichtstralen.

Astigmatisme

Ooglaserbehandelingen kunnen astigmatisme corrigeren, waardoor de onregelmatige kromming van het hoornvlies wordt aangepakt voor helderder zicht.

Presbyopie

Voor patiënten met presbyopie, een veelvoorkomende ouderdomsgerelateerde aandoening, kan ooglaserchirurgie helpen om zowel dichtbij als veraf te kunnen zien zonder bifocale brillen.

Heeft u een andere aandoening?

Heeft u een andere aandoening aan uw ogen? De kans is groot dat wij u kunnen helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Ontmoet onze specialisten

Achter elke succesvolle behandeling bij Dutch Clinic staat een team van toegewijde en ervaren medische professionals. We stellen met trots onze getalenteerde artsen aan je voor, de drijvende krachten achter onze expertise en uitstekende patiëntenzorg.

Guilio Bamonte

VR Chirurg

Deniz Akdoğan

Cosmetisch arts KNMG

Mitzy Vastenhout

Receptioniste

Kim Stootman

Hoofd verpleegkundige, OK assistent & consulent

De Dutch Clinic belofte

Bij Dutch Clinic begrijpen wij dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om jouw oogzorg en esthetische behoeften.

Onze kliniek heeft een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten en chirurgen die gezamenlijk over tientallen jaren ervaring beschikken.

Ruim 25+ jaar ervaring

Van ooglaseren tot haartransplantatie. Bij Dutch Clinic in Hoofddorp bent u aan het juiste adres.

Vakkundig en ervaren artsen

Van ooglaseren tot haartransplantatie. Bij Dutch Clinic in Hoofddorp bent u aan het juiste adres.

Altijd een gratis consult

Een consult bij Dutch Clinic is gratis op het moment dat u de behandeling ook bij ons laat uitvoeren.

Leesbrilcorrectie veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over een leesbrilcorrectie. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.
a. Om te kunnen beoordelen of uw ogen geschikt zijn voor een laserbehandeling, vindt zowel een technisch als medisch vooronderzoek plaats. Een ooglaserbehandeling wordt niet toegepast zonder dat een uitgebreid vooronderzoek heeft plaatsgevonden.
Tijdens het vooronderzoek wordt uw gezichtsvermogen opgemeten. Daarnaast wordt gekeken naar de oogboldruk, contrastgevoeligheid, refractie afwijking en uw traanproductie. De oogarts bestudeert tevens het voor- en achter segment van uw oog.
Uw oogsterkte, of brekingsafwijking, wordt met behulp van een zogenaamde refractie- of oogmeting bepaald. Een zicht van 1 of 100% is de normaalwaarde. Vaak wordt deze meting gedaan met uw bril op of uw contactlenzen in. De meting wordt uitgevoerd met een auto-refractor, die de sterkte van uw ogen nauwkeurig opmeet. Met behulp van dit apparaat is het bovendien mogelijk om te onderzoeken of uw actuele oogsterkte afwijkt van uw bril of lenzen.
De oogdruk wordt gemeten met behulp van een tonometer en weergegeven in mm Hg. Een verhoging van de oogdruk kan onder meer wijzen op glaucoom.
De hoornvliesdikte wordt opgemeten tijdens een zogenaamd pachymetrie onderzoek. Met geavanceerde apparatuur is het mogelijk om de dikte van uw hoornvlies vast te stellen. Een gemiddeld hoornvlies kent een dikte van 0.55 mm. Van de meting zelf voelt u niets.
Het doel van een gezichtsveldonderzoek is het in kaart brengen van uw volledige blikveld. Hiermee kunnen eventueel aandoeningen als glaucoom en/of neurologische klachten uitgesloten of bevestigd worden.
De traanproductie wordt door middel van de Schirmer test gemeten. Hiervoor brengt de oogarts kleine papieren strookjes aan in uw onderste ooglid, waarmee de traanhoeveelheid wordt gemeten. U sluit uw ogen gedurende een aantal minuten, waarna de uitslag van de strookjes kan worden afgelezen.
Bij Dutch Clinic bedragen de kosten voor het medisch vooronderzoek € 95. Blijkt uit het onderzoek dat u helaas geen geschikte ooglaser kandidaat bent, dan worden de kosten geretourneerd. Bent u wel geschikt voor een ooglaserbehandeling, dan worden de kosten in mindering gebracht op het bedrag van de ooglaserbehandeling.
Vanaf het 40e levensjaar krijgt u te maken met veroudering van de ooglens. Dit staat volledig los van het feit of uw ogen zijn gelaserd of niet. Zo kan het gebeuren dat u op termijn toch een leesbril nodig heeft.
Dutch Clinic werkt conform de Wet op de Geneeskundige Behandel Overeenkomst en dat houdt in dat u schriftelijke toestemming verleent voor de behandeling. Al tijdens het medisch vooronderzoek worden de mogelijke complicaties en bijwerkingen van een ooglaserbehandeling uitvoerig met u besproken. Deze staan voor de volledigheid nogmaals vermeld op het toestemmingsformulier, waarvan u uiteraard een exemplaar mee naar huis krijgt, zodat u ze later door kunt lezen.
Ooglaserbehandelingen worden door een technisch en medisch vooronderzoek voorafgegaan. De oogartsen van Dutch Clinic werken uitsluitend met goed onderhouden state of the art laserapparatuur in een daartoe geschikte behandelruimte. Hiermee worden de risico’s tot een absoluut minimum beperkt. Tijdens de vooronderzoeken wordt u uitgebreid geïnformeerd over de mogelijkheden, resultaten, bijwerkingen en complicaties. Blijkt uit de onderzoeken dat u een verhoogde kans heeft op complicaties, dan kan de laserbehandeling worden afgeraden.
Bijwerkingen of ernstige complicaties komen zeer zelden voor en zijn vaak tijdelijk. Na een ooglaserbehandeling kunt u enige tijd last hebben van een schittering, halo’s of lichtgevoeligheid. Uw hersenen hebben tijd nodig om zich aan te passen aan de nieuwe situatie. Deze verschijnselen nemen in de dagen en weken na de laserbehandeling af. Complicaties kunnen in de regel met oogdruppels, medicatie of een aanvullende laserbehandeling verholpen worden. Ernstige complicaties zoals het loslaten van het netvlies of een beschadiging van het hoornvlies zijn zeer zeldzaam. Als de complicatie tijdig wordt vastgesteld, is behandeling goed mogelijk.
Nee. De resultaten van zowel het technisch als medisch vooronderzoek zijn aan een geldigheidstermijn verbonden. Wilt u de ingreep na deze termijn laten toepassen, dan is het mogelijk noodzakelijk om het medisch vooronderzoek te herhalen. Tijdens het eerste vooronderzoek wordt met u de geldigheidstermijn besproken.
Uw ogen worden tijdens het medisch vooronderzoek behandeld met pupil verwijdende druppels. Na afloop van het onderzoek houdt de werking van de druppels nog enige tijd aan. U ziet wazig en focussen is slechts beperkt mogelijk. Het wordt geadviseerd om u op te laten halen door iemand die u kent en niet zelfstandig aan het verkeer deel te nemen.