IntraLasik Femtosecond ooglaseren

Meest veilige ooglaserbehandeling

Ooglaseren moet veilig, snel en comfortabel gebeuren. Het gaat tenslotte om uw ogen! Daarom werken wij bij de Dutch Clinic met de meest veilige ooglaserbehandeling; de IntraLasik Femtosecond-methode uitgevoerd door ervaren oogartsen. Deze ooglaserbehandeling staat bekend om het snelle herstel, de goede resultaten en heeft de voorkeur van oogartsen wereldwijd.

Gegarandeerd resultaat

De methode IntraLasik Femtosecond is een 100% mesvrije ooglaserbehandeling. Zowel het maken van een flapje in het hoornvlies als het verwijderen van het benodigde hoornvliesweefsel gebeurt door een computergestuurde laser die wordt bediend door uw oogarts. Behalve dat dit het ooglaseren heel snel maakt, is het ook heel nauwkeurig. U weet dan ook al vooraf welk resultaat u kunt verwachten per oog.

Geschikt voor ooglaseren met  IntraLasik Femtosecond?

Bent u in goede gezondheid, tussen de 18 en 65 jaar en is uw oogsterkte al een jaar stabiel tussen de -10 en +6? Dan kunt u in aanmerking komen voor een ooglaserbehandeling. Tijdens een gratis vooronderzoek bepalen we of u uw ogen kunt laten laseren. Ook zullen we u dan persoonlijk advies geven welk type behandeling voor uw ogen het beste is. Check hier de criteria voor een ooglaserbehandeling om te zien of u daarvoor in aanmerking komt. Of boek nu online het medische vooronderzoek.

Ooglaseren stap-voor-stap

Het ooglaseren volgens de Intralasik Femtosecond-methode gaat als volgt:

Stap 1 – Gesprek oogarts

Zodra u in onze oogkliniek bent aangekomen bespreken we met u het verloop van de dag en heeft u nog een gesprek met uw oogarts om de laatste informatie te controleren. Vervolgens kunt u zich voorbereiden op de behandeling.

Stap 2 – Voorbereiding voor het laseren van uw oog

Uw oogarts verdooft uw oog met oogdruppels zodat u niets van de ooglaserbehandeling merkt. Daarna wordt uw oog gedesinfecteerd met jodium. Een ooglidspreider zorg ervoor dat uw oog open blijft, het andere oog is afgedekt. Deze fase in de behandeling is de belangrijkste fase.

Stap 3 – Flapje laseren met IntraLasik Femtosecond

Uw oogarts maakt het flapje in uw hoornvlies middels de IntraLasik Femtosecond-methode. Het hoornvlies wordt daarvoor via een laser deels losgemaakt en aan de vastzittende zijde omgeslagen. Het hoornvliesweefsel is dan bereikbaar voor de laser.

Stap 4 – Het ooglaseren

In een volgend laserapparaat wordt exact de juiste hoeveelheid hoornvliesweefsel verwijderd zodat het de gewenste vorm krijgt. Hier voelt u niets van. Gedurende het ooglaseren volgt een eyetracker elke beweging die uw oog maakt. Is die beweging te groot, dan stopt de laser automatisch om pas verder te gaan als uw oog weer rustig is.

Stap 5 – Hoornvlies sluiten

Nadat uw oog gelaserd is, sluit de oogarts het hoornvlies door het flapje terug te plaatsen. Er zijn hierna verder geen hechtingen nodig. Uw oogarts druppelt uw oog nog met antibiotica en ontstekingsremmers om het genezingsproces te versnellen.

Stap 6 – Controle

Na de ooglaserbehandeling kunt u in onze oogkliniek in een aparte kamer uitrusten. Voordat u naar huis gaat controleert de oogarts uw ogen nog. Vervolgens maakt u een afspraak voor de nacontrole op de volgende dag. In de weken en maanden erna heeft u nog meerdere nacontroles.

Herstel van de IntraLasik ooglaserbehandeling

Natuurlijk verschilt het per persoon hoe snel u herstelt van de ooglaserbehandeling met de IntraLasik Femtosecond. In het algemeen heeft u na het ooglaseren met de Intralase maar een paar uur last van geïrriteerde ogen. Wel raden wij u dringend aan om een zonnebril op te zetten als u onze oogkliniek verlaat. Ook is het niet verantwoord om direct na de behandeling zelf naar huis te rijden. ’s Avonds echter kunt u alweer de ondertiteling op uw tv lezen en de volgende dag weer gewoon uw dagelijkse bezigheden oppakken.

Voordelen van ooglaseren met IntraLasik Femtosecond

Het ooglaseren met de IntraLasik Femtosecond wordt door veel oogartsen aangeraden vanwege de vele voordelen zoals:

  • Betere zichtkwaliteit

Na deze ooglaserbehandeling is de zichtkwaliteit veel beter dan bij een methode waarbij een mesje wordt gebruikt.

  • Veiligheid

Dankzij het gebruik van een computergestuurde laser is er véél minder risico op complicaties en infecties.

  • Precisie

Door het gebruik van de laser is het flapje 100x preciezer dan met een mesje.

  • Voorspelbaar

Doordat de laser zo accuraat is kan het resultaat vooraf heel nauwkeurig worden ingeschat.

  • Duurzaam

Met deze methode hebben wij maar 2% herbehandelingen terwijl bij de minder geavanceerde methodes herbehandelingen tot zo’n 10% tot 15% voorkomen.

  • Oog geschikt bij hogere oogsterktes

Met IntraLasik kunnen ook mensen met een hogere oogsterkte gelaserd worden.

IntraLasik, Intralase, Femtosecond of Femtolasik?

IntraLasik Femtosecond, Femtolasik of Intralase zijn verschillende benamingen voor dezelfde behandeling. De ooglaser is een machine met de naam Intralase, de techniek is Femtosecond. Hoe het ook genoemd wordt, deze manier van ooglaseren is uiterst geavanceerd zodat u voor uw ogen de beste behandeling kunt verwachten.

Ooglaserbehandeling IntraLasik Femtosecond in Hoofddorp

In onze oogkliniek in Hoofddorp bieden we verschillende ooglaserbehandelingen aan. Wilt u weten of de IntraLasik Femtosecond voor u het meest geschikt is? Vraag dan nu een voor onderzoek  aan. Of neem contact op voor meer informatie.