Ooglaseren Uithoorn

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Overweegt u ooglaseren in Uithoorn en omgeving? Iedereen heeft wel eens van ooglaseren gehoord. De behandeling die het mogelijk maakt om zonder bril of lenzen dichtbij en veraf scherp te zien. Uw ogen zijn belangrijke, zo niet de belangrijkste, zintuigen en het is logisch dat u vooraf alles wilt weten over een ooglaserbehandeling, en de veiligheid van de ingreep die uw zicht blijvend verandert. De kans op complicaties bij ooglaseren in Uithoorn en omgeving is nihil, te meer omdat de behandeling alleen wordt toegepast nadat uw ogen zijn bekeken en opgemeten.

Ooglaseren Uithoorn.

Ooglaseren Uithoorn.

Geschiktheid ooglaseren

Niet elk oog en niet ieder mens komen in aanmerking voor een ooglaserbehandeling. Als de risico’s te groot blijken en oogartsen op voorhand al kunnen zeggen dat het gewenste resultaat niet behaald kan worden, dan wordt afgeraden om voor een ooglaserbehandeling te kiezen. Dit houdt in dat in de volgende situaties ooglaseren in Uithoorn en omgeving niet toegepast kan worden:

 • Diabetes
 • Reumatische aandoeningen
 • Auto-immuunziekten
 • Actieve oogontstekingen
 • Netvlies- en/of hoornvliesaandoeningen
 • Staar en glaucoom
 • Zwangerschap of het geven van borstvoeding
 • In geval van een lui oog, dit is geen refractieafwijking

Wanneer u een ooglaserbehandeling overweegt, worden uw ogen uitgebreid onderzocht op geschiktheid. Dit houdt in dat er diverse metingen worden verricht, waaronder oogdrukmeting, meting van het hoornvlies, pupilgrootte, refractieafwijking en traanproductie. Om uw geschiktheid te bepalen worden ook uw algemene gezondheid en eventuele aandoeningen met u besproken.

Mogelijkheden ooglaseren in Uithoorn en omgeving

Bij gebleken geschiktheid stelt de oogarts u een bepaalde ooglasertechniek voor. Gekozen wordt voor de techniek die aansluit bij de refractieafwijking en conditie van uw ogen. Hierbij kan onderscheid worden gemaakt tussen de IntraLasik Femtosecond, Lasek en TransPRK no-touch ooglasertechnieken.

 • IntraLasik Femtosecond. Geavanceerde laserbehandeling, waarbij een flapje van het hoornvlies wordt losgemaakt en omgeslagen. Na het laseren van de ogen wordt het flapje gesloten. Het herstel van de behandeling verloopt vlot en de meeste mensen zien direct na de ingreep verbetering van het zicht. Deze techniek kan niet worden toegepast bij een te dun hoornvlies en/of droge ogen.
 • Lasek. De epitheel laag wordt met behulp van een alcoholoplossing verwijderd, daarna wordt de refractieafwijking met een nauwkeurige laser gecorrigeerd. De epitheel laag herstelt zichzelf, dit duurt een aantal dagen waarin het kan voelen alsof er zandkorrels in uw ogen zitten. Het duurt een paar dagen tot meerdere weken voordat u een stabiel, scherp zicht heeft. Deze techniek kan ook bij een dun hoornvlies en droge ogen een oplossing bieden.
 • TransPRK no-touch. Volledig computergestuurde ooglaserbehandeling, waarbij uw ogen niet worden aangeraakt. De laser verwijderd met een alcoholoplossing het epitheel, waarna de brilsterkte wordt gecorrigeerd. Het epitheel herstelt zich sneller dan bij de Lasek techniek het geval is.

Ieder oog is uniek. De behandeling wordt op uw ogen afgestemd. Na het technisch en medisch vooronderzoek bespreekt de oogarts de onderzoekresultaten met u. Daarbij wordt de meest geschikte lasertechniek toegelicht.

Kosten ooglaseren

Refractiechirurgie kent een stevig prijskaartje. Het spreekt voor zich dat u op de prijs richt, maar aandacht voor de kwaliteit die wordt geleverd is misschien nog wel belangrijker. Kies voor een oogkliniek met ervaren oogartsen en aantoonbaar bereikte resultaten. Zo kunt u voor ooglaseren in de omgeving van Uithoorn terecht bij de gespecialiseerde oogartsen van Dutch Clinic in Hoofddorp. Bij Dutch Clinic weet u van tevoren wat de kosten zijn voor de ooglaserbehandeling die wordt voorgesteld. De prijzen zijn all-in:

 • Een technisch en uitgebreid medisch vooronderzoek, waarin uw ogen van binnen en buiten worden bekeken en opgemeten.
 • De laserbehandeling.
 • 7 Controles in het eerste jaar na de behandeling.
 • Zichtgarantie. Als er sprake is van een reststerkte krijgt u een nabehandeling, mits medisch verantwoord.

Na gebleken geschiktheid ontvangt u van de behandelend oogarts een behandelvoorstel met een overzichtelijke prijsopgave. Ooglaserbehandelingen bij Dutch Clinic worden aangeboden vanaf € 1.590. Regelmatig vergoeden zorgverzekeraars een gedeelte van de behandelkosten. Hiervoor dient u een aanvullende zorgverzekering te hebben afgesloten, vanuit de basisverzekering ontbreken de vergoedingsmogelijkheden. Meer informatie staat vermeld in de polisvoorwaarden van uw verzekering. Zorgverzekeraars hanteren strikte voorwaarden om voor een vergoeding in aanmerking te bekomen, zo is het niet ondenkbaar dat de behandeling dient plaats te vinden bij een gecontracteerde oogkliniek.

Ooglaseren vooronderzoek

Bent u het afhankelijk zijn van uw bril of contactlenzen moe? Spreekt een ooglaserbehandeling u aan, maar weet u niet welke techniek bij u kan worden toegepast? Maak dan een afspraak voor een consult bij Dutch Clinic in Hoofddorp. U bent van harte welkom voor een technisch en/of medisch vooronderzoek. Het maken van een afspraak kan door middel van het contactformulier. Ook kunt u ons telefonisch bereiken via +31 (0)20 214 2033.

Ooglaseren Uithoorn FAQ

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over ooglaseren in Uithoorn. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Voor het overgrote merendeel van de patiënten is het korte antwoord nee. Dankzij de verdovende druppels die voor de procedure worden aangebracht, is ooglaseren zelf over het algemeen pijnvrij. Na de behandeling kunt u in een vroeg stadium van de genezing enig ongemak ervaren. Dit is van korte duur en binnen een aantal dagen geniet u van de voordelen van een verbeterd gezichtsvermogen.

Het maken van een afspraak bij Dutch Clinic is eenvoudig. U kunt online het contactformulier invullen, maar u kunt ook telefonisch contact opnemen.

U bent zo’n 10 tot 25 minuten in de behandelruimte. De laserbehandeling verloopt snel en duurt slechts een paar seconden tot 2 minuten per oog. Afhankelijk van de sterkteafwijking en cilinder die gecorrigeerd worden kan de oogarts de behandeltijd al tijdens het consult vrij nauwkeurig aangeven.

Dit is afhankelijk van het type behandeling dat u heeft ondergaan. Mensen die een IntraLasik Femtosecond laserbehandeling toe laten passen, hebben vaak direct na de ingreep verbeterd zicht. Het zicht kan de eerste dagen en weken afwisselend scherp en wazig zijn. Aan het einde van de herstelperiode ziet u een enorme verbetering en ziet u zowel op afstand als dichtbij scherp.

Ooglaserchirurgie is dankzij technologische vooruitgang en een toenemende vraag steeds betaalbaarder geworden. De prijzen van Dutch Clinic beginnen vanaf € 1.590, waarbij beide ogen behandeld worden. Het is eventueel mogelijk om de kosten in maandelijkse termijnen af te betalen. De medewerkers van de kliniek kunnen u in contact brengen met een gespecialiseerde kredietverstrekker.

De eerste vier weken na een ooglaserbehandeling is het beter om niet te gaan zwemmen. Dit geldt zowel voor chloor als zout water. In het water zitten bacteriën die ooginfecties kunnen veroorzaken. Tijdens de herstelperiode zijn uw ogen vatbaarder voor deze bacteriën.

Ooglaserbehandeling zijn bewezen veilig en ze behoren tot meest toegepaste vormen van chirurgie. Meer dan 90% van de mensen die de ingreep laat toepassen is achteraf tevreden met het bereikte resultaat en geniet van een verbeterd gezichtsvermogen.

Ooglaserchirurgie is in de meeste gevallen permanent, maar het voorkomt leeftijdsgebonden veranderingen niet. De meeste mensen hebben vanaf hun veertiger jaren een leesbril nodig en ook de ontwikkeling van ouderdomsstaar kan met een ooglaserbehandeling niet worden uitgesloten.

U kunt niet knipperen omdat de oogarts uw ogen tijdens de procedure openhoudt met een ooglidspreider. De geavanceerde laserapparatuur past de laser alleen toe op een stil oog. Dus als u wegkijkt wordt de laser automatisch uitgeschakeld. Dit garandeert absolute precisie. De meeste mensen vinden het makkelijker dan verwacht om tijdens de hele procedure hun ogen stil te houden.

De meeste mensen die bijziend of verziend zijn, hebben eveneens een cilinderafwijking of astigmatisme. Afhankelijk van de afwijking kan ook astigmatisme met behulp van laser gecorrigeerd worden. Vooraf wordt uw geschiktheid beoordeelt en worden uw ogen uitgebreid onderzocht en bekeken.

Geef tijdens het consult bij de oogarts aan welke sporten u beoefent. De ooglasertechniek kan hier dan op afgestemd worden. Mensen die veel contactsporten doen worden eerder met de Lasek methode behandelt. De buitenste laag van het hoornvlies wordt met behulp van een alcoholoplossing verwijderd en groeit na de ingreep vanzelf terug. Dit maakt het laagje sterker en minder gevoelig tijdens het stoten van uw oog. Overigens dient u ook aan de overige voorwaarden te voldoen om in aanmerking te komen voor de behandeling.

De minimumleeftijd voor behandeling is 18 jaar, maak kan, afhankelijk van uw sterkteafwijkingen en de behandelmethode mogelijk ouder zijn. Uw ogen veranderen als u groeit en een permanente correctie werkt alleen zolang de sterkteafwijking minimaal een jaar stabiel is. Jonge ogen hebben een groter risico op toekomstige sterkteveranderingen omdat ze nog niet volledig ontwikkeld zijn.

Ja, indien u dat aangeeft en/of als de oogarts dat adviseert kan één oog behandeld worden en het andere niet of op een later moment.

Nee, zonder medische indicatie is de kans op volledige of gedeeltelijke vergoeding van de kosten vrijwel uitgesloten.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com