Ooglaseren IJmuiden

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Overweegt u ooglaseren in IJmuiden en omgeving? Geen oog en geen oogafwijking zijn hetzelfde. Refractieafwijkingen zoals verziendheid, bijziendheid en cilinderafwijkingen, zijn tegenwoordig met behulp van een ooglaserbehandeling te behandelen. Na ooglaseren in IJmuiden bent u bril en contactlens onafhankelijk, maar hoe maakt u een keuze voor een oogkliniek en ooglasertechniek die bij u passen?

Ooglaseren IJmuiden.

Ooglaseren IJmuiden.

IntraLasik Femtosecond ooglaseren in IJmuiden en omgeving

De meest bekende en toegepaste ooglasertechniek is de IntraLasik Femtosecond methode. Tijdens de behandeling wordt met behulp van een computergestuurde laser een flapje in het hoornvlies gemaakt en omgeslagen. Daarna corrigeert de excimerlaser uw brilsterkte, waarna het omgeslagen flapje terug wordt geplaatst. Deze ooglasermethode is gekend om de korte hersteltijd, zowel het behandelde flapje als uw zicht herstellen zich vlot na de ingreep. Een groot aantal mensen komt voor de IntraLasik Femtosecond methode in aanmerking. Deze lasertechniek wordt toegepast bij brilsterktes tussen -10 en + 5 en een cilindersterkte tot 6. Heeft u een grotere sterkte? Dan kan een oogarts een lensimplantatie adviseren. Eens uw ogen hersteld zijn van de ooglaserbehandeling heeft u zowel veraf als dichtbij scherp zicht. De ingreep zelf wordt onder plaatselijke verdoving toegepast, waardoor u geen pijn ervaart.

Andere technieken ooglaseren in de IJmuiden en omgeving

Wanneer uw ogen niet voor de IntraLasik Femtosecond lasertechniek in aanmerking komen, omdat bijvoorbeeld het hoornvlies niet dik genoeg is of omdat u een afwijkende sterkte heeft kan eventueel een andere ooglasertechniek voorgesteld worden. Naast de IntraLasik Femtosecond ooglasertechniek werken de oogartsen van Dutch Clinic in Hoofddorp met de Lasek en TransPRK no-touch technieken. Tijdens een Lasek ooglaserbehandeling wordt het epitheel met behulp van een alcoholoplossing verwijderd, daarna corrigeert de geavanceerde ooglaserapparatuur uw brilsterkte. De TransPRK no-touch methode werkt volledig computergestuurd, uw ogen worden niet aangeraakt. Na afloop van beide behandelmethodes wordt een bandagelens aangebracht, die een aantal dagen blijft zitten. Het herstel verloopt vlot al ervaren sommige mensen de Laser methode als minder comfortabel en enigszins gevoelig.

Corrigeren afwijkende brilsterktes

Heeft u een afwijkende brilsterkte? Vaak blijkt ooglaseren dan een minder geschikte behandeling. Toch kunt ook u onafhankelijk van bril of contactlenzen scherp zien. Oogartsen adviseren bij grotere brilsterktes een lensimplantatie. Dit kan door middel van een voorzetlens of een vervanglens. Lensimplantaties bieden uitkomst bij zware verziend- en bijziendheid. Hierbij moet u denken aan sterktes die liggen tussen -20 en + 14. De kunstlenzen die geïmplanteerd worden, zijn volledig afgestemd op uw oog en bieden een blijvende oplossing. Het is niet noodzakelijk om de lenzen na verloop van tijd te laten vervangen. Ook staar kan door middel van een vervanglens behandeld en opgelost worden.

Veilige ooglasertechnieken

Dat u zuinig bent op uw ogen is logisch. Uw zicht betekent veel voor u en op het moment dat u in IJmuiden en omgeving een ooglaserbehandeling overweegt, wilt u weten wat de beschikbare mogelijkheden zijn. U leest zich vooraf in, in de behandeltechnieken en vraagt daarbij na wat de eventuele risico’s en complicaties zijn die aan de ooglaserbehandeling zijn verbonden. Tijdens een consult bij een oogkliniek worden de mogelijke risico’s uitvoerig toegelicht, dit ondanks het feit dat een ooglaserbehandeling een uiterst veilige ingreep is. De kans op complicaties wordt verkleind door te kiezen voor een ervaren oogarts en een oogkliniek waar gewerkt wordt met moderne laserapparatuur. Geeft de oogarts u leefregels voor na de behandeling? Volg deze op, hiermee verkleint u het risico nog verder. Na een ooglaserbehandeling kunnen uw ogen wat geïrriteerd en droog aanvoelen. Uw hersenen hebben tijd nodig om aan het veranderde zicht te wennen. Hierdoor kan het zicht zo nu en dan wat wazig zijn. Afhankelijk van de gebruikte lasertechniek duurt het een paar dagen tot enkele weken voordat u een stabiel, scherp zicht heeft. Houdt u last van droge ogen of ziet u halo’s, lichtkringen? Neem dan contact op met de oogarts. Veelal kunnen de klachten met oogdruppels behandeld worden.

Kosten ooglaseren in IJmuiden en omgeving

De kosten voor een ooglaserbehandeling zijn, in vergelijking met de aanschaf van een bril of contactlenzen, vrij hoog. Het is echter een eenmalige uitgave, terwijl u in geval van bril of lenzen regelmatig terugkerende kosten hebt. Sommige zorgverzekeraars hebben vanuit aanvullende zorgpakketten vergoedingsmogelijkheden voor een ooglaserbehandeling. Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling of wilt u meer informatie over de verschillende ooglasertechnieken? Ook als u woonachtig bent in IJmuiden of omgeving bent u van harte welkom bij de ervaren oogartsen van Dutch Clinic in Hoofddorp. Een afspraak maakt u door te bellen met +31 (0)20 214 2033. U kunt ook het online contactformulier invullen.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com