Skip to content
Oorlelcorrectie bij Dutch Clinic

Oorlelcorrectie

Ontdek hoe een oorlelcorrectie bij Dutch Clinic kan helpen bij het herstellen van beschadigde oorlellen en het verbeteren van uw uiterlijk.

Wat is een oorlelcorrectie?

Een oorlelcorrectie is een esthetische ingreep die wordt uitgevoerd om problemen zoals uitgerekte, uitstekende, of uitgescheurde oorlellen te corrigeren. Veel voorkomende oorzaken zijn ongelukken met oorbellen, het dragen van zware sieraden, of het natuurlijke verouderingsproces.

Waarom een oorlelcorrectie?

Bij Dutch Clinic bieden we een scala aan oorlelcorrecties aan om aan uw specifieke behoeften te voldoen:

  • Correctie van uitgescheurde oorlellen: Een procedure waarbij beschadigde oorlellen worden hersteld door middel van hechtingen en mogelijk het verwijderen van overtollig weefsel.
  • Verkleining van te grote oorlellen: Een ingreep om de grootte van de oorlellen te verminderen door het verwijderen van een deel van het weefsel.
  • Oorlelverjonging met fillers: Een niet-chirurgische optie waarbij fillers worden gebruikt om dunne, rimpelige oorlellen te verjongen.

40.000 behandelingen

20 jaar ervaring op oogheelkunde

Nationale en internationale artsen

Keurmerken

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Werkwijze oorlelcorrectie

Onze ervaren chirurgen voeren oorlelcorrecties uit onder lokale verdoving om het comfort van de patiënt te garanderen. Na de ingreep kunt u gewoonlijk dezelfde dag naar huis, met richtlijnen voor nazorg en herstel. Het herstelproces varieert per persoon, maar typisch worden de hechtingen na ongeveer een week verwijderd. Het is belangrijk om de instructies van uw chirurg op te volgen om een optimaal resultaat te bereiken.

Resultaat en nazorg

Het uiteindelijke resultaat van een oorlelcorrectie is blijvend en kan een aanzienlijke verbetering van het uiterlijk en het zelfvertrouwen opleveren. Hoewel littekens in het begin zichtbaar kunnen zijn, vervagen ze na verloop van tijd en worden ze minder opvallend. Nazorg omvat het vermijden van zonlicht en het gebruik van speciale littekencrèmes om het genezingsproces te ondersteunen.

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

“Ooglidcorrectie bij Dutch Clinic was voor mij een gamechanger. De vermoeidheid en zwaarte rond mijn ogen verdween als sneeuw voor de zon. Het was een investering in mijn welzijn die ik iedereen zou aanbevelen.”

Sandra Groenboek | Bovenooglidcorrectie

Onze specialiteit, jouw transformatie

Onze patiënten variëren van jong tot oud en hebben uiteenlopende behoeften en doelen. Of het nu gaat om het herstellen van verloren gezichtsvermogen, het verminderen van vermoeide ogen of het bereiken van een jeugdiger uiterlijk, we hebben met trots geholpen bij het vervullen van deze wensen.

Ontmoet onze specialisten

Achter elke succesvolle behandeling bij Dutch Clinic staat een team van toegewijde en ervaren medische professionals. We stellen met trots onze getalenteerde artsen aan je voor, de drijvende krachten achter onze expertise en uitstekende patiëntenzorg.

Guilio Bamonte

VR Chirurg

Deniz Akdoğan

Cosmetisch arts KNMG

Mitzy Vastenhoudt

Receptioniste

Kim Stootman

Hoofd verpleegkundige, OK assistent & consulent

De Dutch Clinic belofte

Bij Dutch Clinic begrijpen wij dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om oogheelkundige zorg.

Onze kliniek heeft een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten en chirurgen die gezamenlijk over tientallen jaren ervaring beschikken.

Ruim 25+ jaar ervaring

Wij hebben op het gebied van ooglaseren en ooglidcorrecties al ruim 25 jaar ervaring.

Vakkundig en ervaren artsen

Voor alle oogheelkunde bent u bij Dutch Clinic in Hoofddorp aan het juiste adres.

Altijd een gratis consult

Tijdens een gratis consult bekijken we graag de mogelijkheden voor een behandeling.

Veel gestelde vragen oorlelcorrectie

De meeste patiënten ervaren slechts milde ongemakken na de ingreep, die goed worden beheerd met voorgeschreven pijnmedicatie. Lokale verdoving wordt gebruikt tijdens de procedure om het ongemak te minimaliseren.
Het herstel varieert, maar de meeste patiënten kunnen na ongeveer een week hun normale activiteiten hervatten. Het is echter belangrijk om zware inspanningen en activiteiten die de oorlellen kunnen belasten, te vermijden gedurende enkele weken na de ingreep.
De vergoeding voor een oorlelcorrectie varieert per zorgverzekeraar en hangt af van de reden voor de ingreep. Neem contact op met uw verzekeraar voor meer informatie over de dekking.
Ja, de resultaten van een oorlelcorrectie zijn over het algemeen permanent. Littekens kunnen in het begin zichtbaar zijn maar vervagen na verloop van tijd.
In de meeste gevallen kunt u na enkele maanden weer oorbellen dragen, maar het is belangrijk om de instructies van uw chirurg op te volgen en het genezingsproces niet te overhaasten.