Lasek-methode bij Dutch Clinic​

Lasek Ooglaseren

Wie niet in aanmerking komt voor de IntraLasik Femtosecond-ooglaserbehandeling kan vaak uitwijken naar de Lasek-methode. Lasek ooglaseren gebeurt ook heel precies via een geavanceerde laser maar vindt plaats aan de oppervlakte van het hoornvlies waardoor het als pijnlijker wordt ervaren. Ook is het herstelproces bij deze methode langzamer.

De Dutch Clinic voor effectieve behandelingen

Het oog is een bijzonder geavanceerd lichaamsdeel dat optimaal werkt als het net zo effectief en elegant kan bewegen als dat oorspronkelijk bedoeld is. Maar juist waar het menselijk lichaam zo verfijnd is, kan natuurlijk ook veel misgaan. Er bestaan dan ook veel oogafwijkingen. De meest voorkomende behandelen we effectief in de Dutch Clinic.

Voor wie is Lasek geschikt?

De Lasek-ooglaserbehandeling is meestal geschikt voor mensen met een dun hoornvlies, een lage sterkte, droge ogen of een verhoogd risico op oogletsel.

Vooronderzoek ogen

Voorafgaand aan een Lasek-ooglaserbehandeling vindt een vooronderzoek aan uw ogen plaats om te beoordelen of u hiervoor in aanmerking komt wat bij een positief resultaat gevolgd wordt door een medisch vooronderzoek. Blijkt dat u uw ogen kunt laten laseren, dan wordt u op de dag van de behandeling in onze oogkliniek in Hoofddorp eerst voorbereid op het ooglaseren zelf. Hiervoor wordt uw oog verdoofd met oogdruppels en opengehouden middels een oogspreider.

De Lasek-ooglaserbehandeling

Bij de Lasek-ooglaserbehandeling weekt uw oogarts eerst de bovenste laag van het hoornvlies los met alcohol. Vervolgens wordt deze laag opzij geschoven zodat uw oog in enkele seconden gelaserd kan worden. Na het ooglaseren rolt uw oogarts het losgeweekte hoornvlies weer terug om vervolgens direct het andere oog op dezelfde manier te behandelen.

Herstel na de Lasek-ooglaserbehandeling

Na het ooglaseren herstelt de bovenste laag van het hoornvlies zich geleidelijk. Om dit herstel te bevorderen krijgt u in de eerste dagen een beschermende contactlens op uw oog. Ook heeft u die dagen waarschijnlijk een branderig gevoel in uw ogen. De mate waarin dit als pijnlijk wordt ervaren verschilt per persoon. Door een donkere zonnebril te dragen en in schemerige ruimtes te blijven nemen eventuele klachten sneller af.

Lasek of IntraLasik?

Het herstel van de Lasek-methode is langzamer en vaak ook pijnlijker dan die na een IntraLasik-ooglaserbehandeling. Kunt u daarbij al na een paar uur weer goed zien, bij de Lasek heeft u het gewenste resultaat na zo’n 3 maanden bereikt. Toch is dat geen reden om voor de IntraLasik-ooglaserbehandeling te kiezen. De conditie van uw ogen bepaalt of u in aanmerking kunt komen daarvoor. Is dat niet het geval, dan is ooglaseren volgens de Lasek-methode een alternatief.

Welke ooglaserbehandeling past bij u?

Om te bepalen welke ooglaserbehandeling mogelijk is bij uw ogen, boekt u bij ons een gratis consult. Tijdens zo’n consult verricht een van de oogartsen een vooronderzoek waarbij we uw ogen globaal op hun geschiktheid beoordelen. Daarna kunt u een medisch onderzoek inplannen dat definitief bepaalt of uw ogen gelaserd mogen worden. Is dat het geval dan zullen we u adviseren hoe we uw oogafwijking het beste kunnen behandelen. Wilt u daar meer over weten of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op.