Ooglaseren droge ogen

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Zoekt u naar ‘ooglaseren droge ogen’? Veel mensen hebben last van droge en/of geïrriteerde ogen. Droge ogen overkomt niet alleen mensen die goed zien, maar ook brildragers en gebruikers van contactlenzen hebben hier mee te maken. Zeker voor lensdragers, kan dit een reden zijn om een ooglaserbehandeling te overwegen. Dat ooglaseren droge ogen tot gevolg kan hebben, is iets waar u zich over voor kunt laten lichten.

Ooglaseren droge ogen.

Ooglaseren droge ogen.

Oorzaak droge ogen

Droge ogen zijn een gevolg van een niet goed functionerende traanklier. Een optimaal functionerende traanklier houdt uw ogen vochtig. Wordt er minder traanvocht aangemaakt, dan krijgt u daardoor droge ogen. Het dragen van contactlenzen is van invloed op de werking van uw traanklier, maar er zijn andere factoren zoals een airconditioning of een centrale verwarming die droge ogen tot gevolg kunnen hebben. Ooglaserbehandelingen kunnen ook droge ogen tot gevolg hebben. Staart u regelmatig naar een scherm? Dan knippert u minder vaak met de ogen, wat droge ogen tot gevolg heeft. Geadviseerd wordt, zeker bij regelmatige beeldscherm werkzaamheden, om een bepaalde tijd afstand te nemen van het scherm en uw ogen rust te gunnen. Andere oorzaken van droge ogen zijn diabetes en bepaalde auto-immuunaandoeningen.

Droge ogen behandelen

Heeft u regelmatig last van droge ogen? Dan weet u hoe vervelend het gevoel is. Probeer regelmatig met uw ogen te knipperen en kijk niet continue naar een beeldscherm, laptop, tablet of smartphone. Wrijf niet in uw ogen, hierdoor neemt het geïrriteerde gevoel alleen maar toe. Overweeg om een waterbakje aan de verwarming te hangen, zodat de droge lucht minder droog wordt. Houdt u desondanks de voorzorgsmaatregelen last van droge ogen? Maak uw oogleden regelmatig schoon met water of vraag uw (huis)arts om verzachtende oogdruppels of zogenaamde kunsttranen. Dit soort oogdruppels kan langdurig, meerdere keren per dag gebruikt worden.

Mogelijkheden bij ooglaseren droge ogen

Mensen die een ooglaserbehandeling overwegen, ondergaan eerst een uitgebreid technisch en medisch vooronderzoek. Deze onderzoeken zijn noodzakelijk om:

  • Te bepalen of iemand in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling.
  • De juiste ooglasertechniek te bespreken.

De totale onderzoeksduur ligt tussen 1,5 en 2 uur. De oogarts past een groot aantal metingen toe en meet daarbij onder andere de dikte van het hoornvlies, de oogdruk en de pupilgrootte. Daarnaast wordt ook een traantest toegepast, daarbij kijkt een arts hoelang een oog vochtig blijft zonder te knipperen. De hoeveelheid traanvocht die wordt aangemaakt wordt gemeten. Blijven de waarden binnen de grenzen, dan kan ooglaseren ook bij droge ogen toegepast worden. Is de traanproductie zodanig laag, dan kan een oogarts besluiten om de ooglaserbehandeling niet toe te passen.

Techniek ooglaseren droge ogen

Afhankelijk van de ooglaser techniek die wordt toegepast, ontvangen uw hersenen minder zenuwprikkels wanneer uw oog droog is en/of wordt. Het komt dan ook regelmatig voor dat mensen die een IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling hebben ondergaan, te maken hebben met droge of geïrriteerde ogen. Wanneer u hier last van heeft dan kan een oogarts u verzachtende oogdruppels voorschrijven. Het kan enige tijd duren voordat uw ogen tot rust komen en de productie van traanvocht zich herstelt. Een goed behandeladvies kan achteraf veel irritaties voorkomen. Zeker mensen die voorafgaand aan een ooglaserbehandeling al bekend zijn met droge ogen, worden nauwlettend door de oogarts gevolgd en gecontroleerd. Slechts in enkele gevallen is de overlast van droge ogen zo groot dan overwogen kan worden om ‘plugjes’ en afvoerbuisjes in uw ooghoeken te plaatsen. Hierdoor kunnen druppels en traanvocht minder snel weglopen, waardoor u een toenemend comfort ervaart. Om problemen achteraf te voorkomen, vindt vooraf een uitgebreide analyse van uw ogen plaats.

Informatie ooglaseren droge ogen

Verbetering en verfijning van bestaande ooglasertechnieken, maken de behandeling steeds toegankelijker. Ook mensen met droge ogen, kunnen een ooglaserbehandeling overwegen en toe laten passen. Dat uw ogen vooraf uitgebreid onderzocht en gecontroleerd worden is in uw voordeel en ter voorkoming van langdurige klachten achteraf. Heeft u eerder een negatief behandeladvies gekregen? Wellicht dat met de huidige technieken ooglaseren droge ogen wel mogelijk is. De gespecialiseerde oogartsen van Dutch Clinic passen eerst een technisch vooronderzoek toe. Tijdens dit globale onderzoek kan met aangrenzende zekerheid worden bepaald of u een geschikte ooglaser kandidaat bent. Deze mening wordt bevestigd tijdens het uitgebreide medisch onderzoek. Uw ogen worden van binnen en buiten grondig opgemeten en in beeld gebracht. Hiervoor gebruikt een oogarts tijdens het medisch onderzoek pupil verwijdende oogdruppels, waardoor u een tijdje een wazig zicht heeft. Bent u benieuwd of u met droge ogen een ooglaserbehandeling toe kunt laten passen. Maak een afspraak voor een technisch onderzoek bij Dutch Clinic. U kunt ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com

Afspraak maken
close slider