Snelle, nauwkeurige en veilige ooglaserbehandelingen

Ooglaserbehandelingen moeten vanzelfsprekend veilig zijn en een goed resultaat bieden. Daarom werken wij met de meest geavanceerde hightech apparatuur en oogartsen die gerenommeerd zijn in binnen- en buitenland. Zo kunnen we u ooglaserbehandelingen garanderen die snel, uiterst nauwkeurig en heel veilig zijn.

De Dutch Clinic voor effectieve behandelingen

Het oog is een bijzonder geavanceerd lichaamsdeel dat optimaal werkt als het net zo effectief en elegant kan bewegen als dat oorspronkelijk bedoeld is. Maar juist waar het menselijk lichaam zo verfijnd is, kan natuurlijk ook veel misgaan. Er bestaan dan ook veel oogafwijkingen. De meest voorkomende behandelen we effectief in de Dutch Clinic. De behandeling ooglaseren is namelijk niet een behandeling die u regelmatig doet, het is belangrijk dat dit veilig gebeurd.

Ooglaserbehandelingen.

Ooglaserbehandelingen.

Wat zijn de voordelen van een ooglaserbehandeling bij Dutch Clinic?

  • Wij voeren jaarlijks meer dan 2.000 ooglaserbehandelingen uit.
  • Meer dan 15 jaar ervaring met deze behandeling.
  • De modernste apparatuur en de mooiste resultaten.
  • Persoonlijke aandacht en professionele nazorg.
  • De beste prijs kwaliteit verhouding van Nederland.
  • Altijd snel en eenvoudig een vrijblijvend consult in te plannen via het contactformulier.

Medisch vooronderzoek

Geen een oog is gelijk. Vandaar dat wij verschillende ooglaserbehandelingen aanbieden. Natuurlijk hoeft u niet zelf te bepalen hoe u uw ogen laat laseren, dat doen wij voor u. Tijdens een gratis consult krijgt u een vooronderzoek waarna u bij geschiktheid het medische vooronderzoek kunt ondergaan. In dat onderzoek worden uw ogen onderzocht op hun geschiktheid voor ooglaseren en welke behandeling we dan kunnen adviseren. Na het medische vooronderzoek krijgt u ook direct de uitslag.

Zicht op resultaat

Een ooglaserbehandeling is een medische ingreep. Daarom hanteren wij strenge criteria en voeren we een zorgvuldig medisch vooronderzoek voorafgaand aan het ooglaseren. Maar in tegenstelling tot de meeste andere ingrepen kunnen wij u al wel vooraf vertellen welk resultaat de ooglaserbehandeling per oog zal boeken. Zodat u vooraf goed weet waar u aan toe bent.

Uw eigen oogarts

In onze oogkliniek werken ervaren oogartsen die u vanaf het eerste vooronderzoek tot de laatste nacontrole zullen bijstaan. Zo heeft u met uw eigen oogarts de beste persoonlijke begeleiding en behandeling die u zich voor uw ogen kunt wensen.

De ooglaserbehandelingen bij Dutch Clinic in Hoofddorp

In de Dutch Clinic in Hoofddorp kunt u terecht voor verschillende ooglaserbehandelingen zoals:

En natuurlijk voorzien wij ook in nauwkeurige nazorg na elke behandeling met ooglaseren.

*) De operaties voor lensimplantaten vinden niet in onze oogkliniek in Hoofddorp plaats maar bij een oogkliniek waar wij nauw mee samenwerken. Het medische vooronderzoek hiervoor vindt wel gewoon in onze oogkliniek plaats.

Contact met de Dutch Clinic

Wilt u meer weten over de ooglaserbehandelingen die wij in de Dutch Clinic aanbieden? Neem dan contact met ons op of boek een gratis consult met daarin het eerste vooronderzoek.

Ooglaserbehandelingen veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over ooglaserbehandelingen. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Ooglaseren is een chirurgische ingreep die als doel heeft uw zicht blijvend te verbeteren. Na de ingreep bent u in principe onafhankelijk van bril en/of contactlenzen.

Nee, u bent gewoon bij kennis tijdens de behandeling. Uw ogen worden met speciale druppels verdoofd, zodat u niets voelt van de laserbehandeling. Een laserbehandeling is een kortdurende ingreep die meestal niet langer dan 10 tot 25 minuten duurt. Gedurende de behandeling praat de arts met u en bent u steeds op de hoogte van hetgeen gebeurt.

Iedere ooglaserbehandeling bij Dutch Clinic gaat vooraf door een technisch en medisch vooronderzoek. De gespecialiseerde oogartsen werken met state of the art ooglaserapparatuur, waardoor de risico’s tot een minimum beperkt worden. Door de tips en adviezen van de arts op te volgen, draagt u zelf bij aan de veiligheid van de behandeling. Blijkt uit de onderzoeken dat u een verhoogde kans heeft op complicaties, dan wordt een ooglaserbehandeling afgeraden. Het kan gebeuren dat u een negatief behandeladvies krijgt.

Nee, absoluut niet. Vaak wordt er nog ten onrechte gedacht dat er gebruik wordt gemaakt van naalden en/of dat de laser door uw oog heen brandt. Een ooglaserbehandeling is een uiterst nauwkeurige ingreep die met de grootst mogelijk zorgvuldigheid wordt toegepast.

De meeste mensen die een ooglaserbehandeling laten toepassen, zien direct na de behandeling verbetering. Uw zicht is op dat moment volledig gecorrigeerd en u ziet daadwerkelijk scherper. Het is normaal dat uw zicht in de dagen na de laserbehandeling wisselt tussen scherp en wazig. Uw hersenen hebben tijd nodig om te wennen aan het nieuwe beeld. Afhankelijk van de toegepaste lasertechniek duurt het een paar dagen tot enkele weken, voordat uw zicht optimaal is.

Het is gebruikelijk om na de ooglaserbehandeling oogbeschermers te dragen. U kunt een aantal dagen last hebben van rode ogen. Gebruik een zonnebril om uw ogen zoveel mogelijk tegen het felle licht te beschermen. Na een aantal dagen is het niet meer zichtbaar dat uw ogen gelaserd zijn.

Een ooglaserbehandeling verstoort tijdelijk het proces dat de traanklieren activeert. Uw ogen kunnen hierdoor droger zijn dan gebruikelijk. Dit is een tijdelijk verschijnsel. In de tussentijd kunt u kunsttranen gebruiken, die uw ogen minder droog maken.

De meest voorkomende oogafwijkingen worden met een laserbehandeling gecorrigeerd. Dit is zowel het geval bij bijziend- als verziendheid. Ook astigmatisme of cilinderafwijkingen kunnen behandeld worden. Welke lasertechniek bij u kan worden toegepast, hangt onder andere af van uw sterkte. Na een uitgebreid technisch en medisch vooronderzoek worden de mogelijkheden met u besproken.

Vanaf het 40e levensjaar krijgt u te maken met veroudering van de ooglens. Dit staat volledig los van het feit of uw ogen zijn gelaserd of niet. Zo kan het gebeuren dat u op termijn toch een leesbril nodig heeft.

Het dragen van een bril of contactlenzen is het meest voor de hand liggende alternatief. Eventueel kunt u een lensimplantatie overwegen. Het plaatsen van kunstlenzen biedt goede resultaten ook bij grotere plus- of minafwijkingen.

Direct na de ooglaserbehandeling controleert de oogarts uw ogen. Meestal vindt de volgende controle een dag later plaats. Dan wordt bekeken of uw ogen goed herstellen. U krijgt dan een afspraak voor een volgende controle na een week. Daarna worden uw ogen na een maand, na drie maanden en na een jaar nogmaals gecontroleerd. Heeft u in de tussenliggende periodes last van uw ogen, dan maakt u een afspraak voor een extra controle moment.

 

Een ooglaserbehandeling is een relatief kleine en veilige chirurgische ingreep, die in de meeste gevallen een gunstig verloop heeft. Complicaties en bijwerkingen van ooglaserbehandelingen zijn onder andere droge ogen, astigmatisme, dubbel zien, pijn na de operatie, wazig zien, tranende ogen en ogen die te sterk of te weinig gecorrigeerd zijn. De meeste bijwerkingen zijn tijdelijk van aard en nemen in de dagen na de laserbehandeling af. Een enkele keer is een extra behandeling noodzakelijk.

Iedere medische behandeling heeft een zekere kans op risico’s. Na een ooglaserbehandeling kan het gebeuren dat u in het donker slechter ziet dat voorheen. Doorgaans verbetert dit in de weken na de behandeling.

Bewegen kan en mag, maar let daarbij op dat uw ogen zeker twee weken niet aangeraakt worden. De eerste twee weken wordt sporten afgeraden. Ook zwemmen en het bezoeken van een sauna worden ten zeerste afgeraden. Hervat sporten in overleg met de behandelend oogarts en overweeg de eerste tijd het dragen van een veiligheidsbril.

De effecten van een ooglaserbehandeling kunnen niet ongedaan gemaakt worden. Dat neemt niet weg dat met het verstrijken van de tijd zowel uw ogen als de sterkte kunnen veranderen. Zo kan staar ontstaan en kunt u als gevolg van ouderdomsverziendheid een leesbril nodig hebben. Dit staat volledig los van de ooglaserbehandeling.

De kosten zijn afhankelijk van de ooglasertechniek die wordt toegepast. Tijdens een consult ontvangt u een behandelplan met een gerichte prijsopgave.

In uitzonderlijke gevallen kan er sprake zijn van een medische noodzaak. Dit is onder andere het geval als er tussen beide ogen een verschil van minimaal 4 dioptrieën zit en u intolerant bent voor het dragen van contactlenzen.

Ooglaserbehandelingen worden gezien als cosmetische ingreep. Vergoeding vanuit de basisverzekering is niet mogelijk, tenzij er sprake is van een medische noodzaak. Een enkele keer bieden aanvullende zorgpakketten beperkte vergoedingsmogelijkheden. Deze informatie staat vermeld in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

Gerelateerde onderwerpen

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

 

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com