Skip to content
Boven de 50 jaar

Ooglaseren boven de 50

Als u tot deze leeftijdsgroep behoort en wilt genieten van de vrijheid om de wereld zonder bril of contactlenzen te verkennen, dan is ooglaseren misschien precies wat u nodig heeft.

Verziend of bijziend?

Mensen tussen 45 en 65 jaar eerder last hebben van slecht zien dichtbij. Dit wordt veroorzaakt door zogenaamde ouderdomsverziendheid.

Afhankelijk van uw sterkteafwijking kan een ooglaserbehandeling voorgesteld worden. Hiervoor wordt eerst een technisch vooronderzoek toegepast, waarna een ervaren oogarts u vrij zeker kan zeggen of uw ogen geschikt zijn voor een laserbehandeling. Dat is ook van toepassing bij ooglaseren boven 50 jaar.

40.000 behandelingen

20 jaar ervaring op oogheelkunde

Nationale en internationale artsen

Keurmerken

Ooglaseren tegen leesklachten

U bent ouder dan 50
U heeft leesklachten
U wilt leven zonder bril of lenzen

Het hebben van scherp en helder zicht is van onschatbare waarde, vooral voor mensen onder de 40 jaar die een actieve en dynamische levensstijl leiden. Voor velen van hen kan het dragen van bril of contactlenzen een beperking zijn die hen ervan weerhoudt om volledig van het leven te genieten. Ooglaserbehandelingen bieden een uitstekende oplossing om deze beperkingen weg te nemen en de vrijheid van scherp zicht te omarmen.

Is ooglaseren mogelijk bij 50 jaar?

Heeft u last van een oogafwijking? Dat hoeft niet te betekenen dat ooglaseren niet mogelijk is. Een ooglaserbehandeling bij Dutch Clinic kan voor veel problematiek de oplossing zijn:

Bijziendheid of verziend

Bij bijziendheid ziet u dichtbij scherp, maar is het zicht voor veraf minder goed. Bij verziendheid is dit omgedraaid en ziet u dichtbij wazig en veraf scherp. Ooglaseren kan de oplossing hiervoor zijn.

Staar

Staar is een veel voorkomende oogaandoening. Als uw last heeft van staar heeft u last van een vertroebeling van uw ooglens. Het gevolg kan zijn dat u wazig ziet. Een staaroperatie kan dit verhelpen.

Hoornvliesaandoeningen

Hoornvliesaandoeningen kunnen de helderheid of vorm van het hoornvlies veranderen. Het hoornvlies speelt een essentiële rol bij het breken van lichtstralen.

Astigmatisme

Astigmatisme is een aandoening aan het hoornvlies of de lens en is helaas een veel voorkomende oogafwijking. Astigmatisme hoeft het laseren van uw ogen niet in de weg te zitten.

Presbyopie

Voor patiënten met presbyopie, een veelvoorkomende ouderdomsgerelateerde aandoening, kan ooglaserchirurgie helpen om zowel dichtbij als veraf te kunnen zien zonder bifocale brillen.

Heeft u een andere aandoening?

Heeft u een andere aandoening aan uw ogen? Als u bij ons langs komt kunnen we kijken of oogheelkunde de oplossing is voor uw oogafwijking. Mochten wij niks kunnen betekenen zijn er geen kosten aan verbonden.

Te oud voor ooglaseren? Nee!

Het bijzondere van ogen laseren is dat er in principe geen maximale leeftijdsgrens is bepaald. Naarmate u ouder wordt, is het niet uw leeftijd die van invloed is op een behandeling, maar de gezondheid van uw ogen die telt. Ziet een oogarts dat er sprake is van bepaalde degeneratieve aandoeningen zoals keratoconus, waardoor uw hoornvlies wordt vervormd, kan een ooglaserbehandeling worden afgeraden.

Andere medische aandoeningen die van invloed zijn op uw geschiktheid voor een ooglaserbehandeling zijn:

  • Diabetes
  • Reumatoïde artritis
  • Lupus
  • Auto-immuunaandoeningen

Vaak hebben patiënten die te maken hebben met bovenstaande aandoeningen een vergrote kans op complicaties na een ooglaserbehandeling. Dat wil niet zeggen dat u per definitie geen geschikte kandidaat bent. Verbetering van bestaande technieken maakt veel mogelijk.

Het is echter belangrijk om uw voornemen voor een ooglaserbehandeling eerst grondig door te spreken met een behandelend specialist. Deze kan eventueel namens u verder overleg plegen met een oogarts, zodat een verantwoorde beslissing genomen kan worden. Vanaf een bepaalde leeftijd controleert een oogarts uw ogen grondig op staar.

Heeft u te maken met staar? Dan kan een lensvervangende behandeling een betere oplossing bieden dan een ooglaserbehandeling. Aangezien niet iedereen te maken krijgt met staar, is ooglaseren boven 50 jaar ook een prima mogelijkheid.

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Als u boven de 50 bent hebben we deze oplossingen

In onze kliniek vindt u niet alleen gespecialiseerde oogartsen, wij hebben ook alle hightech apparatuur in huis. Zo kunnen we kwalitatieve ooglaserbehandelingen aanbieden voor de meest voorkomende oogafwijkingen.

Intralasik

Een veilige en 100% mesvrije behandeling? De IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling is dat.

Lensimplantatie

Als u boven de 50 bent is een lensimplantatie wellicht de oplossing voor uw situatie, een voorzetlens of vervanglens.

TransPRK

Heeft u een lage sterkte of droge ogen? Dan is de TransPRK ooglaserbehandelinginteressant voor u.

Lensimplantatie boven 50 jaar

Tegenwoordig wordt vanaf 50 jaar vaak voorgesteld om gebruik te maken van een lensimplantatie. Een lensimplantatie heeft twee varianten.

  • Voorzetlens, dit is een lens die voor uw eigen ooglens wordt geïmplanteerd. Een voorzetlens geeft goed zicht in de verte. Vaak worden voorzetlenzen gebruikt bij mensen tussen 21 en 55 jaar die een hoge sterkte en/of hoge cilinder hebben.
  • Vervanglens, deze lens vervangt uw eigen ooglens. Het implanteren van een voorzetlens wordt toegepast bij mensen vanaf 50 jaar. Het is een bekend gegeven dat vanaf deze leeftijd de natuurlijke ooglens stugger wordt en dat leesklachten ontstaan. Het voordeel van een vervanglens is dat u na de ingreep zowel dichtbij, op tussenafstanden en veraf goed kunt zien. Een vervanglens biedt bovendien een goede oplossing bij staar.

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

Onze ervaren oogartsen en chirurgen werken nauw met jou samen om een behandelplan te ontwikkelen dat perfect aansluit bij jouw specifieke visie en verwachtingen.

Vrijblijvend consult

In een consult bekijken we de geschiktheid van uw ogen.

Ooglaserbehandeling

Maak na het consult een afspraak om uw ogen te laseren.

Specialisten

De ooglaserbehandeling wordt uitgevoerd door een oogarts

Uitgebreide nazorg

Maak gebruikt van minstens 7 gratis nacontroles.

“Eerst had ik een teleurstelling dat de IntraLasik geen oplossing was voor mijn oogafwijking voor veraf. Na een gesprek tijdens het vooronderzoek ben ik volledig meegenomen in de TransPRK behandeling en dit leek mij het beste alternatief. Ik heb geen moment spijt gehad en het is zo heerlijk om wakker te worden en direct te kunnen zien. Daarnaast is de prijs ook prima in vergelijking met andere klinieken.”

Fleur Vergeer | TransPRK ooglaserbehandeling

Een leven zonder bril

Onze patiënten variëren van jong tot oud en hebben uiteenlopende behoeften en doelen. Of het nu gaat om het herstellen van verloren gezichtsvermogen, het verminderen van vermoeide ogen of het bereiken van een jeugdiger uiterlijk, we hebben met trots geholpen bij het vervullen van deze wensen.

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Wat een behandeling betekent meer dan alleen scherp zicht

Ooglaserbehandelingen hebben voor mensen onder de 50 jaar tal van voordelen en kunnen een aanzienlijke verbetering van de levenskwaliteit opleveren. 

Vrijheid van visuele beperkingen

Een van de meest directe voordelen van ooglaserbehandelingen voor jongere volwassenen is de vrijheid om scherp te zien zonder afhankelijk te zijn van bril of contactlenzen. Dit betekent dat u geen zorgen meer hoeft te maken over het verliezen van uw bril of het onderhouden van contactlenzen. Het is een gevoel van bevrijding dat u toelaat om spontaner en zelfverzekerder te zijn in alles wat u doet.

Actieve levensstijl

Voor mensen die graag actief zijn, zoals sporters, biedt ooglaseren aanzienlijke voordelen. Geen bril die kan beslaan of afvallen tijdens het sporten, en geen zorgen over ongemakkelijke contactlenzen. U kunt vol vertrouwen deelnemen aan uw favoriete activiteiten, of dat nu hardlopen, zwemmen, of avontuurlijke sporten zijn.

Cosmetische voordelen

Ooglaseren kan niet alleen uw zicht verbeteren, maar ook bijdragen aan een verjongd uiterlijk. Het verwijderen van een bril of contactlenzen kan uw ogen groter en helderder doen lijken, wat esthetisch aantrekkelijk kan zijn en het zelfvertrouwen kan vergroten.

Verbeterde levenskwaliteit

Over het algemeen draagt het wegnemen van visuele beperkingen bij aan een algehele verbetering van de levenskwaliteit. U kunt meer genieten van dagelijkse activiteiten, uw werk, reizen en sociale interacties zonder de beperkingen van brillen of lenzen.

Ontmoet onze specialisten

Achter elke succesvolle behandeling bij Dutch Clinic staat een team van toegewijde en ervaren medische professionals. We stellen met trots onze getalenteerde artsen aan je voor, de drijvende krachten achter onze expertise en uitstekende patiëntenzorg.

Guilio Bamonte

VR Chirurg

Deniz Akdoğan

Cosmetisch arts KNMG

Mitzy Vastenhoudt

Receptioniste

Kim Stootman

Hoofd verpleegkundige, OK assistent & consulent

De Dutch Clinic belofte

Bij Dutch Clinic begrijpen wij dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om jouw oogzorg en esthetische behoeften.

Onze kliniek heeft een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten en chirurgen die gezamenlijk over tientallen jaren ervaring beschikken.

Ruim 25+ jaar ervaring

Van ooglaseren tot ooglidcorrecties. Bij Dutch Clinic in Hoofddorp bent u aan het juiste adres.

Vakkundig en ervaren artsen

Wij werken uitsluitend samen met gecertificeerde artsen om het beste resultaat na te streven.

Een gratis consult

Een consult bij Dutch Clinic is gratis op het moment dat u de behandeling ook bij ons laat uitvoeren.