Ooglaseren complicaties

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Wilt u meer weten over ooglaseren complicaties? Tegenwoordig zijn ooglaserbehandelingen een uitstekende oplossing voor het vervangen van een bril of contactlenzen. Ooglaseren corrigeert zowel verziendheid, bijziendheid als astigmatisme. De behandeling is veilig, maar ooglaseren complicaties doen zich soms voor en het is goed om uzelf grondig op een ooglaserbehandeling voor te bereiden.

Ooglaseren complicaties.

Ooglaseren complicaties.

Risico’s en complicaties ooglaseren

Net zoals iedere andere medische of cosmetische behandeling, heeft ook een ooglaserbehandeling een risico op bijwerkingen en complicaties. De ooglasertechniek wordt al sinds het midden van de jaren ’80 van de vorige eeuw toegepast. Bestaande technieken zijn de voorbije decennia verbeterd en verfijnd. De huidige generatie ooglaserapparatuur is geavanceerd en het is tegenwoordig mogelijk om een ooglaserbehandeling te ondergaan, zonder dat uw oog daarbij wordt aangeraakt. Wanneer de behandeling wordt toegepast door een ervaren oogarts, is het een veilige methode. Ooglaseren complicaties en bijwerkingen die zich voor kunnen doen:

  • Wazig zicht. Zowel uw ogen als hersenen hebben tijd nodig om te wennen aan het veranderde zicht. Dit duurt enkele uren tot meerdere dagen en verschilt zowel per lasertechniek als per persoon.
  • Droge ogen. Na een ooglaserbehandeling kunnen de ogen prikkelend of droog aanvoelen. De oogarts kan u hiervoor verzachtende oogdruppels voorschrijven. Het gevoel neemt na enige tijd vanzelf af.
  • Onder- en/of over correctie. De laserapparatuur werkt uitermate nauwkeurig en gericht. Toch kan het voorkomen dat de toegepaste correctie niet optimaal is. Dat houdt in dat er te veel of juist te weinig is gecorrigeerd, wat het gebruik van een aanvullende bril noodzakelijk maakt. Dit is met name het geval wanneer bij u een grotere afwijking wordt gecorrigeerd. Het is meestal mogelijk, indien medisch verantwoord, om een restwaarde te laten corrigeren.
  • Halo’s en lichtschittering. Na een ooglaserbehandeling ziet u soms halo’s of lichtkransen rondom een lichtbron, dit is met name het geval wanneer het donker is. Vaak neemt dit af naarmate de tijd verstrijkt. Een enkele keer is het nodig om een nabehandeling toe te laten passen. Een oogarts kan u hier uitgebreid over informeren.
  • \Flap complicaties na een IntraLasik Femtosecond laserbehandeling. Bij deze techniek wordt een flapje van het hoornvlies losgemaakt en omgeslagen. Een enkele keer ontstaat een incomplete flap en is de oogarts gedwongen om de laserbehandeling voortijdig te beëindigen. Nadat het flapje is genezen, kan de ingreep alsnog toegepast worden. Daarnaast kan het gebeuren dat het losgemaakte flapje niet of onvolledig vastgroeit en gaat verschuiven. Ook dan zal de laserbehandeling opnieuw toegepast moeten worden.
  • Verlittekening van het hoornvlies. Afhankelijk van de lasertechniek die wordt toegepast kan er sprake zijn van littekenvorming op het hoornvlies. Dit is meestal het geval bij de TransPRK methode. In de meeste gevallen lijdt dit niet tot klachten, maar soms zijn oogdruppels nodig. De littekenvorming is doorgaans tijdelijk en verdwijnt na enkele weken. In zeldzame situaties heeft littekenvorming blijvend gezichtsverlies tot gevolg, dit kan alleen door middel van een hoornvliestransplantatie worden hersteld.

Mogelijke risico’s en ooglaseren complicaties verschillen per ooglasertechniek. Een goede voorbereiding is van belang, laat uzelf uitvoerig informeren en adviseren door een gespecialiseerde oogarts.

Voorkomen van ooglaseren complicaties

De kans op complicaties is klein en als u zich houdt aan de richtlijnen die de oogarts u geeft, wordt deze kans verder verkleind. Bescherm uw ogen de eerste dagen, weken en maanden goed tegen het directe zonlicht en kies voor het gebruik van een beschermende zonnebril. Wanneer u na de ooglaserbehandeling last heeft van klachten die u eerder niet had, wordt geadviseerd om zo snel mogelijk contact op te nemen met de oogarts. Dutch Clinic heeft een 24/7 bereikbaarheidsdienst. Indien noodzakelijk kan snel een behandeling gestart of aanbevolen worden. In het eerste jaar na de ooglaserbehandeling vinden 7 controles plaats. Zo kan een oogarts de ontwikkeling van uw ogen volgen en indien nodig ingrijpen. De eerste nacontrole is daags na de ooglaserbehandeling. Het is belangrijk om naar de controles te komen. Denk niet dat u een controle over kunt slaan. Uw ogen zijn waardevol en u wilt niet dat er iets met uw zicht gebeurt.

Persoonlijke toelichting ooglaseren complicaties

Wanneer u overweegt om onafhankelijk van een bril of contactlenzen te willen zijn, kan een ooglaserbehandeling een oplossing zijn. De ingreep wordt wereldwijd met succes toegepast en is zowel betrouwbaar als veilig. Tijdens een consult en technisch onderzoek bij een oogarts worden de verschillende ooglasertechnieken toegelicht en vertelt een oogarts meer over de eventuele complicaties en bijwerkingen die de ingreep heeft. Meer weten of direct een afspraak maken voor een technisch onderzoek bij Dutch Clinic? U kunt telefonisch contact opnemen met +31 (0)20 214 2033.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com

Afspraak maken
close slider