Ooglaseren

Voor een uitstekende ervaring en excellent resultaat in ooglaseren gaat u naar de Dutch Clinic in Hoofddorp. Hier vindt u de meest ervaren oogartsen in Nederland die samen al meer dan 100.000 behandelingen hebben uitgevoerd. Onder meer dankzij hun nationale en internationale expertise en het gebruik van de meest hightech ooglaserapparatuur waarmee we in onze kliniek werken, zijn de ingrepen bij de Dutch Clinic zeer doeltreffend.

Ooglaseren info.

Ooglaseren info.

Wat zijn de voordelen van ooglaseren bij Dutch Clinic?

  • Wij voeren jaarlijks meer dan 2.000 ooglaserbehandelingen uit.
  • Meer dan 15 jaar ervaring met deze behandeling.
  • De modernste apparatuur en de mooiste resultaten.
  • Persoonlijke aandacht en professionele nazorg.
  • De beste prijs kwaliteit verhouding van Nederland.
  • Altijd snel en eenvoudig een vrijblijvend consult in te plannen via het contactformulier.

Persoonlijke aanpak

Ooglaseren is voor veel mensen een grote stap. Daarom hechten onze artsen veel waarde aan persoonlijke benadering. Tijdens een vooronderzoek zal elke situatie met de hoogst mogelijke aandacht beoordeeld worden. Zo kunnen we goed beoordelen welke ooglaserbehandeling het best bij uw situatie past. Ook na de ingreep zorgen onze artsen voor de best mogelijke nazorg. Want tijdens het gehele traject van het ooglaseren staat u als onze patiënt centraal!

Verschillende soorten ooglaseren

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk op het gebied van ooglaseren. In de Dutch Clinic bieden we een aantal bewezen behandelmethodes aan. Doordat we verschillende soorten ooglaseren aanbieden, kunt u bijna altijd bij ons terecht. Vanzelfsprekend gebeurt dit uitsluitend na een consult en onderzoek bij een specialist.

Ooglaserbehandelingen

Bij de Dutch Clinic worden de volgende behandelingen in ooglaseren aangeboden:

Afspraak voor medisch vooronderzoek?

Wilt u advies of een persoonlijk consult om erachter te komen of ooglaseren ook voor uw ogen een geschikte optie is? Maak dan een afspraak voor een medisch vooronderzoek in onze oogkliniek in Hoofddorp.

Ooglaseren veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over ooglaseren. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

1. Kan ik mijn ogen laten laseren?

Om voor een ooglaserbehandeling in aanmerking te komen, is onder andere de conditie van uw ogen van invloed. Zo is het van belang dat uw ogen minimaal een jaar stabiel zijn. Is er sprake van een verloop in sterkte, dan is het effect van een laserbehandeling mogelijk minder goed dan verwacht. Daarnaast zijn ooglaserbehandelingen gebonden aan een maximale sterkte. De sterkte van uw ogen ligt ideaal gezien tussen -12 en +6. Een oogarts onderzoekt uw ogen uitgebreid om te bepalen of een ooglaserbehandeling bij u kan worden toegepast.

2. Is een ooglaserbehandeling pijnlijk?

Ooglaserbehandelingen worden met een verdoving uitgevoerd, zodat de ingreep nagenoeg pijnloos is. Het is mogelijk dat u tijdens het ooglaseren kortdurende een onaangename druk op het oog ervaart. Ook in de uren na de behandeling kan napijn optreden. Deze pijn is doorgaans mild en kort van duur.

3. Kunnen mijn beide ogen tegelijkertijd behandeld worden?

Ja. Tenzij de oogarts anders beslist of adviseert, worden beide ogen op dezelfde dag behandeld.

4. Kan een cilindrische afwijking met een ooglaserbehandeling behandeld worden?

Ja. De apparatuur en lasermogelijkheden bieden uitstekende oplossingen bij astigmatisme.

5. Hoe lang duurt een ooglaserbehandeling?

Ooglaserbehandelingen duren meestal niet langer dan 15 tot 20 minuten. Na afloop van de ingreep verblijft u korte tijd in de kliniek, totdat de oogarts u toestemming geeft om naar huis te gaan.

6. Zie ik direct beter?

De meeste mensen zien direct na de ooglaserbehandeling dat het zicht anders is. Het is normaal dat uw zicht de eerste dagen wisselt tussen wazig en scherp. Na een aantal dagen is uw zicht scherp.

7. Waar moet ik rekening mee houden na een ooglaserbehandeling?

De eerste dagen en weken na de behandeling is het noodzakelijk om oogdruppels te gebruiken. Deze worden voorgeschreven door de behandelend oogarts. Gebruik de druppels volgens voorschrift. Wees de eerste week voorzichtig en let op dat er geen shampoo resten, crèmes, lotions of make-up in uw ogen komt. De eerste maand is het niet toegestaan om in de ogen te wrijven. Eventueel kunt u ’s nachts een oogbeschermer gebruiken. In overleg met de oogarts kunt u na twee weken voorzichtig weer sporten. Geadviseerd wordt om tijdens het zwemmen een beschermende zwembril te gebruiken.

8. Zijn de resultaten die bereikt worden blijvend?

In principe zijn de resultaten van ooglaseren blijvend. Een ooglaserbehandeling kan echter niet voorkomen dat u in de toekomst een leesbril nodig heeft. Ook staar kan niet voorkomen worden met een laserbehandeling. Zowel de nood voor een leesbril als het ontstaan van staar zijn normale ouderdomsverschijnselen. Staar kan eventueel wel voorkomen of opgelost worden door een kunstlens te laten plaatsen.

9. Welke ooglasertechniek kan ik kiezen?

Elke ooglasertechniek heeft eigen voor- en nadelen. Het is vooraf vrijwel onmogelijk om te zeggen wat in uw geval de beste behandelmethode is. Dit hangt onder meer af van de oogafwijking, maar ook uw persoonlijke omstandigheden spelen hierin mee. Beoefent u een bepaalde sport of zijn uw arbeidsomstandigheden van dien aard dat daar rekening mee moet worden gehouden? Tijdens een technisch en medisch vooronderzoek worden de verschillende technieken toegelicht en stelt de oogarts een behandelplan samen dat op uw situatie is afgestemd.

10. Heeft ooglaseren een leeftijdsgrens?

Een leeftijdsgrens is lastig aan te geven. Het is gebruikelijk dat uw ooglens vanaf een jaar of 60 troebel begint te worden. Vanaf dat moment wordt het plaatsen van een lensimplantaat geadviseerd en wordt een ooglaserbehandeling afgeraden. U kunt in overleg met een oogarts en/of optometrist bepalen wat in uw geval de meest passende oplossing is.

11. Wordt ooglaseren bij minderjarigen toegepast?

Jongeren zijn regelmatig onzeker over hun uiterlijk. Het dragen van een bril vergroot deze onzekerheid extra. Ooglaserbehandelingen worden echter niet bij minderjarigen toegepast. Een oog is pas rond het 18e levensjaar volgroeid. Laserbehandelingen die toegepast worden bij onvolgroeide ogen, hebben vaak later een extra behandeling nodig. De ogen dienen minimaal een jaar stabiel te zijn, nadat het volgroeid is. Pas dan kan een ooglaserbehandeling plaatsvinden.

12. Is ooglaseren veilig?

Dutch Clinic werkt met de nieuwste ooglaserapparatuur. De gespecialiseerde oogartsen volgen de nieuwe ontwikkelingen en technieken op de voet. Het blijft echter een medische ingreep waaraan een kleine kans op bijwerkingen is verbonden. Complicaties zijn in de regel goed te behandelen. Droge ogen, geïrriteerde ogen en hoofdpijn zijn bijwerkingen die in de dagen na de ingreep voorkomen. Een enkele keer doet zich een infectie voor. Met speciale oogdruppels en antibiotica zijn de bijwerkingen behandelbaar.

13. Wat zijn de resultaten op de lange termijn?

Wetenschappelijke studies en onderzoeken hebben aangetoond dat ooglaseren zowel een effectieve als veilige behandelmethode is. Bestaande technieken en apparatuur worden continu verbetert, waardoor ook op lange termijn de resultaten veilig en effectief zullen zijn.

14. Waarom kies ik voor ooglaseren?

Na een ooglaserbehandeling bent u onafhankelijk van bril of contactlenzen. U ziet zowel dichtbij als veraf scherp. Bovendien ondervindt u geen hinder tijdens het autorijden, sporten en andere activiteiten. Langdurig gebruik van contactlenzen kan op den duur infecties veroorzaken. Veel mensen die een ooglaserbehandeling toe laten passen, spreken naderhand over een toegenomen gevoel van zelfvertrouwen. Door alle voor- en nadelen tegen elkaar af te zetten, kunt u een weloverwogen beslissing nemen.

15. Is ooglaseren een kostbare ingreep?

De kosten van een ooglaserbehandeling variëren. Het is een eenmalige behandeling, waar u de rest van uw leven plezier van heeft. Vergelijken van de kosten is mogelijk. Let daarbij op dat het om dezelfde ooglasertechniek gaat. Dutch Clinic biedt ooglaserbehandelingen aan vanaf € 1.590.

16. Worden ooglaserbehandelingen vergoed?

Vanuit de basisverzekering is vergoeding niet mogelijk. Enkele zorgverzekeraars bieden beperkte vergoedingsmogelijkheden vanuit aanvullende zorgpakketten. Zowel de vergoedingsbedragen als de voorwaarden lopen sterk uiteen. Zorgverzekeraars sluiten vaak overeenkomsten af met zorgverleners. Om voor vergoeding in aanmerking te komen, moet behandeling plaatsvinden bij een gecontracteerde zorgaanbieder. Het is dan ook niet ondenkbaar dat u door zorgvuldig te vergelijken alsnog goedkoper uit bent.

17. Gerelateerde onderwerpen