Skip to content
Sculptra behandeling bij Dutch Clinic

Sculptra

Ouder worden gaat vaak gepaard met volumeverlies en het verschijnen van fijne lijntjes en diepere rimpels. Sculptra is een innovatieve behandeling die volume herstelt door het natuurlijke collageen in de huid te stimuleren. Deze injectable biedt oplossingen voor verschillende problemen, zoals ingevallen slapen, slappere wangen, en een afgezakte kaaklijn. Ontdek hoe Sculptra kan bijdragen aan een jeugdiger uitstraling en een stevigere huid.

Wat is sculptra?

Sculptra bestaat uit poly-L-melkzuur, een natuurlijke stof die ook door ons eigen lichaam wordt geproduceerd. Het stimuleert de huid om collageen aan te maken, wat resulteert in een vollere, stevigere huid. Afhankelijk van verschillende factoren zijn één tot drie behandelingen nodig om de gewenste resultaten te bereiken.

Volumeherstel en huidverjonging met sculptra behandelingen.

Sculptra behandeling per flacon van € 599,- naar € 549,-.

Hoe werkt een sculptra behandeling

Tijdens de behandeling wordt de vloeistof in de diepste huidlaag geïnjecteerd, waar het de aanmaak van collageen stimuleert. Na enkele weken begint de collageenproductie en geleidelijk aan wordt het volume hersteld. De huid voelt voller, elastischer en steviger aan, waardoor rimpels en lijntjes verminderen.

40.000 behandelingen

20 jaar ervaring op oogheelkunde

Nationale en internationale artsen

Keurmerken

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

Bij Dutch Clinic bieden we hoogwaardige Sculptra-behandelingen onder begeleiding van ervaren professionals. Neem contact met ons op voor meer informatie of plan een vrijblijvend consult om te ontdekken wat Sculptra voor u kan betekenen.

Wat kunt u verwachten?

Na een consult met onze ervaren cosmetisch arts, wordt de behandeling uitgevoerd met behulp van dunne naalden. De huid kan na de behandeling licht gezwollen zijn, maar dit trekt snel weg. Om het beste resultaat te behalen, adviseren we om de behandelde gebieden gedurende vijf dagen regelmatig te masseren.

Natuurlijk resultaat

Door de geleidelijke aanmaak van collageen biedt Sculptra een natuurlijk resultaat dat zich in de loop van de tijd ontwikkelt. De resultaten zijn zichtbaar na de behandeling en kunnen tot wel 2,5 tot 3 jaar aanhouden. Dit maakt Sculptra een duurzame keuze voor huidverjonging.

Met Sculptra kunnen verschillende gebieden worden behandeld, zoals ingevallen slapen, wangen, traangoten en de kaaklijn. De resultaten zijn natuurlijk en langdurig, waardoor u kunt genieten van een jeugdige uitstraling zonder ingrijpende chirurgie.

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

“Ooglidcorrectie bij Dutch Clinic was voor mij een gamechanger. De vermoeidheid en zwaarte rond mijn ogen verdween als sneeuw voor de zon. Het was een investering in mijn welzijn die ik iedereen zou aanbevelen.”

Sandra Groenboek | Bovenooglidcorrectie

Onze specialiteit, jouw transformatie

Onze patiënten variëren van jong tot oud en hebben uiteenlopende behoeften en doelen. Of het nu gaat om het herstellen van verloren gezichtsvermogen, het verminderen van vermoeide ogen of het bereiken van een jeugdiger uiterlijk, we hebben met trots geholpen bij het vervullen van deze wensen.

Ontmoet onze specialisten

Achter elke succesvolle behandeling bij Dutch Clinic staat een team van toegewijde en ervaren medische professionals. We stellen met trots onze getalenteerde artsen aan je voor, de drijvende krachten achter onze expertise en uitstekende patiëntenzorg.

Guilio Bamonte

VR Chirurg

Deniz Akdoğan

Cosmetisch arts KNMG

Mitzy Vastenhoudt

Receptioniste

Kim Stootman

Hoofd verpleegkundige, OK assistent & consulent

De Dutch Clinic belofte

Bij Dutch Clinic begrijpen wij dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om oogheelkundige zorg.

Onze kliniek heeft een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten en chirurgen die gezamenlijk over tientallen jaren ervaring beschikken.

Ruim 25+ jaar ervaring

Wij hebben op het gebied van ooglaseren en ooglidcorrecties al ruim 25 jaar ervaring.

Vakkundig en ervaren artsen

Voor alle oogheelkunde bent u bij Dutch Clinic in Hoofddorp aan het juiste adres.

Altijd een gratis consult

Tijdens een gratis consult bekijken we graag de mogelijkheden voor een behandeling.

Veel gestelde vragen sculptra

Beide zijn het bio-stimulatoren, dat wil zeggen ze stimuleren de natuurlijke aanmaak van collageen. Radiesse en Sculptra zijn beide fillers met unieke eigenschappen. Radiesse bevat calciumhydroxyapatiet, een natuurlijk bestanddeel van het lichaam, wat resulteert in directe resultaten die na 2 tot 3 maanden vervagen. Aan de andere kant is Sculptra gemaakt van Poly-L-melkzuur, een biologisch afbreekbaar materiaal. Direct na de injectie zie je geen onmiddellijke verandering, aangezien het volume van Sculptra na 3-7 dagen verdwijnt. De resultaten van Sculptra worden geleidelijk zichtbaar na ongeveer 6 weken, omdat het hoofdzakelijk de productie van collageen stimuleert. Het duurt gemiddeld 7 tot 8 maanden voordat het maximale resultaat van Sculptra zichtbaar is, in tegenstelling tot de directe resultaten van Radiesse. Sculptra vereist vaak meerdere behandelingen vanwege het langzame en geleidelijke proces van collageenproductie.
Na een sculptra-behandeling zijn de resultaten niet onmiddellijk zichtbaar. Het duurt meestal enkele weken tot maanden voordat het lichaam nieuw collageen begint aan te maken en het volume in de behandelde gebieden geleidelijk toeneemt. Gemiddeld duurt het 8 weken voordat de resultaten goed zichtbaar worden.
Het resultaat van een sculptra-behandeling kan tot wel 2,5 tot 3 jaar aanhouden. Dit komt doordat de aangemaakte collageenvezels langzaam worden afgebroken, waardoor het effect geleidelijk vervaagt. Om langdurige resultaten te behouden, kunnen periodieke onderhoudsbehandelingen worden overwogen.
Ja, sculptra is een veilige behandeling die wereldwijd wordt gebruikt. Het is FDA-goedgekeurd en wordt al meer dan twee decennia gebruikt voor cosmetische doeleinden. Het belangrijkste ingrediënt, poly-L-melkzuur, wordt goed verdragen door het lichaam en wordt na verloop van tijd volledig afgebroken.
Ja, sculptra kan veilig worden gecombineerd met andere cosmetische behandelingen zoals fillers, botox en lasertherapie. Een ervaren cosmetisch arts kan een behandelplan op maat maken dat aan uw specifieke behoeften voldoet. Het combineren van behandelingen kan synergetische resultaten opleveren en een algehele verbetering van het uiterlijk bevorderen.
Net als bij elke medische procedure kunnen er bijwerkingen optreden, maar deze zijn over het algemeen mild en van voorbijgaande aard. Enkele mogelijke bijwerkingen zijn lichte zwelling, roodheid, blauwe plekken en tijdelijke gevoeligheid op de injectieplaatsen. Deze bijwerkingen verdwijnen meestal binnen enkele dagen tot een week na de behandeling.