Oogafwijkingen

Met gespecialiseerde oogartsen en alle hightech apparatuur in huis bieden wij kwalitatieve ooglaserbehandelingen aan.

De Dutch Clinic voor effectieve behandelingen

Het oog is een bijzonder geavanceerd lichaamsdeel dat optimaal werkt als het net zo effectief en elegant kan bewegen als dat oorspronkelijk bedoeld is. Maar juist waar het menselijk lichaam zo verfijnd is, kan natuurlijk ook veel misgaan. Er bestaan dan ook veel oogafwijkingen. De meest voorkomende behandelen we effectief in de Dutch Clinic.

Oogkliniek in Hoofddorp

Onze oogkliniek in Hoofddorp werkt met uitsluitend uiterst geavanceerde, hightech laserapparatuur bediend door zeer ervaren oogartsen. U mag bij behandelingen aan uw ogen wat ons betreft namelijk niet minder verwachten. Juist vanwege deze aanpak zijn wij in staat veel voorkomende oogafwijkingen heel effectief met laser te behandelen.

Laserbehandelingen voor oogafwijkingen

Met verschillende ooglaserbehandelingen verhelpen wij de volgende oogafwijkingen:

Medisch onderzoek bij oogafwijkingen

Niet elk oog en elke oogafwijking kan met ooglaseren behandeld worden. Daarom houden wij altijd een technisch en medisch vooronderzoek. Het technische onderzoek krijgt u tijdens een gratis consult dat u vrijblijvend kunt boeken in onze oogkliniek in Hoofddorp. Blijkt dan dat u voldoet aan de minimale eisen voor ooglaseren dan beoordeelt een van onze oogartsen in het medische onderzoek of uw oog of uw ogen daadwerkelijk geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling en welke behandeling dan het beste is. Gelijktijdig hoort u in welke mate uw oogafwijking verholpen kan worden.

Meer informatie over oogafwijkingen?

Wilt u ook een effectieve en uiterst veilige oplossing van uw oogafwijking? Vraag ons dan om meer informatie over de verschillende ooglaserbehandelingen. U kunt hiervoor contact met ons opnemen of direct online een gratis consult met vooronderzoek aanvragen.

Oogafwijkingen veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over oogafwijkingen.
De vragen zijn voorzien van korte antwoorden.
Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen?
Neem dan contact met ons op.

Wereldwijd zijn er miljoenen mensen die te maken hebben met een oogafwijking. Oogafwijkingen worden gekenmerkt door een gedeeltelijke beperking van het gezichtsvermogen. Wazig zien, moeilijk kunnen lezen, verziendheid of bijziendheid zijn allemaal problemen die behoren tot de meest voorkomende oogafwijkingen.

Bijziendheid, ook wel myopie genoemd, is een veel voorkomende oogafwijking die goed gecorrigeerd kan worden. Als u bijziend bent, ziet u de dingen die zich dichtbij bevinden scherp, maar zaken die zich verder weg bevinden ziet u wazig of onscherp.

Bijziendheid wordt veroorzaakt doordat uw oog te lang is. Het licht valt dan verkeerd voor uw netvlies, waardoor alles op een grotere afstand er wazig uitziet. Bijziendheid kan zich op iedere leeftijd voordoen. Vaak begint het al in de kindertijd of puberteit. De kans om bijziend te worden, wordt vergroot door het regelmatig gebruik van dichtbij lezen, schrijven of het langdurig kijken op een telefoon, tablet of computerscherm.

Mensen die bijziend zijn, zien voorwerpen die zich wat verder weg bevinden wazig of onscherp. Dit is met name een belemmering tijdens het sporten of autorijden. Ook het herkennen van mensen of voorwerpen op een zekere afstand is beperkt. Bijziendheid kan hoofdpijn, zere ogen en vermoeidheid tot gevolg hebben.

Bijziendheid in de kindertijd wordt gecorrigeerd met een aangemeten bril. Meerderjarigen en volwassenen kunnen van een bril overstappen op het gebruik van contactlenzen. Mensen die niet langer afhankelijk willen zijn van bril of contactlenzen en bij wie de brilsterkte stabiel is, kunnen ook een ooglaserbehandeling of lensimplantatie overwegen.

Verziendheid, hyperopie, is net zoals bijziendheid een veel voorkomende oogafwijking die over het algemeen goed behandelbaar is. Mensen die verziend zijn, kunnen personen en voorwerpen in de verte scherp zien. Alles wat zich dichtbij bevindt is wazig en/of onscherp.

Verziendheid ontstaat als de afstand tussen de voor- en achterkant van uw oog te klein is of in geval van een te plat hoornvlies. Het licht valt dan achter het netvlies, wat een wazig zicht tot gevolg heeft. Verziendheid kan vanaf de geboorte aanwezig zijn, vaak herstelt het zichtvermogen vanzelf. Regelmatige controles bij een oogarts zorgen ervoor dat eventuele andere oogafwijkingen tijdig ontdekt worden. Ook op middelbare leeftijd komt verziendheid voor.

Verziendheid is een belemmering om dichtbij scherp te zien en is van invloed op onder meer lezen en schrijven. Door het voortdurend focussen van de ogen kunnen klachten als hoofdpijn, pijnlijke ogen en vermoeidheid ontstaan.

De meest logische oplossing bij verziendheid is een optische correctie. U kunt overwegen een bril of contactlenzen aan te laten meten. Ook een ooglaserbehandeling biedt vaak een blijvende oplossing bij verziendheid.

Presbyopie, ouderdomsverziendheid, is niet hetzelfde als verziendheid. Het grootste verschil is uw leeftijd. Vanaf ongeveer 40 jaar neemt de elasticiteit van de lens af, waardoor u moeite kunt krijgen met lezen en dichtbij zien. Dit is vaak een gevolg van presbyopie en niet van verziendheid. De oogafwijking kan door een oogarts of opticien worden vastgesteld.

Presbyopie kan met een bril prima verholpen worden. Ooglaserbehandelingen bieden bij alleen ouderdomsverziendheid geen oplossing. Heeft u naast de presbyopie een andere oogafwijking? Dan is een ooglaserbehandeling soms mogelijk.

Nee, helaas niet. Ouderdomsverziendheid is een van de natuurlijke gevolgen van het ouder worden.

Astigmatisme, of een cilinderafwijking, ontstaat als gevolg van een krommingsfout in het hoornvlies. De kromming heeft een wazig of vervormd beeld tot gevolg. Astigmatisme kan aan één of beide ogen voorkomen.

De oorzaak voor de onregelmatige vorm van het hoornvlies is niet helemaal duidelijk. Een enkele keer blijkt astigmatisme erfelijk bepaald, terwijl ook de druk van uw oogleden op het hoornvlies van invloed is op de cilinderafwijking. Het overmatig belasten van de ogen, door langdurig intensief op korte afstand te werken en focussen is eveneens van invloed.

Cilinderafwijkingen doen zich vaak voor in combinatie met een plus of min afwijking en kunnen meestal goed gecorrigeerd worden. Mensen die last hebben van astigmatisme zijn in de loop der tijd gewend geraakt aan het afwijkende beeld. Na correctie moeten de ogen en de hersenen wennen aan het nieuwe beeld.

Het zicht is vervormd of wazig. Naarmate de cilinderafwijking toeneemt, worden klachten als pijnlijke ogen, hoofdpijn en vermoeidheid vaak gezien. Met het verstrijken van de tijd kan een cilinderafwijking toenemen.

Oogafwijkingen als gevolg van langdurig computergebruik ontstaan door de manier waarop u naar een beeldscherm kijkt. Uw ogen spannen zich gedurende langere tijd overmatig in en wisselen regelmatig van afstand, van boven naar beneden en van links naar rechts. U kunt moeite krijgen met scherp zien in de verte. Daarnaast kunt u sneller last hebben van concentratieverlies en vermoeide ogen. U moet uw ogen vaker scherpstellen om de informatie op te nemen.

Mensen die naar een beeldscherm kijken, knipperen minder vaak met de ogen. Het gevolg hiervan is geïrriteerde ogen die branderig aanvoelen. Uw ogen kunnen ook droger en roder worden dan gebruikelijk. Om klachten te voorkomen, is het belangrijk om een beeldscherm aan te zetten in een goed verlichte ruimte, waarbij schitteringen en reflecties worden vermeden. Eventueel kan de aanschaf van een computerbril worden overwogen. U kijkt dan comfortabeler en de kans op oogirritaties wordt beperkt.

In principe is bij een tijdige ontdekking en vaststelling van een oogafwijking behandeling mogelijk. In samenspraak met een oogarts of opticien kan een behandelplan worden samengesteld.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

 

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com

Afspraak maken
close slider