Ooglaseren Beverwijk

Overweegt u ooglaseren in Beverwijk en omgeving? Bent u bang om de stap naar een ooglaserbehandeling te zetten? Twijfelt u aan de veiligheid van ooglaseren? Het zijn vragen die veel mensen zich stellen op het moment ooglaseren in beeld komt. Enerzijds is er het vooruitzicht om bril of lens onafhankelijk te zijn, terwijl aan de andere kant het onbekende van de behandeling u een onzeker gevoel kan geven. Daarom is goede voorlichting over de behandeling van belang. Kijk daarnaast ook naar de voor- en nadelen van ooglaseren in Beverwijk en omgeving.

Ooglaseren Beverwijk.

Ooglaseren Beverwijk.

Stapsgewijs ooglaseren in Beverwijk en omgeving

Ooglaseren behandelingen worden al enkele decennialang met succes toegepast. Maar wat houdt een ooglaserbehandeling precies in en wat kunt u van een behandeling verwachten? Met behulp van state-of-the-art laserapparatuur wordt de brilsterkte van uw ogen gecorrigeerd. De ingreep kan zowel bij bijziend- als verziendheid en cilinderafwijkingen worden toegepast. De laser corrigeert uw hoornvlies, zodat het licht goed op uw netvlies valt en u zowel veraf als dichtbij scherp zicht heeft. Een laserbehandeling bestaat uit verschillende stappen die elkaar in een logische volgorde opvolgen:

 • Technisch vooronderzoek. Ooglaseren in Beverwijk en omgeving is een ingrijpende behandeling die niet voor iedereen geschikt is. Tijdens een technisch vooronderzoek worden uw ogen globaal onderzocht en kan een oogarts een indicatie geven of uw ogen geschikt zijn voor een laserbehandeling.
 • Medisch vooronderzoek. Na een technisch onderzoek volgt een uitgebreid medisch onderzoek. Uw ogen worden zowel van binnen als van buiten op verschillende manieren bekeken en gemeten. Het onderzoek duurt zo’n 1,5 uur waarbij onder andere de dikte van het hoornvlies, de oogdruk, de pupilgrootte en de traanproductie worden gemeten. Na afloop van het onderzoek krijgt u een behandeladvies, en wordt toegelicht welke ooglasertechniek bij u kan worden toegepast.
 • Ooglaserbehandeling. De ooglaserbehandeling zelf vindt plaats met een plaatselijke verdoving. U voelt geen pijn, wel kan een drukkend gevoel op het oog ervaren worden. De laserapparatuur corrigeert uw brilsterkte nauwkeurig, zodat u weer scherp kunt zien. De behandeling duurt 10 tot 20 minuten.
 • Controles. Direct na het ooglaseren worden uw ogen getest en de volgende dag vindt een eerste controle plaats. Gedurende het eerste jaar vinden 7 controles plaats, waarbij de oogarts de ontwikkeling van uw ogen en zicht nauwkeurig worden gevolgd.

Ooglasertechnieken in Beverwijk en omgeving

Naast het vergelijken van de kosten die voor een ooglaserbehandeling in rekening worden gebracht, zijn er andere factoren om rekening mee te houden. Zo is het goed om te kijken naar de verschillende ooglasertechnieken die een oogkliniek aanbiedt en toepast. De oogartsen van Dutch Clinic in Hoofddorp werken naar volle tevredenheid met de IntraLasik Femtosecond, Lasek en TransPRK no-touch lasermethodes. De TransPRK no-touch is een volledig computergestuurde ooglaserbehandeling, waarbij uw ogen op geen enkel moment worden aangeraakt. De laser werkt vlot en efficiënt, waarbij een behandeling slechts een aantal minuten duurt. In Nederland is de IntraLasik Femtosecond de meest toegepaste ooglaserbehandeling. Iedere behandeltechniek heeft eigen voor- en nadelen.

Voordelen TransPRK no-touch ooglasertechniek:

 • Uw ogen worden niet aangeraakt. Het epitheel wordt met behulp van de lasertechniek verwijderd, waarna uw brilsterkte gecorrigeerd wordt.
 • De behandeling verloopt pijnloos.
 • TransPRK no-touch kan worden toegepast bij droge ogen en als er sprake is van een dun hoornvlies.

Nadelen TransPRK no-touch ooglasertechniek:

 • De hersteltijd is doorgaans langer in vergelijking met een IntraLasik Femtosecond behandeling.
 • Uw ogen dienen tenminste 3 maanden na de behandeling gedruppeld te worden.
 • De napijn kan heftiger zijn en langer aanhouden dan bij de IntraLasik ooglasertechniek.

Voordelen IntraLasik Femtosecond ooglasertechniek:

 • Het flapje van het hoornvlies dat wordt losgemaakt en omgeslagen, hecht zich na afloop van de ooglaserbehandeling snel aan het oog.
 • Het herstel verloopt vlot en u heeft bijna direct na de ingreep scherp zicht.
 • De napijn is te verwaarlozen.

Nadelen IntraLasik Femtosecond ooglasertechniek:

 • Een enkele keer komt het flapje ongewild los. Dit kan gebeuren als uw ogen tijdens ruwe sporten geraakt worden.
 • Deze ooglasertechniek kan niet worden toegepast bij droge ogen en/of een dun hoornvlies.

Behandeladvies ooglaseren in Beverwijk en omgeving

Heeft u vragen over de verschillende ooglasertechnieken? Wilt u weten of uw ogen in aanmerking komen voor een ooglaserbehandeling? Mensen die woonachtig zijn in Beverwijk en/of de omgeving kunnen zich laten adviseren door de oogartsen van Dutch Clinic in Hoofddorp. In de moderne oogkliniek worden dagelijks ooglaserbehandelingen uitgevoerd. Zowel voor informatief gesprek als voor een technisch en medisch vooronderzoek bent u van harte welkom. Om een afspraak te maken belt u met +31 (0)20 214 2033. U kunt ook het contactformulier invullen, waarna u binnen een werkdag een antwoord kunt verwachten.