Ooglaseren risico

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Zoekt u naar ‘ooglaseren risico’? Ooglaserbehandelingen worden wereldwijd toegepast om verziendheid, bijziendheid en cilinderafwijkingen te corrigeren. Zowel de behandelmethode als de gebruikte ooglaserapparatuur zijn wetenschappelijk veilig bewezen. Het ooglaseren risico is beperkt, desondanks blijft een ooglaserbehandeling een medische ingreep waar zich risico’s en complicaties bij voor kunnen doen.

Ooglaseren risico.

Ooglaseren risico.

Kleine kans ooglaseren risico

Ooglaserbehandelingen zijn veilig en wanneer u de adviezen tijdens de herstelperiode opvolgt is het risico op complicaties uiterst klein. De meeste bijwerkingen zijn tijdelijk en nemen af in de dagen na de behandeling. Eventuele zaken die op problemen kunnen duiden zijn factoren als:

  • Problemen met het losgemaakte hoornvliesflapje na een IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling. Een enkele keer verplaatst het flapje zich, voordat het weer volledig is genezen. Wrijf niet in de ogen en ga niet te snel sporten.
  • Over- of ondercorrectie. Dit betekent dat er sprake is van een reststerkte. Dit komt niet vaak voor en kan in het merendeel van de gevallen verder gecorrigeerd worden. Nabehandelingen vinden plaats nadat een oogarts uw ogen heeft gecontroleerd en uw gezondheid dit niet in de weg staat.
  • Afname visuele scherpte. Schommelt uw zicht en is het zicht niet zo duidelijk als vlak na de ooglaserbehandeling? Neem dan contact op met de oogarts. In de regel is ook dit een tijdelijke bijwerking die zich binnen 6 maanden na de ooglaserbehandeling herstelt.
  • Droge ogen. Het komt regelmatig voor dat mensen na een ooglaserbehandeling last hebben van droge ogen. Dit is een bijwerking die enkele weken tot maanden kan aanhouden. De oogarts kan verzachtende oogdruppels voorschrijven.

Veilige ooglaserbehandeling

Van alle angsten die mensen hebben bij een ooglaserbehandeling, komt blindheid vaak voor. De angst om als gevolg van een ooglaserbehandeling blind te worden is onterecht. Alhoewel blindheid soms als complicatie wordt genoemd, gebeurt dit alleen in gevallen waar eerst een ernstige ooginfectie aan voorafgaat. Ooglaseren wordt wereldwijd als een veilige behandeling beschouwd. De ingreep is oppervlakkig en wordt met uiterst gecontroleerde precisie uitgevoerd. De laser komt alleen in contact met de laag van het hoornvlies die gecorrigeerd wordt. De kans op interne oogschade is extreem laag. De oogartsen van Dutch Clinic hebben meer dan 15 jaar ervaring met het toepassen van de verschillende ooglasertechnieken. Daarnaast worden bij de kliniek jaarlijks meer dan 2.000 ooglaserbehandelingen met succes toegepast.

Voorbereiding van invloed op ooglaseren risico

Een ooglaserbehandeling wordt voorafgegaan door uitgebreid onderzoek. Daarbij wordt gekeken naar uw algemene gezondheid en worden uw ogen grondig technisch en medisch onderzoek. Ook worden uw dagelijkse activiteiten en werkzaamheden besproken. Het uitgebreide medisch onderzoek duurt gemiddeld 1,5 uur en is bedoeld om de oogarts een volledig beeld van uw ogen te geven. Wanneer uw ogen geschikt zijn om te laseren en u aan de voorwaarden voldoet, kan de oogarts onderzoeken welke lasertechniek het meest geschikt is:

  • IntraLasik Femtosecond, waarbij de oogarts een flapje van het hoornvlies losmaakt en omslaat. De laser corrigeert vervolgens de sterkteafwijking, waarna het flapje wordt teruggeplaatst. Direct na de ingreep heeft u een verbeterd zicht. De hersteltijd is kort en de resultaten die bereikt worden zijn goed.
  • Lasek methode. Het epitheel, hoornvlies, wordt losgemaakt met een alcoholoplossing. Vervolgens wordt de sterkteafwijking met de laser gecorrigeerd. Deze methode is ook geschikt voor mensen die een dun hoornvlies en/of droge ogen hebben.
  • TransPRK. De ‘no-touch’ techniek, waarbij uw ogen niet worden aangeraakt. Het is de laser die de behandeling volledig computergestuurd toepast. Uiteraard is de oogarts tijdens de behandeling aanwezig. Na de ingreep kunt u enkele dagen een gevoel hebben alsof er een zandkorrel in uw ogen zit. Dit gevoel neemt vanzelf af.

Het merendeel van de ooglaserbehandelingen dat wordt toegepast gebeurt op basis van de IntraLasik Femtosecond methode. De oogarts kan een andere behandeltechniek adviseren wanneer uw ogen om uiteenlopende redenen niet geschikt zijn voor de IntraLasik methode. Elke ooglasertechniek heeft overigens uitstekende resultaten en de kans op risico’s of bijwerkingen is vergelijkbaar. De keuze voor een behandeltechniek wordt geadviseerd op basis van een sterkteafwijking, een cilinder, de gezondheid van het oog, uw levensstijl, uw beroep en de dikte van uw hoornvlies.

Informatie ooglaseren

Een ooglaserbehandeling is geen standaardbehandeling. Wanneer u nadenkt over een ooglaserbehandeling en een technisch vooronderzoek ondergaat, blijkt soms dat uw ogen niet geschikt zijn om te laseren. Dit kan komen omdat de sterkte- of cilinderafwijking te hoog zijn. In plaats van ooglaseren kan een oogarts dan een alternatief zoals een lensimplantatie voorstellen. Behandelvoorstellen worden op uw specifieke situatie afgestemd, zodat ooglaseren risicovrij verloopt en u zowel dichtbij als veraf zonder bril of lenzen scherp ziet. De oogartsen van Dutch Clinic geven u graag advies. Een afspraak maakt u door telefonisch contact op te nemen met +31 (0)20 214 2033.

 

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com

Afspraak maken
close slider