Skip to content
Ooglidcorrectie bij Dutch Clinic

Onderooglidcorrectie

Een onder ooglidcorrectie is een manier om de wallen onder de ogen te corrigeren. Wallen kunnen ook ontstaan door vetophoping onder het oog. Wanneer u wallen onder de ogen heeft, kan een onderooglidcorrectie uitkomst bieden. Bij een onderooglidcorrectie wordt er net onder de wimpers een sneetje gemaakt, waardoor u er geen zichtbaar litteken aan over houdt.

Waarom kiest u voor een onderooglidcorrectie?

Onder uw ogen forse wallen? Dot geeft uw gezicht een norse, vaak vermoeide uitdrukking. Wordt u geregeld gevraagd of u boos of moe bent? Dan kunt u daar een vervelend gevoel bij ervaren. U voelt zich niet moe en waarom zou u boos zijn? Een ooglidcorrectie biedt mogelijk uitkomst.

Behandeltechniek ooglidcorrectie

Welke behandeltechniek bij u wordt toegepast, hangt af van uw wensen en de mogelijkheden. Zo worden de bekende donkere kringen onder de ogen meestal niet met een chirurgische correctie behandeld. Tijdens een intakegesprek bekijkt en bespreekt de chirurg met u de oorzaak van de wallen en worden de behandelmethodes nader toegelicht, hier kunt u tips vinden voor een goede voorbereiding.

Deze klachten kunnen met een onderooglidcorrectie vaak goed verholpen worden. Als uw gezondheid goed is, kan een ooglidcorrectie tot op hoge leeftijd met succes toegepast worden.

40.000 behandelingen

20 jaar ervaring op oogheelkunde

Nationale en internationale artsen

Keurmerken

Kosten ooglidcorrectie

Ooglidcorrecties worden niet altijd vergoed. Enkel ingrepen die medisch noodzakelijk zijn, komen voor vergoeding in aanmerking. Lees hier meer over de ooglidcorrectie kosten, de nazorg en controles zijn gratis.

Snel en effectief
Uitmuntend resultaat

Bovenooglid

  • Beide ogen €899.- NU € 699,-
  • Incl creme Gratis
  • Nacontroles Gratis

Onderooglid

  • Beide ogen* Vanaf € 1.499,-
  • Incl creme Gratis
  • Nacontroles Gratis

Beide oogleden

  • Boven&onder* Vanaf € 2.299,-
  • Incl creme Gratis
  • Nacontroles Gratis

*Meerprijs voor canthopexie en vet repositie.

Vergoeding voor een ooglidcorrectie

Ooglidcorrecties worden niet altijd vergoed. Enkel ingrepen die medisch noodzakelijk zijn, komen voor vergoeding in aanmerking. Dit is onder meer het geval als u de ogen nauwelijks nog kunt openen of als de oogleden de pupil voor de helft of meer bedekken, waardoor uw gezichtsveld ernstig wordt beperkt. Een medische indicatie kan worden verstrekt door een oogarts en/of uw huisarts.

De meeste onderooglidcorrecties worden vanuit cosmetische, esthetische overwegingen toegepast. Zorgverzekeraars vergoeden cosmetische ingrepen vrijwel nooit of er moet een vergoedingsmogelijkheid zijn vanuit een aanvullende zorgverzekering. Zowel de voorwaarden als de mogelijkheden om voor een vergoeding in aanmerking te komen, leest u na in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. 

Lees hier meer over vergoedingen en ooglidcorrecties.

Onderooglidcorrecties voor en na​

Bij een ooglidcorrectie is duidelijk het verschil te zien van voor en na. Het resultaat van een ooglidcorrectie is na 3 maanden zichtbaar, bij een onderooglidcorrectie ligt dat op 6 maanden.

Behandelmethodes

Onderooglidcorrectie

Chirurgische ingreep die meestal met plaatselijke verdovingen wordt toegepast. Deze techniek wordt toegepast als er sprake is van overtollig huid- en/of vetweefsel die wallen onder uw ogen tot gevolg hebben. Onder de onderste wimperrand wordt een kleine incisie gemaakt, waarna de overtollige huid wordt weggesneden. De wond wordt gehecht, omdat er incisie onder wimperrand is gemaakt is het litteken later nauwelijks zichtbaar.

Onderooglidcorrectie met behandeling vetpockets

In sommige gevallen kan een onderooglidcorrectie worden toegepast waar bij ook het overtollige, verslapte vetweefsel wordt verwijderd. Eventueel kan de arts er ook voor kiezen om de vetkussentjes wat meer naar de binnenkant van uw oog en neus te verplaatsen. Zo gaan uw ogen er later niet hol uitzien.

Onderooglidcorrectie met een ooglidverstrakking

Uw ooglid kan zover afhangen dat een onderooglidcorrectie niet voldoende is. De arts overlegt met u een combinatie ingreep, waarbij het onderooglid gelijktijdig strak wordt getrokken. Om dit te bereiken wordt uw buitenste oogkringspier losgemaakt en verderop aan het bot vastgemaakt. Uw onderste ooglid krijgt daardoor een mooiere vorm en de wallen zijn verdwenen.

Niet-chirurgische onderooglidcorrectie met fillers

Gaat uw voorkeur uit naar een behandeling zonder snijden en hechten? Dan kunnen de oogleden met behulp van fillers gecorrigeerd worden. De filler, bestaande uit onder andere hyaluronzuur, wordt onderhuids geïnjecteerd en geeft meer volume. Effecten die met fillers bereikt worden zijn altijd tijdelijk. Om het resultaat te behouden, moet u herhaalbehandelingen toe laten passen.

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

“Ooglidcorrectie bij Dutch Clinic was voor mij een gamechanger. De vermoeidheid en zwaarte rond mijn ogen verdween als sneeuw voor de zon. Het was een investering in mijn welzijn die ik iedereen zou aanbevelen.”

Sandra Groenboek | Bovenooglidcorrectie

Onze specialiteit, jouw transformatie

Onze patiënten variëren van jong tot oud en hebben uiteenlopende behoeften en doelen. Of het nu gaat om het herstellen van verloren gezichtsvermogen, het verminderen van vermoeide ogen of het bereiken van een jeugdiger uiterlijk, we hebben met trots geholpen bij het vervullen van deze wensen.

Ontmoet onze specialisten

Achter elke succesvolle behandeling bij Dutch Clinic staat een team van toegewijde en ervaren medische professionals. We stellen met trots onze getalenteerde artsen aan je voor, de drijvende krachten achter onze expertise en uitstekende patiëntenzorg.

Guilio Bamonte

VR Chirurg

Deniz Akdoğan

Cosmetisch arts KNMG

Mitzy Vastenhout

Receptioniste

Kim Stootman

Hoofd verpleegkundige, OK assistent & consulent

De Dutch Clinic belofte

Bij Dutch Clinic begrijpen wij dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om oogheelkundige zorg.

Onze kliniek heeft een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten en chirurgen die gezamenlijk over tientallen jaren ervaring beschikken.

Ruim 25+ jaar ervaring

Wij hebben op het gebied van ooglaseren en ooglidcorrecties al ruim 25 jaar ervaring.

Vakkundig en ervaren artsen

Voor alle oogheelkunde bent u bij Dutch Clinic in Hoofddorp aan het juiste adres.

Altijd een gratis consult

Tijdens een gratis consult bekijken we graag de mogelijkheden voor een behandeling.

Veel gestelde vragen onderooglidcorrectie

Het kan gebeuren dat u last heeft van afhangende oogleden die over uw wimpers of over het oog hangen. Afhangende oogleden worden veroorzaakt door een afname van de natuurlijke huidelasticiteit. Vetweefsels kunnen uitpuilen en de oogleden verdikken. Veroorzaakt dit klachten zoals hoofdpijn, een verminderd zicht, een vermoeide uitstraling of het niet meer goed kunnen openen en sluiten van de ogen, dan kan een ooglidcorrectie een oplossing zijn.
Vermoeide en norse blik, beperkt gezichtsveld, hoofdpijn en migraine.

De ingreep duurt gemiddeld tussen de 45 tot 90 minuten.

Een onderooglidcorrectie wordt enkel vergoed als deze medisch noodzakelijk is. Neem hierover contact op met u zorgverzekeraar.

In de eerste week na de ooglidcorrectie zijn uw oogleden gezwollen en zijn er blauwe plekken zichtbaar. In geval van een bovenooglidcorrectie houden deze verschijnselen 7 tot 10 dagen, en bij een onderooglidcorrectie 2 tot 3 weken, aan.
Een ooglidcorrectie is een relatief veilige, chirurgische ingreep. Voor de behandeld plastisch chirurg is het belangrijk om te weten of en welke medicatie u gebruikt. Zo kan, indien nodig, tijdig voor de ingreep uw doseringsschema aangepast worden. Dit is onder meer het geval bij het gebruik van bloedverdunners. Chirurgen adviseren om ruim voor de ooglidcorrectie te stoppen met roken en vanaf 48 uur voor de ingreep alcoholische dranken te laten staan. Na de ingreep moet uw lichaam herstellen. Dat houdt in dat u niet zwaar mag tillen of bukken. Regel eventueel opvang voor uw kind(eren) en neem een aantal dagen vrij van het werk.
Van de ingreep zelf voelt u door plaatselijke verdovingen niets. Uw ogen zijn naderhand gevoelig en u ervaart mogelijk een beurs gevoel. Bij napijn kunt u een pijnstiller gebruiken.
De incisies worden zo gemaakt dat ze na de ooglidcorrectie nauwelijks opvallen. Het littekenweefsel neemt naarmate de weken en maanden verstrijken de kleur van de huid aan. Eventueel kunt u het gebruik van een littekencrème overwegen.
De bereikte resultaten zijn langdurig zichtbaar, al valt vooraf niet exact te zeggen hoe lang omdat dit verschilt per persoon. De meeste mensen die de ingreep ondergaan, hebben 10 tot 15 jaar plezier van de correctie. Het verouderingsproces kan niet stilgezet worden. Door regelmatig te sporten en gezond te leven, geniet u langer van het resultaat. Indien gewenst kan de ooglidcorrectie later herhaald worden.
Plastisch chirurgen adviseren om niet direct aan het werk te gaan, maar uw lichaam te laten herstellen van de ingreep. Afhankelijk van het soort werk dat u uitvoert, kunt u na een week lichte werkzaamheden en klusjes hervatten. Zwaar lichamelijk werk wordt stapsgewijs opgebouwd, zonder het resultaat nadelig te beïnvloeden. Na vier tot zes weken zijn de meeste mensen weer volledig aan het werk.
Oog make-up kan niet gebruikt worden, zolang de hechtingen niet verwijderd zijn. Wees ook na het verwijderen van de hechtingen voorzichtig met het gebruik van onder andere mascara. Verwijder de aangebrachte make-up voorzichtig en druk of wrijf niet te hard over de oogleden.
De eerste week wordt het dragen van een bril aangeraden. U ontlast hiermee de oogleden, die door de ingreep gezwollen zijn. De zwellingen maken het minder eenvoudig om de lenzen in te brengen. Zodra u de lenzen vlot kunt inbrengen en verwijderen, kunt u deze weer dragen.
Cosmetische ingrepen worden vrijwel nooit bij minderjarigen toegepast. Aangeboren oogafwijkingen hebben soms tot gevolg dat een ooglidcorrectie al op jonge leeftijd een noodzakelijke ingreep is. De meeste mensen die een ooglidcorrectie ondergaan, zijn vrijwel allemaal ouder dan 30, maar ook op latere leeftijd wordt de ingreep met succes toegepast.
Begin pas met het gebruik van een littekencrème als de korstjes op de oogleden zijn verdwenen. Breng de crème niet in te dikke lagen aan en druk niet te hard op de oogleden bij het uitwrijven van de crème.
Complicaties die zich bij een ooglidcorrectie voordoen zijn nabloedingen, gevoelloosheid van de oogleden, vochtophopingen en slechte wondgenezing. Een enkele keer kan het oog niet goed gesloten en geopend worden, waardoor het oog droog wordt. Dit kan behandeld worden met druppels. Vrijwel alle bijwerkingen zijn tijdelijk en nemen snel af. Er kan een asymmetrisch resultaat ontstaan, waardoor een nieuwe correctie wenselijk is.

De juiste behandeling voor u

Bij Dutch Clinic begrijpen we dat geen twee ogen hetzelfde zijn en dat de behoeften van onze patiënten variëren. Daarom streven we ernaar om altijd de meest geschikte behandelmethode te kiezen op basis van de unieke situatie van elke patiënt. Onze benadering van oogzorg is persoonlijk, afgestemd op jouw specifieke behoeften en doelen.

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie is een ingreep voor hangende oogleden en geeft je een frissere uitstraling.

Onderooglidcorrectie

Heeft u blijvende wallen of verslapte onderoogleden? Dan is een onderooglidcorrectie de juiste ingreep.

Boven- en ondercorrectie

Is uw blik vermoeid? Heeft u last van wallen of vaak hoofdpijn? Een ooglidcorrectie kan de oplossing zijn.