Skip to content
Ooglaseren bij Dutch Clinic

Ooglaseren Aalsmeer

Ooglaseren is een van de meest bekende toepassingen om van uw bril of contactlenzen af te komen. Tussen de lasertechnieken zitten diverse verschillen. Zowel verschil in techniek als in kenmerken en eigenschappen van de ooglaserbehandeling en het herstel achteraf, zijn medebepalend voor de behandeling die bij u wordt toegepast. Ooglaseren in Aalsmeer biedt voor velen de geschikte oplossing, maar kan zonder gedegen voorbereiding ook in een teleurstelling eindigen.

Verschil ooglaseren in Aalsmeer

Het grootste verschil tussen de ooglasertechnieken zit voornamelijk in de wijze waarop het epitheel, het hoornvlies, wordt verwijderd en wel of niet wordt teruggeplaatst. Bij ooglaseren in Aalsmeer wordt de vorm van uw hoornvlies gecorrigeerd en aangepast. Ooglaseren kan in grofweg 2 technieken worden verdeeld:

  • Volledig verwijderen epitheel laag. Dit kan handmatig met een alcoholoplossing tijdens een Lasek behandeling of volledig computergestuurd tijdens een TransPRK no-touch ingreep. Eens de epitheel laag is verwijderd, past de laser de correctie binnen enkele seconden uiterst minutieus aan. Het epitheel groeit in de dagen na de ingreep vanzelf dicht. Het gevoel hiervan kan als irritant worden ervaren.
  • Het maken van een flapje in het epitheel. De IntraLasik Femtosecond laserbehandeling begint met het losmaken en omslaan van een flapje van het epitheel, zodat de laser de nodige correcties toe kan passen. Als dit is gebeurd, wordt het flapje terug omgeslagen. Deze ooglasertechniek wordt veelvuldig toegepast en kent een vlot herstel met weinig ongemakken.

Verdoving ooglaserbehandeling Aalsmeer

Voorafgaand aan een ooglaserbehandeling blijken veel mensen bang te zijn voor de pijn. Uw ogen worden echter verdoofd, zodat u geen pijn voelt. Ook het verdoven zelf is niet pijnlijk, er komen geen injectienaalden aan te pas. De oogarts werkt met speciaal ontwikkelde verdovende oogdruppels, zodat u de behandeling op comfortabele, pijnloze wijze kunt ondergaan.

In tegenstelling tot de behandeling kunnen de dagen na ooglaseren in Aalsmeer wél pijnklachten en ongemakken opleveren. Dit hangt voornamelijk af van de toegepaste ooglasertechniek. Bovendien ervaart iedereen pijn op zijn of haar eigen manier.

Zowel de Lasek methode als de TransPRK no-touch ooglaserbehandeling staan bekend om de napijn die zich voor kan doen. Dit gevoel wordt veroorzaakt door het epitheel dat is verwijderd en in de dagen na de behandeling terug groeit. U kunt de eerste dagen het gevoel hebben van een schaafwondje of de aanwezigheid van schurende zandkorrels in uw ogen.

De IntraLasik Femtosecond kent een nagenoeg pijnvrije hersteltijd. Het herstel verloopt bovendien vlotter. Stelt u zichzelf de vraag waarom de IntraLasik Femtosecond niet als standaard wordt toegepast? In sommige gevallen biedt alleen een andere lasertechniek een oplossing. Welke lasertechniek wordt toegepast, is afhankelijk van de factoren die worden onderzocht tijdens het technisch en medisch vooronderzoek.

Ooglaserbehandeling Aalsmeer?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Brilvrij na ooglaseren in Aalsmeer of toch niet?

Hoewel u graag zou horen dat u na een ooglaserbehandeling nooit meer een bril nodig heeft, is dat niet helemaal het geval. De effecten die een laserbehandeling biedt zijn definitief voor zowel bijziend- als verziendheid, maar het verouderingsproces wordt daarmee niet gestopt. Vroeg of laat hebben de meeste mensen dan ook een leesbril nodig.

Vanaf een gemiddelde leeftijd van 40 tot 45 jaar krijgt iedereen te maken met presbyopie, ouderdomsverziendheid. Als gevolg van het ouder worden, kunnen uw ogen zich steeds minder makkelijk scherpstellen met als gevolg dat u de kleine lettertjes moeilijker kunt lezen. Op den duur veroorzaakt presbyopie hoofdpijn en vermoeidheidsklachten als gevolg van het voortdurend proberen te focussen.

Vrijwel niemand ontkomt hieraan. Presbyopie staat los van een eerder toegepaste ooglaserbehandeling en doet zich ook voor bij mensen die voorheen geen zichtproblemen hadden.

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

Onze ervaren oogartsen en chirurgen werken nauw met jou samen om een behandelplan te ontwikkelen dat perfect aansluit bij jouw specifieke visie en verwachtingen.

Vrijblijvend consult

In een consult bekijken we de geschiktheid van uw ogen.

Ooglaserbehandeling

Maak na het consult een afspraak om uw ogen te laseren.

Specialisten

De ooglaserbehandeling wordt uitgevoerd door een oogarts

Uitgebreide nazorg

Maak gebruikt van minstens 7 gratis nacontroles.

Welke methode van ooglaseren past bij u?

In onze kliniek vindt u niet alleen gespecialiseerde oogartsen, wij hebben ook alle hightech apparatuur in huis. Zo kunnen we kwalitatieve ooglaserbehandelingen aanbieden voor de meest voorkomende oogafwijkingen.

Intralasik

Een veilige en 100% mesvrije behandeling? De IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling is dat.

Lensimplantatie

Heeft u een oog met een dun hoornvlies of een hoge oogafwijking? Dan is wellicht een lensimplantatie wat voor u.

TransPRK

Heeft u een lage sterkte of droge ogen? Dan is de TransPRK ooglaserbehandelinginteressant voor u.

“Na jarenlang afhankelijk te zijn geweest van mijn bril, besloot ik eindelijk de stap te zetten naar een ooglaserbehandeling. De beslissing heeft mijn leven veranderd! Het gevoel van vrijheid is onbetaalbaar. De deskundigheid van het team bij Dutch Clinic was indrukwekkend. Dankzij hen kan ik nu weer genieten van de kleine dingen in het leven zonder me zorgen te maken over mijn bril.”

Twan Vergeer | Intralasik ooglaserbehandeling

Een leven zonder bril

Onze patiënten variëren van jong tot oud en hebben uiteenlopende behoeften en doelen. Of het nu gaat om het herstellen van verloren gezichtsvermogen, het verminderen van vermoeide ogen of het bereiken van een jeugdiger uiterlijk, we hebben met trots geholpen bij het vervullen van deze wensen.

De Dutch Clinic belofte

Bij Dutch Clinic begrijpen wij dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om jouw oogzorg en esthetische behoeften.

Onze kliniek heeft een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten en chirurgen die gezamenlijk over tientallen jaren ervaring beschikken.

Ruim 25+ jaar ervaring

Van ooglaseren tot ooglidcorrecties. Bij Dutch Clinic in Hoofddorp bent u aan het juiste adres.

Vakkundig en ervaren artsen

Wij werken uitsluitend samen met gecertificeerde artsen om het beste resultaat na te streven.

Een gratis consult

Een consult bij Dutch Clinic is gratis op het moment dat u de behandeling ook bij ons laat uitvoeren.

Ooglaseren Aalsmeer FAQ

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over ooglaseren in Aalsmeer. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.
Door de verdovende druppels die voor de procedure worden aangebracht, is de ooglaserbehandeling over het algemeen pijnvrij. U kunt na de behandeling enig ongemak ervaren. Het niveau van ongemak hangt af van het type operatie dat bij u is toegepast, doorgaans is napijn van korte duur en geniet u binnen een paar dagen pijnvrij van een verbeterd gezichtsvermogen.
Moderne ooglaserchirurgie behandelt een breed scala aan zichtproblemen en is geschikt voor een grote groep mensen. Er zijn wel voorwaarden waar u aan dient te voldoen om voor de ingreep in aanmerking te komen. Zo moet u meerderjarig zijn en dienen uw ogen minimaal een jaar een stabiele sterkteafwijking te hebben. Bent u bekend met diabetes, glaucoom en/of een andere oogaandoening dan wordt er eerst uitgebreid onderzoek gedaan naar de geschiktheid van uw ogen voor de ooglaserbehandeling.
De duur van de ingreep verschilt van een paar seconden tot een aantal minuten. U bent ongeveer 10 tot 25 minuten in de behandelruimte. De daadwerkelijke laserbehandeling duurt een aantal minuten en is afhankelijk van de complexiteit van uw zichtafwijking.
Normaal gesproken binnen 48 uur wanneer u een LASIK behandeling ondergaat, tot 7 dagen bij een LASEK methode. De herstelperiode hangt af van het type ooglaserchirurgie dat bij u wordt toegepast en uw eigen herstelvermogen. De meeste LASIK patiënten hebben vrij vlot na de behandeling een normaal gezichtsvermogen en gaan binnen 24 tot 48 uur weer aan het werk, terwijl dit bij andere technieken langer duurt. De behandelend oogarts vertelt u vooraf hoeveel tijd u nodig heeft om te herstellen van de behandeling.
De meeste patiënten merken binnen 24 uur een aanzienlijke verbetering van het gezichtsvermogen. Aan het einde van de herstelperiode, die afhankelijk van de toegepaste ooglasertechniek 2 tot 7 dagen duurt, ervaart u een enorme verbetering van uw gezichtsvermogen. U ziet zowel in de verte als dichtbij scherp, zonder dat u een bril of lenzen nodig heeft.

De eerste 24 uur na de ooglaserbehandeling luidt het advies om niet zelfstandig achter het stuur van de auto plaats te nemen en/of aan het verkeer deel te nemen. Afhankelijk van de kwaliteit van uw gezichtsvermogen kan een behandelend oogarts adviseren om een paar dagen te wachten tot u voldoende stabiel ziet voordat u weer zelfstandig gaat auto rijden. Ontbreekt het zelfvertrouwen? Wacht dan nog een paar dagen extra.

 

Geadviseerd wordt om het de eerste dagen rustig aan te doen en uw ogen te ontzien. Draag een goede zonnebril en bescherm uw ogen zo veel mogelijk. Hou uw ogen drogen en pas op dat er geen kraanwater in de ogen komt. De eerste week na de ooglaserbehandeling gaat u niet sporten en zwemmen doet u zeker 10 tot 14 dagen niet. De oogarts vertelt u hoelang u uw ogen tegen het zonlicht moet beschermen en wanneer u bepaalde sportactiviteiten weer veilig kunt hervatten.
Mensen vanaf 40 – 45 jaar zijn mogelijk niet geschikt voor ooglaserchirurgie wanneer er uitsluitend sprake is van presbyopie, ook wel ouderdomsverziendheid genoemd. Dit is een natuurlijk onderdeel van veroudering en het zorgt ervoor dat het moeilijker is om dingen dichtbij scherp te zien. Een leesbril biedt uitkomst. Presbyopie kan niet met een ooglaserbehandeling verbetert en/of gecorrigeerd worden.
De meeste mensen die een ooglaserbehandeling laten toepassen, kunnen zowel in de verte als dichtbij scherp zien. Op latere leeftijd kan eventueel een leesbril noodzakelijk zijn. Dit kan niet met een laserbehandeling verholpen worden.
Ooglaserbehandelingen zijn veilig, mits uitgevoerd en toegepast door een ervaren oogarts. Er bestaat bij iedere behandeling een kans op tijdelijke problemen zoals droge ogen en het zien van aura’s of lichtkransen. Deze verschijnselen zijn in de regel tijdelijk en kunnen onder andere met oogdruppels behandeld worden. Een enkele keer is er sprake van een reststerkte die eventueel met een aanvullende behandeling gecorrigeerd kan worden.
De hersteltijd hangt af van de behandeltechniek. Gemiddeld duurt het een dag tot een week, al is dit ook afhankelijk van de manier waarop u de adviezen van oogarts opvolgt. Dat betekent dat u regelmatig op controle komt en u houdt aan de eventueel voorgeschreven oogdruppels en medicatie.
Nee, een ooglaserbehandeling kan niet mislukken. Wel kunt u een of meerdere dagen last hebben van tijdelijke visuele klachten en stoornissen. Deze problemen zijn meestal tijdelijk en zijn alleen in uitzonderlijke gevallen permanent. Ernstige complicaties waaronder verlies van gezichtsvermogen zijn mogelijk, maar zeer zeldzaam.

Meestal vindt eerst het onderzoek plaats en neemt de arts de bevindingen en resultaten met u door. Daarna wordt de geschikte behandelmethode met u besproken en ontvangt u een behandelplan met een offerte. Samen met de arts wordt dan een behandeldatum afgesproken. Een enkele keer vindt de behandeling direct na het onderzoek plaats, dit is voornamelijk het geval als de spataderen ingespoten worden.