Ooglaseren Uithoorn

Overweegt u ooglaseren in Uithoorn en omgeving? Iedereen heeft wel eens van ooglaseren gehoord. De behandeling die het mogelijk maakt om zonder bril of lenzen dichtbij en veraf scherp te zien. Uw ogen zijn belangrijke, zo niet de belangrijkste, zintuigen en het is logisch dat u vooraf alles wilt weten over een ooglaserbehandeling, en de veiligheid van de ingreep die uw zicht blijvend verandert. De kans op complicaties bij ooglaseren in Uithoorn en omgeving is nihil, te meer omdat de behandeling alleen wordt toegepast nadat uw ogen zijn bekeken en opgemeten.

Ooglaseren Uithoorn.

Ooglaseren Uithoorn.

Geschiktheid ooglaseren

Niet elk oog en niet ieder mens komen in aanmerking voor een ooglaserbehandeling. Als de risico’s te groot blijken en oogartsen op voorhand al kunnen zeggen dat het gewenste resultaat niet behaald kan worden, dan wordt afgeraden om voor een ooglaserbehandeling te kiezen. Dit houdt in dat in de volgende situaties ooglaseren in Uithoorn en omgeving niet toegepast kan worden:

 • Diabetes
 • Reumatische aandoeningen
 • Auto-immuunziekten
 • Actieve oogontstekingen
 • Netvlies- en/of hoornvliesaandoeningen
 • Staar en glaucoom
 • Zwangerschap of het geven van borstvoeding
 • In geval van een lui oog, dit is geen refractieafwijking

Wanneer u een ooglaserbehandeling overweegt, worden uw ogen uitgebreid onderzocht op geschiktheid. Dit houdt in dat er diverse metingen worden verricht, waaronder oogdrukmeting, meting van het hoornvlies, pupilgrootte, refractieafwijking en traanproductie. Om uw geschiktheid te bepalen worden ook uw algemene gezondheid en eventuele aandoeningen met u besproken.

Mogelijkheden ooglaseren in Uithoorn en omgeving

Bij gebleken geschiktheid stelt de oogarts u een bepaalde ooglasertechniek voor. Gekozen wordt voor de techniek die aansluit bij de refractieafwijking en conditie van uw ogen. Hierbij kan onderscheid worden gemaakt tussen de IntraLasik Femtosecond, Lasek en TransPRK no-touch ooglasertechnieken.

 • IntraLasik Femtosecond. Geavanceerde laserbehandeling, waarbij een flapje van het hoornvlies wordt losgemaakt en omgeslagen. Na het laseren van de ogen wordt het flapje gesloten. Het herstel van de behandeling verloopt vlot en de meeste mensen zien direct na de ingreep verbetering van het zicht. Deze techniek kan niet worden toegepast bij een te dun hoornvlies en/of droge ogen.
 • Lasek. De epitheel laag wordt met behulp van een alcoholoplossing verwijderd, daarna wordt de refractieafwijking met een nauwkeurige laser gecorrigeerd. De epitheel laag herstelt zichzelf, dit duurt een aantal dagen waarin het kan voelen alsof er zandkorrels in uw ogen zitten. Het duurt een paar dagen tot meerdere weken voordat u een stabiel, scherp zicht heeft. Deze techniek kan ook bij een dun hoornvlies en droge ogen een oplossing bieden.
 • TransPRK no-touch. Volledig computergestuurde ooglaserbehandeling, waarbij uw ogen niet worden aangeraakt. De laser verwijderd met een alcoholoplossing het epitheel, waarna de brilsterkte wordt gecorrigeerd. Het epitheel herstelt zich sneller dan bij de Lasek techniek het geval is.

Ieder oog is uniek. De behandeling wordt op uw ogen afgestemd. Na het technisch en medisch vooronderzoek bespreekt de oogarts de onderzoekresultaten met u. Daarbij wordt de meest geschikte lasertechniek toegelicht.

Kosten ooglaseren

Refractiechirurgie kent een stevig prijskaartje. Het spreekt voor zich dat u op de prijs richt, maar aandacht voor de kwaliteit die wordt geleverd is misschien nog wel belangrijker. Kies voor een oogkliniek met ervaren oogartsen en aantoonbaar bereikte resultaten. Zo kunt u voor ooglaseren in de omgeving van Uithoorn terecht bij de gespecialiseerde oogartsen van Dutch Clinic in Hoofddorp. Bij Dutch Clinic weet u van tevoren wat de kosten zijn voor de ooglaserbehandeling die wordt voorgesteld. De prijzen zijn all-in:

 • Een technisch en uitgebreid medisch vooronderzoek, waarin uw ogen van binnen en buiten worden bekeken en opgemeten.
 • De laserbehandeling.
 • 7 Controles in het eerste jaar na de behandeling.
 • Zichtgarantie. Als er sprake is van een reststerkte krijgt u een nabehandeling, mits medisch verantwoord.

Na gebleken geschiktheid ontvangt u van de behandelend oogarts een behandelvoorstel met een overzichtelijke prijsopgave. Ooglaserbehandelingen bij Dutch Clinic worden aangeboden vanaf € 1.590. Regelmatig vergoeden zorgverzekeraars een gedeelte van de behandelkosten. Hiervoor dient u een aanvullende zorgverzekering te hebben afgesloten, vanuit de basisverzekering ontbreken de vergoedingsmogelijkheden. Meer informatie staat vermeld in de polisvoorwaarden van uw verzekering. Zorgverzekeraars hanteren strikte voorwaarden om voor een vergoeding in aanmerking te bekomen, zo is het niet ondenkbaar dat de behandeling dient plaats te vinden bij een gecontracteerde oogkliniek.

Ooglaseren vooronderzoek

Bent u het afhankelijk zijn van uw bril of contactlenzen moe? Spreekt een ooglaserbehandeling u aan, maar weet u niet welke techniek bij u kan worden toegepast? Maak dan een afspraak voor een consult bij Dutch Clinic in Hoofddorp. U bent van harte welkom voor een technisch en/of medisch vooronderzoek. Het maken van een afspraak kan door middel van het contactformulier. Ook kunt u ons telefonisch bereiken via +31 (0)20 214 2033.