Skip to content
Ooglaseren bij Dutch Clinic

Ooglaseren bij myopie of bijziendheid

Myopie zorgt ervoor dat u moeite heeft met het zien van alles wat veraf is terwijl lezen geen enkel probleem vormt. U bent dan bijziend. Een lastige oogafwijking die vaak ook vermoeide ogen en hoofdpijn tot gevolg heeft. Gelukkig kan in veel gevallen ooglaseren bij bijziendheid uitkomst bieden.

Oorzaken bijziendheid

Myopie is een oogafwijking die veelal erfelijk bepaald is en al op jonge leeftijd ontstaat. De bijziendheid blijft meestal op eenzelfde niveau maar kan als iemand eenmaal ouder wordt, toch verergeren.

Bent u bijziend dan wordt dat veroorzaakt doordat de oogbol te lang is ten opzichte van de lens en het hoornvlies. De lichtstralen die het oog binnenkomen worden dan te sterk verbogen en vallen vóór het netvlies in plaats van erop. Hierdoor wordt het zicht wazig. Deze afwijking van de oogbol betekent dat het oog niet de ideale kromming heeft.

Uw scherpe zicht weer terug

Of u nu moeite heeft met het lezen van verkeersborden, het herkennen van gezichten op afstand of andere tekenen van bijziendheid ervaart, onze ervaren oogartsen staan voor u klaar. We bieden een scala aan ooglaserbehandelingen die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften en levensstijl.

Wilt u uw scherpe zicht terugkrijgen en genieten van een leven zonder de beperkingen van bijziendheid? Neem vandaag nog contact met ons op voor een consultatie en ontdek welke behandelopties het beste bij u passen. Uw heldere toekomst begint hier, bij Dutch Clinic.

Ooglaseren bij myopie, ook voor u?

Om te bepalen of u ook in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling kunt u in onze oogkliniek een medisch vooronderzoek laten uitvoeren. Vervolgens kan de oogarts die het vooronderzoek heeft uitgevoerd u ook meteen vertellen in hoeverre de myopie verholpen kan worden.

Welke ooglaser behandeling bij bijziendheid?

In onze kliniek vindt u niet alleen gespecialiseerde oogartsen, wij hebben ook alle hightech apparatuur in huis. Zo kunnen we kwalitatieve ooglaserbehandelingen aanbieden voor de meest voorkomende oogafwijkingen.

Intralasik

Een veilige en 100% mesvrije behandeling? De IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling is dat.

Lensimplantatie

Heeft u een oog met een dun hoornvlies of een hoge oogafwijking? Dan is wellicht een lensimplantatie wat voor u.

TransPRK

Heeft u een lage sterkte of droge ogen? Dan is de TransPRK ooglaserbehandelinginteressant voor u.

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

Onze ervaren oogartsen en chirurgen werken nauw met jou samen om een behandelplan te ontwikkelen dat perfect aansluit bij jouw specifieke visie en verwachtingen.

Vrijblijvend consult

In een consult bekijken we de geschiktheid van uw ogen.

Ooglaserbehandeling

Maak na het consult een afspraak om uw ogen te laseren.

Specialisten

De ooglaserbehandeling wordt uitgevoerd door een oogarts.

Uitgebreide nazorg

Maak gebruikt van minstens 7 gratis nacontroles.

“Eerst had ik een teleurstelling dat de IntraLasik geen oplossing was voor mijn oogafwijking voor veraf. Na een gesprek tijdens het vooronderzoek ben ik volledig meegenomen in de TransPRK behandeling en dit leek mij het beste alternatief. Ik heb geen moment spijt gehad en het is zo heerlijk om wakker te worden en direct te kunnen zien. Daarnaast is de prijs ook prima in vergelijking met andere klinieken.”

Fleur Vergeer | TransPRK ooglaserbehandeling

Een leven zonder bril

Onze patiënten variëren van jong tot oud en hebben uiteenlopende behoeften en doelen. Of het nu gaat om het herstellen van verloren gezichtsvermogen, het verminderen van vermoeide ogen of het bereiken van een jeugdiger uiterlijk, we hebben met trots geholpen bij het vervullen van deze wensen.

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Ontmoet onze specialisten

Achter elke succesvolle behandeling bij Dutch Clinic staat een team van toegewijde en ervaren medische professionals. We stellen met trots onze getalenteerde artsen aan je voor, de drijvende krachten achter onze expertise en uitstekende patiëntenzorg.

Guilio Bamonte

VR Chirurg

Deniz Akdoğan

Cosmetisch arts KNMG

Mitzy Vastenhout

Receptioniste

Kim Stootman

Hoofd verpleegkundige, OK assistent & consulent

De Dutch Clinic belofte

Bij Dutch Clinic begrijpen wij dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om jouw oogzorg en esthetische behoeften.

Onze kliniek heeft een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten en chirurgen die gezamenlijk over tientallen jaren ervaring beschikken.

Ruim 25+ jaar ervaring

Van ooglaseren tot ooglidcorrecties. Bij Dutch Clinic in Hoofddorp bent u aan het juiste adres.

Vakkundig en ervaren artsen

Wij werken uitsluitend samen met gecertificeerde artsen om het beste resultaat na te streven.

Een gratis consult

Een consult bij Dutch Clinic is gratis op het moment dat u de behandeling ook bij ons laat uitvoeren.

Bijziendheid myopie of min afwijking veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over bijziendheid myopie of min afwijking. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.
Mensen die bijziend zijn, zien voorwerpen en dingen dichtbij erg scherp. Voorwerpen en dingen ver weg worden niet scherp gezien. Myopie, bijziendheid, wordt veroorzaakt door de oog vorm, waarbij een oogbal net een beetje te lang is of het hoornvlies te steil gebogen. Hierdoor valt het licht als het ware voor uw netvlies en dit heeft in de verte een wazig beeld tot gevolg.
Bijziendheid die niet gecorrigeerd wordt, kan uiteenlopende klachten veroorzaken. De meest voorkomende klachten zijn hoofdpijn, vermoeide ogen, wazig beeld in de verte en vermoeidheid tijdens autorijden en sporten.
In eerste instantie wordt bijziendheid gecorrigeerd met het dragen van een bril of lenzen. Bijziendheid is ook prima te corrigeren met een ooglaserbehandeling. De laserbehandeling is erop gericht om de voorzijde van het hoornvlies te corrigeren. Het licht valt na een ooglaserbehandeling goed op uw netvlies, waardoor u ook in de verte scherp ziet.
Bijziendheid of myopie kan gecorrigeerd worden met de IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling, maar ook de Laser/PRK en TransPRK methode kunnen worden met succes worden toegepast. Tijdens een medisch vooronderzoek wordt beoordeeld welke behandelmethode het beste bij u toegepast kan worden.
Nee. Minderjarigen worden niet behandeld en ook de conditie van uw ogen is van belang. Zo moet de sterkte minimaal een jaar stabiel zijn. De minafwijking mag niet lager dan -12 zijn. Daarnaast wordt ook gekeken naar uw gezondheid en worden uw ogen op verschillende manieren opgemeten. Na een medisch vooronderzoek wordt beoordeeld of u een geschikte kandidaat bent voor een ooglaserbehandeling.
Geadviseerd wordt om iemand mee te nemen naar het vooronderzoek. Om uw ogen op te meten wordt gebruik gemaakt van oogdruppels die uw pupillen verwijden. U kunt hierdoor een tijd wazig zien, waardoor autorijden niet mogelijk is.
Het verschil tussen de verschillende technieken zit hoofdzakelijk in de manier waarop de buitenste laag, het epitheel, van het oog wordt verwijderd en al dan niet terug op zijn plaats wordt gebracht. Ooglaserbehandelingen passen de vorm van het hoornvlies aan, zodat het licht op de juiste manier op uw netvlies valt. Het hoornvlies bestaat in totaal uit vijf verschillende lagen. De techniek die bij u wordt gebruikt, wordt tijdens het vooronderzoek uitgebreid met u doorgenomen.
Voor de laserbehandeling worden uw ogen met speciale druppels verdoofd. Afhankelijk van de lasertechniek wordt het hoornvlies verwijderd of wordt een flapje gemaakt. Vervolgens wordt de vorm van het hoornvlies door de laser bijgeslepen. Daarna wordt het flapje teruggeplaatst en kan het hoornvlies herstellen van de ingreep.
De ingreep duurt niet langer dan 15 tot 30 minuten.

Ooglaseren doet doorgaans geen pijn. Uw ogen worden voor de behandeling verdoofd. Na de behandeling kunt u een geïrriteerd gevoel aan de ogen ervaren. U kunt dit vergelijken met het gevoel alsof er zand in het oog zit. Dit gevoel kan een aantal dagen duren. Probeer de ogen niet extra te belasten door erin te wrijven. Zijn uw ogen erg droog na de laserbehandeling? Dan kan dit gevoel verzacht worden door het gebruik van oogdruppels.

 

De hersteltijd hangt af van de behandeltechniek. Gemiddeld duurt het een dag tot een week, al is dit ook afhankelijk van de manier waarop u de adviezen van oogarts opvolgt. Dat betekent dat u regelmatig op controle komt en u houdt aan de eventueel voorgeschreven oogdruppels en medicatie.
Om het herstel te bevorderen, wrijft u de eerste twee weken na de laserbehandeling niet in uw ogen. Gebruik ook zeker twee weken geen oog make-up. Ga niet naar de sauna en zwem niet in zout water of chloorwater. Douchen is toegestaan, maar een uitgebreid bad stelt u uit. Contactsporten zijn de eerste 4 weken niet toegestaan. Individuele, niet intensieve sporten kunnen na 2 weken hervat worden.

Dutch Clinic voldoet aan alle gestelde veiligheidseisen. De gespecialiseerde oogartsen werken met state of the art ooglaserapparatuur. De kans op bijwerkingen of complicaties is minimaal. Eventuele infecties na een ooglaserbehandeling kunnen worden behandeld met speciale oogdruppels.

 

Meestal is het direct na de ooglaserbehandeling merkbaar dat u anders ziet. De eerste dagen na de behandeling kunnen wazig en scherp zicht zich afwisselen. Uw hersenen moeten wennen aan de nieuwe situatie. Na gemiddeld 5 dagen is uw zicht scherp. Het kan echter nog 6 tot 12 weken duren voordat het zicht volledig stabiel is.
Na een laserbehandeling kan het gebruik van een leesbril nog nodig zijn. Dit heeft niets te maken met bijziendheid, maar met ouderdom. Naarmate u ouder wordt, kunnen uw ogen het zicht minder scherpstellen dan voorheen. De spieren in het oog verslappen en uw lens wordt minder elastisch. Wanneer dit gebeurt, is voor iedereen anders.

De basisverzekering heeft helaas geen vergoedingsmogelijkheden voor een ooglaserbehandeling. Vanuit een aanvullend zorgpakket kan een gedeeltelijke kostenvergoeding worden gegeven. Dit verschilt per pakket en per verzekeraar. Om voor een vergoeding in aanmerking te komen, kunt u de precieze voorwaarden en bepalingen navragen bij uw zorgverzekeraar. Het krijgen van een vergoeding wil overigens niet zeggen dat u daarmee ook goedkoper uit bent. De kosten voor de behandeling variëren sterk en de vergoedingsbedragen zijn vrij beperkt. Vergelijk daarom vooraf de verschillende kosten en kijk daarbij naar het eventuele vergoedingsbedrag. De kans is groot dat u zonder vergoeding nog voordeliger uit bent.

 

Andere oogafwijkingen

Met verschillende ooglaserbehandelingen verhelpen wij de volgende oogafwijkingen:

Bijziendheid (Myopie)

Bijziendheid, ook bekend als myopie, is een veelvoorkomende oogafwijking waarbij je dichtbij objecten scherp kunt zien, maar moeite hebt met het scherpstellen van objecten in de verte. Ontdek hoe bijziendheid wordt gediagnosticeerd en behandeld om je zicht te verbeteren.

Verziendheid (Hypermetropie)

Verziendheid, ook wel hypermetropie genoemd, is een oogafwijking waarbij je moeite hebt met het scherpstellen van nabije objecten, terwijl je veraf goed kunt zien. Leer meer over de oorzaken en behandelingsmogelijkheden voor deze veelvoorkomende aandoening.

Ouderdomsverziendheid (Presbyopie)

Ouderdomsverziendheid, ook wel presbyopie genoemd, is een normale verandering in het oog die meestal optreedt naarmate je ouder wordt. Deze aandoening beïnvloedt je vermogen om op korte afstand scherp te zien. Leer hoe presbyopie kan worden gemanaged om je levenskwaliteit te behouden.

Heeft u een andere oogafwijking?

Heeft u een andere aandoening aan uw ogen? De kans is groot dat wij u kunnen helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op.