Onderooglidcorrectie

Denkt u na over een onderooglidcorrectie? Geven afhangende oogleden u een vermoeide gezichtsuitdrukking of heeft u wallen onder uw ogen? Heeft u het idee dat u uw oogleden zwaar aanvoelen? Deze klachten zijn vaak een gevolg van het ouder worden en het afnemen van de huidelasticiteit. De spieren worden slapper en uw huid gaat hangen. Dat is onder uw ogen niet anders en dit uit zich in de vorming van wallen en/of afgezakte oogleden. Een onderooglidcorrectie geeft u snel een frisse, uitgeruste uitstraling.

Waarom kiest u voor een onderooglidcorrectie?

Onder uw ogen forse wallen? Dot geeft uw gezicht een norse, vaak vermoeide uitdrukking. Wordt u geregeld gevraagd of u boos of moe bent? Dan kunt u daar een vervelend gevoel bij ervaren. U voelt zich niet moe en waarom zou u boos zijn? Een ooglidcorrectie biedt mogelijk uitkomst. Welke behandeltechniek bij u wordt toegepast, hangt af van uw wensen en de mogelijkheden. Zo worden de bekende donkere kringen onder de ogen meestal niet met een chirurgische correctie behandeld. Tijdens een intakegesprek bekijkt en bespreekt de chirurg met u de oorzaak van de wallen en worden de behandelmethodes nader toegelicht.

 • Een norse, vermoeide uitstraling.
 • Hoofdpijn, omdat u minder goed ziet en voortdurend bezig bent met focussen.
 • Beperkt gezichtsveld, omdat de oogleden over uw pupil hangen.
 • In sommige gevallen kan dit zelfs migraine veroorzaken.

Deze klachten kunnen met een onderooglidcorrectie vaak goed verholpen worden. Als uw gezondheid goed is, kan een ooglidcorrectie tot op hoge leeftijd met succes toegepast worden.

> Lees hier meer over de voor- en nadelen van een ooglidcorrectie.

Behandelmethodes

 • Onderooglidcorrectie. Chirurgische ingreep die meestal met plaatselijke verdovingen wordt toegepast. Deze techniek wordt toegepast als er sprake is van overtollig huid- en/of vetweefsel die wallen onder uw ogen tot gevolg hebben. Onder de onderste wimperrand wordt een kleine incisie gemaakt, waarna de overtollige huid wordt weggesneden. De wond wordt gehecht, omdat er incisie onder wimperrand is gemaakt is het litteken later nauwelijks zichtbaar.
 • Onderooglidcorrectie met behandeling vetpockets. In sommige gevallen kan een onderooglidcorrectie worden toegepast waar bij ook het overtollige, verslapte vetweefsel wordt verwijderd. Eventueel kan de arts er ook voor kiezen om de vetkussentjes wat meer naar de binnenkant van uw oog en neus te verplaatsen. Zo gaan uw ogen er later niet hol uitzien.
 • Onderooglidcorrectie met een ooglidverstrakking. Uw ooglid kan zover afhangen dat een onderooglidcorrectie niet voldoende is. De arts overlegt met u een combinatie ingreep, waarbij het onderooglid gelijktijdig strak wordt getrokken. Om dit te bereiken wordt uw buitenste oogkringspier losgemaakt en verderop aan het bot vastgemaakt. Uw onderste ooglid krijgt daardoor een mooiere vorm en de wallen zijn verdwenen.
 • Niet-chirurgische onderooglidcorrectie met fillers. Gaat uw voorkeur uit naar een behandeling zonder snijden en hechten? Dan kunnen de oogleden met behulp van fillers gecorrigeerd worden. De filler, bestaande uit onder andere hyaluronzuur, wordt onderhuids geïnjecteerd en geeft meer volume. Effecten die met fillers bereikt worden zijn altijd tijdelijk. Om het resultaat te behouden, moet u herhaalbehandelingen toe laten passen.

Kosten onderooglidcorrectie

Ooglidcorrecties worden niet altijd vergoed. Enkel ingrepen die medisch noodzakelijk zijn, komen voor vergoeding in aanmerking. Lees hier meer over de ooglidcorrectie kosten, de nazorg en controles zijn gratis.

Ooglidcorrecties worden niet altijd vergoed. Enkel ingrepen die medisch noodzakelijk zijn, komen voor vergoeding in aanmerking. Dit is onder meer het geval als u de ogen nauwelijks nog kunt openen of als de oogleden de pupil voor de helft of meer bedekken, waardoor uw gezichtsveld ernstig wordt beperkt. Een medische indicatie kan worden verstrekt door een oogarts en/of uw huisarts.

De meeste onderooglidcorrecties worden vanuit cosmetische, esthetische overwegingen toegepast. Zorgverzekeraars vergoeden cosmetische ingrepen vrijwel nooit of er moet een vergoedingsmogelijkheid zijn vanuit een aanvullende zorgverzekering. Zowel de voorwaarden als de mogelijkheden om voor een vergoeding in aanmerking te komen, leest u na in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. Bij Dutch Clinic betaalt u € 1.199 voor een onderooglidcorrectie, waarbij zowel het consult als de controles en nazorg zijn inbegrepen.

Maak direct een afspraak

Nieuwsgierig naar wat wij kunnen betekenen voor u op het gebied van onderooglidcorrectie?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Onderooglidcorrecties voor en na

Ooglift voor en na
Ooglid voor en na
Bovenooglid voor en na

Voorbereiding op de behandeling

Voor de ingreep, die op poliklinische basis plaatsvindt, wordt u geadviseerd een familielid of kennis mee te nemen. Deze kan u achteraf veilig thuisbrengen, u kunt niet zelf naar huis rijden. Waar houdt u rekening mee na de onderooglidcorrectie?

Voor de onderooglidcorrectie

 • Start een week voor de ingreep met een Arnica-kuur, dit zal de zwelling na de behandeling verminderen en zorgt voor een sneller herstel. Een Arnica-kuur bestaat uit homeopathische tabletjes die te koop zijn bij de drogist.
 • Regel als u dat wilt, dat u na de behandeling een aantal dagen vrij bent. In die periode is uw gezicht namelijk rood en gezwollen, de meeste mensen vinden het dan prettig om thuis te kunnen blijven.
 • Zorg dat u een grote zonnebril in huis hebt die u na de behandeling kunt opzetten als u naar buiten gaat. Door het litteken te beschermen tegen de zon voorkomt u ongewenste verkleuringen van de huid.
 • Vries vooraf een aantal plastic zakjes met doperwtjes in; zo heeft u perfecte koelpacks die u met een doek, op uw ogen kunt plaatsen om ze te koelen.
 • Stop enkele dagen voorafgaand aan de behandeling met het drinken van alcohol. Hiermee kunt u een paar dagen na de behandeling weer, weliswaar met mate, starten.

Na de onderooglidcorrectie

 • De behandelde oogleden zijn gezwollen, blauw en opgezet. Om de zwellingen tegen te gaan, volgt u het koeladvies van de arts op. De ergste bloeduitstortingen en zwellingen zijn meestal binnen 10 dagen verdwenen.
 • Om de zwellingen verder te beperken, is het belangrijk om druk op uw hoofd te vermijden. Til, buk en pers daarom zo weinig mogelijk. Eventueel kunt u de eerste week met een extra kussen slapen en de eerste dagen een zonnebril te dragen.
 • Indien wenselijk kunt u een paracetamol gebruiken om napijn te bestrijden. Dit blijkt zelden echt nodig.
 • De hechtingen worden tijdens een controle 5 tot 7 dagen na de ingreep in de kliniek verwijderd.
 • Na het verwijderen van de hechtingen kunt u voorzichtig make-up gebruiken. Druk of wrijf nog niet te hard over de ogen.
 • Het litteken heeft tijd nodig om tot rust te komen. Stel verse littekens niet bloot aan het zonlicht en draag ter bescherming een zonnebril. Eventueel kunt u gebruik maken van een littekencrème.
 • Na drie maanden kunt u het eindresultaat beoordelen.

Vlot herstel

Een chirurgische correctie van de onderste oogleden wordt uitgevoerd met een plaatselijke verdoving. De ingreep duurt 45 tot 90 minuten en vindt op poliklinische basis plaats. Geadviseerd wordt om u door een bekende of familielid naar de kliniek te laten brengen. U heeft dan na afloop van de ingreep iemand die u veilig thuis kan brengen. De oogleden zijn gezwollen en u bent niet in staat om zelfstandig achter het stuur van een auto plaats te nemen.

Naast zwellingen doen zich blauwe en rode verkleuringen van de huid voor. Voor een vlot herstel is het belangrijk om de eerste week na de behandeling geen zware activiteiten te ondernemen en ook geen zware dingen op te tillen. Bukken beperkt u tot een minimum. Voorkom dat er veel druk op de oogleden komt te staan. Gedurende 2 weken na de ingreep draagt u uw contactlenzen niet, een bril is uiteraard wel toegestaan. Het uiteindelijke resultaat wordt 6 tot 12 maanden na de ingreep zichtbaar.

Ogen laten koelen

Eenmaal thuis zult u zelf moeten doorgaan met het koelen van de oogleden. Dit gaat het beste met ingevroren doperwtjes omdat zij de juiste plekken rondom uw ogen bereiken. U kunt vooraf in plastic zakjes alvast de doperwtjes invriezen zodat u bij thuiskomst meteen handige koelelementen heeft die uw ogen perfect kunnen koelen. Hierdoor zult u minder napijn ervaren. Het is wel belangrijk om nooit langer dan vijf minuten per keer te koelen en altijd een doek tussen het koelelement en uw ogen te plaatsen zodat het niet aan uw huid.

Bijwerkingen en complicaties onderooglidcorrectie

De onderooglidcorrectie is een relatief kleine chirurgische ingreep. Iedere operatie brengt risico’s en mogelijke complicaties met zich mee. Dat is bij deze behandeling niet anders. Het is een veilige ingreep, maar in geval van complicaties kunnen deze een grote impact hebben op uw dagelijks leven.

De behandelend arts wijst u al tijdens het consult op mogelijke bijwerkingen en complicaties zoals bloeduitstortingen, allergische reacties, infecties, slechte wondgenezing, het niet meer volledig kunnen openen en sluiten van de ogen, een te strak getrokken onderooglid, een groot opvallend litteken, asymmetrie en in zeldzame gevallen slechtziendheid.

Ondanks dat de kans op ernstige complicaties uiterst klein is, kunt er zelf heel wat aan doen om de kans verder te beperken. Zo wordt rokers met klem geadviseerd om al ruim voor de geplande ingreep te stoppen met roken. Roken is van nadelige invloed op de doorbloeding en geeft een grotere kans op ernstige nabloedingen en een slechte wondgenezing. Roken na de ingreep doe u ook de eerste zes weken niet.

Onderooglidcorrectie met blijvend resultaat

Na de behandeling heeft u de eerste tijd last van zwellingen. In de weken die verstrijken, nemen de zwellingen af en herstellen de littekens zich. De meeste mensen zijn tevreden met de resultaten die bereikt worden. U oogt jonger en u ziet er fris en uitgerust uit. De bereikte resultaten zijn meestal blijvend. Met het verstrijken van de tijd en dus de jaren kan uw huid verder verslappen, waardoor een nieuwe correctie wenselijk is.

De ingreep wordt voorafgegaan door een uitgebreid consult. Tijdens dit gesprek wordt uitgebreid ingegaan op uw klachten, wensen en verwachtingen. Uw gezondheidssituatie wordt besproken en de aandacht gaat uit naar eventueel medicijngebruik. De arts bekijkt en beoordeelt uw oogleden en adviseert een behandelmethode. Ook kan een combinatie behandeling voorgesteld worden. Vervolgens wordt een persoonlijk behandelplan samengesteld en krijgt u een overzichtelijke prijsopgave. Meer weten of een afspraak maken voor een gratis consult? Neem contact met ons op via het online contactformulier of bel ons op +31 (0)20 214 2033.

Maak kennis met de artsen

Een ooglidcorrectie is geen ingreep waar u zomaar even voor kiest. Zorgvuldige vooronderzoek moet uitwijzen of uw ogen en uw gezondheid hier wel. Uiteraard wilt u dat deze ingreep gedaan wordt door een ervaren arts. De artsen van DutchClinic hebben meer dan 25 jaar ervaring.

Drs D. Akdogan

Arts, medisch adviseur

Kim Stootman

OK assistente, verpleegkundige

Blij met het resultaat

Doctor Deniz Akdogan is een gastvrije arts. Niet formeel maar professioneel. Geen wachtrij bij deze kliniek, maar een adequate en snelle behandeling. Niet, zoals elders, procedureel maar functioneel, menselijk en sociaal. Een voorbeeld voor andere klinieken. Ik ben heel fijn en deskundig geholpen. Vooraf heb ik goed onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor het corrigeren van mijn ooglid. Na het consult had ik direct een goed gevoel bij Dutch Clinic.

– Lieke Kok

Lees hier meer ooglidcorrectie ervaringen.

Download onze brochure over ooglidcorrecties

Wilt u meer lezen over de ooglidcorrectie van Dutch Clinic bekijk dan de brochure. Hierin vind u informatie over waarom u kunt kiezen voor een ooglidcorrectie en wat ermee opgelost zou kunnen worden.


Download hier ⭢

Voor- en nadelen ooglidcorrectie

Bent u benieuwd naar de voor- en nadelen van een ooglidcorrectie. Iedere cosmetische of medische ingreep heeft namelijk zijn voordelen maar ook zijn nadelen.


Lees meer ⭢

feiten-fabels-ooglaseren

De beste nazorg

Een ooglidcorrectie is een medische ingreep. Daarom besteden wij veel aandacht aan persoonlijke aandacht en goed medisch advies tijdens de nazorg die nodig is na een ooglidcorrectie.


Lees meer ⭢

Pagina geschreven door:
Drs. Deniz Akdogan

Dokter Deniz Akdogan, heeft in 2008 zijn medische opleiding afgerond aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De afgelopen tien jaar heeft Drs. Akdogan als arts in diverse ziekenhuizen veel chirurgische ervaring opgedaan.

Maak direct een afspraak

Nieuwsgierig naar wat wij kunnen betekenen voor u op het gebied van onderooglidcorrecties?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Veel gestelde vragen onderooglidcorrectie

Het kan gebeuren dat u last heeft van afhangende oogleden die over uw wimpers of over het oog hangen. Afhangende oogleden worden veroorzaakt door een afname van de natuurlijke huidelasticiteit. Vetweefsels kunnen uitpuilen en de oogleden verdikken. Veroorzaakt dit klachten zoals hoofdpijn, een verminderd zicht, een vermoeide uitstraling of het niet meer goed kunnen openen en sluiten van de ogen, dan kan een ooglidcorrectie een oplossing zijn.

Vermoeide en norse blik, beperkt gezichtsveld, hoofdpijn en migraine.

De ingreep duurt gemiddeld tussen de 45 tot 90 minuten.

Een bovenooglidcorrectie wordt enkel vergoed als deze medisch noodzakelijk is. Neem hierover contact op met u zorgverzekeraar.

In de eerste week na de ooglidcorrectie zijn uw oogleden gezwollen en zijn er blauwe plekken zichtbaar. In geval van een bovenooglidcorrectie houden deze verschijnselen 7 tot 10 dagen, en bij een onderooglidcorrectie 2 tot 3 weken, aan.

Een ooglidcorrectie is een relatief veilige, chirurgische ingreep. Voor de behandeld plastisch chirurg is het belangrijk om te weten of en welke medicatie u gebruikt. Zo kan, indien nodig, tijdig voor de ingreep uw doseringsschema aangepast worden. Dit is onder meer het geval bij het gebruik van bloedverdunners. Chirurgen adviseren om ruim voor de ooglidcorrectie te stoppen met roken en vanaf 48 uur voor de ingreep alcoholische dranken te laten staan. Na de ingreep moet uw lichaam herstellen. Dat houdt in dat u niet zwaar mag tillen of bukken. Regel eventueel opvang voor uw kind(eren) en neem een aantal dagen vrij van het werk.

Van de ingreep zelf voelt u door plaatselijke verdovingen niets. Uw ogen zijn naderhand gevoelig en u ervaart mogelijk een beurs gevoel. Bij napijn kunt u een pijnstiller gebruiken.

De incisies worden zo gemaakt dat ze na de ooglidcorrectie nauwelijks opvallen. Het littekenweefsel neemt naarmate de weken en maanden verstrijken de kleur van de huid aan. Eventueel kunt u het gebruik van een littekencrème overwegen.

De bereikte resultaten zijn langdurig zichtbaar, al valt vooraf niet exact te zeggen hoe lang omdat dit verschilt per persoon. De meeste mensen die de ingreep ondergaan, hebben 10 tot 15 jaar plezier van de correctie. Het verouderingsproces kan niet stilgezet worden. Door regelmatig te sporten en gezond te leve,n geniet u langer van het resultaat. Indien gewenst kan de ooglidcorrectie later herhaald worden.

Plastisch chirurgen adviseren om niet direct aan het werk te gaan, maar uw lichaam te laten herstellen van de ingreep. Afhankelijk van het soort werk dat u uitvoert, kunt u na een week lichte werkzaamheden en klusjes hervatten. Zwaar lichamelijk werk wordt stapsgewijs opgebouwd, zonder het resultaat nadelig te beïnvloeden. Na vier tot zes weken zijn de meeste mensen weer volledig aan het werk.

Oog make-up kan niet gebruikt worden, zolang de hechtingen niet verwijderd zijn. Wees ook na het verwijderen van de hechtingen voorzichtig met het gebruik van onder andere mascara. Verwijder de aangebrachte make-up voorzichtig en druk of wrijf niet te hard over de oogleden.

De eerste week wordt het dragen van een bril aangeraden. U ontlast hiermee de oogleden, die door de ingreep gezwollen zijn. De zwellingen maken het minder eenvoudig om de lenzen in te brengen. Zodra u de lenzen vlot kunt inbrengen en verwijderen, kunt u deze weer dragen.

Cosmetische ingrepen worden vrijwel nooit bij minderjarigen toegepast. Aangeboren oogafwijkingen hebben soms tot gevolg dat een ooglidcorrectie al op jonge leeftijd een noodzakelijke ingreep is. De meeste mensen die een ooglidcorrectie ondergaan, zijn vrijwel allemaal ouder dan 30, maar ook op latere leeftijd wordt de ingreep met succes toegepast.

Bij Dutch Clinic betaalt u tijdelijk slechts € 699 voor een bovenooglidcorrectie.

Begin pas met het gebruik van een littekencrème als de korstjes op de oogleden zijn verdwenen. Breng de crème niet in te dikke lagen aan en druk niet te hard op de oogleden bij het uitwrijven van de crème

Complicaties die zich bij een ooglidcorrectie voordoen zijn nabloedingen, gevoelloosheid van de oogleden, vochtophopingen en slechte wondgenezing. Een enkele keer kan het oog niet goed gesloten en geopend worden, waardoor het oog droog wordt. Dit kan behandeld worden met druppels. Vrijwel alle bijwerkingen zijn tijdelijk en nemen snel af. Er kan een asymmetrisch resultaat ontstaan, waardoor een nieuwe correctie wenselijk is.

Alle ooglidcorrectie

Er wordt onderscheid gemaakt tussen de bovenooglidcorrectie en onderooglidcorrectie. Een ooglidcorrectie is een veel uitgevoerde operatie om u weer een jongere uitstraling en frisse blik te geven. Deze ingreep, ook bekend als blepharoplastiek, wordt uitgevoerd als de huid van de oogleden verslapt.

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie is een ingreep voor hangende oogleden en geeft je een frissere uitstraling.

Onderooglidcorrectie

Heeft u blijvende wallen of verslapte onderoogleden? Dan is een onderooglidcorrectie de juiste ingreep.

Boven- en ondercorrectie

Is uw blik vermoeid? Heeft u last van wallen of vaak hoofdpijn? Een ooglidcorrectie kan de oplossing zijn.

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com