Leesbrilcorrectie

Leesbrilcorrectie bij presbyopie

Naarmate we ouder worden, gaan de ogen achteruit. Wie zichzelf betrapt op het steeds dichterbij houden van de krant, etiketten van producten of het vergroten van de letters op een tablet weet dat de ogen slechter worden. Presbyopie, ofwel ouderdomsverziendheid, heet dat. Vrijwel iedereen krijgt daarmee te maken. Een leesbrilcorrectie is dan de oplossing om zonder leesbril weer goed te kunnen zien. Zowel van veraf als dichtbij.

Moeite met lezen

Presbyopie begint meestal vanaf het 40e jaar. De ogen krijgen dan steeds meer moeite om scherp te stellen waardoor het lezen en zien van alles wat dichtbij is, moeilijker wordt.

Ooglaseren bij presbyopie

Via een ooglaserbehandeling kunnen we bij de Dutch Clinic presbyopie goed behandelen. Met deze leesbrilcorrectie is het dragen van een leesbril of een bril met multifocale glazen weer verleden tijd. Een leesbrilcorrectie is echter bij beperkte doelgroepen mogelijk. Zo wordt het alleen uitgevoerd bij personen jonger dan 65 jaar, met een leesbrilsterkte vanaf +1.50 en u voor veraf geen bril of contactlenzen draagt of een brilsterkte hebt tussen de +1.00 en +3.00. Of uw ogen ook in aanmerking komen voor een ooglaserbehandeling tegen presbyopie kunnen we alleen met zekerheid zeggen na een persoonlijk medisch vooronderzoek.

Is de leesbrilcorrectie ook geschikt voor u?

Het medische vooronderzoek is geheel vrijblijvend en geeft u direct inzicht in de behandeling die het meest geschikt is voor uw oogaandoening en de conditie van uw ogen. Wilt u daar meer over weten of over de leesbrilcorrectie? Neem dan contact met ons op. Of boek direct een gratis consult in onze oogkliniek in Hoofddorp.