Ooglaseren maximale sterkte

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Zoekt u naar ‘ooglaseren maximale sterkte’? Ooglaseren is een van de meest toegepaste behandelingen om van een bril of lenzen af te komen. Ooglaserbehandelingen zijn bij veel mensen bekend, al weet niet iedereen wat de ingreep precies omvat. Niet iedereen komt voor de ingreep in aanmerking. Oogartsen onderzoeken uw ogen zowel technisch als medisch, daarbij wordt onder andere gekeken naar ooglaseren maximale sterkte en cilinder die gecorrigeerd kan worden.

Ooglaseren maximale sterkte.

Ooglaseren maximale sterkte.

Wel of geen ooglaserbehandeling?

Het idee om zonder hulpmiddel op diverse afstanden scherp te kunnen zien, spreekt bij brildragers en gebruikers van contactlenzen tot de verbeelding. Nooit meer beslagen brillenglazen en niet meer zoeken naar de contactlens die op de grond is gevallen. Moderne lasertechnieken en geavanceerde laserapparatuur stellen oogartsen in staat uiteenlopende sterkteafwijkingen en cilinders te corrigeren. Afhankelijk van de techniek worden sterktes gecorrigeerd:

 • IntraLasik Femtosecond -10 / +4 cilinder tot 6
 • TransPRK -8 / +2 cilinder tot 4
 • Lasek -10 / +4 cilinder tot 6

De hierboven vermelde sterktes zijn maximaal. U kunt echter ook bij lagere afwijkingen, tussen -0,75 en + 0,50 een ooglaserbehandeling overwegen en laten toepassen.

Voorwaarden ooglaseren

Ooglaseren maximale sterkte is niet de enige voorwaarde die gesteld wordt. Oogartsen en oogklinieken hanteren daarnaast andere voorwaarden waar u aan dient te voldoen:

 • U bent minimaal 18 jaar en de sterkteafwijking is minimaal een jaar stabiel.
 • U verkeerd in goede gezondheid.
 • U gebruikt bril of lenzen vanwege verziend- of bijziendheid.

Bij mensen die bekend zijn met bepaalde (oog)aandoeningen wordt een ooglaserbehandeling afgeraden:

 • Glaucoom
 • Staar
 • Aandoeningen van het hoornvlies
 • Oogontstekingen

Daarnaast zijn er ook omstandigheden waaronder een ooglaserbehandeling niet direct wordt afgeraden, maar extra voorzichtigheid wel is geboden:

 • Wanneer u een lui oog heeft en/of een oog heeft met minder dan 50% zicht.
 • Bij mensen met extreem droge ogen.
 • In geval van chronische oogontstekingen van bijvoorbeeld het hoornvlies, de ooglidrand en/of het regenboogvlies.
 • Bij netvlies afwijkingen.
 • Bij bepaalde aandoeningen zoals instabiele diabetes, reuma, Sjögren en andere auto-immuunaandoeningen.
  Wanneer u een ooglaserbehandeling overweegt, dan begint het behandeltraject met een technisch en medisch vooronderzoek. De onderzoeksresultaten stellen een oogarts in staat om uw geschiktheid voor de behandeling te beoordelen en de meest geschikte ooglasertechniek daarbij aan te bevelen.

Hogere sterkteafwijkingen andere behandelmethode

Heeft u een hogere sterkteafwijking en wilt u toch graag van die bril of lenzen af? Wellicht dat een lensimplantatie dan voor u een geschikte oplossing is. In tegenstelling tot ooglaserbehandelingen kunnen lensimplantaties ook met succes toegepast worden bij hogere sterkte- en cilinderafwijkingen.

 • Voorzetlens. Dit is een lens die voor uw eigen ooglens wordt geïmplanteerd. Uw eigen natuurlijke lens blijft behouden. Met een voorzetlens krijgt u scherp zicht in de verte. Voorzetlenzen worden met name gebruikt bij mensen tussen 20 en 55 jaar en bieden een oplossing voor hoge sterkteafwijkingen of cilinders.
 • Vervanglens. Deze lens wordt geïmplanteerd en vervangt uw natuurlijke ooglens. Mensen vanaf 50 jaar kunnen met een vervanglens behandeld worden. Na het plaatsen van een vervanglens bent u onafhankelijk van bril of lenzen op alle afstanden. Vervanglenzen worden ook geplaatst wanneer u staar heeft in een oog.

In grote lijnen verlopen de vooronderzoeken bij ooglaserbehandelingen en lensimplantaties op dezelfde wijze. De behandeling verschilt. Zo worden bij een laserbehandeling doorgaans beide ogen gelijktijdig behandelt, terwijl lensimplantaties in twee keer worden uitgevoerd. Hoe de ingreep verloopt bespreekt de oogarts stap voor stap met u. Oogartsen kunnen ook adviseren om eerst een kunstlens uit te proberen. U kunt dan wennen aan het verbeterde zicht, zonder dat de ingreep direct wordt toegepast. Niet iedereen kan wennen aan een voorzetlens. Door deze eerst een aantal weken uit te proberen, kunt u voor uzelf bepalen of u de voorzetlens definitief laat implanteren. Overigens kan een voorzetlens op een later moment weer verwijderd worden.

Behandeladvies ooglaseren maximale sterkte

Heeft u een hogere of juiste minimale sterkteafwijking en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn om uw ogen te laten laseren? De ervaren oogartsen van Dutch Clinic informeren u graag over de behandelmethodes die bij u passen. Na een eerste technisch onderzoek kan een oogarts u vrij zeker zeggen of een ooglaserbehandeling toegepast kan worden. Daarna volgt een uitgebreid medisch onderzoek, waarbij uw ogen van binnen en buiten worden opgemeten en gecontroleerd. Op basis van de bevindingen en onderzoeksresultaten wordt een behandeltechniek voorgesteld en nader toegelicht. Jaarlijks worden bij Dutch Clinic ruim 2.000 ooglaserbehandelingen toegepast. Onze oogartsen werken met state-of-the-art ooglaserapparatuur en hebben meer dan 15 jaar ervaring met de verschillende ooglasertechnieken. Meer weten of direct een afspraak maken voor een technisch of medisch vooronderzoek? Dutch Clinic is telefonisch bereikbaar op +31 (0)20 214 2033.

 

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com

Afspraak maken
close slider