Skip to content
Ooglaseren bij Dutch Clinic

Ooglaseren Duitsland

Overweegt u ooglaseren Duitsland? Wanneer u er over nadenkt om uw ogen te laten laseren, dan denkt u niet alleen aan de behandeling, maar wellicht ook aan de veiligheid en het resultaat van de procedure. Het gaat om uw ogen die u wilt laten behandelen en daarbij zoekt u een geschikte oogkliniek. Ooglaseren Duitsland is dan een mogelijkheid. De Duitse oogklinieken en ooglaserbehandelingen zijn van hoogwaardige kwaliteit, maar een behandeling verschilt niet of nauwelijks in prijs dan in Nederland.

Aanbod ooglaseren Duitsland

Verspreid over Duitsland zijn tal van oogklinieken en ziekenhuizen gevestigd, waar ooglaserbehandelingen worden uitgevoerd. De kwaliteit van de gezondheidszorg en de oogklinieken in Duitsland is constant.

Apparatuur die wordt gebruikt is bij het merendeel van de klinieken modern. Zeker wanneer u in de grensstreek woont, kan het interessant zijn om het aanbod van Duitse en Nederlandse oogklinieken met elkaar te vergelijken. Waar let u op bij het vergelijken?

  • Naamsbekendheid en locatie van de oogkliniek.
  • Aantoonbare ervaring van de behandelend oogarts.
  • Welke lasertechnieken worden aangeboden?
  • Zijn het technisch en medisch onderzoek inbegrepen?
  • Hoeveel nacontroles vinden het eerste jaar na de ooglaserbehandeling plaats?
  • Heeft u zichtgarantie?
  • Hoe is de nazorg geregeld?

Online worden ooglaser ervaringen gedeeld. U vindt deze meningen onder andere op persoonlijke blogs, maar ook vergelijkingssites, oogklinieken en behandelaars zelf delen ooglaser ervaringen.

Betaalbaar ooglaseren

Medische en cosmetische behandelingen hebben een prijskaartje. Waar vaak wordt gedacht dat een ooglaserbehandeling in het buitenland goedkoper is dan in Nederland, klopt dat slechts ten dele. Zeker wanneer u regelmatig naar een oogarts toe moet voor een onderzoek of controle kunnen de reis- en verblijfkosten hoog oplopen.

Ooglaseren in Duitsland is niet goedkoper dan bij een Nederlandse oogkliniek. Vergelijkt u de kosten met elkaar? Het merendeel van de grotere oogklinieken rekent aanmerkelijk hogere kosten voor ooglaseren dan de doorsnee oogkliniek in Nederland. Zorgverzekeraars vergoeden de kosten voor ingrepen die in het buitenland worden toegepast lang niet altijd. Dit is zeker een punt van aandacht wanneer u ooglaseren Duitsland overweegt. Informatie over vergoedingsmogelijkheden vindt u in de polisvoorwaarden van uw (aanvullende)zorgverzekering.

Ook voor een lensimplantatie bent u bij onze gespecialiseerde oogartsen aan het juiste adres. Indien u een medische indicatie heeft, kunnen wij de correspondentie met uw zorgverzekeraar verzorgen, zodat u de ooglaserbehandeling zonder zorgen en op ontspannen wijze kunt ondergaan.

Ooglaserbehandeling Duitsland?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Ooglaseren Duitsland of Nederland?

Weet u niet zeker of u de ooglaserbehandeling in Duitsland of Nederland laat toepassen? Laat uzelf voorlichten door een gespecialiseerde oogarts. Maak afspraken bij een aantal klinieken, en ervaar zelf hoe de ingreep wordt voorgesteld en hoe een technisch of medisch onderzoek verloopt. Heeft u een goed gevoel bij een bepaalde oogarts of een kliniek? Vertrouw dan op uw eigen gevoel, en laat u niet leiden door de mening of ervaring van iemand anders.

Doe uw ogen niets tekort en investeer in uw eigen welzijn. Vergeet niet dat Duitse oogartsen meestal geen Nederlands spreken. Bent u de Duitse taal onvoldoende machtig, dan kan dit tot onzekerheden leiden. Heeft een arts u wel begrepen? Wat heeft een arts precies gezegd? Niet of onvoldoende kunnen communiceren met een arts, kan uw vertrouwen ondermijnen.

Het is belangrijk om vooraf te weten wat u van de ingreep kunt verwachten, hoe deze wordt toegepast en hoe het herstel verloopt. Ondanks het feit dat u veel van deze informatie online vindt, is het vaak van belang dat u hetgeen u gelezen heeft, door een oogarts bevestigd krijgt. Wanneer dat door taalproblemen niet goed lukt, dan kan dat van invloed zijn op het verloop van de ooglaserbehandeling.

Alternatief ooglaseren Duitsland

Zoekt u naar een ooglaserbehandeling die bij u past en met een goede prijs-kwaliteitverhouding? Dutch Clinic in Hoofddorp heeft ruim 15 jaar ervaring met het toepassen van diverse ooglasertechnieken. Jaarlijks worden door onze oogartsen meer dan 2.000 ooglaserbehandelingen met succes toegepast. De oogartsen werken met state-of-the-art ooglaserapparatuur, waarmee zowel verziendheid, bijziendheid en astigmatisme gecorrigeerd kunnen worden. Voorafgaand aan de behandelprocedure worden uw ogen uitgebreid aan de binnen- en buitenzijde onderzocht tijdens een technisch en medisch onderzoek.

De oogarts voert diverse metingen uit en onderzoekt de gezondheid van uw ogen. Aan de hand van de onderzoeksresultaten kan een ooglasertechniek worden geadviseerd. De arts bespreekt de resultaten met u en neemt de ooglaserbehandeling met u door. Bent u benieuwd of u door een ooglaserbehandeling bril of contactlens onafhankelijk kunt zijn? Maak dan een afspraak voor een consult of technisch onderzoek bij Dutch Clinic.

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

Onze ervaren oogartsen en chirurgen werken nauw met jou samen om een behandelplan te ontwikkelen dat perfect aansluit bij jouw specifieke visie en verwachtingen.

Vrijblijvend consult

In een consult bekijken we de geschiktheid van uw ogen.

Ooglaserbehandeling

Maak na het consult een afspraak om uw ogen te laseren.

Specialisten

De ooglaserbehandeling wordt uitgevoerd door een oogarts

Uitgebreide nazorg

Maak gebruikt van minstens 7 gratis nacontroles.

Welke methode van ooglaseren past bij u?

In onze kliniek vindt u niet alleen gespecialiseerde oogartsen, wij hebben ook alle hightech apparatuur in huis. Zo kunnen we kwalitatieve ooglaserbehandelingen aanbieden voor de meest voorkomende oogafwijkingen.

Intralasik

Een veilige en 100% mesvrije behandeling? De IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling is dat.

Lensimplantatie

Heeft u een oog met een dun hoornvlies of een hoge oogafwijking? Dan is wellicht een lensimplantatie wat voor u.

TransPRK

Heeft u een lage sterkte of droge ogen? Dan is de TransPRK ooglaserbehandelinginteressant voor u.

Ooglaseren in Duitsland?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

“Na jarenlang afhankelijk te zijn geweest van mijn bril, besloot ik eindelijk de stap te zetten naar een ooglaserbehandeling. De beslissing heeft mijn leven veranderd! Het gevoel van vrijheid is onbetaalbaar. De deskundigheid van het team bij Dutch Clinic was indrukwekkend. Dankzij hen kan ik nu weer genieten van de kleine dingen in het leven zonder me zorgen te maken over mijn bril.”

Twan Vergeer | Intralasik ooglaserbehandeling

Een leven zonder bril

Onze patiënten variëren van jong tot oud en hebben uiteenlopende behoeften en doelen. Of het nu gaat om het herstellen van verloren gezichtsvermogen, het verminderen van vermoeide ogen of het bereiken van een jeugdiger uiterlijk, we hebben met trots geholpen bij het vervullen van deze wensen.

De Dutch Clinic belofte

Bij Dutch Clinic begrijpen wij dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om jouw oogzorg en esthetische behoeften.

Onze kliniek heeft een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten en chirurgen die gezamenlijk over tientallen jaren ervaring beschikken.

Ruim 25+ jaar ervaring

Van ooglaseren tot ooglidcorrecties. Bij Dutch Clinic in Hoofddorp bent u aan het juiste adres.

Vakkundig en ervaren artsen

Wij werken uitsluitend samen met gecertificeerde artsen om het beste resultaat na te streven.

Een gratis consult

Een consult bij Dutch Clinic is gratis op het moment dat u de behandeling ook bij ons laat uitvoeren.

Ooglaseren Duitsland FAQ

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over de ooglaseren in Duitsland . De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.
Ja. Indien u een voorkeur heeft voor een ooglaserbehandeling in Duitsland, dan kunt u in de grensstreek terecht bij verschillende klinieken waar de ingreep wordt aangeboden en toegepast.
De Duitse klinieken bieden tarieven aan die overeenkomen met Nederlandse ooglaserbehandelingen. U bent niet direct goedkoper uit door naar Duitsland te gaan. Zeker als u meerdere keren naar de kliniek heen en weer rijdt, heeft u te maken met bijkomende reiskosten. Vooraf kunt u de kosten met elkaar vergelijken, waaruit blijkt dat de verschillen erg klein zijn.
Uw zorgverzekeraar kan voorwaarden stellen bij het toezeggen van een vergoeding. De basisverzekering vergoedt ooglaseren niet, aanvullende zorgverzekeringen doen dat wel. Een van de voorwaarden kan zijn dat u gebruik moet maken van een gecontracteerde zorgverlener om het volledige vergoedingsbedrag te krijgen. Kiest u voor een andere kliniek? Dan kan het vergoedingsbedrag lager uitvallen.
In Duitsland worden, net zoals in Nederland, verschillende ooglasertechnieken gebruikt. De meest bekende en meest toegepaste technieken zijn IntraLasik Femtosecond, TransPRK en Lasek. Welke techniek wordt gebruikt hangt af van uw situatie, de sterkteafwijking die gecorrigeerd wordt en uw werkzaamheden of sportieve activiteiten.
Erkende Duitse klinieken bieden hoogwaardige kwaliteit op het gebied van Volksgezondheid en hygiëne. Ooglaserbehandelingen zijn veilig en hebben een uiterst kleine kans op ernstige complicaties. Lees vooraf reviews of klantervaringen van mensen die ook voor een ooglaserbehandeling naar Duitsland zijn geweest.
Ja. Online zijn verschillende websites en tools beschikbaar om ooglaserbehandelingen te vergelijken. Om een goed beeld te krijgen is het belangrijk om dezelfde technieken met elkaar te vergelijken anders kan een vertekend beeld optreden. Kijk naar wat er allemaal is inbegrepen in een behandeltarief en hoe zaken als de vooronderzoeken, nazorg en controles zijn geregeld.
De oogarts die de ooglaserbehandeling toepast, volgt ook de ontwikkeling van uw zicht en het herstel van de ogen na de ingreep. Het is voor u niet handig om verschillende oogartsen te betrekken in het traject. Zeker als de oogartsen in verschillende landen werken bij klinieken die niet aan elkaar zijn gelieerd. Om ongewenste bijwerkingen en misverstanden te voorkomen luidt het advies om de nazorg en controles bij dezelfde kliniek te laten doen.
Voordat de ingreep zelf wordt toegepast hebben al een QuickScan en een uitgebreid medisch onderzoek plaatsgevonden. Vaak kunnen beide onderzoeken op dezelfde dag plaatsvinden. Daarna wordt de ingreep gepland en toegepast. Een dag later worden uw ogen gecontroleerd. Vervolgens vinden verspreid over het jaar dat daarop volgt nog 6 tot 7 controles gepland. U moet gemiddeld 10 tot 12 keer naar de kliniek toe.
Online worden op zowel de websites van behandelend klinieken als vergelijkingswebsites en fora reviews over klinieken en behandelend oogartsen geplaatst. U vindt hier zowel informatie en ervaringen over ooglaserbehandelingen in binnen- en buitenland.
Niet iedereen komt voor de gewenste ooglaserbehandeling in aanmerking. Wanneer u in Nederland eerder een vooronderzoek heeft laten doen en naar aanleiding van de resultaten een negatief behandeladvies heeft gekregen, ligt het voor de hand dat ook een oogarts in Duitsland de behandeling zal afraden.
In principe vindt een ooglaserbehandeling op poliklinische basis plaats. De ingreep zelf duurt een aantal minuten. U bent op de dag van de behandeling een aantal uren in de kliniek. Na een eerste controle en het geven van instructies kunt u de kliniek verlaten. Meestal vindt de volgende dag een controles plaats.
In de regel is het resultaat blijvend en kunt u zonder problemen veraf en dichtbij scherp zien. Een ooglaserbehandeling kan echter niet voorkomen dat u op latere leeftijd een leesbril nodig heeft ten gevolge van ouderdomsverziendheid.
Ooglaserbehandelingen zijn veilig. Ernstige complicaties doen zich zelden tot nooit voor. Na de behandeling kunt u tijdelijk last hebben van droge, geïrriteerde ogen. Een oogarts kan u hier verzachtende oogdruppels voor geven. Vaak neemt het gevoel na een aantal dagen tot weken vanzelf af. Slechts in enkele gevallen doet zich een infectie voor. Regelmatige controles zijn belangrijk om een tijdige behandeling te kunnen starten en erger te voorkomen.