Ooglaseren Noordwijk

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Overweegt u ooglaseren in Noordwijk en omgeving? Ziet u minder scherp dan u zou willen? Dansen de letters voor uw ogen? Stoort u zich aan uw bril die eigenlijk niet comfortabel zit of bent u regelmatig een ooglens kwijt? Een ooglaserbehandeling kan uw zicht, zowel dichtbij als veraf, aanmerkelijk verbeteren. Klinken scherp zicht en lezen zonder daarbij gebruik te maken van een lamp u als muziek in de oren? De redenen om voor ooglaseren in Noordwijk en omgeving te kiezen zijn veelzijdig.

Ooglaseren Noordwijk.

Ooglaseren Noordwijk.

Onafhankelijk van bril of contactlenzen

Het merendeel van de mensen dat ooglaseren in Noordwijk en omgeving overweegt, doet dit om onafhankelijk te zijn van bril of contactlenzen. Sporten zonder zorg om een contactlens te verliezen, slapen zonder eerst de contactlenzen te verwijderen en scherp zien zonder eerst uw brillenglazen schoon te maken. Een ooglaserbehandeling geeft u een nieuwe vorm van vrijheid. Naast het feit dat u niet voortdurend aan een bril of contactlenzen denkt, ziet u zowel veraf als dichtbij scherp. Doet u ’s ochtends uw ogen open? Dan is uw zicht direct scherp. Er gaat een wereld voor u open.

Veilige behandeling met een vlot herstel

Ooglaserbehandelingen die uitgevoerd worden door gespecialiseerde oogartsen met de huidige generatie ooglaserapparatuur zijn veilig. De kans op complicaties en/of bijwerkingen is nihil. Behandelingen zijn uiterst veilig en bovendien van zeer hoge kwaliteit. Geavanceerde ooglasertechnieken, waarbij het oog minimaal wordt belast, zorgen voor een korte behandeltijd en een vlot herstel. Afhankelijk van de gekozen behandelmethode heeft u direct na de ingreep een beter zicht. Het duurt een aantal dagen tot weken voordat het zicht stabiel is.

Pijnloos ooglaseren in Noordwijk en omgeving

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat ooglaseren een pijnlijke behandeling is, waarbij de ogen een groot risico lopen. In de praktijk is echter bewezen dat de laserbehandeling geen pijn doet. Uw ogen worden met verdovende oogdruppels verdoofd, zodat u geen pijn ervaart. Tijdens het laseren kunt u een zekere druk op de ogen ervaren. Dit is van korte duur en van voorbijgaande aard. Na de behandeling kunnen de ogen een aantal dagen droog en gevoelig aanvoelen. U krijgt van de oogarts oogdruppels voorgeschreven die het herstel van de ogen bevorderen. Gebruik de druppels volgens voorschrift en zolang de arts dit heeft aanbevolen.

Kosten ooglaserbehandeling in Noordwijk en omgeving

De kostprijs van een ooglaserbehandeling doet mensen soms afschrikken. Het laten laseren van uw ogen is een kostbare behandeling die bovendien niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed. Daar staat tegenover dat u een ooglaserbehandeling kunt zien als een eenmalige investering die u doet in uw eigen welzijn. Op langere termijn is de behandeling in de meeste gevallen voordeliger dan een bril of contactlenzen. U heeft immers regelmatig een nieuwe bril of lenzen nodig. Telt u daarbij de kosten voor reinigingsdoekjes en lenzenvloeistof op, dan wordt het verschil snel zichtbaar. Vergelijkt u vooraf de ooglasermogelijkheden met elkaar? Dan is het niet ondenkbaar dat u op eenvoudige manier op de behandelkosten bespaard. Kijk daarbij verder dan Noordwijk en de directe omgeving. Op relatief korte afstand, 28 km, vindt u in Hoofddorp de moderne oogkliniek van Dutch Clinic. Ooglaserbehandelingen worden vanaf € 1.590 all-in aangeboden en toegepast. Het all-in tarief bevat:

  • Technisch en uitgebreid medisch vooronderzoek.
  • Laserbehandeling (IntraLasik Femtosecond, Lasek of TransPRK no-touch techniek).
  • 7 nacontroles in het eerste jaar na de ooglaserbehandeling.
  • Zichtgarantie. In geval van reststerkte wordt een gratis nabehandeling, mits medisch verantwoord, toegepast.

Heeft u naast de basisverzekering een aanvullend zorgpakket afgesloten? Wellicht dat een beperkte kostenvergoeding mogelijk is. U kunt dit nalezen in de polisvoorwaarden van de verzekering.

Succesvol ooglaseren in Noordwijk

Het is vanzelfsprekend dat u bepaalde verwachtingen heeft van een ooglaserbehandeling. Om teleurstellingen te voorkomen, is het van belang dat u zichzelf uitgebreid laat informeren en adviseren over de beschikbare mogelijkheden. De ooglaserbehandeling kan helaas niet bij iedereen toegepast worden. Door middel van een technisch en medisch vooronderzoek worden uw ogen uitgebreid gecontroleerd, nagekeken en opgemeten. Op basis van de onderzoeksresultaten bepaald een oogarts of uw ogen geschikt zijn voor de gewenste behandeling. Blijkt uit de onderzoeken dat uw ogen gelaserd kunnen worden? Dan wordt gekeken wat in uw situatie de beste ooglasertechniek is. De oogarts ligt de behandelprocedure uitvoerig toe en uw vragen worden beantwoord. Vergelijkt u ooglaserbehandelingen in Noordwijk en omstreken met elkaar? Kom vrijblijvend kennismaken met Dutch Clinic in Hoofddorp. Onze oogartsen werken met geavanceerde ooglasertechnieken en lichten tijdens een vrijblijvend consult de ooglaserbehandeling nader toe. Ook voor een technisch en/of medisch vooronderzoek bent u van harte welkom. U kunt ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033 voor het maken van een afspraak.

Ooglaseren Noordwijk FAQ

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over ooglaseren in Noordwijk. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Om voor de ingreep in aanmerking te komen moet u minimaal 18 jaar oud zijn en niet lijden aan chronische retinale of hoornvliesaandoeningen of een andere oogaandoening. U heeft een sterkteafwijking van minimaal +1 of -1 en/of een cilinderafwijking. De sterkteafwijking is minimaal een jaar stabiel. Als u een vrouw bent, bent u niet zwanger en/of geeft u geen borstvoeding. Uw ogen worden tijdens een QuickScan en medisch onderzoek uitgebreid bekeken en opgemeten.

Zowel de QuickScan als het medisch onderzoek bepaalt of u voor de ingreep in aanmerking komt en welke techniek voor u het beste is. Het uitgebreide medisch onderzoek duurt zo’n 2 uur en naast het opmeten van onder meer het hoornvlies en de oogdruk wordt uw gezondheid besproken. Als u contactlenzen draagt, moet u deze minstens 1 maand voor het medisch onderzoek niet meer dragen. De ingreep kan vlot na het medisch onderzoek gepland worden.

De ingreep duurt 10 tot 25 minuten en in principe worden beide ogen tijdens dezelfde ingreep behandeld. De ogen worden met speciale oogdruppels verdoofd en de ingreep verloopt nagenoeg pijnloos. Afhankelijk van de techniek ziet u direct na de ingreep verbetering. Het kan gebeuren dat de arts een bandagelens ter bescherming van de ogen aanbrengt, deze wordt na een aantal dagen verwijderd. Na de ingreep worden uw ogen gecontroleerd, krijgt u oogdruppels voorgeschreven en kunt u de kliniek verlaten.

Sommige mensen hebben direct na de laserbehandeling merkbaar beter zicht. Het is normaal dat uw zicht de eerste dagen en weken afwisselend scherp en wazig is. Gun uw ogen voldoende rust, en gebruik de voorgeschreven oogdruppels om infecties te voorkomen. Bescherm uw ogen de eerste dagen zowel binnen als buiten met een goede zonnebril. Meteen na de ingreep heeft u geen bril of contactlenzen meer nodig. De eerste periode kunt u met name in het donker halo’s of lichtkransen zien rond bijvoorbeeld straatverlichting.

Dutch Clinic heeft ooglasertarieven vanaf € 1.590. U krijgt een exacte opgaven van de kosten tijdens het consult. In elk geval is een ooglaserbehandeling ook op financieel vlak interessant en u bespaard al snel op de terugkerende aanschafkosten van een bril of contactlenzen. Indien gewenst is het mogelijk om de ingreep in praktische maandtermijnen te betalen.

Tijdens de operatie worden verdovende druppels gebruikt, zodat u niets voelt van de ingreep. U kunt zich de dag van de operatie wat ongemakkelijk voelen. Wat slaap en een pijnstiller helpen u te kalmeren. In de dagen na de ooglaserbehandeling kunnen uw ogen lichtgevoelig zijn en geïrriteerd aanvoelen.

Ja. U bent voorgoed van uw bril of contactlenzen verlost. Het enige wat niet voorkomen kan worden is dat u op latere leeftijd ouderdomsverziendheid ontwikkeld en als gevolg daarvan een leesbril nodig heeft.

Een enkele keer is er na de ooglaserbehandeling sprake van een zogenaamde reststerkte. Dit is een kleine sterkteafwijking die tijdens een nabehandeling alsnog gecorrigeerd kan worden. Om voor de nabehandeling in aanmerking te komen moet het hoornvlies dik genoeg zijn en moet uw gezondheid dat toelaten.

De kans op ernstige complicaties is uiterst klein. De ervaren oogartsen van Dutch Clinic werken met state-of-the-art ooglaserapparatuur. Het is bewezen dat een oog eerder geïnfecteerd raakt door het gebruik van contactlenzen dan door een ooglaserbehandeling.

Elke ooglasertechniek heeft typische eigenschappen die gepaard kunnen gaan met complicaties in de dagen na de ingreep. Om de kans op complicaties te beperken volgt u de instructies van de oogarts zorgvuldig op en neemt u onmiddellijk contact op met de kliniek als er sprake is van ondraaglijke pijn, rode ogen, het gevoel dat uw oog klopt en/of als de bandagelens is verdwenen.

Het eerste jaar na de ingreep zijn 7 controles voorzien en inbegrepen. De eerste controle vindt direct na afronding van de ingreep plaats en vervolgens komt u de volgende dag voor de volgende controle. In overleg met de oogarts vinden de overige controles op gezette momenten plaats. Uiteraard kunt u bij klachten tussen de controles door altijd contact met de kliniek opnemen, zodat eventueel een extra controle gepland kan worden.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com