Onze ooglaserapparatuur

Beste zorg met meest moderne ooglaserapparatuur

In onze oogkliniek worden uw ogen uitsluitend gelaserd met de meest moderne en geavanceerde ooglaserapparatuur die bediend worden door onze ervaren oogartsen. Zodat u zeker weet dat voor, tijdens en na de ooglaserbehandeling uw ogen aan de beste zorg zijn toevertrouwd.

Ooglaserapparatuur.

Ooglaserapparatuur.

Schwind 750 S Excimer laser met Smartpulse en Ziemer Z8 Femtosecond laser

Schwind 750 S Excimer laser met Smartpulse en Ziemer Z8 Femtosecond laser zijn de meest nauwkeurige en snelste ooglaser apparatuur van dit moment. Daarbij is het ook de meest veilige methode. Met de Schwind 750 S is het mogelijk om No Touch treatment uit te voeren. De behandeling is van begin tot eind volledig computergestuurd waardoor uw ogen met microscopische precisie worden gelaserd.

Eyetracker voor veilig ooglaseren

De ooglasers zijn voorzien van een eyetracker. Omdat behandelingen aan ogen toch vaak spannend zijn voor de cliënt, maakt het oog tijdens een ooglaserbehandeling wel eens onverwachte bewegingen. Zodra de bewegingsuitslag te groot is, geeft de eyetracker dit door aan de laser. De laser stopt totdat het oog weer rustig genoeg is om veilig verder te behandelen.

Voordelen Femtosecond ooglaser

Ooglaseren met de Femtosecond ooglaser biedt heel veel voordelen zoals:

  • Nauwkeurig dankzij de microscopische precisie waarmee de laser werkt
  • Veiliger omdat er niet wordt gesneden
  • Kortst mogelijke herstelperiode
  • Pijnvrije behandeling
  • Ook geschikt voor ogen met een hogere min- of plussterkte
  • Betaalbaar

Ooglaser-expert

De Femtosecond ooglaser is in Nederland geïntroduceerd door Drs. Rolf Zandbergen. Deze oogarts is ook een van onze oogartsen. Met meer dan 10.000 ooglaserbehandelingen is hij een van de meest ervaren oogartsen én expert in het gebruik van deze ooglaser. Bij de Dutch Clinic bent u er dus zeker van dat uw ogen alleen door de beste apparatuur én de beste oogartsen behandeld worden.

Persoonlijk advies over ooglaseren?

Informatie over ooglaserapparatuur zegt u misschien niet zoveel als een persoonlijke toelichting. Daarom bent u altijd welkom om contact met ons op te nemen of een gratis consult bij een van onze oogartsen in Hoofddorp te boeken.

Onze ooglaserapparatuur veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over onze ooglaserapparatuur. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

1. Welke ooglaserapparatuur gebruikt Dutch Clinic?

De oogartsen van Dutch Clinic werken met de Schwind 750 S Excimer laser met Smartpulse en Ziemer Z8 Femtosecond laserapparatuur. De gebruikte laserapparatuur is zowel de meest nauwkeurige als de snelste apparatuur van dit moment. Beide behandelmethodes zijn veilig. Met de moderne Schwind 750 S kan een volledig computergestuurde ooglaserbehandeling, No Touch treatment, uitgevoerd worden.

2. Wat is en doet een Schwind 750S Excimer Laser?

De Schwind 750S laser is ultramodern en op dit moment de snelste Excimer laser op de markt. Alle bewegingen die het oog maakt, worden dankzij het ingebouwde highspeed camerasysteem vastgelegd. Ook de rotatiebalans en pupiltracking worden nauwkeurig gevolgd en vastgelegd. Het licht van de Schwind Excimer laser corrigeert de kromming van uw hoornvlies met uiterste nauwkeurigheid.

3. Wat is Ziemer Z8 Femtosecond laserapparatuur en waar wordt het voor gebruikt?

Het Zwitserse bedrijf Ziemer is gespecialiseerd in de ontwikkeling van oogheelkundige systemen. De Z8 Femtosecond Laser behoort tot de nieuwste mogelijkheden op het van ooglaserbehandelingen. Het apparaat is ontworpen om toe te passen bij zowel refractiechirurgie als cataractchirurgie. De Z8 staat bekend om de uitstekende resultaten met daarbij een laag energie verbruik en korte pulsen van hoge frequentie. Het omliggende weefsel wordt niet onnodig beschadigd. Het herstel na een laserbehandeling met de Femtosecond laser verloopt vlot.

4. Hoe lang wordt ooglaseren al toegepast en hoe zijn de resultaten?

Ooglaserbehandelingen worden sinds de jaren 80 van de vorige eeuw, in een toenemende frequentie, toegepast. De aangeboden behandelmethodes zijn gecertificeerd en de gespecialiseerde oogartsen bieden u een hoog niveau van kwaliteit, zorg en resultaat.

5. Is een ooglaserbehandeling met de Schwind Excimer Laser of de Ziemer Z8 Femtosecond pijnlijk?

Uw ogen worden voor een ooglaserbehandeling verdoofd met oogdruppels. De behandeling met beide lasers is in principe pijnloos. U kunt eventueel een lichte druksensatie voelen, maar van pijn is geen sprake.

6. Wat zijn de voordelen van de 1050 Hz eyetracker op de Schwind 750S Excimer laser?

Tijdens de laserbehandeling fixeert u uw oog op een groene LED lamp. Onwillekeurig kunnen uw ogen in elke richting bewegen. Voor een optimale oogbehandeling is het continu volgen van de positie van uw oog van cruciaal belang. De laser kan zich te allen tijde correct positioneren. De eyetracker volgt oogbewegingen tot 1050 keer per seconde en dat in maximaal 7 dimensies. De laser raakt, mede dankzij het cameravolgsysteem, altijd de juiste plaats.

7. Welke voordelen heeft een Ziemer Z8 Femtosecond laser?

De geavanceerde apparatuur, waarbij er minder energie vrijkomt, beperkt de kans op ontstekingen en schade aan onderliggende cellen. Dankzij de nauwkeurige instelling wordt hoornvliesweefsel gespaard en wordt er op zeer secure wijze een flap in het hoornvlies gevormd. De behandelduur beperkt zich tot slechts een aantal minuten per oog. De meeste mensen herstellen vlot van de Femtosecond laserbehandeling en kunnen doorgaans na één of twee dagen weer aan het werk.

8. Mag ik zelf kiezen welke apparatuur wordt gebruikt?

Nee. Het gebruik van de laserapparatuur hangt samen met de ooglasertechniek die het beste bij uw ogen past. Tijdens een consulttechnisch en medisch vooronderzoek worden uw ogen uitgebreid gecontroleerd en opgemeten. Aan de hand van deze resultaten stelt de oogarts een behandelmethode voor en wordt het gebruik van de apparatuur toegelicht.

9. Wat is het voordeel van een ooglaserbehandeling “No Touch Treatment”?

Het komt geregeld voor dat mensen enorm opzien tegen een ooglaserbehandeling. Dit omwille van het feit dat de ogen aangeraakt worden. Met een No Touch Treatment worden er geen instrumenten of apparaten op uw oog gepositioneerd. Uw ogen worden niet aangeraakt. Het enige wat u doet tijdens de behandeling, is gedurende een bepaalde tijd naar een lichtbron in de verte kijken. De geavanceerde Schwind 750S Excimer Laser voert ondertussen de behandeling volledig computergestuurd uit. Uiteraard is de behandelend oogarts vlakbij u in de buurt en deze volgt het behandelproces nauwgezet op.

10. Wat zijn de voor- en nadelen van een No Touch ooglaserbehandeling?

De voordelen zijn dat uw oog niet wordt aangeraakt en dat de behandeling pijnloos verloopt. Ook in geval van licht droge ogen kan een laserbehandeling worden toegepast, zonder dat een flapje moet worden gemaakt. Daar staat tegenover dat het herstel langer duurt dan bij een Femtosecond methode en dat er soms ook wat napijn kan ontstaan. Gedurende drie maanden na de ooglaserbehandeling moeten uw ogen gedruppeld worden.

11. Zitten er grote verschillen in de kostprijs gebaseerd op de laserapparatuur die wordt gebruikt?

Nee. De kostprijs voor een ooglaserbehandeling wordt bij Dutch Clinic niet gebaseerd op de gebruikte apparatuur. U bent verzekerd van een behandeling die wordt toegepast met state of the art apparatuur en gespecialiseerde oogartsen.

12. Welke laserbehandeling is voor mij het beste?

Om te kunnen bepalen of u voor een ooglaserbehandeling in aanmerking komt en welke techniek daarbij het beste resultaat biedt, maakt u eerst een afspraak met een van onze oogartsen. Verschillende onderzoeken, waarbij uw ogen worden bekeken en opgemeten, bepalen het eindresultaat. Op basis hiervan kan een behandeltechniek voorgesteld worden.

13. Hoe lang duurt een ooglaserbehandeling?

De behandeling zelf duurt slechts een paar minuten per oog.

14. Welke ooglaserbehandeling wordt vergoed?

Zorgverzekeraars vergoeden ooglaserbehandeling niet vanuit de basisverzekering. Vergoedingen vanuit een aanvullende zorgverzekering zijn soms gedeeltelijk mogelijk. Vergoedingsbedragen en mogelijkheden worden niet bepaald door de laserapparatuur die wordt gebruikt of de ooglasertechniek die wordt toegepast. Meer informatie staat in de polisvoorwaarden van uw aanvullende zorgpolis.

15. Hoe snel kan ik resultaat verwachten?

Uw zicht is na de laserbehandeling beter en het scherp zien, verbetert zich in de uren en dagen die volgen. Binnen een aantal dagen ziet u zowel veraf als dichtbij scherp. Uw hersenen zijn echter nog niet gewend aan het veranderde zicht en hebben tijd nodig om zich aan de nieuwe situatie aan te passen. Het kan daarom een paar weken tot enkele maanden duren, voordat uw zicht stabiel is.

Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak.