Skip to content
Betaalbaar ooglaseren

Kosten ooglaseren

Ons ervaren team van toegewijde professionals staat klaar om u te begeleiden op uw reis naar een beter zicht en meer zelfvertrouwen.

Kosten ooglaseren

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Snel en effectief
Snel herstel
Pijnloos
Levenslange garantie

Gratis vooronderzoek*

*Voor het vooronderzoek rekenen we € 95,- Besluit u de behandeling uit te laten voeren bij Dutch Clinc vervallen deze kosten. Niet geschikt? Ook geen kosten.

IntraLasik

  • Prijs per oog € 1.399
  • Incl. wavefront Gratis
  • Levenslange garantie Gratis

TransPRK

  • Prijs per oog € 1.199
  • Incl. wavefront Gratis
  • Levenslange garantie Gratis

Lensimplantatie

  • Prijs per oog Vanaf € 2.499
  • Na controles Gratis
  • Levenslange garantie Gratis

IntraLasik incl. gratis wavefront behandeling - Lente actie tot 1 mei voor € 1.199,- per oog!

Incl. gratis nacontroles.

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

“Na jarenlang afhankelijk te zijn geweest van mijn bril, besloot ik eindelijk de stap te zetten naar een ooglaserbehandeling. De beslissing heeft mijn leven veranderd! Het gevoel van vrijheid is onbetaalbaar. De deskundigheid van het team bij Dutch Clinic was indrukwekkend. Dankzij hen kan ik nu weer genieten van de kleine dingen in het leven zonder me zorgen te maken over mijn bril.”

Twan Vergeer | Intralasik ooglaserbehandeling

Een leven zonder bril

Onze patiënten variëren van jong tot oud en hebben uiteenlopende behoeften en doelen. Of het nu gaat om het herstellen van verloren gezichtsvermogen, het verminderen van vermoeide ogen of het bereiken van een jeugdiger uiterlijk, we hebben met trots geholpen bij het vervullen van deze wensen.

De Dutch Clinic belofte

Bij Dutch Clinic begrijpen wij dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om jouw oogzorg en esthetische behoeften.

Onze kliniek heeft een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten en chirurgen die gezamenlijk over tientallen jaren ervaring beschikken.

Ruim 25+ jaar ervaring

Van ooglaseren tot ooglidcorrecties. Bij Dutch Clinic in Hoofddorp bent u aan het juiste adres.

Vakkundig en ervaren artsen

Wij werken uitsluitend samen met gecertificeerde artsen om het beste resultaat na te streven.

Een gratis consult

Een consult bij Dutch Clinic is gratis op het moment dat u de behandeling ook bij ons laat uitvoeren.

40.000 behandelingen

20 jaar ervaring op oogheelkunde

Nationale en internationale artsen

Keurmerken

Ooglaseren kosten veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over ooglaserbehandelingen. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.
Om voor een ooglaserbehandeling in aanmerking te komen, is onder andere de conditie van uw ogen van invloed. Zo is het van belang dat uw ogen minimaal een jaar stabiel zijn. Is er sprake van een verloop in sterkte, dan is het effect van een laserbehandeling mogelijk minder goed dan verwacht. Daarnaast zijn ooglaserbehandelingen gebonden aan een maximale sterkte. De sterkte van uw ogen ligt ideaal gezien tussen -12 en +6. Een oogarts onderzoekt uw ogen uitgebreid om te bepalen of een ooglaserbehandeling bij u kan worden toegepast.
Ooglaserbehandelingen worden met een verdoving uitgevoerd, zodat de ingreep nagenoeg pijnloos is. Het is mogelijk dat u tijdens het ooglaseren kortdurende een onaangename druk op het oog ervaart. Ook in de uren na de behandeling kan napijn optreden. Deze pijn is doorgaans mild en kort van duur.
Ja. Tenzij de oogarts anders beslist of adviseert, worden beide ogen op dezelfde dag behandeld.
Ja. De apparatuur en lasermogelijkheden bieden uitstekende oplossingen bij astigmatisme.
Ooglaserbehandelingen duren meestal niet langer dan 15 tot 20 minuten. Na afloop van de ingreep verblijft u korte tijd in de kliniek, totdat de oogarts u toestemming geeft om naar huis te gaan.
De meeste mensen zien direct na de ooglaserbehandeling dat het zicht anders is. Het is normaal dat uw zicht de eerste dagen wisselt tussen wazig en scherp. Na een aantal dagen is uw zicht scherp.
De eerste dagen en weken na de behandeling is het noodzakelijk om oogdruppels te gebruiken. Deze worden voorgeschreven door de behandelend oogarts. Gebruik de druppels volgens voorschrift. Wees de eerste week voorzichtig en let op dat er geen shampoo resten, crèmes, lotions of make-up in uw ogen komt. De eerste maand is het niet toegestaan om in de ogen te wrijven. Eventueel kunt u ’s nachts een oogbeschermer gebruiken. In overleg met de oogarts kunt u na twee weken voorzichtig weer sporten. Geadviseerd wordt om tijdens het zwemmen een beschermende zwembril te gebruiken.

In principe zijn de resultaten van ooglaseren blijvend. Een ooglaserbehandeling kan echter niet voorkomen dat u in de toekomst een leesbril nodig heeft. Ook staar kan niet voorkomen worden met een laserbehandeling. Zowel de noodzaak voor een leesbril als het ontstaan van staar zijn normale ouderdomsverschijnselen. Staar kan eventueel wel voorkomen of opgelost worden door een kunstlens te laten plaatsen.

Elke ooglasertechniek heeft eigen voor- en nadelen. Het is vooraf vrijwel onmogelijk om te zeggen wat in uw geval de beste behandelmethode is. Dit hangt onder meer af van de oogafwijking, maar ook uw persoonlijke omstandigheden spelen hierin mee. Beoefent u een bepaalde sport of zijn uw arbeidsomstandigheden van dien aard dat daar rekening mee moet worden gehouden? Tijdens een technisch en medisch vooronderzoek worden de verschillende technieken toegelicht en stelt de oogarts een behandelplan samen dat op uw situatie is afgestemd.
Een leeftijdsgrens is lastig aan te geven. Het is gebruikelijk dat uw ooglens vanaf een jaar of 60 troebel begint te worden. Vanaf dat moment wordt het plaatsen van een lensimplantaat geadviseerd en wordt een ooglaserbehandeling afgeraden. U kunt in overleg met een oogarts en/of optometrist bepalen wat in uw geval de meest passende oplossing is.
Jongeren zijn regelmatig onzeker over hun uiterlijk. Het dragen van een bril vergroot deze onzekerheid extra. Ooglaserbehandelingen worden echter niet bij minderjarigen toegepast. Een oog is pas rond het 18e levensjaar volgroeid. Laserbehandelingen die toegepast worden bij onvolgroeide ogen, hebben vaak later een extra behandeling nodig. De ogen dienen minimaal een jaar stabiel te zijn, nadat het volgroeid is. Pas dan kan een ooglaserbehandeling plaatsvinden.
Dutch Clinic werkt met de nieuwste ooglaserapparatuur. De gespecialiseerde oogartsen volgen de nieuwe ontwikkelingen en technieken op de voet. Het blijft echter een medische ingreep waaraan een kleine kans op bijwerkingen is verbonden. Complicaties zijn in de regel goed te behandelen. Droge ogen, geïrriteerde ogen en hoofdpijn zijn bijwerkingen die in de dagen na de ingreep voorkomen. Een enkele keer doet zich een infectie voor. Met speciale oogdruppels en antibiotica zijn de bijwerkingen behandelbaar.
Wetenschappelijke studies en onderzoeken hebben aangetoond dat ooglaseren zowel een effectieve als veilige behandelmethode is. Bestaande technieken en apparatuur worden continu verbetert, waardoor ook op lange termijn de resultaten veilig en effectief zullen zijn.
Na een ooglaserbehandeling bent u onafhankelijk van bril of contactlenzen. U ziet zowel dichtbij als veraf scherp. Bovendien ondervindt u geen hinder tijdens het autorijden, sporten en andere activiteiten. Langdurig gebruik van contactlenzen kan op den duur infecties veroorzaken. Veel mensen die een ooglaserbehandeling toe laten passen, spreken naderhand over een toegenomen gevoel van zelfvertrouwen. Door alle voor- en nadelen tegen elkaar af te zetten, kunt u een weloverwogen beslissing nemen.

De kosten van een ooglaserbehandeling variëren. Het is een eenmalige behandeling, waar u de rest van uw leven plezier van heeft. 

De kosten van de behandeling worden niet vergoed door de zorgverzekeraar uit de basisdekking. Indien je een Aanvullende Verzekering hebt kan de verzekeraar een tegemoetkoming betalen voor je behandeling. Dit staat in de polisvoorwaarden. Bij staar kan de zorgverzekeraar een deel van de kosten betalen uit de basisverzekering. Je hebt dan een verwijzing nodig van de huisarts. Tevens kan er dan een deel vergoed worden van een eventuele premium lens uit een aanvullende verzekering. In alle gevallen gaat het om gedeeltelijke tegemoetkoming en nooit voor het gehele bedrag van de behandeling.

Ja die bestaan er, maar het is wel aan te raden voor kwaliteit te kiezen in plaats van een goedkope behandeling.

Ja, er zijn kredietverstrekkers die gespecialiseerd in het financieren van medische en cosmetische ingrepen. Die hebben wel extra kosten.

Medische indicaties zijn van toepassing met een verschil van 4 dioptrieën tussen het linker en rechter oog. Tegelijkertijd moet er sprake zijn van intolerantie voor contactlenzen. Alleen in zeldzame situaties wordt een ooglaserbehandeling door uw basisverzekering vergoed.