Skip to content
Ooglaseren bij Dutch Clinic

Ooglaseren bij verziendheid

Met hyperopie ziet u veraf scherper dan dichtbij. U bent dan verziend en heeft onder meer moeite met lezen en televisie kijken. Een vervelende oogafwijking waardoor u ook veel last kunt hebben van wazig zicht, vermoeide ogen en hoofdpijn. Bent u verziend, dan is ooglaseren meestal een goede oplos

Dutch Clinic voor effectieve behandelingen

Het oog is een bijzonder geavanceerd lichaamsdeel dat optimaal werkt als het net zo effectief en elegant kan bewegen als dat oorspronkelijk bedoeld is. Maar juist waar het menselijk lichaam zo verfijnd is, kan natuurlijk ook veel misgaan. Er bestaan dan ook veel oogafwijkingen. De meest voorkomende behandelen we effectief in de Dutch Clinic.

Verziend of presbyopie?

Veel mensen menen verziend te zijn terwijl ze presbyopie hebben. Dit laatste is een andere oogafwijking die veelal pas optreedt na het 40e jaar. Twijfelt u welke oogafwijking u heeft dan kan een medisch vooronderzoek door een van onze oogartsen u zekerheid geven.

Welke methode van ooglaseren past bij u?

In onze kliniek vindt u niet alleen gespecialiseerde oogartsen, wij hebben ook alle hightech apparatuur in huis. Zo kunnen we kwalitatieve ooglaserbehandelingen aanbieden voor de meest voorkomende oogafwijkingen.

Intralasik

Een veilige en 100% mesvrije behandeling? De IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling is dat.

Lensimplantatie

Heeft u een oog met een dun hoornvlies of een hoge oogafwijking? Dan is wellicht een lensimplantatie wat voor u.

TransPRK

Heeft u een lage sterkte of droge ogen? Dan is de TransPRK ooglaserbehandelinginteressant voor u.

Ooglaseren bij verziendheid, ook voor u?

In onze oogkliniek kunt u laten bepalen of u uw verziendheid verholpen kan worden met een ooglaserbehandeling. Direct daarna weet u of u uw ogen kunt laten laseren en welke ooglaserbehandeling voor u het beste is. Vervolgens vertelt de oogarts u ook meteen in hoeverre de hyperopie verholpen kan worden.

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

Onze ervaren oogartsen en chirurgen werken nauw met jou samen om een behandelplan te ontwikkelen dat perfect aansluit bij jouw specifieke visie en verwachtingen.

Vrijblijvend consult

In een consult bekijken we de geschiktheid van uw ogen.

Ooglaserbehandeling

Maak na het consult een afspraak om uw ogen te laseren.

Specialisten

De ooglaserbehandeling wordt uitgevoerd door een oogarts.

Uitgebreide nazorg

Maak gebruikt van minstens 7 gratis nacontroles.

“Eerst had ik een teleurstelling dat de IntraLasik geen oplossing was voor mijn oogafwijking voor veraf. Na een gesprek tijdens het vooronderzoek ben ik volledig meegenomen in de TransPRK behandeling en dit leek mij het beste alternatief. Ik heb geen moment spijt gehad en het is zo heerlijk om wakker te worden en direct te kunnen zien. Daarnaast is de prijs ook prima in vergelijking met andere klinieken.”

Fleur Vergeer | TransPRK ooglaserbehandeling

Een leven zonder bril

Onze patiënten variëren van jong tot oud en hebben uiteenlopende behoeften en doelen. Of het nu gaat om het herstellen van verloren gezichtsvermogen, het verminderen van vermoeide ogen of het bereiken van een jeugdiger uiterlijk, we hebben met trots geholpen bij het vervullen van deze wensen.

Mogelijkheden verziendheid?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Ontmoet onze specialisten

Achter elke succesvolle behandeling bij Dutch Clinic staat een team van toegewijde en ervaren medische professionals. We stellen met trots onze getalenteerde artsen aan je voor, de drijvende krachten achter onze expertise en uitstekende patiëntenzorg.

Guilio Bamonte

VR Chirurg

Deniz Akdoğan

Cosmetisch arts KNMG

Mitzy Vastenhoudt

Receptioniste

Kim Stootman

Hoofd verpleegkundige, OK assistent & consulent

De Dutch Clinic belofte

Bij Dutch Clinic begrijpen wij dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om jouw oogzorg en esthetische behoeften.

Onze kliniek heeft een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten en chirurgen die gezamenlijk over tientallen jaren ervaring beschikken.

Ruim 25+ jaar ervaring

Van ooglaseren tot ooglidcorrecties. Bij Dutch Clinic in Hoofddorp bent u aan het juiste adres.

Vakkundig en ervaren artsen

Wij werken uitsluitend samen met gecertificeerde artsen om het beste resultaat na te streven.

Een gratis consult

Een consult bij Dutch Clinic is gratis op het moment dat u de behandeling ook bij ons laat uitvoeren.

Verziend door hyperopie of plus afwijking veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over verziend door hyperopie of plus afwijking lensimplantaten. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.
Hyperopie of verziendheid is een oogafwijking. Mensen die verziend zijn hebben dichtbij minder scherp of een wazig zicht. Het zicht veraf blijft vaak goed.
Nee. Ouderdomsverziendheid wordt ook wel presbyopie genoemd en is niet hetzelfde als hyperopie. Hyperopie komt voor bij kinderen, jongeren, jong volwassenen en op latere leeftijd. Ouderdomsverziendheid is een gevolg van het uitdrogen van de ooglens en komt tot uiting vanaf het 40e levensjaar. Vrijwel iedereen krijgt te maken met ouderdomsverziendheid, terwijl dat bij hyperopie niet het geval is.
Hyperopie is vaak erfelijk bepaald. Pasgeborenen kunnen over verziendheid heen groeien. Kinderen en jongeren die niet over hyperopie heen groeien, zijn waarschijnlijk aangewezen op het dragen van een bril of contactlenzen in hun twintiger jaren.
Verziendheid kan uitstekend gecorrigeerd worden met een bril of contactlenzen. Het is ook mogelijk om een ooglaserbehandeling toe te laten passen. Tijdens de behandeling worden de randjes van uw hoornvlies afgevlakt. Dit maakt het hoornvlies steiler u ziet zonder bril of lenzen zowel veraf als dichtbij scherp. Verziendheid met een maximale sterkte van +4 kan met een ooglaserbehandeling behandeld worden.
Ooglaserbehandelingen die geschikt zijn bij de behandeling van verziendheid, zijn de IntraLasik Femtosecond ooglaser en de Lasek methode. De TransPRK – No touch methode is niet geschikt bij de behandeling van verziendheid.
Het verschil tussen beide ooglaserbehandelingen is de techniek die wordt toegepast. Bij een Lasek behandeling wordt de bovenste laag van het hoornvlies met een alcoholoplossing losgemaakt en opzij geschoven. De IntraLasik techniek daarentegen wordt toegepast door een flapje van het hoornvlies los te maken. Beide behandeltechnieken worden uitgebreid toegelicht tijdens een medisch vooronderzoek.
Ooglaserbehandelingen worden wereldwijd toegepast en zijn veilig, zolang u de behandeling toe laat passen door een ervaren oogarts. De huidige moderne laserapparatuur heeft een straal van slechts 1 mm diameter, daarmee kan het hoornvlies met uiterste precisie gewijzigd worden. Complicaties of bijwerkingen doen zich zelden voor.
De ooglaserbehandeling wordt uitgevoerd met een plaatselijke verdoving. Uw ogen worden met druppels verdoofd. Afhankelijk van de methode die wordt toegepast, wordt het hoornvlies verwijderd of het hoornvliesflapje losgemaakt. Na het bijslijpen van de vorm van uw hoornvlies wordt of een bandagelens aangebracht of het flapje teruggeplaatst, zodat het hoornvlies optimaal kan herstellen.
Iedere medische behandeling kent risico’s, ook een ooglaserbehandeling. De ervaren oogartsen van Dutch Clinic werken volgens strenge veiligheidsprotocollen. U krijgt naast adviezen zowel antibiotica als ontstekingsremmers voorgeschreven na een behandeling. Hiermee wordt het risico op een oogontsteking na de laserbehandeling tot een minimum beperkt. Het eerste jaar na de behandeling volgen verschillende controles. De kans dat u blijvend blind bent na een ooglaserbehandeling is dan ook uiterst klein.
Nee, uw ogen worden tijdens de behandeling opengehouden met een oogklemmetje. Dit kan een irriterend gevoel veroorzaken, maar het gebruik is noodzakelijk om een optimaal resultaat te bereiken. Het klemmetje wordt verwijderd na het afronden van de laserbehandeling.

Nee, de eerste twee weken na de behandeling is wrijven om meerdere redenen niet toegestaan. Afhankelijk van de lasertechniek die is toegepast, zit er een bandagelens in uw oog die door het wrijven ongewild verplaatst kan worden. De bandagelens wordt pas na een aantal dagen verwijderd. Ook als er geen bandagelens wordt geplaatst, kan wrijven schade veroorzaken aan onder meer het flapje dat los- en vastgemaakt is. Heeft u per ongeluk in het oog gewreven en is het flapje dubbelgevouwen? Dan kan dat in de kliniek hersteld en glad gestreken worden.

 

De effecten van een ooglaserbehandeling kunnen niet ongedaan gemaakt worden. De vorm van uw hoornvlies wordt aangepast en dit is onomkeerbaar. Iets wat verwijderd is, kan niet teruggeplaatst worden. Dat betekent echter niet dat u in de toekomst of op latere leeftijd geen aandoeningen als staar kunt ontwikkelen. Ook kan er later alsnog sprake zijn van ouderdomsverziendheid, waardoor u bent aangewezen op het gebruik van een leesbril.
De kosten van ooglaserbehandelingen worden bepaald door de techniek die wordt toegepast. Klinieken hanteren eigen tarieven die onderling verschillen. Vergelijken kan interessante voordelen opleveren. Bij Dutch Clinic wordt u behandeld door ervaren oogartsen die lid zijn van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap. De ooglaserbehandelingen worden bovendien uitgevoerd met ultramoderne apparatuur, waarbij de kans op complicaties tot een minimum wordt beperkt. De ingreep is beschikbaar vanaf € 2.495.
De basisverzekering vergoed de kosten van een ooglaserbehandeling niet, tenzij er sprake is van een medische noodzaak. Verschillende zorgverzekeraars bieden wel vergoedingsmogelijkheden vanuit een aanvullend zorgpakket. De hoogte van de vergoeding verschilt per verzekeraar. U kunt de voorwaarden navragen bij uw zorgverzekeraar.
Wordt tijdens een ooglaserbehandeling alleen het centrale gedeelte van uw hoornvlies aangepast, dan bestaat er een zekere kans op nachtblindheid en/of nachtbijziendheid. De oogarts ligt het eventuele risico nader toe tijdens het medisch vooronderzoek.
Nee, ooglaserbehandelingen worden doorgaans niet bij minderjarigen uitgevoerd. Bij een medische noodzaak kan in sommige gevallen anders besloten worden.
Iedere laserbehandeling wordt voorafgegaan door een medisch vooronderzoek, waarbij uw ogen nagekeken en gemeten worden. U dient in goede gezondheid te verkeren. Mensen die bekend zijn met bepaalde auto-immuunaandoeningen en diabetes komen niet voor een ooglaserbehandeling in aanmerking. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven kunnen later een laserbehandeling overwegen.

Andere oogafwijkingen

Met verschillende ooglaserbehandelingen verhelpen wij de volgende oogafwijkingen:

Bijziendheid (Myopie)

Bijziendheid, ook bekend als myopie, is een veelvoorkomende oogafwijking waarbij je dichtbij objecten scherp kunt zien, maar moeite hebt met het scherpstellen van objecten in de verte. Ontdek hoe bijziendheid wordt gediagnosticeerd en behandeld om je zicht te verbeteren.

Verziendheid (Hypermetropie)

Verziendheid, ook wel hypermetropie genoemd, is een oogafwijking waarbij je moeite hebt met het scherpstellen van nabije objecten, terwijl je veraf goed kunt zien. Leer meer over de oorzaken en behandelingsmogelijkheden voor deze veelvoorkomende aandoening.

Ouderdomsverziendheid (Presbyopie)

Ouderdomsverziendheid, ook wel presbyopie genoemd, is een normale verandering in het oog die meestal optreedt naarmate je ouder wordt. Deze aandoening beïnvloedt je vermogen om op korte afstand scherp te zien. Leer hoe presbyopie kan worden gemanaged om je levenskwaliteit te behouden.

Heeft u een andere oogafwijking?

Heeft u een andere aandoening aan uw ogen? De kans is groot dat wij u kunnen helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op.