Skip to content
Ooglaseren bij Dutch Clinic

Ooglaseren Uithoorn

Overweegt u ooglaseren in Uithoorn en omgeving? Iedereen heeft wel eens van ooglaseren gehoord. De behandeling die het mogelijk maakt om zonder bril of lenzen dichtbij en veraf scherp te zien. Uw ogen zijn belangrijke, zo niet de belangrijkste, zintuigen en het is logisch dat u vooraf alles wilt weten over een ooglaserbehandeling, en de veiligheid van de ingreep die uw zicht blijvend verandert. De kans op complicaties bij ooglaseren in Uithoorn en omgeving is nihil, te meer omdat de behandeling alleen wordt toegepast nadat uw ogen zijn bekeken en opgemeten.

Geschiktheid ooglaseren

Als de risico’s te groot blijken en oogartsen op voorhand al kunnen zeggen dat het gewenste resultaat niet behaald kan worden, dan wordt afgeraden om voor een ooglaserbehandeling te kiezen. Dit houdt in dat in de volgende situaties ooglaseren in Uithoorn en omgeving niet toegepast kan worden:

 • Reumatische aandoeningen
 • Auto-immuunziekten
 • Actieve oogontstekingen
 • Netvlies- en/of hoornvliesaandoeningen
 • Staar en glaucoom
 • Zwangerschap of het geven van borstvoeding
 • In geval van een lui oog, dit is geen refractieafwijking

Wanneer u een ooglaserbehandeling overweegt, worden uw ogen uitgebreid onderzocht op geschiktheid. Dit houdt in dat er diverse metingen worden verricht, waaronder oogdrukmeting, meting van het hoornvlies, pupilgrootte, refractieafwijking en traanproductie. 

Geschikt voor ooglaseren?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

Onze ervaren oogartsen en chirurgen werken nauw met jou samen om een behandelplan te ontwikkelen dat perfect aansluit bij jouw specifieke visie en verwachtingen.

Vrijblijvend consult

In een consult bekijken we de geschiktheid van uw ogen.

Ooglaserbehandeling

Maak na het consult een afspraak om uw ogen te laseren.

Specialisten

De ooglaserbehandeling wordt uitgevoerd door een oogarts

Uitgebreide nazorg

Maak gebruikt van minstens 7 gratis nacontroles.

Mogelijkheden ooglaseren in Uithoorn en omgeving

Bij gebleken geschiktheid stelt de oogarts u een bepaalde ooglasertechniek voor. Gekozen wordt voor de techniek die aansluit bij de refractieafwijking en conditie van uw ogen. Hierbij kan onderscheid worden gemaakt tussen de IntraLasik Femtosecond, Lasek en TransPRK no-touch ooglasertechnieken.

 • IntraLasik Femtosecond. Geavanceerde laserbehandeling, waarbij een flapje van het hoornvlies wordt losgemaakt en omgeslagen. Na het laseren van de ogen wordt het flapje gesloten. Het herstel van de behandeling verloopt vlot en de meeste mensen zien direct na de ingreep verbetering van het zicht. Deze techniek kan niet worden toegepast bij een te dun hoornvlies en/of droge ogen.
 • Lasek. De epitheel laag wordt met behulp van een alcoholoplossing verwijderd, daarna wordt de refractieafwijking met een nauwkeurige laser gecorrigeerd. De epitheel laag herstelt zichzelf, dit duurt een aantal dagen waarin het kan voelen alsof er zandkorrels in uw ogen zitten. Het duurt een paar dagen tot meerdere weken voordat u een stabiel, scherp zicht heeft. Deze techniek kan ook bij een dun hoornvlies en droge ogen een oplossing bieden.
 • TransPRK no-touch. Volledig computergestuurde ooglaserbehandeling, waarbij uw ogen niet worden aangeraakt. De laser verwijderd met een alcoholoplossing het epitheel, waarna de brilsterkte wordt gecorrigeerd. Het epitheel herstelt zich sneller dan bij de Lasek techniek het geval is.

Ieder oog is uniek. De behandeling wordt op uw ogen afgestemd. Na het technisch en medisch vooronderzoek bespreekt de oogarts de onderzoekresultaten met u. Daarbij wordt de meest geschikte lasertechniek toegelicht.

Intralasik

Een veilige en 100% mesvrije behandeling? De IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling is dat.

Lensimplantatie

Heeft u een oog met een dun hoornvlies of een hoge oogafwijking? Dan is wellicht een lensimplantatie wat voor u.

TransPRK

Heeft u een lage sterkte of droge ogen? Dan is de TransPRK ooglaserbehandelinginteressant voor u.

Kosten ooglaseren

Refractiechirurgie kent een stevig prijskaartje. Het spreekt voor zich dat u op de prijs richt, maar aandacht voor de kwaliteit die wordt geleverd is misschien nog wel belangrijker. Kies voor een oogkliniek met ervaren oogartsen en aantoonbaar bereikte resultaten. Zo kunt u voor ooglaseren in de omgeving van Uithoorn terecht bij de gespecialiseerde oogartsen van Dutch Clinic in Hoofddorp. Bij Dutch Clinic weet u van tevoren wat de kosten zijn voor de ooglaserbehandeling die wordt voorgesteld. De prijzen zijn all-in:

 • Een technisch en uitgebreid medisch vooronderzoek, waarin uw ogen van binnen en buiten worden bekeken en opgemeten.
 • De laserbehandeling.
 • 7 Controles in het eerste jaar na de behandeling.

Regelmatig vergoeden zorgverzekeraars een gedeelte van de behandelkosten. Hiervoor dient u een aanvullende zorgverzekering te hebben afgesloten, vanuit de basisverzekering ontbreken de vergoedingsmogelijkheden. Meer informatie staat vermeld in de polisvoorwaarden van uw verzekering. Zorgverzekeraars hanteren strikte voorwaarden om voor een vergoeding in aanmerking te bekomen, zo is het niet ondenkbaar dat de behandeling dient plaats te vinden bij een gecontracteerde oogkliniek.

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

“Eerst had ik een teleurstelling dat de IntraLasik geen oplossing was voor mijn oogafwijking voor veraf. Na een gesprek tijdens het vooronderzoek ben ik volledig meegenomen in de TransPRK behandeling en dit leek mij het beste alternatief. Ik heb geen moment spijt gehad en het is zo heerlijk om wakker te worden en direct te kunnen zien. Daarnaast is de prijs ook prima in vergelijking met andere klinieken.”

Fleur Vergeer | TransPRK ooglaserbehandeling

Een leven zonder bril

Onze patiënten variëren van jong tot oud en hebben uiteenlopende behoeften en doelen. Of het nu gaat om het herstellen van verloren gezichtsvermogen, het verminderen van vermoeide ogen of het bereiken van een jeugdiger uiterlijk, we hebben met trots geholpen bij het vervullen van deze wensen.

De Dutch Clinic belofte

Bij Dutch Clinic begrijpen wij dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om jouw oogzorg en esthetische behoeften.

Onze kliniek heeft een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten en chirurgen die gezamenlijk over tientallen jaren ervaring beschikken.

Ruim 25+ jaar ervaring

Van ooglaseren tot ooglidcorrecties. Bij Dutch Clinic in Hoofddorp bent u aan het juiste adres.

Vakkundig en ervaren artsen

Wij werken uitsluitend samen met gecertificeerde artsen om het beste resultaat na te streven.

Een gratis consult

Een consult bij Dutch Clinic is gratis op het moment dat u de behandeling ook bij ons laat uitvoeren.

Ooglaseren Uithoorn FAQ

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over ooglaseren in Uithoorn. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Voor het overgrote merendeel van de patiënten is het antwoord nee. Dankzij verdovende druppels die voor de procedure worden aangebracht, is ooglaseren zelf over het algemeen pijnvrij. Na de behandeling kan er in een vroeg stadium van de genezing enig ongemak ervaren worden, maar dit is van korte duur.
Een afspraak bij Dutch Clinic maken is eenvoudig. U kunt online het contactformulier invullen of telefonisch contact opnemen.
U bent ongeveer 10 tot 25 minuten in de behandelruimte. De laserbehandeling zelf duurt slechts een paar seconden tot 2 minuten per oog, afhankelijk van de sterkteafwijking en cilinder die gecorrigeerd worden.
Dit hangt af van het type behandeling. Mensen die een IntraLasik Femtosecond laserbehandeling ondergaan, hebben vaak direct na de ingreep verbeterd zicht. Het zicht kan de eerste dagen en weken afwisselend scherp en wazig zijn, maar aan het einde van de herstelperiode is er een enorme verbetering.
De prijzen van Dutch Clinic beginnen vanaf € 1.590 voor beide ogen. Het is mogelijk om de kosten in maandelijkse termijnen af te betalen.
Het is beter om de eerste vier weken na een ooglaserbehandeling niet te gaan zwemmen, zowel in chloor- als zoutwater. Dit vanwege het risico op ooginfecties.
Meer dan 90% van de mensen die de ingreep ondergaan, is achteraf tevreden met het resultaat en geniet van een verbeterd gezichtsvermogen.
Ooglaserchirurgie is meestal permanent, maar het voorkomt niet leeftijdsgebonden veranderingen zoals de noodzaak van een leesbril of de ontwikkeling van ouderdomsstaar.
U kunt niet knipperen omdat uw ogen tijdens de procedure opengehouden worden met een ooglidspreider. De laserapparatuur past de laser alleen toe op een stil oog en schakelt automatisch uit als u wegkijkt.
Ja, afhankelijk van de afwijking kan astigmatisme met laser gecorrigeerd worden. Uw geschiktheid wordt vooraf beoordeeld.
Geef tijdens het consult aan welke sporten u beoefent. Mensen die veel contactsporten doen, worden vaak met de Lasek methode behandeld.
De minimumleeftijd is 18 jaar, maar afhankelijk van uw sterkteafwijkingen en de behandelmethode kan dit ouder zijn.
Ja, het is mogelijk om slechts één oog te laten behandelen, indien u dat aangeeft of als de oogarts dat adviseert.
Zonder medische indicatie is de kans op volledige of gedeeltelijke vergoeding van de kosten vrijwel uitgesloten.