Skip to content
Ooglaseren bij Dutch Clinic

Ooglaserbehandeling bij presbyopie

Moet u uw boek of de menukaart steeds verder van u af houden om goed te kunnen lezen? Of de letters op het scherm alsmaar groter zetten? Als u de 40 bent gepasseerd is er een grote kans dat u dan aan presbyopie lijdt; een mooie naam voor ouderdomsverziendheid. Een leesbrilcorrectie, een innovatieve ooglaserbehandeling, helpt uw ogen weer goed te zien zonder dat u een leesbril nodig heeft.

Dutch Clinic voor effectieve behandelingen

Het oog is een bijzonder geavanceerd lichaamsdeel dat optimaal werkt als het net zo effectief en elegant kan bewegen als dat oorspronkelijk bedoeld is. Maar juist waar het menselijk lichaam zo verfijnd is, kan natuurlijk ook veel misgaan. Er bestaan dan ook veel oogafwijkingen. De meest voorkomende behandelen we effectief in de Dutch Clinic.

Presbyopie, een verouderingsproces

Naarmate uw ogen ouder worden, worden ze minder flexibel en elastisch. Het vermogen van uw ogen om scherp te stellen kost dan steeds meer moeite wat vermoeide ogen en wazige zicht veroorzaakt. Presbyopie wordt veroorzaakt door dit verstijven van de ooglens, een onvermijdelijk verouderingsproces waar vroeg of laat iedereen mee te maken krijgt.

Lezen zonder leesbril

Natuurlijk kunt u kiezen voor een leesbril of een bril met multifocale glazen. Maar wilt u dat liever niet, dan kunt u een ooglaserbehandeling overwegen. Bij presbyopie is ooglaseren echter niet voor iedereen mogelijk. Het is daarom belangrijk om eerst uw ogen en algehele gezondheid te laten controleren tijdens een medisch vooronderzoek.

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

Onze ervaren oogartsen en chirurgen werken nauw met jou samen om een behandelplan te ontwikkelen dat perfect aansluit bij jouw specifieke visie en verwachtingen.

Vrijblijvend consult

In een consult bekijken we de geschiktheid van uw ogen.

Ooglaserbehandeling

Maak na het consult een afspraak om uw ogen te laseren.

Specialisten

De ooglaserbehandeling wordt uitgevoerd door een oogarts.

Uitgebreide nazorg

Maak gebruikt van minstens 7 gratis nacontroles.

Beste ooglasermethode presbyopie?

In onze kliniek vindt u niet alleen gespecialiseerde oogartsen, wij hebben ook alle hightech apparatuur in huis. Zo kunnen we kwalitatieve ooglaserbehandelingen aanbieden voor de meest voorkomende oogafwijkingen.

Intralasik

Een veilige en 100% mesvrije behandeling? De IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling is dat.

Lensimplantatie

Heeft u een oog met een dun hoornvlies of een hoge oogafwijking? Dan is wellicht een lensimplantatie wat voor u.

TransPRK

Heeft u een lage sterkte of droge ogen? Dan is de TransPRK ooglaserbehandelinginteressant voor u.

“Na jarenlang afhankelijk te zijn geweest van mijn bril, besloot ik eindelijk de stap te zetten naar een ooglaserbehandeling. De beslissing heeft mijn leven veranderd! Het gevoel van vrijheid is onbetaalbaar. De deskundigheid van het team bij Dutch Clinic was indrukwekkend. Dankzij hen kan ik nu weer genieten van de kleine dingen in het leven zonder me zorgen te maken over mijn bril.”

Twan Vergeer | Intralasik ooglaserbehandeling

Een leven zonder bril

Onze patiënten variëren van jong tot oud en hebben uiteenlopende behoeften en doelen. Of het nu gaat om het herstellen van verloren gezichtsvermogen, het verminderen van vermoeide ogen of het bereiken van een jeugdiger uiterlijk, we hebben met trots geholpen bij het vervullen van deze wensen.

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Ontmoet onze specialisten

Achter elke succesvolle behandeling bij Dutch Clinic staat een team van toegewijde en ervaren medische professionals. We stellen met trots onze getalenteerde artsen aan je voor, de drijvende krachten achter onze expertise en uitstekende patiëntenzorg.

Guilio Bamonte

VR Chirurg

Deniz Akdoğan

Cosmetisch arts KNMG

Mitzy Vastenhout

Receptioniste

Kim Stootman

Hoofd verpleegkundige, OK assistent & consulent

De Dutch Clinic belofte

Bij Dutch Clinic begrijpen wij dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om jouw oogzorg en esthetische behoeften.

Onze kliniek heeft een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten en chirurgen die gezamenlijk over tientallen jaren ervaring beschikken.

Ruim 25+ jaar ervaring

Van ooglaseren tot ooglidcorrecties. Bij Dutch Clinic in Hoofddorp bent u aan het juiste adres.

Vakkundig en ervaren artsen

Wij werken uitsluitend samen met gecertificeerde artsen om het beste resultaat na te streven.

Een gratis consult

Een consult bij Dutch Clinic is gratis op het moment dat u de behandeling ook bij ons laat uitvoeren.

Leesbril presbyopie of ouderdomsverziendheid veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over leesbril presbyopie of ouderdomsverziendheid. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.
Presbyopie, ouderdomsverziendheid, is een natuurlijk proces dat bij het ouder worden hoort. Het proces begint bij de één vroeger dan bij de ander. Gemiddeld gezien zijn mensen tussen 40 en 45 jaar als het lezen van een krant of een boek niet meer zo vlot gaat. Uw ogen kunnen dichtbij onvoldoende scherpstellen. Dit komt omdat uw oogspieren verslappen en uw ooglens minder elastisch wordt.
Nee. Geadviseerd wordt om vanaf uw 40e uw ogen regelmatig te laten controleren. Niet iedereen krijgt in dezelfde mate te maken met presbyopie en niet iedereen zal op den duur een leesbril dragen of voor een laserbehandeling kiezen.
Een van de meest in het oog springende kenmerken van ouderdomsverziendheidm, is de manier waarop u leest. Moet u uw armen steeds verder uitstrekken om de letters scherp te krijgen? Dan is de kans groot dat u last heeft van ouderdomsverziendheid. Daarnaast hebben sommige mensen ook last van hoofdpijn, vermoeide ogen en wazig op normale leesafstand.
Nee, helaas niet. Natuurlijke gevolgen van het ouder worden kunnen niet voorkomen worden. Behandeling is echter wel mogelijk.
Afhankelijk van verschijningsvorm van presbyopie, al dan niet in combinatie met een andere oogafwijking, kan een corrigerende methode voorgesteld worden. Veelal kiezen mensen met uitsluitend presbyopie voor het gebruik van een aangemeten leesbril. Het is ook mogelijk om uw ogen te laten laseren.
Afhankelijk van uw verwachting van een ooglaserbehandeling, kan de oogarts een monovisie leesbrilcorrectie voorstellen. Tijdens een laserbehandeling zorgt de oogarts ervoor dat u met een oog scherp dichtbij kunt zien, en met het andere oog ziet u scherp in de verte. U ziet na de ooglaserbehandeling zowel dichtbij als veraf scherp en heeft geen leesbril (meer) nodig.

U komt voor deze ooglaserbehandeling in aanmerking als u een leesbrilsterkte heeft in combinatie met een minafwijking. Daarnaast wordt geadviseerd om voor de laserbehandeling eerst gebruik te maken van monovisie contactlenzen om te ervaren hoe uw zicht na een laserbehandeling is. De ingreep kan worden aanbevolen aan mensen die tijdens hun werkzaamheden dichtbij zien en veraf kijken vaak af moeten wisselen. Uw ogen dienen minimaal een jaar stabiel te zijn, waarbij de verwachting is dat zich in de toekomst geen grote afwijkingen meer voor zullen doen.

 

Mensen die alleen een leesbril gebruiken zonder dat er sprake is van een sterkte voor veraf, komen niet voor de behandeling in aanmerking.
Niet iedereen kan na de monovisie behandeling wennen aan het zicht. Daarom wordt geadviseerd om voorafgaand aan de ingreep eerst gedurende een aantal weken lenzen of een bril met monovisie sterktes te gebruiken. Daarna kunt u beslissen of u de behandeling door wilt zetten. Heeft u naderhand toch spijt van de ingreep? Het is meestal mogelijk om de monovisie leesbrilcorrectie ongedaan te maken met een TransPRK of IntraLasik ooglaserbehandeling.

Helaas is monovisie niet voor iedereen geschikt. Uw hersenen hebben tijd nodig om te wennen en op verschillende afstanden scherp te kunnen zien. Gemiddeld gaan hier twee tot vier weken overheen. Een enkele keer kan iemand niet wennen aan monovisie en wordt diepte minder goed gezien of is ver zien een probleem. Vaak blijkt dan alsnog een bril nodig te zijn. Laat u daarom voorafgaand aan de behandeling goed voorlichten.

 

Bereid uzelf grondig voor op de ingreep en lees betrouwbare informatie over de behandeling. Laat een gespecialiseerde oogarts een medisch vooronderzoek verrichten en luister aandachtig naar de beschikbare behandelmogelijkheden. Lees ervaringsverhalen van anderen en probeer op de dag van behandeling zo ontspannen mogelijk te zijn. U bent bij Dutch Clinic in vertrouwde handen. De ingreep wordt nogmaals met u doorgenomen en uw ogen worden verdoofd met speciale oogdruppels. Voordat u het beseft, is de behandeling achter de rug en kunt u de kliniek weer verlaten.

 

In principe is er geen belemmering om uw werkzaamheden binnen een aantal dagen te hervatten. Werkt u in een stoffige omgeving of wordt u regelmatig aan hoge temperatuurverschillen blootgesteld? Bespreek dit met de oogarts tijdens het vooronderzoek. U kunt uw werkzaamheden dan eventueel gefaseerd hervatten. Na 2 weken kunt u alle werkzaamheden weer normaal uitvoeren, kies daarbij eventueel voor een beschermbril.

 

Ooglaserbehandelingen die worden toegepast door ervaren en gespecialiseerde oogartsen zijn over het algemeen veilig. Helemaal risicovrij is een medische ingreep echter nooit. Bijwerkingen en complicaties zijn vaak goed te behandelen en in de regel van korte duur.
In de weken en maanden na de behandeling kan het gebeuren dat uw zicht in het donker wat slechter is. Dit is vaak van tijdelijke duur en verdwijnt vanzelf. Het gebruik van moderne apparatuur beperkt de kans op afname van het zicht in het donker.
Het effect van de monovisie leesbrilcorrectie kan ongedaan gemaakt worden, door het toepassen van een ooglaserbehandeling. Heeft u een andere ooglaserbehandeling toe laten passen, dan kan het effect meestal niet ongedaan gemaakt worden. Het ouderdomsproces stopt echter niet met het laten corrigeren van uw ogen. Diverse ouderdomskwaaltjes, waaronder staar, kunnen zich ontwikkelen. Welke effecten of resultaten u kunt verwachten, wordt door de oogarts uitgebreid toegelicht tijdens het vooronderzoek.
Ja, eventueel kan een oogarts voorstellen om een lensvervanging toe te laten passen. De mogelijkheden hangen af van uw persoonlijke situatie.

Andere oogafwijkingen

Met verschillende ooglaserbehandelingen verhelpen wij de volgende oogafwijkingen:

Bijziendheid (Myopie)

Bijziendheid, ook bekend als myopie, is een veelvoorkomende oogafwijking waarbij je dichtbij objecten scherp kunt zien, maar moeite hebt met het scherpstellen van objecten in de verte. Ontdek hoe bijziendheid wordt gediagnosticeerd en behandeld om je zicht te verbeteren.

Verziendheid (Hypermetropie)

Verziendheid, ook wel hypermetropie genoemd, is een oogafwijking waarbij je moeite hebt met het scherpstellen van nabije objecten, terwijl je veraf goed kunt zien. Leer meer over de oorzaken en behandelingsmogelijkheden voor deze veelvoorkomende aandoening.

Ouderdomsverziendheid (Presbyopie)

Ouderdomsverziendheid, ook wel presbyopie genoemd, is een normale verandering in het oog die meestal optreedt naarmate je ouder wordt. Deze aandoening beïnvloedt je vermogen om op korte afstand scherp te zien. Leer hoe presbyopie kan worden gemanaged om je levenskwaliteit te behouden.

Heeft u een andere oogafwijking?

Heeft u een andere aandoening aan uw ogen? De kans is groot dat wij u kunnen helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op.