Skip to content
Veelgestelde vragen

Over ooglaseren, onze oogkliniek, de werkwijze en veel meer…

Uw ogen zijn onvervangbaar. Een ooglaserbehandeling is dus niet iets wat u zomaar laat doen. Dat begrijpen wij volledig. Wij zijn er dan ook voor u om al uw vragen te beantwoorden. Voor uw gemak hier op onze site maar natuurlijk ook persoonlijk. Staat uw vraag er niet bij, wilt u meer toelichting of wenst u een persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op of boek een gratis consult voor een vooronderzoek. Wij helpen u graag een weloverwogen besluit te nemen.
De kosten van een ooglaserbehandeling zoals vermeld op onze site zijn per oog en all-in. Dat betekent dat het inclusief het technische en medische vooronderzoek, de ooglaserbehandeling en alle nacontroles is.

In totaal heeft u bij een ooglaserbehandeling 7 nacontroles bij de prijs inbegrepen. Uw nacontroles vinden plaats op 7 verschillende momenten:

  • 1 uur na het ooglaseren,
  • 1 dag later,
  • na 2 weken,
  • 1 maand na de ooglaserbehandeling,
  • 3 maanden later,
  • na 6 maanden en
  • 1 jaar na de behandeling.

Indien u behoefte heeft aan meer nacontroles dan is dat altijd mogelijk. Hiervoor berekenen wij u geen extra kosten.

Wij hanteren vaste tarieven. De werkzaamheden zijn in beide situaties vrijwel identiek.
Wij hanteren vaste tarieven. De werkzaamheden zijn in beide situaties vrijwel identiek.
Is er sprake van bijziendheid, myopie, dan is uw zicht voor veraf niet goed. De oogafwijking wordt aangeduid met een ´min´-sterkte (-). Indien er sprake is van verziendheid, hyperopie, dan kunt u dichtbij slecht zien. Deze oogafwijking wordt aangeduid met een ´plus´-sterkte (+).
Het medisch vooronderzoek wordt gedaan als het technisch onderzoek positief is. Dit onderzoek duurt ongeveer 1,5 uur. Tijdens het medisch vooronderzoek wordt een groot aantal metingen uitgevoerd zoals de oogdruk, pupilgrootte en traankwaliteit. Ook wordt een 3D-opname van uw hoornvlies gemaakt, van het regenboogvlies, de pupil en een deel van de ooglens. Tijdens een spleetlamponderzoek wordt met een microscoop de gezondheid van uw ogen onderzocht.

Een technisch onderzoek is het eerste oogonderzoek dat wordt gedaan om te bepalen of u aan de minimumeisen voldoet voor een ooglaserbehandeling. De uitslag van dit onderzoek geeft met 80% zekerheid aan of uw ogen gelaserd kunnen worden. Voldoet u aan alle eisen, dan kunt u na dit onderzoek een afspraak maken voor het medische vooronderzoek waarin met 100% zekerheid wordt bepaald of u voor een ooglaserbehandeling in aanmerking komt.

Het technische onderzoek duurt ongeveer 5 minuten en meet de sterkte, hoornvliesdikte en de bolling (k-waarde) van uw ogen.

Als u volledig voldoet aan de minimumeisen die gesteld worden in het technische onderzoek en u uw zachte lenzen minimaal 2 weken niet heeft gedragen of uw harde lenzen minimaal 4 weken niet.
Vanaf het eerste consult worden alle metingen opgenomen in uw dossier. Na het medisch vooronderzoek heeft u een eindgesprek met uw oogarts. Hierin wordt uw dossier doorgenomen en krijgt u te horen of u in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling. De uitslag van dit medische vooronderzoek is 100% definitief.
U kunt tijdens de nacontroles met al uw vragen bij de oogarts terecht. Aan deze nacontroles zijn geen kosten verbonden. Wilt u meer nacontroles dan is dat mogelijk.
Uw ogen zijn een niet te missen zintuig. Daarom is het zeer belangrijk om uw ogen na een ooglaserbehandeling regelmatig te laten controleren. Complicaties zijn zeldzaam, maar als ze toch optreden dan is het van belang dat de oogarts dit in een zo vroeg mogelijk stadium constateert.
Heel zelden, in minder dan 2% van alle gevallen, is er na de ooglaserbehandeling nog een restwaarde overgebleven. Als het medisch verantwoord is, kan dit worden gecorrigeerd middels een nabehandeling. Tijdens de nacontroles kunt u dit met de oogarts bespreken.
Natuurlijk streven we ernaar dat iedereen volledig tevreden is. Daarom vragen we u ook om met al uw vragen, opmerkingen en eventuele klachten direct contact met ons op te nemen. Komt het toch voor dat u niet tevreden bent over de wijze waarop wij dit voor u oplossen, dan kunt u uw klacht indienen bij de klachtencommissie. Meer over de klachtenprocedure wordt aan u uitgelegd als u bij het medisch vooronderzoek geschikt bent bevonden. U ontvangt dan een uitgebreid informatiepakket waarin deze procedure beschreven staat.
U kunt altijd uw voorkeur aangeven voor een bepaalde ooglaserbehandeling. Maar de oogarts neemt de definitieve beslissing welke ooglasermethode voor u het beste is.
Een ooglaserbehandeling brengt, net als elke medische ingreep, bepaalde risico’s met zich mee, maar deze zijn zeer gering. Wij garanderen u wel dat wij zeer secuur en volgens strenge medische protocollen werken om risico’s tot een minimum te beperken.
Nee, we kunnen nooit het exacte resultaat garanderen. Maar dankzij onze jarenlange ervaring en heel betrouwbare apparatuur kunnen we het wel heel nauwkeurig voorspellen.
Voor elke ooglaserbehandeling wordt een behandelovereenkomst ondertekend. We hebben die hier al voor u online gezet zodat u het rustig vooraf kunt doornemen.

De kosten van de behandeling worden niet vergoed door de zorgverzekeraar uit de
basisdekking. Indien je een Aanvullende Verzekering hebt kan de verzekeraar een
tegemoetkoming betalen voor je behandeling. Dit staat in de polisvoorwaarden.
Bij staar kan de zorgverzekeraar een deel van de kosten betalen uit de basisverzekering. Je
hebt dan een verwijzing nodig van de huisarts. Tevens kan er dan een deel vergoed worden
van een eventuele premium lens uit een aanvullende verzekering. In alle gevallen gaat het om
gedeeltelijke tegemoetkoming en nooit voor het gehele bedrag van de behandeling.

Fabels en Feiten over ooglaseren

Het ooglaseren met de IntraLasik Femtosecond wordt door veel oogartsen aangeraden vanwege de vele voordelen zoals:

“Een ooglaserbehandeling is eng”

Angst is geen fabel maar het is niet nodig om bang te zijn voor een ooglaserbehandeling. De behandeling zelf is namelijk pijnloos en zeker niet gevaarlijk. Wel kunt u in de eerste uren na de behandeling lichte pijn voelen. Afhankelijk van de soort behandeling varieert de napijn van enkele uren tot 2 à 3 dagen en het herstel verloopt meestal heel snel. In de praktijk blijkt dat de meeste cliënten het erg vinden meevallen. Heeft u toch nog vragen of ziet u op tegen de behandeling? Stel ze dan aan uw oogarts. Zij geven u graag alle informatie.

“Van een ooglaserbehandeling kan ik blind worden”

U kunt niet blind worden van een ooglaserbehandeling. De behandeling vindt namelijk aan het oppervlakte van het hoornvlies plaats. Wij komen met de laser alleen maar aan de voorzijde van het oog. Het zicht bevindt zich aan de achterzijde. Daar komen wij tijdens de behandeling niet. De laser behandelt slechts het ‘venster’ van het oog en niet het oog erachter.

“Ik heb een lage sterkte met een cilinder, dus ik kom niet in aanmerking”

Vrijwel alle sterktes kunnen worden behandeld met een ooglaserbehandeling. Een lage sterkte of cilinderafwijking is geen reden om niet behandeld te kunnen worden.

“Ik zal na een paar jaar wel weer een ooglaserbehandeling nodig hebben”

Dit is niet waar. De resultaten van een ooglaserbehandeling zijn blijvend. U kunt later misschien wel een leesbril nodig hebben omdat het accommoderend vermogen van de ooglens afneemt bij het ouder worden. Dit is een natuurlijk verouderingsproces dat niet kan worden voorkomen, ook niet met een ooglaserbehandeling

“Er is nog weinig bekend over negatieve effecten op lange termijn”

Sinds begin jaren ‘80 is er internationaal veel ervaring opgedaan met laserbehandelingen. Uit onderzoek blijkt dat het hoornvlies zich goed en stabiel herstelt en dat er geen aanleiding is tot twijfel over de effecten van de behandeling na twintig jaar. De voorloper van het ooglaseren werd 50 jaar geleden al succesvol toegepast en bleek volkomen veilig. Terwijl die technologie van Professor Barraquer qua nauwkeurigheid en veiligheid niet in de schaduw kan staan van de hedendaagse technologie.

“De behandeling is duur”

Een ooglaserbehandeling is kostbaar doordat er gewerkt wordt met zeer hoogwaardige technologie en er veel aandacht gegeven wordt aan de veiligheid van de behandeling. Daar kunnen en willen wij niet op bezuinigen. Daarnaast hebben wij een 24-uurs bereikbaarheidsdienst en de beste en meest ervaren oogartsen. Zij voeren niet alleen de behandeling uit, maar ook het vooronderzoek en alle controles zodat wij er zeker van kunnen zijn dat uw ogen bij ons in de beste handen zijn. Deze zorgvuldige aanpak is duur maar een ooglaserbehandeling is een eenmalige investering. De kosten voor een bril of lenzen komen daarentegen steeds weer terug.

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we u van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

Onze ervaren oogartsen en chirurgen werken nauw met u samen om een behandelplan te ontwikkelen dat perfect aansluit bij uw specifieke visie en verwachtingen.

Vrijblijvend consult

In een consult bekijken we de geschiktheid van uw ogen.

Ooglaserbehandeling

Maak na het consult een afspraak om uw ogen te laseren.

Specialisten

De ooglaserbehandeling wordt uitgevoerd door een oogarts.

Uitgebreide nazorg

Maak gebruikt van minstens 7 gratis nacontroles.

“Eerst had ik een teleurstelling dat de IntraLasik geen oplossing was voor mijn oogafwijking voor veraf. Na een gesprek tijdens het vooronderzoek ben ik volledig meegenomen in de TransPRK behandeling en dit leek mij het beste alternatief. Ik heb geen moment spijt gehad en het is zo heerlijk om wakker te worden en direct te kunnen zien. Daarnaast is de prijs ook prima in vergelijking met andere klinieken.”

Fleur Vergeer | TransPRK ooglaserbehandeling

Een leven zonder bril

Onze patiënten variëren van jong tot oud en hebben uiteenlopende behoeften en doelen. Of het nu gaat om het herstellen van verloren gezichtsvermogen, het verminderen van vermoeide ogen of het bereiken van een jeugdiger uiterlijk, we hebben met trots geholpen bij het vervullen van deze wensen.

Ontmoet onze specialisten

Achter elke succesvolle behandeling bij Dutch Clinic staat een team van toegewijde en ervaren medische professionals. We stellen met trots onze getalenteerde artsen aan u voor, de drijvende krachten achter onze expertise en uitstekende patiëntenzorg.

Guilio Bamonte

VR Chirurg

Deniz Akdoğan

Cosmetisch arts KNMG

Mitzy Vastenhout

Receptioniste

Kim Stootman

Hoofd verpleegkundige, OK assistent & consulent

De Dutch Clinic belofte

Bij Dutch Clinic begrijpen wij dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om uw oogzorg en esthetische behoeften.

Onze kliniek heeft een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten en chirurgen die gezamenlijk over tientallen jaren ervaring beschikken.

Ruim 25+ jaar ervaring

Van ooglaseren tot ooglidcorrecties. Bij Dutch Clinic in Hoofddorp bent u aan het juiste adres.

Vakkundig en ervaren artsen

Wij werken uitsluitend samen met gecertificeerde artsen om het beste resultaat na te streven.

Een gratis consult

Een consult bij Dutch Clinic is gratis op het moment dat u de behandeling ook bij ons laat uitvoeren.