Snelle, nauwkeurige en veilige ooglaserbehandelingen
Ooglaserbehandelingen moeten vanzelfsprekend veilig zijn en een goed resultaat bieden. Daarom werken wij met de meest geavanceerde hightech apparatuur en oogartsen die gerenommeerd zijn in binnen- en buitenland. Zo kunnen we u ooglaserbehandelingen garanderen die snel, uiterst nauwkeurig en heel veilig zijn.
U bevindt zich hier:Home1/Ogen2/Ooglaserbehandelingen
De Dutch Clinic voor effectieve behandelingen
Het oog is een bijzonder geavanceerd lichaamsdeel dat optimaal werkt als het net zo effectief en elegant kan bewegen als dat oorspronkelijk bedoeld is. Maar juist waar het menselijk lichaam zo verfijnd is, kan natuurlijk ook veel misgaan. Er bestaan dan ook veel oogafwijkingen. De meest voorkomende behandelen we effectief in de Dutch Clinic. De behandeling ooglaseren is namelijk niet een behandeling die u regelmatig doet, het is belangrijk dat dit veilig gebeurd.
Wat zijn de voordelen van een ooglaserbehandeling bij Dutch Clinic?
Wij voeren jaarlijks meer dan 2.000 ooglaserbehandelingen uit.
Meer dan 15 jaar ervaring met deze behandeling.
De modernste apparatuur en de mooiste resultaten.
Persoonlijke aandacht en professionele nazorg.
De beste prijs kwaliteit verhouding van Nederland.
Altijd snel en eenvoudig een vrijblijvend consult in te plannen via het contactformulier.
Medisch vooronderzoek
Geen een oog is gelijk. Vandaar dat wij verschillende ooglaserbehandelingen aanbieden. Natuurlijk hoeft u niet zelf te bepalen hoe u uw ogen laat laseren, dat doen wij voor u. Tijdens een gratis consult krijgt u een vooronderzoek waarna u bij geschiktheid het medische vooronderzoek kunt ondergaan. In dat onderzoek worden uw ogen onderzocht op hun geschiktheid voor ooglaseren en welke behandeling we dan kunnen adviseren. Na het medische vooronderzoek krijgt u ook direct de uitslag.
Zicht op resultaat
Een ooglaserbehandeling is een medische ingreep. Daarom hanteren wij strenge criteria en voeren we een zorgvuldig medisch vooronderzoek voorafgaand aan het ooglaseren. Maar in tegenstelling tot de meeste andere ingrepen kunnen wij u al wel vooraf vertellen welk resultaat de ooglaserbehandeling per oog zal boeken. Zodat u vooraf goed weet waar u aan toe bent.
Uw eigen oogarts
In onze oogkliniek werken ervaren oogartsen die u vanaf het eerste vooronderzoek tot de laatste nacontrole zullen bijstaan. Zo heeft u met uw eigen oogarts de beste persoonlijke begeleiding en behandeling die u zich voor uw ogen kunt wensen.
De ooglaserbehandelingen bij Dutch Clinic in Hoofddorp
In de Dutch Clinic in Hoofddorp kunt u terecht voor verschillende ooglaserbehandelingen zoals:
En natuurlijk voorzien wij ook in nauwkeurige nazorg na elke behandeling met ooglaseren.
*) De operaties voor lensimplantaten vinden niet in onze oogkliniek in Hoofddorp plaats maar bij een oogkliniek waar wij nauw mee samenwerken. Het medische vooronderzoek hiervoor vindt wel gewoon in onze oogkliniek plaats.
Contact met de Dutch Clinic
Wilt u meer weten over de ooglaserbehandelingen die wij in de Dutch Clinic aanbieden? Neem dan contact met ons op of boek een gratis consult met daarin het eerste vooronderzoek.
Ooglaserbehandelingen veelgestelde vragen
Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over ooglaserbehandelingen. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.
1. Wat houdt ooglaseren precies in?
Ooglaseren is een chirurgische ingreep die als doel heeft uw zicht blijvend te verbeteren. Na de ingreep bent u in principe onafhankelijk van bril en/of contactlenzen.
2. Wordt een ooglaserbehandeling onder narcose uitgevoerd?
Nee, u bent gewoon bij kennis tijdens de behandeling. Uw ogen worden met speciale druppels verdoofd, zodat u niets voelt van de laserbehandeling. Een laserbehandeling is een kortdurende ingreep die meestal niet langer dan 10 tot 25 minuten duurt. Gedurende de behandeling praat de arts met u en bent u steeds op de hoogte van hetgeen gebeurt.
3. Is een ooglaserbehandeling veilig?
Iedere ooglaserbehandeling bij Dutch Clinic gaat vooraf door een technisch en medisch vooronderzoek. De gespecialiseerde oogartsen werken met state of the art ooglaserapparatuur, waardoor de risico’s tot een minimum beperkt worden. Door de tips en adviezen van de arts op te volgen, draagt u zelf bij aan de veiligheid van de behandeling. Blijkt uit de onderzoeken dat u een verhoogde kans heeft op complicaties, dan wordt een ooglaserbehandeling afgeraden. Het kan gebeuren dat u een negatief behandeladvies krijgt.
4. Wordt er een naald in mijn oog gedrukt?
Nee, absoluut niet. Vaak wordt er nog ten onrechte gedacht dat er gebruik wordt gemaakt van naalden en/of dat de laser door uw oog heen brandt. Een ooglaserbehandeling is een uiterst nauwkeurige ingreep die met de grootst mogelijk zorgvuldigheid wordt toegepast.
5. Zie ik direct na de ooglaserbehandeling verbetering?
De meeste mensen die een ooglaserbehandeling laten toepassen, zien direct na de behandeling verbetering. Uw zicht is op dat moment volledig gecorrigeerd en u ziet daadwerkelijk scherper. Het is normaal dat uw zicht in de dagen na de laserbehandeling wisselt tussen scherp en wazig. Uw hersenen hebben tijd nodig om te wennen aan het nieuwe beeld. Afhankelijk van de toegepaste lasertechniek duurt het een paar dagen tot enkele weken, voordat uw zicht optimaal is.
6. Hoe zie ik eruit na een ooglaserbehandeling?
Het is gebruikelijk om na de ooglaserbehandeling oogbeschermers te dragen. U kunt een aantal dagen last hebben van rode ogen. Gebruik een zonnebril om uw ogen zoveel mogelijk tegen het felle licht te beschermen. Na een aantal dagen is het niet meer zichtbaar dat uw ogen gelaserd zijn.
7. Zijn droge ogen gebruikelijk na een ooglaserbehandeling?
Een ooglaserbehandeling verstoort tijdelijk het proces dat de traanklieren activeert. Uw ogen kunnen hierdoor droger zijn dan gebruikelijk. Dit is een tijdelijk verschijnsel. In de tussentijd kunt u kunsttranen gebruiken, die uw ogen minder droog maken.
8. Kan iedere oogwijking behandeld worden?
De meest voorkomende oogafwijkingen worden met een laserbehandeling gecorrigeerd. Dit is zowel het geval bij bijziend- als verziendheid. Ook astigmatisme of cilinderafwijkingen kunnen behandeld worden. Welke lasertechniek bij u kan worden toegepast, hangt onder andere af van uw sterkte. Na een uitgebreid technisch en medisch vooronderzoek worden de mogelijkheden met u besproken.
9. Moet ik na een ooglaserbehandeling nooit meer een bril dragen?
Vanaf het 40e levensjaar krijgt u te maken met veroudering van de ooglens. Dit staat volledig los van het feit of uw ogen zijn gelaserd of niet. Zo kan het gebeuren dat u op termijn toch een leesbril nodig heeft.
10. Wat zijn de alternatieven voor een ooglaserbehandeling?
Het dragen van een bril of contactlenzen is het meest voor de hand liggende alternatief. Eventueel kunt u een lensimplantatie overwegen. Het plaatsen van kunstlenzen biedt goede resultaten ook bij grotere plus- of minafwijkingen.
11. Worden mijn ogen na de laserbehandeling gecontroleerd?
Direct na de ooglaserbehandeling controleert de oogarts uw ogen. Meestal vindt de volgende controle een dag later plaats. Dan wordt bekeken of uw ogen goed herstellen. U krijgt dan een afspraak voor een volgende controle na een week. Daarna worden uw ogen na een maand, na drie maanden en na een jaar nogmaals gecontroleerd. Heeft u in de tussenliggende periodes last van uw ogen, dan maakt u een afspraak voor een extra controle moment.
12. Hoe groot is de kans op complicaties?
Een ooglaserbehandeling is een relatief kleine en veilige chirurgische ingreep, die in de meeste gevallen een gunstig verloop heeft. Complicaties en bijwerkingen van ooglaserbehandelingen zijn onder andere droge ogen, astigmatisme, dubbel zien, pijn na de operatie, wazig zien, tranende ogen en ogen die te sterk of te weinig gecorrigeerd zijn. De meeste bijwerkingen zijn tijdelijk van aard en nemen in de dagen na de laserbehandeling af. Een enkele keer is een extra behandeling noodzakelijk.
13. Kan ik na een ooglaserbehandeling nog zien in het donker?
Iedere medische behandeling heeft een zekere kans op risico’s. Na een ooglaserbehandeling kan het gebeuren dat u in het donker slechter ziet dat voorheen. Doorgaans verbetert dit in de weken na de behandeling.
14. Hoe lang kan ik niet sporten?
Bewegen kan en mag, maar let daarbij op dat uw ogen zeker twee weken niet aangeraakt worden. De eerste twee weken wordt sporten afgeraden. Ook zwemmen en het bezoeken van een sauna worden ten zeerste afgeraden. Hervat sporten in overleg met de behandelend oogarts en overweeg de eerste tijd het dragen van een veiligheidsbril.
15. Zijn de resultaten blijvend?
De effecten van een ooglaserbehandeling kunnen niet ongedaan gemaakt worden. Dat neemt niet weg dat met het verstrijken van de tijd zowel uw ogen als de sterkte kunnen veranderen. Zo kan staar ontstaan en kunt u als gevolg van ouderdomsverziendheid een leesbril nodig hebben. Dit staat volledig los van de ooglaserbehandeling.
16. Wat zijn de kosten van een ooglaserbehandeling?
De kosten zijn afhankelijk van de ooglasertechniek die wordt toegepast. Tijdens een consult ontvangt u een behandelplan met een gerichte prijsopgave.
17. Kan ooglaseren medisch noodzakelijk zijn?
In uitzonderlijke gevallen kan er sprake zijn van een medische noodzaak. Dit is onder andere het geval als er tussen beide ogen een verschil van minimaal 4 dioptrieën zit en u intolerant bent voor het dragen van contactlenzen.
18. Worden de kosten vergoed?
Ooglaserbehandelingen worden gezien als cosmetische ingreep. Vergoeding vanuit de basisverzekering is niet mogelijk, tenzij er sprake is van een medische noodzaak. Een enkele keer bieden aanvullende zorgpakketten beperkte vergoedingsmogelijkheden. Deze informatie staat vermeld in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.
Deze website maakt gebruik van cookies voor de verbetering van de gebruikerservaring. U kunt het gebruik van deze cookies ook uitzetten indien gewenst.
We kunnen vragen om cookies op uw apparaat te plaatsen. We gebruiken cookies om ons te laten weten wanneer u onze websites bezoekt, hoe u met ons omgaat, om uw gebruikerservaring te verrijken en om uw relatie met onze website aan te passen.
Klik op de verschillende rubrieken voor meer informatie. U kunt ook enkele van uw voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze websites en de services die we kunnen bieden.
Essentiële Website Cookies
Deze cookies zijn strikt noodzakelijk om u diensten aan te bieden die beschikbaar zijn via onze website en om sommige functies ervan te gebruiken.
Omdat deze cookies strikt noodzakelijk zijn om de website te leveren, heeft het weigeren ervan invloed op het functioneren van onze site. U kunt cookies altijd blokkeren of verwijderen door uw browserinstellingen te wijzigen en alle cookies op deze website geforceerd te blokkeren. Maar dit zal u altijd vragen om cookies te accepteren/weigeren wanneer u onze site opnieuw bezoekt.
We respecteren volledig als u cookies wilt weigeren, maar om te voorkomen dat we u telkens opnieuw vragen vriendelijk toe te staan om een cookie daarvoor op te slaan. U bent altijd vrij om u af te melden of voor andere cookies om een betere ervaring te krijgen. Als u cookies weigert, zullen we alle ingestelde cookies in ons domein verwijderen.
We bieden u een lijst met opgeslagen cookies op uw computer in ons domein, zodat u kunt controleren wat we hebben opgeslagen. Om veiligheidsredenen kunnen we geen cookies van andere domeinen tonen of wijzigen. U kunt deze controleren in de beveiligingsinstellingen van uw browser.
Overige externe diensten
We gebruiken ook verschillende externe services zoals Google Webfonts, Google Maps en externe videoproviders. Aangezien deze providers persoonlijke gegevens zoals uw IP-adres kunnen verzamelen, kunt u ze hier blokkeren. Houd er rekening mee dat dit de functionaliteit en het uiterlijk van onze site aanzienlijk kan verminderen. Wijzigingen zijn pas effectief zodra u de pagina herlaadt