Skip to content
Een behandeling bij Dutch Clinic

Ooglaseren aftrekbaar

Uw zorgverzekeraar vergoedt de kosten van een ooglaserbehandeling niet. Als u een Aanvullende Verzekering heeft gesloten kan de zorgverzekeraar u een tegemoetkoming in de kosten betalen. Dat kunt u lezen in de polisvoorwaarden en evt. navragen bij uw zorgverzekeraar. Ooglaseren is niet fiscaal aftrekbaar.

Vergoeding behandeling door verzekeraar

De behandelingen vallen niet onder de basisverzekering. Indien u een Aanvullende Verzekering heeft afgesloten kan uw verzekeraar in voorkomende gevallen een deel van de kosten vergoeden. Dat kunt u lezen in de voorwaarden in uw polis en navragen bij uw verzekeraar.

Aftrekposten belastingaangifte

Wanneer u zorgkosten heeft, dan kunt u bepaalde kosten aftrekken van de jaarlijkse belastingaangifte. De belastingdienst spreekt dan over zogenaamde specifieke zorgkosten. Om deze kosten ook daadwerkelijk af te mogen trekken dient u aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Het is soms ook mogelijk om kosten die u maakt voor anderen, b.v. minderjarige kinderen, af te trekken. Onder specifieke zorgkosten worden onder meer kosten voor medicijnen en bepaalde medische hulpmiddelen begrepen. De belastingdienst hanteert strikte voorwaarden:

Zorgkosten mogen niet worden afgetrokken van de aangifte als er sprake is van het verplichte en/of vrijwillige eigen risico.

Kosten mogen alleen afgetrokken worden als ze verband houden met een ziekte en/of invaliditeit.

Bewaar de originele correspondentie, nota’s en overzichten. De belastingdienst kan hier om vragen.

Laat u een behandeling uitvoeren bij een niet door uw zorgverzekeraar gecontracteerde zorgverlener en bent u dan een vergoeding verschuldigd? Dan kunt u deze kosten niet van de belasting aftrekken.

Alleen het gedeelte van de gemaakte kosten die niet door uw (aanvullende) zorgverzekering en/of vanuit de bijzondere bijstand worden vergoed mogen als aftrekpost vermeld worden.

Blijvende resultaten

Wanneer u een ooglaserbehandeling overweegt, zoekt u naar de beste prijs-kwaliteitverhouding. Uw ogen zijn belangrijk en het is logisch dat u de behandeling door een ervaren oogarts wilt laten toepassen. Ook zonder een kosten vergoeding en/of teruggave van de Belastingdienst kunt u kiezen voor hoogwaardige kwaliteit en ervaren, gespecialiseerde artsen. Wekelijks passen de artsen van Dutch Clinic de ooglaserbehandeling met succes toe. De kliniek werkt met verschillende lasertechnieken:

Afhankelijk van uw sterkteafwijking en de cilinder wordt een behandeling op maat aangeboden. Een ooglaserbehandeling is een kort durende ingreep, waarvan u vlot hersteld. Na de ingreep hebben uw ogen en hersenen wat tijd nodig om aan het nieuwe zicht te wennen. Afhankelijk van de toegepaste techniek ziet u direct na de ooglaserbehandeling verbetering. Het duurt een aantal weken tot maanden voordat het zicht volledig stabiel en scherp is. De resultaten die bereikt worden zijn in principe blijvend. Wanneer u ouder wordt kan het op een bepaald moment nodig zijn om een leesbril te gebruiken, dit staat los van bijziend- en/of verziendheid.

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

“Na jarenlang afhankelijk te zijn geweest van mijn bril, besloot ik eindelijk de stap te zetten naar een ooglaserbehandeling. De beslissing heeft mijn leven veranderd! Het gevoel van vrijheid is onbetaalbaar. De deskundigheid van het team bij Dutch Clinic was indrukwekkend. Dankzij hen kan ik nu weer genieten van de kleine dingen in het leven zonder me zorgen te maken over mijn bril.”

Twan Vergeer | Intralasik ooglaserbehandeling

Een leven zonder bril

Onze patiënten variëren van jong tot oud en hebben uiteenlopende behoeften en doelen. Of het nu gaat om het herstellen van verloren gezichtsvermogen, het verminderen van vermoeide ogen of het bereiken van een jeugdiger uiterlijk, we hebben met trots geholpen bij het vervullen van deze wensen.

De Dutch Clinic belofte

Bij Dutch Clinic begrijpen wij dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om jouw oogzorg en esthetische behoeften.

Onze kliniek heeft een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten en chirurgen die gezamenlijk over tientallen jaren ervaring beschikken.

Ruim 25+ jaar ervaring

Van ooglaseren tot ooglidcorrecties. Bij Dutch Clinic in Hoofddorp bent u aan het juiste adres.

Vakkundig en ervaren artsen

Wij werken uitsluitend samen met gecertificeerde artsen om het beste resultaat na te streven.

Een gratis consult

Een consult bij Dutch Clinic is gratis op het moment dat u de behandeling ook bij ons laat uitvoeren.