Ooglaseren Aalsmeer

Ooglaseren is een van de meest bekende toepassingen om van uw bril of contactlenzen af te komen. Tussen de lasertechnieken zitten diverse verschillen. Zowel verschil in techniek als in kenmerken en eigenschappen van de ooglaserbehandeling en het herstel achteraf, zijn medebepalend voor de behandeling die bij u wordt toegepast. Ooglaseren in Aalsmeer biedt voor velen de geschikte oplossing, maar kan zonder gedegen voorbereiding ook in een teleurstelling eindigen.

Ooglaseren Aalsmeer.

Ooglaseren Aalsmeer.

Verschil ooglaseren in Aalsmeer

Het grootste verschil tussen de ooglasertechnieken zit voornamelijk in de wijze waarop het epitheel, het hoornvlies, wordt verwijderd en wel of niet wordt teruggeplaatst. Bij ooglaseren in Aalsmeer wordt de vorm van uw hoornvlies gecorrigeerd en aangepast. Ooglaseren kan in grofweg 2 technieken worden verdeeld:

  • Volledig verwijderen epitheel laag. Dit kan handmatig met een alcoholoplossing tijdens een Lasek behandeling of volledig computergestuurd tijdens een TransPRK no-touch ingreep. Eens de epitheel laag is verwijderd, past de laser de correctie binnen enkele seconden uiterst minutieus aan. Het epitheel groeit in de dagen na de ingreep vanzelf dicht. Het gevoel hiervan kan als irritant worden ervaren.
  • Het maken van een flapje in het epitheel. De IntraLasik Femtosecond laserbehandeling begint met het losmaken en omslaan van een flapje van het epitheel, zodat de laser de nodige correcties toe kan passen. Als dit is gebeurd, wordt het flapje terug omgeslagen. Deze ooglasertechniek wordt veelvuldig toegepast en kent een vlot herstel met weinig ongemakken.

Verdoving ooglaserbehandeling Aalsmeer

Voorafgaand aan een ooglaserbehandeling blijken veel mensen bang te zijn voor de pijn. Uw ogen worden echter verdoofd, zodat u geen pijn voelt. Ook het verdoven zelf is niet pijnlijk, er komen geen injectienaalden aan te pas. De oogarts werkt met speciaal ontwikkelde verdovende oogdruppels, zodat u de behandeling op comfortabele, pijnloze wijze kunt ondergaan. In tegenstelling tot de behandeling kunnen de dagen na ooglaseren in Aalsmeer wél pijnklachten en ongemakken opleveren. Dit hangt voornamelijk af van de toegepaste ooglasertechniek. Bovendien ervaart iedereen pijn op zijn of haar eigen manier. Zowel de Lasek methode als de TransPRK no-touch ooglaserbehandeling staan bekend om de napijn die zich voor kan doen. Dit gevoel wordt veroorzaakt door het epitheel dat is verwijderd en in de dagen na de behandeling terug groeit. U kunt de eerste dagen het gevoel hebben van een schaafwondje of de aanwezigheid van schurende zandkorrels in uw ogen. De IntraLasik Femtosecond kent een nagenoeg pijnvrije hersteltijd. Het herstel verloopt bovendien vlotter. Stelt u zichzelf de vraag waarom de IntraLasik Femtosecond niet als standaard wordt toegepast? In sommige gevallen biedt alleen een andere lasertechniek een oplossing. Welke lasertechniek wordt toegepast, is afhankelijk van de factoren die worden onderzocht tijdens het technisch en medisch vooronderzoek.

Brilvrij na ooglaseren in Aalsmeer of toch niet?

Hoewel u graag zou horen dat u na een ooglaserbehandeling nooit meer een bril nodig heeft, is dat niet helemaal het geval. De effecten die een laserbehandeling biedt zijn definitief voor zowel bijziend- als verziendheid, maar het verouderingsproces wordt daarmee niet gestopt. Vroeg of laat hebben de meeste mensen dan ook een leesbril nodig. Vanaf een gemiddelde leeftijd van 40 tot 45 jaar krijgt iedereen te maken met presbyopie, ouderdomsverziendheid. Als gevolg van het ouder worden, kunnen uw ogen zich steeds minder makkelijk scherpstellen met als gevolg dat u de kleine lettertjes moeilijker kunt lezen. Op den duur veroorzaakt presbyopie hoofdpijn en vermoeidheidsklachten als gevolg van het voortdurend proberen te focussen. Vrijwel niemand ontkomt hieraan. Presbyopie staat los van een eerder toegepaste ooglaserbehandeling en doet zich ook voor bij mensen die voorheen geen zichtproblemen hadden.

Ooglaseren of lensimplantatie Aalsmeer

Verbetering van bestaande technieken heeft ertoe geleidt dat er veel mogelijkheden zijn op het gebied van refractiechirurgie. Ooglaserbehandelingen kunnen tot een bepaalde sterkte, plus en/of min, worden toegepast. Toch bent u bij een grotere afwijking niet alleen aangewezen op het dragen van een bril of lenzen. U kunt ook een lensimplantatie overwegen. Een lensimplantatie kan bestaan uit het plaatsen van een voorzetlens of een vervanglens. Wat voor u de beste mogelijkheid is, kan een oogarts u nader toelichten. Ook als u staar heeft kan een lensimplantatie een oplossing bieden. Er wordt dan een vervangende kunstlens in uw oog geïmplanteerd. De kunstlenzen worden volledig op uw wensen afgesteld, zodat u achteraf zowel ver weg als dichtbij scherp kunt zien.

Een afspraak maken bij Dutch Clinic?

Zoekt u naar ooglaseren in Aalsmeer of omgeving? Dan kunt u bij Dutch Clinic in Hoofddorp, 8 km van Aalsmeer, terecht voor state-of-the-art behandeltechnieken. U kunt een afspraak maken door het contactformulier in te vullen of door te bellen met +31 (0)20 214 2033.