Ooglaseren België

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Overweegt u ooglaseren België? Ooglaserbehandelingen worden wereldwijd aangeboden. Ook in België zijn er verschillende klinieken waar u uw ogen kunt laten laseren. Waar het tot enkele jaren geleden vrij vaak voor kwam dat de prijzen in België aanmerkelijk lager waren dan in Nederland is dat verschil tegenwoordig zeer klein. Bekijk en vergelijk het aanbod ooglaseren België met de mogelijkheden in Nederland en besteed daarbij aandacht aan de laserapparatuur die wordt gebruikt en hoe de controles en nazorg zijn geregeld.

Ooglaseren België.

Ooglaseren België.

Kosten ooglaseren België

Verspreid over België zijn er verschillende klinieken waar ooglaserbehandelingen worden aangeboden en uitgevoerd. De prijs van de ingreep is opvallend genoeg vaak duurder dan bij Nederlandse klinieken. Ten onrechte denken veel mensen nog altijd dat zowel medische als cosmetische ingrepen in België fors goedkoper zijn. Wat opvalt is dat Belgische oogklinieken online niet altijd even veel duidelijkheid verschaffen in de prijzen die voor een ooglaserbehandeling in rekening worden gebracht. Wanneer u dan bij een oogarts bent en een behandelplan op maat krijgt voorgesteld, worden pas dan de werkelijke kosten toegelicht. Het komt geregeld voor dat ooglaseren België duurder is dan verwacht. Veel Belgen komen dan ook naar een Nederlandse oogkliniek voor een ooglaserbehandeling.

Techniek ooglaseren België

De meeste toegepaste ooglasertechnieken, TransPRK, IntraLasik Femtosecond en Lasek, worden in België uitgevoerd. Iedere behandeltechniek kent een korte behandeltijd. Met de huidige generatie moderne ooglaserapparatuur duurt een ooglaserbehandeling niet langer dan 5 tot 15 minuten. Uw ogen worden vooraf met oogdruppels verdoofd, waardoor u de behandeling niet als pijnlijk ervaart. Het principe van de verschillende ooglasertechnieken is hetzelfde. Met het veranderen van de vorm van het hoornvlies, corrigeert de oogarts de breking van het licht in uw oog. Hiermee worden bijziend- en verziendheid gecorrigeerd. Uw ogen en hersenen hebben tijd nodig om aan dit veranderde zicht te wennen. De meeste sterkteafwijkingen worden met een laserbehandeling gecorrigeerd. Heeft u echter een (te) grote sterkte dan kan een lensimplantatie voorgesteld worden. De mogelijkheden worden besproken tijdens een consult en/of technisch vooronderzoek.

Ooglaseren België vanuit grensstreek

Wanneer u woonachtig bent in de grensstreek en een ooglaserbehandeling overweegt, dan kijkt u daarbij ook naar mogelijkheden in uw omgeving. De kwaliteit van de Belgische gezondheidszorg is van hoog niveau. U bent in België doorgaans zeker van goede zorg en professionele, ervaren artsen. Dat neemt niet weg dat de kosten voor de ooglaserbehandeling tegen kunnen vallen. Vergoeding is niet altijd mogelijk en het vergelijken van de tarieven spreekt voor zich. Nederlandse oogklinieken bieden niet zelden lagere ooglasertarieven dan de Belgische collega’s. Waar let op u bij het vergelijken van ooglaseren België en Nederland?

  • Naamsbekendheid en locatie van de (oog)kliniek.
  • Aantoonbare ervaring van de oogartsen.
  • Welke ooglasertechnieken worden aangeboden.
  • Welke apparatuur wordt gebruikt.
  • Hoe zijn de reviews / klantwaarderingen.
  • Welke zorg is bij een behandeltarief inbegrepen.

Aandachtig vergelijken kan interessante voordelen en onverwachte meevallers opleveren.

Veilig ooglaseren in België

Net zoals in Nederland is een ooglaserbehandeling in België een veilige en efficiënte techniek. Complicaties en/of bijwerkingen doen zich zelden voor. De behandeling wordt immers voorafgegaan door een technisch en medisch onderzoek. Een van de voorwaarden om voor een ooglaserbehandeling in aanmerking te komen is dat uw oogsterkte minimaal één jaar stabiel is. Heeft u glaucoom of diabetes? Dan wordt een ooglaserbehandeling vaak afgeraden. Ook bij te grote sterkteafwijkingen als op oudere leeftijd kan een ander behandeladvies gegeven worden. Zonder consult bij een oogarts is het nagenoeg onmogelijk om objectief te zeggen of u een geschikte ooglaser kandidaat bent. Ervaren en gespecialiseerde oogartsen kunnen meestal na het eerste technisch onderzoek met aangrenzende zekerheid zeggen of de ooglaserbehandeling bij u kan worden toegepast. Daarna volgt het uitgebreide medisch onderzoek. Deze onderzoeken zijn bedoeld om uw ogen van binnen en buiten volledig in beeld te brengen. Diverse metingen worden daarbij verricht. Hierbij kunt u denken aan het meten van de oogdruk, de dikte van het hoornvlies, de sterkteafwijking en de pupilgrootte. Zowel het technisch als het medisch vooronderzoek zijn pijnloos.

Consult ooglaseren

Bent u benieuwd naar de verschillen tussen een ooglaserbehandeling in België en Nederland? De ervaren oogartsen van Dutch Clinic informeren u graag over de diverse behandeltechnieken, de resultaten die bereikt worden en de kosten van een behandeling. Indien gewenst kan het medisch onderzoek aansluitend op het technisch onderzoek worden uitgevoerd. Wilt u een afspraak maken of wilt u meer informatie ontvangen? U kunt telefonisch contact opnemen met Dutch Clinic op +31 (0)20 214 2033. Het is ook mogelijk om het contactformulier in te vullen. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een reactie.

 

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com